Ez az. Itt kellene az elmeszakértőnek határozottan közbelépnie. Az ultrasztalinizmus valahogy nem klappol a pártállam pejoratív emlegetésével.
Az Orbán-kormány pedig idegengyűlölő, mert a magyarországra házasodott magyar nemzetiségű román állampolgároknak állítólag nem ad meg különféle jogokat. Hol itt az idegen? És a gyűlölet? Milyen jogokat? A többi stimmel.
Húhú, ez qrvalyó... Köszi, Jenő, a végén már a könnyem csorgott a röhögéstől, ez valami frenetikus.
Legjobb a legeslegvége: "A miniszterelnök - régi állampárti stílusban - megígérte, hogy tíz éven belül VB-re alkalmas magyar válogatott lesz. "
Régi állampárti stílusban... jajjajjjajjj... :)
Hitler egy gusztustalan manus volt az elméleteivel és tetteivel együtt, de Sztalin mellett csak ipari tanuló lehetett.
Továbra is furcsának tartom, hogy aki a sztálini terrort külsőségekben tagadja -holott nagyon jól ismeri-belül pedig mélységesen egyetért azzal, egyáltalán megjelenhet a médiában. Sőt mi több, egy magát szociáldemokratának valló párt oszlopos tagja is.
Sportrajongók és elmeorvosok figyelem! Érdemes elolvasni: //members.tripod.com/eszmelet/42/krausz42.html.
szvsz.KT megkattant.Nagyon sokan nem bírják a régiek közül ezt a tempót.TGM is hasonló ökörségeket produkál.
Távol áll tőlem a dolog elviccelése.Komolyan gondolom,hogy súlyos mentális zavarok vannak náluk.Ez előfordul.
peyerk: K.T. folyamatosan, a legkülönbözőbb fórumokon /például Népszabadság.cikk - ne kivánd, hogy előkeressem, légy annyi pozitív előitélettel velem szemben, hogy nem vagyok hazudós/ kétségbevonja a szovjet haláltáborokba elpusztított emberek számát. Más összefüggésben ezért nyilvános megkövezés /ha nem börtönbüntetés/ jár.
Említsen nekem valaki akár csak egyetlen írást, amelyben K.T. a sztálinizmust nem elítélőleg vagy történészi objektivitással, hanem pozitívan mutatta be!
Lehet vele nem egyetérteni. Lehet az általa képviselt modern marxizmust nem érteni vagy nem elfogadni. Semmiképpen nem lehet azonban ilyen közönséges hazugságokat összehordani valakiről, aki a létezett szocializmus legkövetkezetesebb baloldali kritikusa. Akik K.T.-t itt elítélik, nem tudják elképzelni, ez mit jelent. De akkor inkább hallgassanak, amit nem olvasnak, azt pedig ne minősítgessék!
domino900!
Neked fogalmad sincs róla, hol, hogyan él K.T., én tudom, hogy az elvont bölcsészek különös életét. Lopás, csalás, gyilkosság K.T. kapcsán? Bizonyítsd!
to_jeno!
Gratulálok! Még büszke is vagy rá, hogy olvasatlanul minősíted! Egyébként mi az, hogy ultramarxista?
tamagocsi madár!
Hol tagadja K.T. a Sztálinizmus bűneit? Én az ő írásaiból ismerkedtem meg azokkal először.
Mercurius!
Lásd a fentebb írottakat! Szerinted "a Gulagok meg frankó úttörőtáborok voltak"? Mert K.T.-nél ehhez hasonlót sem találsz.
Krausz Tamásnak kortársa vagyok, ugyanarra az egyetemre jártunk. Nem voltunk túlzottan baráti viszonyban. De a ráragasztott tolvaj, gyilkos, stb jelzők miatt tiltakozom.
A nézeteit lehet kritizálni.
Amit én tőle olvastam abból még eddig nem olvastam ki a sztálinizmus dicsőítését.
Krausz pontosan tudja, hogy ma bármilyen értelmetlenséget el lehet mondani következmények nélkül. Még az ö kövületszerü dumáját is. Mert ez azért szvsz inkább duma, mint érvelés.
Ja, és ha rákérdeznek, majd azt mondja, hogy ö ezt nem politikusként mondta, hanem kutatóként. Vagy épp fordítva.
Krausz jó fej. Az Eszmélet c. folyoiratban szoktak megjelenni irásai.
Bocs a helyesirasért, egy laptopon irok.
Az interneten is elérhető valahol.
Irt egy könyvet at MTK-ról is.
Az MSZP, amelynek Krausz is tagja, egy olyan párttal indít közös jelöltet az időközi választáson, amelynek elnöke kezet fogott egy háborús bűnössel és aki a Szabó Albert-féle hungaristákkal közösen anticionista nyilatkozatot írt alá Irakban.
Ennyit az elhatárolódásról.
Ma reggel a Nap TV-ben azt állította Krausz, hogy az Orbán kormány nem idegengyűlölő, hanem Haiderhez abban hasonlítanak, hogy mindketten egy "modern választási pártot" vezetnek, vagyis amelynél az elvek előbbrevalók a marketingnél.
Továbbá, hogy bár a Fidesz prominenseitől nem hangzott el még idegenellenes, stb. megszólalás, de ez nem jelenti azt, hogy a támogatóik között nincsenek szélsőséges nézeteket vallók, viszonylag sokan. Ami valószínűleg a Fidesz méginkább jobbrasodródását fogja eredményezni.
Krausz szerint már Haider (aki szerinte még véletlenül sem igazi náci, mint pl. Hitler) is próbál a szélsőségek felől visszakozni, mert látja ennek hátulütőit, de nehéz.
To jenonek- bohócugyben:Mert nem maradt raktáron még egy Torgyán.
Olvasásügyben: pedig történésznek egészen kiváló,
mint ahogy Csurka nagyon jó drámaíró volt, én tőle a Deficit-et, a Ki lesz a Bálanyát, a Döglött aknák-at, a Házmestersirató-t, az Eredeti helyszínt olvastam, ezek a magyar dráma legjobbjai közé tartoznak. Én olvasok Csurkát, mint nem politikust, te is olvashatsz Krauszt, mint történészt.
Mercuriusnak: Vastagh valóban izléstelen volt és hülye.
Werner Zsoltnak: Krausz Sztálin-monografiajat, mint történészi munkát,a sztálinizmus bűneihez és szerkezetéhez jó szívvel ajánlom.
Csakúgy eszembe jutott, Vastafh Pál poénja az első szabad választások után. Kérdésre, hogy hol fog összeülni a szabadon választott magyar parlament, azt válaszolta, hogy az újra megnyitott Recsken. Tőle sem határolódott el az MSZP, sőt igazságügyminiszter is lehetett belőle.
Azért van bőr a pofáján ennek az átkozott kommunistának. Ahelyett, hogy azt mondaná, hogy a mi időnk lejárt (esetleg színt is vallana, mennyit loptak, hány embert öltek meg, és egyáltalán mennyi kárt okoztak ennek az országnak, itt veri a nyálát.
De az itt a hibás, aki meghívta a TV-be.
A kormány már '98-ban megtette, valamint egyes nagyobb horderejű ügyekben, ld. pl. jugoszláv ügy. Egyébként Csurkát mostanában gyakran hívják a TV-be és Haiderrel provokálják. Objektíven nézve nem fröcsög úgy, mint ez a pali.
"Sajnos, Krausz történésznek jobb, mint politikusnak, valahova az MSZP és a Munkáspárt közé szorult."
Nekem is tetszett par nem politikai irasa , ami szakmai, dehat o ilyen . Es egy demokraciaban szabad kommunistanak de fasisztanak is lenni. Az mas kerdes , hogy en szemely szerint hogyan viszonyulok ezekhez. Gondolni es mondani barmit szabad.