Izaura felszabadítására pénzt gyűjtött hazai viszonykból kiindulva a tegnapi rész reklám értékének biztos nagyon örülnek az indiai láb nélküli kéregető törpék,mostantól gázspray-vel fújják őket le a gazdag külföldi utasok ha csak furán is néznek valakire.
nagyon eltalálták azt a rémisztő figurát
egy trailer ilyen is lehet,hiába azok a nyugis békebeli 80-as évek,imádok minden 80-as 90-es évekbeli mozit és Tv filmet,ez pláne nagy kedvenc.
A bemutatóban mammutok vonulnak meg ősemberek hogy jut el a katakizmáig? Erről eszembejutott a Istenes mélylélekbúvár mozik közül a kedvenc a "2001 Űrodüsszeia",(bocs kicsit hosszú lett ez a rész így utólag,de ha ajánlhatok filmet akkor ezt ajánlom,szigorúan lecsendesedett magányosan nézendő éjszakai mozi ) ......... ott is közösségben békében élő majmokkal kezdik az Ember hajnalát bemutatva,aztán ugye megjelenik a "semmiből" a mozdulatlan csiszolt monolit tömb.Na ez a zsenialitás a rendező író részéről,képesek pár egyszerű szinte állóképszerű jelenettel és passzentos hanghatásokkal,egy egyszerű szimbólummal bemutatni olyan gigászi katartikus történést mint az ember öntudatra ébredése. Megjelenik a csiszolt mozdulatlan monolit,a majomemberek csodálkozva körbehuhogják alig merik megérinteni,de ebbe az egyszerű jelenetben benne van minden ,a felsőbbrendű csillagokba vesző Isteni elme belenyúl a földi folymatba ,a szabad akaratot szimbolizálja amivel teremtett egy tárgyat megmunkálta az anyagot,a kreativitás szikráját is megjeleníti ami beindítja és végérvényesen megáváltoztatja a "majmok" gondolatát,a csiszolt fekete kőtömb soha nemlátott szépsége lenyűgözi a majomembert beindít benne valamit megszüli a vágyat hogy elérje azt és hogy birtokolja.(lényegében a gonosz szimbóluma is talán)
Következő jelentsorban a majmok már egy elpusztult tetem csontjainak "tervezett" formavilágára csodálkoznak rá és egy feldobott csontdarabbal megkezdődik az eszközhasználat,következő jelenetben már egymást ölik a vízért azthiszem.
Aztán vált a történet a jelenre ahol az emberiség szabadságfoka megint szintet lép, meghódítja a többi bolygót tehát jelképesen szintén megtalálják a "monolitot" a Holdon,aztán megint időugrás ott már valami transzcendens forrás "monolit" felé tart egy űrhajó,az űrhajó központi számítógépe a megszemélyesített gonoszt,a gépet,a digitális informatika,a részecskefizika,a mesterséges intelligencia forradalmát jelképezi és ahogy jelképesen az Emberi öntudat űrhajója szépen közeledik az Isteni transzcendencia a "forrás" felé úgy ébred párhuzamosan tudatra az ezt megakadályozandó ellenpontként (lényegében az emberben) a központi számítógépben a "gonosz" ami aztán likvidálja a legénységet,a túlélő főszereplő kikapcsolja a computert és egy kis űrkabinnal elindul a "forrás" felé.
Aztán elérvén a peremére bolygók együttálásakor egy stilizált katartikus lélekutazás következik ahol a lélek belepillanthat az Alkotásba,energiaforrások,születő galaxisok,magcsírák fejlődése stb,fényfolyamok,mintha tényeleg a teremtő erő működését szemlélné,majd a kabin egy szobában találja magát,a pilóta (az Ember)szkafanderben kilép,meglátja magát a "lélek" (a fürdőszoba) tükrében,meghall egy evőeszköz hangot,átnéz a másik szobába,ahol saját magát látja öregebben,innentől abba a személybe helyeződik át a történet,ő is észreveszi magát a hálószoba ágyán stb stb...igazán fantasztikus rendezői fogás mindíg onnan folytatja a jelenetet,az ember mindíg azzá változik amit épp észre-vesz,ez az "all is one" minden egy,minden egyben akár egy globális végső interaktív sűrített eseménysor,az életfilm a túlvilág peremén és a végén megpillantja magát az ágyban agonizálva,aztán az ágyban fekvő észreveszi az ágy végében a monolitot,a történet így lesz teljess,önmagába záródik,a tudás szimbóluma a "kígyó a saját farkába harap" teljes lesz a kör a monolit feketeségébe közelít a kamera ,kitágul a tér,háttérben a Föld bolygó,előtérben az anyaméh fénylő burkában az újraszülető ember,jelképezvén ezzel is a lélek körforgását illetve a reményt az örökké megújuló életet.
Jelenleg nemsimerek ennél hatásosabb lélekemelőbb mozit. Aki nem lát mögé annak unalmas lesz de nagyon.
Már én is megszerettem a monsteres részeket,ráéreztem az ízükre,pont megfelelően hagyják lélegzetvételhez jutni az összeesküvős szálat,és néha utalás van egyes monsteres részekben az összeesküvős vonalra.
rákerestem a Maja naptárra is,most ez megint a hangulatkeltés,attól hogy egy naptár időszámítása véget ér atgtól még az nemjelenti automatice a világ végét :D
Ó, én nem akarlak meggyőzni. Még azt sem tudom, engem érdekelni fog-e egyáltalán. Ahogy elnéztem, ez csak magával a kataklizmával foglalkozik, ufók nem lesznek (mondjuk, miért is lennének?). Hozzátéve, én az X-aktákban az ufós/összeesküvéselméletes részeket nem kultiválom, a horror-epizódokért néztem mindig is. (Ilyenformán egy ufós harmadik film nem nagyon izgatna fel, főleg a második film ismeretében.)
Csak arra gondoltam, hogy maja naptár-világvége-2012 témában ez várhatóan blockbuster lesz, nem hinném, hogy a széles nagyérdemű érdeklődne egy hasonló film iránt, leszámítva persze a hard core rajongókat.
Google szerint övé volt a "Függetlenség napja" ami pár irreális heroisztikus klisétől noés az informatikai analfabétizmustól eltekintve szuper egy film szerintem,ez meg amiről beszélsz csak miután megnéztem a tailert kapcsoltam hogy már én ezt a bemutatót már láttam,ez nem új film vagy igen?
nemtűnik Xakta verőnek,inkább egy nagyvolumenű történelmi kalandfilmnek 1 hevenyészett ufo-t sem láttam benne (mint a riport "az emberről aki még nemlátott UFO-t" a Maksa Híradóban...."én itt álltam az ufo meg onnan nemjött" :D
ja ezektől a dörmögő férfihangú egy kaptafára épülő agresszív be be villanó képsoros trailerektől és meg megszakadó ide oda változó zenei betétektől komoly hányinger kerülget.
Léteznek még picit hoszabb lélegzetvételű és kevésbé zilált bemutatók is korunk filmjeinél?
Ebből látszik mennyire járok moziba és kb menyire érdekelnek ezek a korai szívinfarktusomra játszó gigafutószalagmozik,leragadtam az éjszakai melankó aktázásnál és pl a szuperbékés humoros tökéletesen válogatott emberi tekintetű szereplőgárdával és sztorikkal varázslatos helyszínekkel üzemelő Magunum PI-nél.
de győzzé meg Csinn hogy miért nézzem meg. Utolsó film amit láttam moziban az a (és itt 10 perc gondolkodást jelent ez az idézőjel)a StarWars 1 volt (az újféle 1).
Roland Emmerich elkészítette a 2012-es esztendő (várható, hihihi....) nagy apokalipszisének filmjét. Nem hinném, hogy egy X-akták film ezek után labdába rúgna. Bár feltételezem, szó nincs róla, hogy meg akarnák csinálni.
inkább megmagyarázom a "földhözragadt" alatt mit értek véletlenül sem szeretnék senkit megbántani.=Scullyféle tudományosan igazolható tények mentén gondolkodó figura.(esetünkben pl fehérköpenyes csillogó tekintettel "doromboló" patik hasát vakargató dokinő :) )
Hát persze,akár a filmben itt most te képviseled a topik témáinak szigorúan földhözragadt tudományos megközelítését. :)
Úgysejtem a sorozatban egy Jacko epizód okfejtése a pódiumtól simán eljutott volna a betelepítési programig :)
dr Csinn ügynök szakvéleményét teljesen figyelmen kívül hagyva Mulder elvetemült gondolkodásba beleférne egy Jacko lélekérése szerű vonulat is Bibliai és kuklux klán Tibeti és a 3.Birodalom valódi rendeltetésének földöntúli árja sztorikkal megspékelve,lényege lenne hogy a gyereksztárként indult ember a vállalt tömegeket vezető feladat súlya alatt és hatalmas magányával terhelten eljutott a megvilágosodásig,ebben segítségére voltak természetesen a földönkívüliek és a titkos társaság,megtudnánk az epizódból hogy az oxigénfülkéjében valójában egy a környezetétől teljesen elszeparált tökéletes tisztaságú meditatív körülményt kívánt megvalósítani és a teste fokozatosan átváltozott a legkülönfélébb finomabb sugárzásokat transzcendens energiákat jobban befogadó fehérbőrű érzékenyebb formátumra.Aztán az epizód végén a jelenbe visszatérve a Jackot a kórházba szállító mentőautó becsukódó ajtaja mögött a távolabbi park padjára élesedve a kép,ott ülne a cigarettás ember
Nagyon szépen kifejtetted, csak az nem világos, hogy aki vegyszerekkel fehéríti a bőrét, az miért lenne betegség? Legfeljebb pszichés betegség, de nem bőrbetegség.
Jackson egy vitiligo nevezetű betegségben szenvedett, ami azt jelenti, hogy szépen lassan elveszítette az összes festéksejtet a bőrében.
Több dolog is okozhatja, háromról tudjuk, hogy biztosan: örökletes autoimmun betegség, amikor az immunrendszer - a jóég tudja, miért - önhatalmúlag öldösi ezeket a sejteket, gombás fertőzés és bizonyos agresszív kemikáliák. Mivel Jackónak a családjában más nem fehéredett ki, az örökletes eredetet talán el lehet vetni. A gombás fertőzés ekkora pusztítást nem szokott okozni, akkor csak foltos lenne itt-ott, talán nem is lehetne látni, mert az gyógyszeres kezeléssel szépen megállítható. Az egész bőrfelület mindennapos kemikáliával pácolása viszont simán elképzelhető, és az bizony okozhat ilyen külsőt. Persze rengeteg smink is lehetett rajta, mert egy vitiligós azért mindig foltos marad egy kicsit.
Ezeken a képeke jól látszik a betegsége. Az alsó középosztálybeli afroamerikaiak körében léteznek népszerű "bőrfehérítők", amint azt egy amerikai orvosismerősömtől hallottam. Jacko nagy adagban élhetett ilyesmikkel.
Ha jól emlékszem még járkál is, nem csak alábeszél, hihihi :))) Én simán felvettem annak idején az egész sorozatot csak e miatt videóra. Nagyon felejthető, szerintem sosem néztem vissza.
Talán vészhelyzetből ismerős Tegnap Muldert megcsólolta Krychek?elmondott neki pár sokkoló tényt az összeesküvésről ,aztán betoppant Scully és Mulder mintha mi sem történt volna társalgott vele.Kár hogy nincs pirostelefonom CCarterhez ,leüvölteném a haját
cigarettás=láncdohányos=rákosember=rákember (ezutolsó nemrég hangzott el :)
Észrevettem mégegy a rendező által több ízben is hangsúlyozott Muilderoid féle részemről szimpatikus karakter tulajdonságot.
Legutóbbi részben meg pár epizóddal előtte is volt egy jelenet amikor valakinek a hajlékát nézték meg és Mulder mindkét esetben jelezte hogy olyan mintha otthon lenne most a "kiégett" szemű cyberpunk csajszi konténerében jártak ahol a céleszközök számítógépek garmadáján túl csak 1 puritán fekhely volt."Otthon édes otthon" volt M beszólása :)
Számtalanszor megkapta már Skully-tól a gúnyos kritikát a legénylakását illetőleg de Scully otthonát nemigazán ismerhettük meg a sorozatból vagy amennyit igen az dettó Mulderesen egyszerűnek tűnt úgyhogy nemértem a beszólásait (pl az epilepsziás UFOkutató srác lakókocsijában is volt vmi megjegyzés)
az álmennyezetbe ceruzátdobálós jelenet szuper volt
Tud valaki angol vagy magyar feliratot a Future Fantastic c. dokumentum filmre? Gillian a kommentátor, már le is töltöttem, csak felirat kellene. Előre is köszi!
Nemis meséltem ,láttam valami ufo félét,átrepült nagymagasságban a ház felett,hang nélkül és baromi gyorsan,tudom milyen a repülők fénye és sebessége ,ez a tipikus csillagábrázolásos fény volt csak szúrós sűrű sugarakkal nem olyan gyerekrajzszerűen nagyokkal,és iszonyat gyorsan eltűnt a látóhatáron pedig nagymagasságban haladt.
Tegnap jó napom volt,mindkét rész újdonság. nemelkészem rá de volt pár hatalmas mondata ügynökünknek,1 re emlékszem miután eltüntette az emberiséget a föld színéről egyedül Mulder maradt meg aki elment az üres FBI épületbe be skinner szobájába kereste Scullyt,a Dzsinája beült Skinner irodájában a székébe,ott beszélt hozzá Mulder miközben visszacsinálta a varázslatot a szellem,a háttérben Skinner és a tárgyaló felei hátradőlve nézték végig amint Mulder beszél az üres székhez :DD
kommunikáció fejlesztő céges tréning helyszínén én is voltam,tűzjelzőket szereltünk láttam a táblán a feliratokat stb...tanítják az embereket az őszíntétlen szerepjátszó viselkedésre akik dalolva mint az óvodások részt vesznek benne
Bele se gondolnak hogy éppen színészkedni tanulnak,kiráz a hideg az ostobaság ezen fokától
Én láttam már kismacskát könnyezni asszem mert elzavartam a társaitól a kajástál mellől,peresze megvígasztaltam,néha klivételesen okos kis dögök látják meg a napvilágot,ill nevelés szeretet kérdése is hogy mivé fejlődnek,viszont akkor már nemtalálják a helyüket az ember mellett még nem teljesen,a vad ostoba sajátjaik közt meg már nem. Lehet hogy túlzok de nálunk a túl okos macskákkal mindíg lett valami valahogy eltűntek valamibe mindíg belekeverednek,vagy csak öngyilkosok lesznek világgá mennek és autó alá szaladnak.Ez nem vicc.Ahogy a veszett róka is bejön az emberek közé agyonlövetni magát minden mindegy alapon,az sem találja a helyét.
És a teljesen átlagos mondhatni butuska macsekok maradnak a háznál. Öreganyám megjegyezte egyszer hogy a csodagyerkek nem élnek soká,akkor még megkérdeztem naívan hogy miértnem.
Ja csiklandoztam macskát jól megfigyelve észrevenni az arcizmaikon a változást és nyúlik ám a pofájuk simán nevetnek a macskák is,látni rajtuk a boldogságot. :)
Múltkori témánkoz visszakalandozva említettem hogy mindennap találok olyan művészt vagy előadót a művészcsapatával akiknél észreveszem a lelki ismeretet. Mégha egy nem reflektorfényben lévő zeneszerző is a forrás és nem feltétlen az előadó de ottvan a szándék hogy továbbadja az "örömhírt" ,van tovább.
pl legújabb kb órája felfedezett szám a september lalala c szuper nótája. Ettől nem borul meg egy fiatal sem,lelkesítő együttérző keserédes szuper muzsika,nem destruktív ördögi hanem amilyennek lennie kell.Magát a zenekart kb féléve 1 éve fedeztem fel. http://www.youtube.com/watch?v=wmKXsFf3bHw&fmt=18
Patikat még nem csikiztem :-), de az tény, hogy felismerik, ki nyúl hozzájuk. Ha kedvesen beszélsz velük, és finoman nyúlsz hozzájuk, odasereglenek a közeledbe és lelkesen szimatolnak. És pontosan tudják, kitől jön a kellemetlen vagy fájdalmas kezelés. Attól napok múlva is menekülnek, "lefagynak", ha ő nyitja ki a ketrecet és ok nélkül is simán beleharapnak. Nagyon okosak, gyorsan tanulnak és remek társasági lények :-)
ez igaz doki? "De - mint a tudósok megállapították - röhögnek a "markukba" még a patkányok is, ha éppen csiklandozzák őket. Zimmermann szerint azonban a patkányi kacaj az emberi fül számára nem hallható, ezért aligha tudja az ember, hogy adott esetben jókedvű patkánnyal hozza-e össze a sors." Ami a lemaradt cikkrészletben van még hogy érzelmileg kötődni kell a csiklandozóhoz,kipróbálhatnád pár szerelmes patin :)
No igen. És vannak még itt egyéb jópofaságok. Például amikor Scully olyan biológiai eredményeket prezentál fél órán belül, amire egy valamirevaló labor 2-3 hónapot tud csak beígérni. Jó esetben.
Ilyenek a fehérjék aminosavsorrendjét, DNS-RNS bázissorendjét, szövetek kémiai összetételét firtató vizsgálatok....
Ami pedig az idegen, Földön ismeretlen nukleinsavakat tartalmazó DNS-t illeti: én, a biológus szeretném megkérdezni, hogy ugyan hogyan sikerült ezt megállapítani? Mert ugye idegen...ismeretlen....a szekvenáló programjaink nem ismerik fel, nem tudnak vele mit kezdeni.....
Jó sok részben volt ilyen, mindig hisztérikus röhögés kerülgetett.
Onnan lehet felismerni még a rendezőt ill a filmjének nívóját hogy miként mutatja meg a számítástechnikát a filmben,márig él az a trendi miszerint az informatikai analfabéta néző(és rendező) miatt jó szájba agybarágósan kell ábrázolni a történetben felbukkanó számítógép működését.
Pl minden valamirevaló biokémiai elemzőprogram és vagy futurisztikus kísérletek vezérlőprogramja nemám használható adatokat közöl az adott folyamatról hanem kapásból agyonanimált 3 dimenziós látvánnyal ami funkcionalitásában teljesen használhatatlan mutatja meg a nézőnek hogy éppen mi is történik.
Másik hogyha akár csak 1db paramétert kell megváltoztatni vagy pl személy keresésénél a rendező elvet a keresés helyét ami kb 1 egérkattintást igényelne ehelyett eszeveszett 10 másodperces kétkezes billentyűzetpüfölés a "szakértelem" és "hozzáértés" ábrázolásmódja a filmipar 90%-ban.
X-aktáinkban megnyugodva konstatáltam hogy az FBI fotóelemző programja éppen arra képes hogy a használhatatlan sacc 150x200-as biztonsági kamera felvételből még valamennyire értékelhető felismerhető képet hozzon ki ellentétben a felismerhetelen masszából a tökéletesig elénk élesedő jól bevált klisével.
Billentyűzetpüfölés azért itt is van ám,és nem figyelmen kívül hagyható az a műszaki arzenál amivel Lonegunmanék vannak eleresztve.Legutóbb a változatosság kedvéért folyadékot elemeztek. :)
más:ezen a válogatás Cd borítón nem KellyBundy van? (nem ez a nő énekel ez csak egy válogatás lemez az eredeti sokkal dögösebb már tekintetre is) http://www.youtube.com/watch?v=3rEKbDc_lXc&fmt=18
Chris Carter és a logika nem jár kéz a kézben. Sok ökörség van itten ugyebár.
Kedvencem (annak ellenére, hogy ez egy jó rész) az az epizód, amikor a fényérzékeny kis bogárkák gumót építenek és kiszívják a testnedveiket. Aggódnak a világba, le ne merüljön a generátor, mert nem lesz áram. Könyörgöm, tüzet raktak már???? Fény - fény.....
Vagy a másik hülyeség az a disc, amin a navajo kód szerepel. Nem lehetett volna szépen lemásolni? Mit kellett azzal kínlódni.....
Van köztes rész is amikor az ügynek egy jelentéktelen vetültete esik az összeesküvés vonalra,nekem is a kedvencem ezek a mostani sorozat+-os részek.
Tavaly ugyanebbe kötöttem bele ami most is eszembejutott,ott jár Mulderünk a fő Pentagon részlegben ,lát egy rakat idegen testet,és nincs annyi gógyi hogy egy irattartóval lenyisszantson 1 kisújjat és zsebre tegye...ezek az irreális dolgok,minden normál eszű ember hazahozna onna minimum egy alsó lábszárat,pl lepedőbe tekerve felcsavarva a derék köré rá az öltöny aztán szevasz