Akkor mi ösmérjük egymást, két évvel jártunk alattatok. Én ezzel a csapattal elég jóba voltam és az én szobatársaim is.
Ők rémlenek ? Ecker, Ablonczy, Szőlőssy..
Ez az a csapat, ahol asszem a Marietta nevu csaj volt ????????????????
Ja, ha igen, akkor lehet, hogy volt valami kulcsos-hazos buli, ahol az egyik szoke az ablak melleti alsoagyon . mellettem volt ???????????????
+ haza fele talalkoztunk az angol tanarnovel (A'int got a fu..ng clue regarding her name. .... :( )
Ha nem akkor bocsi, ha meg igen akkor :) volnak, ha irnal .
null,
Ők infósok, nem ? És "B"-sek voltak, kolisok.
Czégény Attila ?
Bojtár az izompacsirta ?
Volt ott valami "Kinca" becenevű kolis is. Seres Zoli...
Bodó Laci from Nyháza...lehet, hogy én is keverem a csapatot már ?
Otta tanár úr - történelem, mond valamit nektek? Volt egy sztori nálunk: minden órán 2-3 ember felelt, és mivel a tanári asztal kb. 20 cm-rel volt magasabb, mint az első pad, oda rakták ki a könyvet, amiből mindenki szépen felolvasta a válaszokat. Ez ment kb. fél évig minden órán, majd egyszer észrevette az öreg, és közölte, hogy ő nem most jött le a falvédőről, és biztos most csináljuk először. Meghagytuk ebben a hitében.
Widder nekünk oroszt tanított. Mesélték róla, hogy volt valami névnapozás dolog, és valaki egy szájrúzsot vett neki. Kicsit lehetett csak ciki. :)
Volt egy műhelyes tanárunk - fogalmam sincs, hogy mi volt az eredeti neve - egy az egyben úgy nézett ki, mint a Vágó István. Simán csak Vágópistának hívtuk. Már akkor sem tudtam, hogy hívták, mert levágópistáztuk őt. Elküldött minket valahova egyszer, és amikor visszajöttünk, a Kertész műhelytanár megkérdezte, ugyan merre jártunk. Mi meg rávágtuk, hogy a Vágó tanár úr küldött el. Ő is nézett, mi is, ciki volt, de nem tudtuk megmondani a nevét.
Fidler tanárúr önként távozott mert különben okirathamisításért feljelentették volna. Egyébként azóta iskolaigazgató lett valahol Bp.-en de onnét is távoznia kellett mert nem stimmeltek a papírjai. Ja kérem van aki tud élni!
Nna, mennyi sok érdekesség.
Én 89-94-ig töltöttem el néhány emlékezetes évet a Landler Művekben, számítástechnikusként és hát ugye az idő megszépít...
Van valaki az éterben, aki még most is oda jár?
Kíváncsi lennék, az egykori tanárokból ki van még ott?
Azért arra tisztán emlékszem, hogy 300 forintért rajzolták meg a műszaki rajzomat (akkoriban ez nagy pénz volt), és egy idő múlva a tusrajzot a srác már csak fénymásolta, de még így is jobb jegyet kaptam rá, mint az eredetire...
Aztán beugrik az is, hogy volt egy meglehetősen idős, kissé szórakozott szaki (a füléből szőrcsomók lógtak ki), aki ránk bízta, hogy építsünk be egy fémkasztniba egy 220 voltos trafót. Én elfelejtettem a vezetéket leszigetelni, az öreg buzdított rá, hogy csak nyugodtan kapcsoljam be, erre úgy megrázott az áram, hogy elrepült a kezemben lévő csavarhúzó...
Nahát, hogy miket talál az ember fia itt a tasztalt lapozgatva! :-0
Hogy mikor végeztem, azt most csak bonyolult műveletekkel tudnám visszaszámolni, de ... izé úgy uszkve 93-94-ben végezhettem.
Fiedler Gábor neve eddig nem nagyon merült fel, infót vagy mit tanított, mellesleg ofő volt, amíg ki nem rúgták... Éreccségi elött fél évvel, kurvára élveztük.
És Mayer-mami magyar/történelem órái. Ó boldog békeidők.
Ja, és a Landlerben kikiáltották a Magyar Népköztársaságot! (szegény diri bakizott egy csöppet. :) )
nicsak, fexi ur netan? na, volt ott meg par allat a tanarokon kivul is ;-)
utolag visszagondolva reszemrol oriasi tevedesnek kell minositsem ezt a sulit. programozni akartam tanulni, otodikre el is jutottunk a pascalig (heti egy ora) es az assembly-ig (ht doboz compu'teren, jessz :-)). monnyuk f*szom tudja, me'rt pont ide mentem, bar tesom pl a ha'ma'nba jart, meg is tanult piszkosul lyukkartyat perforalni. na igen, rendszervaltas elott nem voltak vmi nagy alternativa'k szamitogepileg.
hm,. nemtom, be merjem-e vallani, nekem spec otosom volt matekbol & fizikabol. gubiczanal, igen, kopjetek le. a felvetelim meg olyas lett, mint intruder kollegae, szal nem kontraszelekcio. aha, ja persze, magatartas is otos volt (b+, sullyedek el szegyenemben :-)), szal, benyaltam magam, mit szepitsuk a dolgot. asszem rajtam kesobb jott ki az ifjukori lazadas, ugy az egyetem tajan. me'g a cicaboci & a nyuszimokus sem tudott felidegesiteni.
ja, egyetem. volt landlerosok, tegye fel a kezet, aki nem szivta meg a matekot & fizikat vmelyik felsooktatasi intezmenyben, legalabb az elso ket felevben. jo, mindegy, akarhogy is, en igen. persze kesobb felzarkoztam, mert alapvetoen erdekelt a dolog, de azt el kell ismernem, nem volt ez vmi rohadt nagy felkeszites. mint ahogy az elektronikabol & digitalis technikabol tanultak se segitettek vmi sokat, pedig a bogitron amugy eleg jo arcz volt.
ja, widder, vki? rola csak annyit, h eccer a seres jott be helyettesiteni, eletemben akkor eloszor es utoljara birtam odafigyelni irodalomoran.
szal, nem egy kimondott holt koltok tarsasaga a landler (bocs, umszki), aki esetleg azert olvassa ezt a topicot, mert azt forgatja a fejeben, h ide jon tanulni, javaslom, inkabb egy iszonyat kemeny gimnaziumban szivassa magat, az legalabb meglatszik rajta kesobb.
Így van Jano, ők azok.
Viktor: az ibrányi fenegyerek, azt hiszem kocsmát nyitott.
Lipták Karcsi: 2 éve még a Coca-nál volt bp-i területi vezető, vagy valami ilyesmi.
Volt ott még egy kolis nagy arc: alacsony, kis kopaszodó borsodi srác. Talán Kovács...
Micsoda avatást vágtak le a koliban, mikor elsősök voltunk.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Istenem, mennyi emlék ugrott be:
Polák mami: 20 db műszakirajz, újra rajzolásra itélve
Vörös Lórándné: Kisfiam FÚÚÚRRRÓÓ, ajaj, mondjuk meg lett az eredménye, sikeres felvételi.
Schmidt Ferencné, Horváthné RULEZ
Intruder !
Igen B-s voltam. Kálmán Zsolti és -ahogy hívtuk- Rák Sanyi. Raksányi fulladozott a Tőkei Zsuzsa féle ELÁK alatt. És most ? A Providenciánál ő a rendszergazda és Kálmán is ott van.
Gubicza: az egy állat. "mókuskám..." meg hasonlók. Egy (?)srácot húzott fizikából, aki öngyilkos lett, leugrott valahonnan, nemtomm pontosan. A lényeg: Ágicánk ezt olyan eszméletlen beleéléssel mesélte el az új elsősöknek, mintha erénye lenne.
Matkó: az egyik szám.tech. alkatrészes cégnél dolgozik, céges szinten kapcsolatban állunk, bár már rég beszéltünk. Emilben bővebben. JA, és egy volt "C"-s is itt dolgozott nálunk: Milcsák név esetleg ?
Kedves Caty !
Ez az pontosan! Mármint hajban. (Én sem emlékezhetem mindenre.) Biztosan megismernélek. A csapatszellem pedig nálunk is jó volt, de legalább tablótok van. Nekünk még az se ! Az érettségi bankettre se ment el a fele csapat. Nálunk inkább a kolis/fővárosi megosztás uralkodott, én előbbi szerves tagja voltam. Itt a munkahelyemen egyébként 2 Landleros is van és a nagy "ámítástechnika" is tele van velük. ÉS ami a suli színvonalát illeti szerintem akkor nem volt jobb ezen a téren. Amikor a napokban bent voltam teljesen elfogott engem is a nosztalgia. Próbáljátok ki ! Büfé még megvan az elsőn és kezeztem egyet Kovács Misivel (ig.h.) is.
to tamas_riaga:
Szerintem en tudom, hogy te ki vagy......
Ha neked mond valamit az a szo, hogy Halassi akkor kukkancs ra az e-mail cimemre es gondolkozz egy kicsit. Ha nem akkor tevedtem.....
to SunDokan:
igy van, A-s voltam es ismertem, te honnan ismered? Akkor viszont B-s voltal? En is ismertem onnan nehany sracot. (Kalman,Ricsi....)
De azert ugy latszik nem csalodtam Gubiczaval kapcsolatban olvasva az eddigi velemenyeket....
A három nőnemű személy jelenléte stimmel, gépész osztály stimmel, hajszín nem annyira (szőke rövid, aranyszőke hosszú, barna félhosszú- ez utóbbi volnék én)- ja, meg nem annyira néztek meg minket a fiúk...de ez nem okozott életre szóló lelki törést bennem...:)))
Az a baj, hogy a neveket már többségében elfelejtettem. Néhány osztálytársra persze nagyon emlékszem, de pl. Liptai Karcsi tuttira másik osztályba járt.
Fura, de az osztályunk, annak ellenére, hogy a végére egész jó kis csapattá kovácsolódtunk össze, egy osztálytalálkozót sem tartott az eltelt évek során.
Gubicza szerencsére elég rövid ideig tanított minket matekra és fizikára, de az emlékezetes maradt - negatív értelemben.
Azért voltak ott nagyon jó tanárok is, csak kevesen.
De jó nosztalgiázni!
Csatlakozom a szépemlékű Landlerosokhoz !
1987-92. Informatikán voltam Podhorányiné osztályában. Arany asszony volt.
Persze volt egy Farkas Iván is, mindig összetűzésbe került vele miattunk. Ha Iván évvégére beállított 3-4 embert bukásra, akkor az ofő fizikából ígért meg neki hasonló létszámot az Iván osztályából. Így soha, senki nem bukott.
Intruder !
Gubicza..ismerős nagyon. Te ezek szerint "A"-s voltál. Rövid ideig volt "átvezényeltek" egy srácot tőlünk. Sőt, asszem ismerek egy "A"-st ma is: Matkocsik Gabi neve mond valamit neked ?
Egyébként még szeretettem a Tőkei Zsuzsát. Óriási tudása volt nő létére. Nagy Imrénél pedig a napokban voltam. Egy évig tanultunk anno ötödévben finommechanikát nála. Az egyetemen most ezt nyomjuk és az ofőn keresztül azonnal adott egy igazolást, hogy az egyetemi tananyag 90%-ban meegyezik azzal, amit ő leadott. Százezer titulus a neve alatt: Gazd. min. informatikai tanácsadó, Képzési Intézetek tanácsadója stb.
Caty !
Ti voltatok hárman csajok (fekete/barna/szőke összeállításban) valamelyik gépész osztályban, ugye ? Akkor nem voltak túlsúlyban lányok sehol, de ezt a hármat mindig megnézték a fickók. Mi 3.-ba jártunk mikor ti technikusin végeztetek. Kolis voltam és az ottani gépészek beugranak. Valamilyen Viktor (nagydarab), Liptai Karcsi...vagy hülyeséget beszélek ?
Nagy Imre! Ezaz! Ő az aki digitet tanított, ugye? Ha ő az, akkor azt a manust nagyon kedveltem! Szerintem messze az egyik legegyenletesebben jó színvonalú tanár volt és azon kevesek egyike aki felnőttként kezelte a diákjait. Ráadsául nem ijedt meg egy kis politizálástól sem. Druckerné tökkkéletes ellenpontja volt!!! :)
85-90,(a dátum nem elírás, hála Gubiczának...), gépész tagozat. Ja, és nőnemű lény vagyok...:)
Az első két év számomra eléggé pokoli volt, aztán a harmadik nagyon rulez, majd Gubicza jóvoltából ezt az évet prolongáltam, és az már nem volt annyira pompás. Viszont a negyedik és ötödik szuper volt, bár tanulás szempontjából elég kemény. Ebben a két évben Gácser volt az osztályfőnök.
Seres Tiborra szívesen emlékszem vissza, Farkas Iván viszont a rémálmaimban jön elő időnként. Ostoricsné, Marosi Elemér, Bogdán, Polákné, Gácser, valamint a műhelytanárok (sajna a neveket elfelejtettem, de cikiii) még azok, akik viszonylag pozitív emlékeket hagytak bennem, de Szegedi-Varga tantóbácsit és a fent említett Ivánkát a negatív gyermekkori élmények közé soroltam. Szegedi-Varga volt az, aki képes volt belénk sulykolni, hogy "nő nem lehet műszaki szakember". Hárman voltunk az osztályban lányok. Mind a hárman technikusként végeztünk, a többiekről nem tudom, mit csinálnak, de én speciel műszaki téren dolgozom, habár nem az eredeti szakmámban.
Azért nem volt rossz Landlerosnak lenni.
TOM ! a botrány az rémlik nekem (hát már csak ilyenre emlékszik az ember) egyébként nem ismertük egymást én gépészvoltam a B-sek mesélték a koleszban (Hevesi Gyula Fiú Kollégium és leánytanoda)