Keresés

Részletes keresés

BlumiDC Creative Commons License 1999.09.16 0 0 175
Alapvetően egyetértek veled. Valóban illett volna végigolvasni a topicot, de mivel link mutatott rá a főlapról, nem gondoltam hogy már nem aktív a téma. Másrészt az 50-re limitált letöltés lehet hogy jót tesz a sávszélességnek, de nehezebb az egész topicot végigolvasni.

Ami a kérdéseket illeti, igazából nehéz olyant kérdezni, amit még ne kérdezett volna meg a sajtó, és amit profi újságírók nem tudnak ravasz keresztkérdésekkel kicsalogatni, arra feltehetően mi sem kapunk választ. Így ez a kérdésözön inkább egy visszajelzés a kormány szóvivőjének, hogy "mit kíván a magyar nemzet". Hogy ezt ki milyen formában tartja szerencsésnek megfogalmazni az vérmérséklet és személyiség kérdése is. Voltak sokan, akik valóban csak a teljes útálatukat tudták kommunkiálni. Ők nyilván egy másik kormányt kívánnak. Én is azt kívánnék, ha lenne a láthatáron jobb, a politikai realitásokat figyelembe véve.

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.16 0 0 174
magatartás:5
szorgalom:5

valóságépítő t.(anárbácsi)

irodahaz Creative Commons License 1999.09.16 0 0 173
Fórumlakók!

Bár a szerkeszto a hozzászólásokat 09/15-én lezárta, elég megleponek tartom, hogy tovább folyik a parttalan pocskondiázás. Függetlenül attól, hogy ki mivel szimpatizál, én oszintén azt ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el az összes hozzászólást egyszerre és utána szálljunk magunkba.
Jelen hozzászólásom már nem kifejezetten a kormányszóvivonek szól, inkább az internettes társadalomnak.
Ha ugyanis végigolvassuk egyszerre az összes hozzászólást, és magunkba nézünk, akkor azt láthatjuk, hogy azoknak lesz igazuk, akik azt irták, hogy ugysem fognak válaszolni. Én ezen utólag tényleg nem csodálkoznék,mert ezt az oldalt tényleg mi tettük olyanná, hogy jóérzésü kormányszóvivo velünk egy internetes hálózathoz nem ülhet le.
Én feltételezem, hogy egy jószándékú kezdeményezés indult, ami hagyománnyá is válhatna, de igen ritka volt az olyan hozzászólás, amelyre lehet válaszolni.
Minimálisnak érzem, hogy a megszólitásnál adjuk meg a minimális tiszteletet egymásnak, lett légyen valaki kormányszóvivo, államtitkári rangban. Ettol még akár tegezni is lehet, de személyében sérto, lekezelo megszólítással nyitni - ezen hozzászólásokkal tényleg nem lehet mit kezdeni, mivel az erre adandó válasz feltételezi, hogy hozzászólásunkkal érdemes volt foglalkozni.
Szóval inkább önmagunkról állitunk ki szegénységi bizonyitványt az eleve lekezelo bizalmaskodással.
Nem hiszem, hogy a kormányszóvivo bármit tud kezdeni, egy kérdés nélküli ledorongolással,amit sokan megengednek maguknak. Hangsúlyozom, minden értelmes kritikával egyet lehet érteni, ami tényeken alapul. De mit lehet arra válaszolni, aki kizárólag a teljes utálatát közli a szóvivovel.
További tévedés az, hogy sokan nem vették a fáradtságot, hogy elolvassák, hogy a kormányszóvivohöz irnak. Ide tehát nemigen lehet FIDESZ belso ügyeket, FIDESZ programot számonkérni, mert a szóvivo kizárólag a kormányprogramhoz kötött.(Ugyanis - csak a gyengébbek kedvéért - koaliciós kormány van).
Igen sok hozzászólás nem a kormányszóvivot, hanem a kormány tagjait személyükben gyalázza. Én elgondolkodtam azon, hogy mit várunk, mit lehet válaszolni olyan konkrétum nélküli megfogalmazásokra- habár esetleg szellemesek -, hogy bábu vagy, önálló gondolat hiánya, vagy milyen érzés volt ujságiró kollegáidnak az arcába hazudni. Sokan inkább a saját vélt vagy valós szellemességeiknek engedtek teret, mintsem, hogy komolyan vegyék azt, hogy it kérdezni lehet.
Szóval azért ha tényleg azt akartuk volna, hogy válaszoljanak nekünk, akkor ahhoz a szerény számú hozzászólóhoz hasonlóan kellet volna megnyilatkoznunk, aki tényleg kérdést tett fel, aki tényleg tényeket emlitett, - akik tehát komolyan vették a lehetoséget.
Tisztelt Kormányszóvivo Úr!
Én csak a magam nevében beszélhetek, mégis azt javaslom, hogy a fentiek ellenére szíveskedjék az általam felsorolt zavaró tényezoktol eltekinteni, és válaszolni azon kérdésekre, amelyeket tényleg kérdésként tettek fel a hozzászólók.
A többik pedig gondolkozzanak el azon, hogyha mégsem kapunk választ, annak valójában önön okai vagyunk.

Felkészülten várom jelen hozzászólásomért a várható ledorongolásokat, mégis azt hiszem, hogy az internet személytelensége mellett is fenn kellene tartanunk egy minimális kultúrális szinvonalat.

Galahad Creative Commons License 1999.09.16 0 0 172
Téborókai!
Téborókai!

Hogyan képzelte a kormány az adókulcsok további emelését? Gondolok arra, hogy ismét a multik alkalmazottjait (nem a vezetőket) fogják még alaposabban megfejni, hiszen a hivatalos bruttó bérük nem is olyan rossz, ezt még lehet egy kicsit rontani. (Kicsit populista, demagóg a kérdés, de sajnos igaz)

homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 171
egen, de őt meg be kéne íratni egy alapfokú magyar gyorstalpalóra...
homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 170
így utólag belegondolva ez egy kicsit erős, mert Széchenyi ugye öngyilkos lett. vagy éppen ezért...?
juci Creative Commons License 1999.09.16 0 0 169

És Németmiki, a csodafegyver?
homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 168
talán Széchenyit állítanám nagyjaink elé követendő példának. asszem ő ajánlotta fel egy éves jövedelmét az MTA(?) -nak.
homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 167
az meg kopasz volt szegény, mint a grillcsirke. és ráadásul ez volt a legkisebb hibája.
originalqszi Creative Commons License 1999.09.16 0 0 166
Rákosi Mátyás
Galahad Creative Commons License 1999.09.16 0 0 165
Mikor volt Magyarországnak utoljára normális kinézetű/magasságú, érthetően (nem beszédhibával/mormogva) beszélő, szakmailag hozzáértő, nem harácsoló és rokont/barátot/ismerőst felelős posztokba nem ültető miniszterelnöke?
BlumiDC Creative Commons License 1999.09.16 0 0 164
Tisztelt Borókai Úr!

Annakidején a távoli átkosban volt egy olyan eszement rendszer a TB-járulékokra, hogy jövedelemtől függött az elvonás mértéke, tehán nagyobb jövedelem, nagyobb százalék - nem csak az összeg feletti részre, hanem az egészre. Ez olyan abszurd dolgokhoz vezetett, hogy valaki kapott fizetésemelést vagy prémiumot, erre kevesebbet kapott kézhez. Szerencsére a SZJA-reformmal együtt ez is már a távoli múltba vész, egészen a legutóbbi időkig, amikoris bizonyos juttatásokat jövedelemhatárhoz kötöttek, és így újra előállt ez a kellemetlen helyzet. Az előző kormány a családi pótlékkal, a jelenlegi pedig az alkalmazotti adókedvezménnyel tett így. Ráadásul a kormány ígéretei ellenére az adórendszer nem lett egyszerűbb, inkább kuszább és kiszámíthatatlanabb (pl. befektetési adóhitel bonyolítása), így még igazán kalkulálni sem lehet hogy mikor lépi át az ember azt a bizonyos értékhatárt.

-Ön szerint mi indokolja az alkalmazotti adókedvezmény értékhatárhoz kötését? Szociális juttatás volna? Véleményem szerint azt kompenzálná, hogy az alkalmazottak nem írhatnak le annyit az adójukból, mint a vállalkozók. Például én tanár vagyok, és van egy csomó munkaeszközöm (pl. számítógép - nem kis pénz) amit az adózott jövedelmemből veszek meg, és amit leírhatnék a bevételeimből, ha vállalkozó volnék.
-Ön szerint az ilyen anomáliák hogyan hatnak az adófizetési morálra, a fekete és szürkegazdaság visszaszorítására?

Megjegyzem, engem ez a veszély, hogy egymillió Ft felett legyen az éves jövedelmem, nem fenyeget, a sajtóban olyannyira reklámozott "fókuszált pedagógus-béremelés" ellenére sem. Ugyanis valóban emelték az alapbéremet, de most szeptembertől megszűnik a minőségi bérpótlék (5400Ft), így csökken a fizetésem.

juci Creative Commons License 1999.09.16 0 0 163

Nem, kedves Csülök, télleg nem tehet róla, csak feltűnő, mennyire nem tuggya kezelni a hejzetet :-) Amúgy Gyulánk is lyól mutatott Helmut mellett...

A Dajcs meg hiába magas, attól még ő sem tud viselkedni.

Csülök Creative Commons License 1999.09.16 0 0 162
Juci,
ez sportszerűtlen megjegyzés vot! Hát tehet arról szegény, hogy akkora, mint egy kutya ülve? Ráadásul még kitalálták, hogy a Deutsch mindíg álljon fel mikor belép!! Persze, hogy minden alkalommal ingerült lesz a szerencsétlen...
juci Creative Commons License 1999.09.16 0 0 161

OFF leszek, de szegény Viktorunk mijen hüjén érezte magát tegnap a montenegrói óriással :-)))
ON
homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 160
ugyan ne sz*rozzál már, add be neki mindet.
nofear Creative Commons License 1999.09.16 0 0 159
Emberek!
Nem veszitek észre, ez 1 piciny joke.
Boribaba egy büdös sort sem fog ide irni. (5nullás engedély nélkül)
up Creative Commons License 1999.09.16 0 0 158
ajjaj
tulbecsultem magamat.
amire itten rendes kerdescsokrot tudok szerkeszteni...

_up

undoc Creative Commons License 1999.09.16 0 0 157
Az is meglepo eredmenyt hozna, ha
valamilyen kimutatast keszitenenek arrol,
hogy hanyat hagytak _veletlenul_ jaro motorral,
nyitva hagyott ajtoval, kulccsal a kulcslyukban
egy _pillanatra_ orizetlenul.

Undoc.

Mogorva Creative Commons License 1999.09.16 0 0 156
Jó kérdés. Bár látszólag eccerű a válasz.

Hát, bányásztörpe mikrofonnal, sötét öltönyben. Ha jó káderek is vannak, akkor a 7 törpe.

A fijúk a bányában dolgoznak!

Mogorva Creative Commons License 1999.09.16 0 0 155
"Szolgálunk és védünk"

Ááááá, hova gondolsz! Ők nem érnek rá, sürgősen eleget kell tenni az erre az évre előirányzott gépjármű-elszállítási rátának és zöldkártya ellenörzési akciótervnek. A bűnözőkkel különben is jobb óvatosnak lenni, azok ugyanis lőnek is. A kispénzű Wartburgos és Skodás mégiscsak veszélytelenebb ellenfél.

A rendőrök se hülyék. Annyi pénzért még majd mindenféle rosszfiú után rohangáljanak? Nehogymá... Persze tisztelet a kivételnek.

Mogorva Creative Commons License 1999.09.16 0 0 154
Kedves Ida!

Ha rákeresel a www.meh.hu weblapon, azonnal megleled mindannyiunk Viktora email címét. Íme: mailto:Viktor.Orban@meh.hu

Az mondjuk elég érdekes, hogy miért is nem a magyar nyelv az alapértelmezett a nevezett site-on?

Mogorva Creative Commons License 1999.09.16 0 0 153
Ha kérhetném, ne adjunk felelőtlenül ötleteket!
Bár, ha meggondolom... bányába mégiscsak sittes dolog A8-ason menni...
:(
Rizs Otto Creative Commons License 1999.09.15 0 0 152
T. Kormányszóvivő úr!

Előfordul-e néha, hogy a politikusok viselt dolgai miatt magához nyúl, és kérdezném még, hogy olyankor eljut-e a csúcsra?

HJM Creative Commons License 1999.09.15 0 0 151
Nyugi, nyugi...
Legyünk tárgyilagosak.
Ennyi (és ilyen ;-) ) kérdésre azért kell egy kis idő.
Zak Creative Commons License 1999.09.15 0 0 150
válaszolnának persze, ha nem lennénk letojva. De azért ugyan hadd kérdezzem meg így utólag a tisztelt Illetékes Polgártársat, hogy MI AZ OK ÉS AZ ÉRV, HOGY BETILTOTTÁTOK A PAINTBALLT?????????

különben én sem irigylem a szóvivô kollégát, éppen elég kényes kérdés merült fel, amit nehéz lesz megkerülni vagy megmagyarázni

Belzebub Creative Commons License 1999.09.15 0 0 149
Tudom, ott nem kérdésekkel, hanem állítás(ok)sal foglalkoznak.
De egy kérdés: te állítasz, vagy neked kell hogy...?
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.09.15 0 0 148
Hát akkor inkább megkeresem a Fedák Sárit a 20 fórumon.
Belzebub Creative Commons License 1999.09.15 0 0 147
Ami neked meg nekem kontra, az nekik sima.(Persze nem up-ről beszélek)
Most akkor válassz!
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.09.15 0 0 146
Sima szelekció lesz vagy kontra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!