használ valaki Abit BE6/BP6/stb UDMA 66 vezérlőt Win2000 alatt?
nálam a következő a történet:
kezdetben volt egy BX6 2.0-ás alaplapom, és egy Win 2000 buil 2178-am, ami jól elvolt
aztán kicseréltem az alaplapot BP6-ra (természetesen +1 proci is bele...), vinyó még a hagyományos vezérlőn. ekkor még nem volt UDMA 66 driver a 2000-hez, így azzal vártam
idővel a
www.bp6.com-on felfedeztem, hogy kijött a 2000-es driver, letöltöttem, felraktam, minden OK volt, semmi felkiáltójel meg ilyesmi...
a vinyó még mindig maradt a UDMA 33-as vezérlőn, mert lusta voltam szétszedni a gépet.
így is elvolt vagy 4-5 hétig, amikor gondoltam, ideje mán kipróbálni a dolgot:
épp volt nálam kölcsön egy másik UDMA 66-os vinyó, gondoltam elöször próbaként rárakom azt az UDMA 66 kábelre...
bekötöm, gép bekapcs, win2000 indul rendesen, a desktopon megjelenik szokás szerint az új meghajtó ablaka, és közli, hogy befejezte az új harver installálását, akarom-e újra indítani a gépet, én mondanám neki, hogy...
...de nincs mivel, se egér se billenytyűzet!
kikapcs, kábelek megnéz, semmi gond...
bekapcs, újra úgyanez
reset, Safe Mode, van egér is billentyű is, restart normalban, megint nincs
reset, Safe Mode, van..
átállítom a billentyüzet típusát egy másikra (közben közli, hogy ez a PS/2 egérport driverét is lecseréli, nem értem, de ráhagyom...), újra indít, végre van egér meg billentyű hurrá
akkor folytattom, ahol abba hagytam, nézem az UDMA 66 kábelen lévő vinyót, tökéletesen dolgozik vele, semmi gond, ezen felbuzdulva, akkor átrakom a boot vinyót is arra kábelre...
bekapcs, tökéletesen indul, kiirja, hogy befejezte az új hardver installálását...
...és se egér se billenytyű
A k... anyád! mondom párszor, közben reset, safe mode, van egér és bill, újra próbálom az elöbbi trükköt, de nem jön be, söt a 2 kisérlet után már a safe mode-ban sincs se egér se billentyű!!!!
ciki helyzet...
próbálok játszani a hadrver profilokkal (az egész elött lemásoltam az eredetit...) nem segít
a Last know good se...
elöszedek egy soros egeret, azt is bedugom, semmi...
visszarakom a vinyót az UDMA 33 kábelre, billentyű még mindig nincs, de csodák csodájára a soros egér működik!!!
na ekkor újra bele tudtam mászni a device managerbe, billentyűtípus átállít, shut down, soros egér ki, bekapcs, és végre megy az eredeti PS/2-es egér és a billentyűzet
ennyi szívás után kérdezem, mi köze a billentyűzetnek és az egérnek ahhoz, hogy melyik kábelen van a vinyó?????
kiváncsi lennék, hogy másnál megy-e...