Keresés

Részletes keresés

division by zero Creative Commons License 2000.01.16 0 0 5
használ valaki Abit BE6/BP6/stb UDMA 66 vezérlőt Win2000 alatt?
nálam a következő a történet:
kezdetben volt egy BX6 2.0-ás alaplapom, és egy Win 2000 buil 2178-am, ami jól elvolt
aztán kicseréltem az alaplapot BP6-ra (természetesen +1 proci is bele...), vinyó még a hagyományos vezérlőn. ekkor még nem volt UDMA 66 driver a 2000-hez, így azzal vártam
idővel a www.bp6.com-on felfedeztem, hogy kijött a 2000-es driver, letöltöttem, felraktam, minden OK volt, semmi felkiáltójel meg ilyesmi...
a vinyó még mindig maradt a UDMA 33-as vezérlőn, mert lusta voltam szétszedni a gépet.
így is elvolt vagy 4-5 hétig, amikor gondoltam, ideje mán kipróbálni a dolgot:
épp volt nálam kölcsön egy másik UDMA 66-os vinyó, gondoltam elöször próbaként rárakom azt az UDMA 66 kábelre...
bekötöm, gép bekapcs, win2000 indul rendesen, a desktopon megjelenik szokás szerint az új meghajtó ablaka, és közli, hogy befejezte az új harver installálását, akarom-e újra indítani a gépet, én mondanám neki, hogy...
...de nincs mivel, se egér se billenytyűzet!
kikapcs, kábelek megnéz, semmi gond...
bekapcs, újra úgyanez
reset, Safe Mode, van egér is billentyű is, restart normalban, megint nincs
reset, Safe Mode, van..
átállítom a billentyüzet típusát egy másikra (közben közli, hogy ez a PS/2 egérport driverét is lecseréli, nem értem, de ráhagyom...), újra indít, végre van egér meg billentyű hurrá
akkor folytattom, ahol abba hagytam, nézem az UDMA 66 kábelen lévő vinyót, tökéletesen dolgozik vele, semmi gond, ezen felbuzdulva, akkor átrakom a boot vinyót is arra kábelre...
bekapcs, tökéletesen indul, kiirja, hogy befejezte az új hardver installálását...
...és se egér se billenytyű
A k... anyád! mondom párszor, közben reset, safe mode, van egér és bill, újra próbálom az elöbbi trükköt, de nem jön be, söt a 2 kisérlet után már a safe mode-ban sincs se egér se billentyű!!!!
ciki helyzet...
próbálok játszani a hadrver profilokkal (az egész elött lemásoltam az eredetit...) nem segít
a Last know good se...
elöszedek egy soros egeret, azt is bedugom, semmi...
visszarakom a vinyót az UDMA 33 kábelre, billentyű még mindig nincs, de csodák csodájára a soros egér működik!!!
na ekkor újra bele tudtam mászni a device managerbe, billentyűtípus átállít, shut down, soros egér ki, bekapcs, és végre megy az eredeti PS/2-es egér és a billentyűzet

ennyi szívás után kérdezem, mi köze a billentyűzetnek és az egérnek ahhoz, hogy melyik kábelen van a vinyó?????
kiváncsi lennék, hogy másnál megy-e...

netizen Creative Commons License 2000.01.14 0 0 4
Jé 1 Destoyer :-))
Előzmény: Törölt nick (2)
robster Creative Commons License 2000.01.14 0 0 3
én is szoptam jól a w2k-val (cel300@464 128SDram, v3000 )de találtam vmit ami talán segít :

http://ntgamepalace.3dfiles.com/3dfxfaq.htm

még nem próbáltam ki, nézzétek meg

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.13 0 0 2
Lajoska: control panel => power options => APM => Enable APM support.

Jholinar: az alap TNT/TNT2-as driver, amit belegyömöszöltek a Windowsba nem támogatja a D3D-t. Ezeken az oldalakon találhatsz újabb drivereket:

• www.betaos.com

• http://www.ntcompatible.cjb.net

• Amúgy a játékok némelyike fut, de a legtöbb - legalábbis nálam - 'valami hibát okozott az exe' szöveggel elszáll.

Jholinar Creative Commons License 2000.01.07 0 0 1
    Sziasztok
    lenne egy kis bajom a win2k prof.al
    Microsoft Windows 2000 5.00.2195
    (azt mondták hogy full)
    install megtörtént, felismer minden hardware-t jól. de a Riva TNT.mmel bajos :(
    (ASUS V3400TNT)
    szóval a baj az hogy a sima windowsos driverrel d3d sem és az opengl sem müködik. az Nvidia detonator for win2k-val opengl.be müködik rendesen, de d3d-be akkorsem akar!
    directx diagnosis tool (vagy ilyesmi a neve)
    display->
    directdraw accelration Enabled
    d3d accelration NOT AVAILABLE
    AGP support: NOT AVAILABLE

Abit Be6, cel300@450, 128sd
    valaki tudja hogy mi a baj? nagyon sürgős lenne, előre is thx
    egyébként nekem nagyon tetszik a 2k, 98nál mindenképp jobb, igaz pár program sajna nem megy rajta

Lajoska Creative Commons License 1999.12.29 0 0 0
    Szia!

félig OFF
    a leállításnál lefagyás tényleges lefagyást jelent, vagy kiírja az "it is safe to..." kezdetű dumát?
    nekem nem hajlandó az ATX-et lelőni.
    Amúgy szerintem az RC2 is sirály (munkára), sőt tegnaptól már az evaluation copy felirat is eltűnt az asztalról :-)))

OFF OFF

Lajoska

Előzmény: Giggio (-)
    Giggio Creative Commons License 1999.12.28 0 0 topiknyitó
    Üdv! Pár kérdés:
    1, megvan-e már valakinek a W2k full? Ha igen, akkor érdemes-e NT4-ről váltani?
    2, képes-e normálisan kilépni és leállítani a gépet? Nekem a RC2 ezen a részen csontra fagyott...
    3, Mekkora a helyigénye? Felrak ugyanúgy minden sz*rt mint az RC2?

Válaszokat előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!