Keresés

Részletes keresés

Psziche Creative Commons License 2009.05.25 0 0 709
Igen, láttam, hogy említettétek a Fong-Torres könyvet. Stephen Davist olvastad? És ha igen, milyen a két könyv egymással összehasonlítva?
A versekkel az a gondom, hogy nagyon gyér az angol tudásom, ha nekilátnék egy szótárral, félő, hogy nem sok minden sülne ki belőle, mert amúgy is elég elvontak és mozaikszerűek ezek a versek. De úgy vettem észre a dalszövegek esetében, hogy Hobo is eléggé nagyolta a fordításokat. Egyelőre csak "A zenének vége" című könyv van meg nekem. Lehet kapni jelenleg más fordításokat is? (Mert én nem találtam. Egyes weboldalakon meg csak néhány vers szerepel.) És a Bowl koncerten kívül más DVD-ket? Ezt sem találtam ezidáig, csak valami amerikai oldalon 1-es régió kódú DVD-kből legalább egy tucatot.
A youtube-on tényleg elég sok minden van, csak még nem tudok onnan letölteni megfelelő program hiányában (de majd a jövőben kapok ehhez segítséget), és azt vettem észre, hogy meglepetésszerűen tiltják le sorban a Doors-os anyagokat. Azért köszönet a youtube-os címekért. Majd próbálkozom velük.
Előzmény: Rainvan (708)
Rainvan Creative Commons License 2009.05.25 0 0 708

Van még egy nagyon jó könyv, az, amelyikről az előző postokban is szó volt, a Fong-Torres-féle, azt tényleg érdemes beszerezni. Morrisont meg mindenképpen eredetiben olvass szerintem. A Bowl-koncert nekem is megvan, elég jó, bár Jimen látszik, hogy nincs igazán ott, nem is éli bele magát igazán. Persze még így is simán jobb, mint szinte bárki.

A youtube-on vannak csemegék, pl. a Break On Through promóciós klipje '67-ből, vagy Morrison Feast Of Friends és HWY c. filmjei '69-ből. Előbbi egy Doors-doku, utóbbi meg egy Morrison főszereplésével készült film, amit ha jól tudom, forgatókönyvíróként és rendezőként is jegyez. Nyolc részletben van fenn asszem és elég nézhetetlen sajnos. Némi cinizmussal: amolyan igazi művészfilm.

Előzmény: Psziche (707)
Psziche Creative Commons License 2009.05.22 0 0 707
Hahó, van még itt valaki?

Most olvastam Stephen Davis könyvét (nagyon alaposnak tűnik és elég felkavaró is), tanulmányozom Hobo könyvben megjelent fordításait (ettől nem vagyok elragadtatva), megvettem a Hollywood Bowl koncertet DVD-n, láttam párszor az Oliver Stone filmet és szoktam keresgélni a youtube-on is felvételeket.

Szívesen beszélgetnék ezekről!
thesaint Creative Commons License 2008.12.28 0 0 706
Szivesen, örülök hogy segíthettem. Buszon nem lehet olvasni mert nagyon nehéz, de más baja nincs :-)
Előzmény: macrovision (705)
macrovision Creative Commons License 2008.12.28 0 0 705
Köszi a választ. Akkor meg is veszem a könyvet. :-)
Előzmény: thesaint (704)
thesaint Creative Commons License 2008.12.28 0 0 704
Nagyon jó könyv.Időrendben mennek végig a zenekar történetén, interjúrészletekkel. Több Doors könyvet olvastam már, Ray Manzarek életrajzát is, de sok új információra bukkantam. Pedig még nem is értem a végére. A képek között is sok ismeretlen van.
Előzmény: macrovision (703)
macrovision Creative Commons License 2008.12.26 0 0 703
Amúgy milyen a könyv? Megtud belőle az ember valami újat?
Előzmény: thesaint (700)
thesaint Creative Commons License 2008.12.20 0 0 702
Érdekes írás, köszönöm.
Előzmény: Zrínyis (701)
Zrínyis Creative Commons License 2008.12.20 0 0 701
RIP Jim! Egy rövid írás a sírjáról és a haláláról:

Jim sírja Párizsban
thesaint Creative Commons License 2008.12.19 0 0 700

Olvasnivaló karácsonyra: The Doors - Ben Fong-Torres: The Doors

Megjelent végre magyarul is ez a könyv, ami a Beatles Antológiához hasonló. Interjúkból rakták össze és sok fénykép is van benne. Nagyon szép kivitelben adták ki. A Kálvin téri aluljáróban is lehet kapni, ott -25 %-kal olcsóbb. (a metrólejáratnál lévő könyvesboltban)

molnarzsoltattila Creative Commons License 2008.09.11 0 0 699

Soul Maffia presents: Light my fire - Competition

(Egy dal több előadótól)

http://data.hu/get/602593/Soul_Maffia_-_Light_My_Fire_Competition.rar.html

Köszönet érte Beaezlynek a multiplyról.

Van több is (igény esetén)

molnarzsoltattila Creative Commons License 2008.08.22 0 0 698
A Doors emlékzenekar nagyon hangulatos koncertet adott a Szigeten a Blikk sátorban. Oriási volt a hangulat a főleg külföldiekből álló közönség végig örjöngte a koncertet.
A Szigethez képest még jól is szoltak, igaz délután voltak lehet azért nem kellett visszfogni a hangerőt.
thesaint Creative Commons License 2008.07.10 0 0 697
Vagy nem él már és minden úgy van ahogy 37 éve tudják az emberek.
Előzmény: molnarzsoltattila (696)
molnarzsoltattila Creative Commons License 2008.07.10 0 0 696
thesaint Creative Commons License 2008.07.05 0 0 695
A Hollywood Bowl DVD már régen megjelent de inkább ezt vedd meg hat fontért (kb.1800 Ft+postaköltség) mert ezen a Dance On Fire és a The Soft Parade összeállítások is megtalálhatóak. Még a Soundstages DVD is jó.

Nincsenek valakinek jóminőségű képei a tavalyi margitszigeti koncertről? Én sajnos nem vittem gépet.
Előzmény: Rainvan (691)
zizi Creative Commons License 2008.07.05 0 0 694
"The Kingdom is ours"
MrMoJo Creative Commons License 2008.07.05 0 0 693
Jól van, megnyugtattál!
Én is zenehallgatással emlékeztem. Összeraktam magamnak egy 78 számos cd-t és azt hallgattam a héten.Nem tudom megunni.
Előzmény: zizi (692)
zizi Creative Commons License 2008.07.05 0 0 692
Nem hinném... nálam a csendes megemlékezés DVD nézéssel, zenehallgatással, versek olvasgatásával telt...
Előzmény: MrMoJo (688)
Rainvan Creative Commons License 2008.07.05 0 0 691
Ma van a Hollywood Bowl-koncertjük 40. évfordulója, még tavasszal sikerült megszereznem, asszem este meg is nézem. Nagyon jó koncert, csak rövid (egy órás). Kijött ez valaha DVD-n? RIP Jim.
robicsek Creative Commons License 2008.07.05 0 0 690

Én most lettem nemrég 50 éves. Kollégákkal együtt elmentunk vacsizni.

Kaptam tőlük Jim CD-ket meg DVD-ket.

Elbőgtem magam, annyira jól esett.

thesaint Creative Commons License 2008.07.05 0 0 689
Előzmény: MrMoJo (688)
MrMoJo Creative Commons License 2008.07.04 0 0 688
Hé emberek, Jim halálának évfordulójáról elfeledkeztünk!

a kalapos Creative Commons License 2008.03.21 0 0 687
sok-sok evvel ezelott, a 90-es evek kozepen, mikor tombolt bennem a beatles mania, lattam egy koncertet videon - azota sem tudom, melyiket - es egy gondor haju ficko enekelt, furcsa dalokat.
fekete-feher koncert felvetel volt.
ahogy enekelt.
ahogy mozgott.

ahogy elt a szinpadon.

Jim Moririson volt az.

es en azota nem tudom feledni.
azota a szemem elott, es a fejemben van, amit lattam.

es a szivemben a zene.

s a sikolyok.

zizi Creative Commons License 2008.03.03 0 0 686
és annyi év(tized) várakozás után szombaton meghallgattam a Celebration-t és elkortyoltam pár nyelet pálinkát Jim sírjánál...
thesaint Creative Commons License 2008.03.02 0 0 685
Nekem is, az a része nagyon jól sikerült a lemeznek.
Előzmény: tutticuki (684)
tutticuki Creative Commons License 2008.03.02 0 0 684
Az American Prayer lemezen Jim monológját hallgatva, miközben a zenekar játsza az Adagio-t, mindig borsódzik a hátam...
Előzmény: thesaint (683)
thesaint Creative Commons License 2008.03.02 0 0 683
A dallam nagyon szép- de ez a verzió szerintem nagyon tánczenés, szirupos lett. Az 1997-ben megjelent Doors boxset is tartalmaz egy feldolgozást, ahol a zenekar is játszik.Sokkal jobb.
Előzmény: torban (682)
torban Creative Commons License 2008.03.01 0 0 682
torban Creative Commons License 2008.03.01 0 0 681
IGAZ !
Be is ugrott (tutticuki után persze könnyű volt...)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=9sWFfCUr4KY&feature=related" target="_blank">Szécsi Pál: Ne félj</a>
Előzmény: tutticuki (679)
torban Creative Commons License 2008.03.01 0 0 680
szívesen!

DE! Mivel nem tettél ilyet: ':)'
röviden:
Albinoni 1672-ben született zeneszerző volt. Nem a rock vagy a sanzon, mint inkább a komolyzene volt a fő területe. Éneket/szöveget eredetileg nem írt méltán világhíres remekművéhez az Adagio-hoz.
Később persze születtek rá "énekek" is...de azt nem tudok mondani..

Üdv

torban
Előzmény: tabarbi (678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!