Bruce Lee, The Way Of The Exploding Fist, Last Ninja2, Rambo, Ghostbusters (a zenéje miatt, a játékkal én sem nagyon tudtam mihez kezdeni), Katakis (nagyon COOL), az Elite-tel is játszottam de az fényévekkel jobb volt Spectrumon (gyorsabb és nem villogott), Impossible Misson I, Uridium.
Az első C64 emu amit PC-n láttam karakteres! volt. Az első használható PC-s emulátor amit láttam spectrumos volt, valami cseh vagy lengyel csoda, de volt benne egy-két bug. És az akkori lelkesedésemben debuggerrel megkerestem a hibákat, és az exe-ben egy hexa editorral kijavítottam. + irtam egy progit ami átkonvertálta a régi spectrumos szalagjaimat, amit előzőleg wav-ként olvastam be az SB kártyán keresztük. Aztán megjött az igazi csoda, a számomra akkor hihetetlennek tűnő C64S. Igaz, jó sokáig nem volt képes a hangot és a képet szinkronba hozni, és kézzel kellett a paramétereit állítgatni, de akkor sem volt akármi.
Jelenleg a vice nevű C128/64/VIC20 emulátort használom (nekem mind a három volt), Spectrumra meg az XZX-et. Mind a kettőnek igen kellemes tulajdonsága (a minőségükön kívül) hogy forráskódban is elérhetők, és mennek linux alatt is.
Üdv:Micu
Bruce Lee, Manic Miner, Impossible Mission, igaz csak a legelsőt tudtam végigjátszani. Viszont PC-n találtam egy tökéletesen, Nt alatt is működő (bocs) spectrum szimulátort, és az első kettő játék komoly nosztalgiát ébresztett ....
Srácok, a plus 4-es kedvencekről szó sem esik ! :(
Treasure Island
Icicle Word (nem biztos hogy igy írják, de már csak igy maradt meg régről a neve)
Tényleg nem tud valaki egy jó PC-s plus 4 emulátort, meg néhány progit hozzá ?
Nekem a kedvenceim:
Street Road 1
Last Ninja (mind)
Shoko Bahn
Elite
Fighter Bomber
Mission Imp. 1-2
Es meg sok más.
Aztán volt kettő, ami igazán jopofa volt:
Saddams Game (1991), főleg a kivégzés
Ride over Moskva :)
Nalam a nyero a "Barbarian" volt. Ennek volt Amiga valtozata is. Megvan ez valakinek? Vagy PC-n?
Meg a Defender of the Crown is tetszett persze.
Meg a Pit Stop II.
Meg a Last Ninja...
Meg a Terra Cresta...
Meg a Last V8: Ezt valaki vegig tutda jatszani?
Meg a ...
...
Azt aruljatok el, jutottatok-e vmire a Ghostbustersben?
En barmennyire is szorgalmasan kapkodtam es porszivoztam a szellemeket, elobb-utobb mindig jott a Marshmellowman es letaposta a hazakat. Accountot se tudtam hasznalni, es azt sem ertettem, hogy a kulcs meg a kulcsjuk milyen szerepet jatszanak.
Találkoztatok-e egy HEXAGON c. játékkal. Ugy emlékszem magyar(ok?) irták.
Hatszögletü pályán, mely hatszögletü (méhsejt)mezökböl áll, max 6 játékos játszhatta. Minél több aranyat kellett összegyüjteni vagy a többi(ek)töl elrabolni.
Ha valakinek megvan otthon a padláson, vagy emlékszik még a szabályokra, bármire emilezzen. Már évek óta át szeretném írni PC-re. Illetve ma már Java-ba.
Seven cities of gold!!!!
Wizball
Blue Max
Impossible Mission
Heart of Africa
...
Hát csodálkozom rajtatok, hogy a Spy vs Spy sorozatot senki nem említi... komolyan mondom azóta nem volt játék amiben annyit szopattuk volna egymást a haverokkal :)))))
1. Defender of the crown
2. Californian games
3. Henry's house
4. Journey
5. Ace-Ace2
6. Ace of aces
7. Test drive 1.
8. Archon
9. Seven cities of gold
10. Heart of africa
a Journey egy földalatti mászkálós játék volt. Hét kincset kellett a felszínre hozni, és természetesen nem lehetett menteni, de a haveromnak volt egy spéci kártyája 128 ra amivel le lehetett fagyasztani bármikor a játékot, és ki lehetett menteni az állást. Természetesen a végén semmi nem történt. :-))))))
1. Defender of the crown
2. Californian games
3. Henry's house
4. Journey
5. Ace-Ace2
6. Ace of aces
7. Test drive 1.
8. Archon
9. Seven cities of gold
10. Heart of africa
a Journey egy földalatti mászkálós játék volt. Hét kincset kellett a felszínre hozni, és természetesen nem lehetett menteni, de a haveromnak volt egy spéci kártyája 128 ra amivel le lehetett fagyasztani bármikor a játékot, és ki lehetett menteni az állást. Természetesen a végén semmi nem történt. :-))))))
Street Rod
Test Drive, meg a II
Microprose Soccer
volt valami Motocross,
a magyarok: Kastely, Galya, Long Life, No Limit, Newcomer
na meg persze a ZakMcKracken. :)))
én mindig is a régi kis kalandjátékokat vagy szövehes dolghokat szerettem
leírások, letöltések itt: emulátorok c64!! jee
itt: http://www.hundownload.com
Hát igen, nem piti hogy a 64 kb-ba mi mindent bele tudtak zsúfolni. Jobban mondva 39 kb.
Elite, Mercenary, DOTC, Diplomacy, Supremacy, Pirates (emléxem hogy nem volt floppy-m, és egy kazettára átírt ide-oda tekergetős verzió volt meg), Exploding Fist, Ace I-II, ARCHON!!!, stb...
PC-n talán a Civ-vel játszottam annyit mint a "régi nagyokkal"...
csocsi
igen, vadallat jok/jok voltak azok a c64-es jatekok...de belegondolsz a zenejuk mekkorat dobott a hangulaton :>
kedvencek? uhm..a krakoutnak tenyleg cefet jo zeneje volt...de amugy egyertelmuen King's Bounty, Creatures I-II, Pirates, Defender of the Crown, Giana sisters....a Wizards is kegyetlen jo volt, de crackelve sincs vege, vagy nekem vmi rossz 'verzio' volt meg :>:>
csocsi
Ace
Go to my site and download crcked version 500 kb
www.geocities.com/Area51/Orion/1930
When they ask you for codes enter whatever you want
and its WORK !!!
FIRST UNIZIP WITH WINZIP AND THEN AGAIN UNZIP CAUSE ITS PACKED WITH THE***ARJ*** .WINZIP SHOULD UNPACKED IT BUT IF NOT MAIL ME AND I WILL SEND YOU ARJ UNPACKER.