Az ovatossagot en is - csakugy, mint a tobbiek - fontosnak es szerencsesnek is tartom. Be kell vallanom, hogy en csak nehany honapi IRC-s ismeretseg utan talalkoztam szemelyesen a nagy ejszakai chat-partnerekkel. S az is hozzatartozik, hogy a kezdeti 3D-s idegenkedes utan mi a nem-virtualis vilagban is jo baratok/haverok lettunk es igen hamar el is mult ez az idegenkedes. Egy fel-egy ora utan mar mindig ugy ultunk egymassal szemben, mintha mar honapok ota (es hat tenyleg!) ismernenk egymast. Es ez fantasztikus elmeny... de tenyleg.
szijjasztok, Kicsi_Lany
ps, de be kell vallanom, hogy van olyan is, aki erolteti, hogy talalkozzunk es nekem egyre kevesbe van hozza kedvem..... valahogy gyanus.
Kedves Fiatalok
elmondhatom, hogy a chat-es, emiles kapcsolat lehetősége pl. számomra (40-es úr) olyan világot nyitott meg, amely egyébként sok okból elérhetetlen lett volna. Ennek a legfőbb oka az, hogy a kezdeti anonim mivolt és a kapcsolattartás szabadsága miatt nyíltabb és őszintébb lehetek, mint bármilyen más személyes interaktív kapcsolatban. MIért? Mert nem látom a másik személy reakcióját és ez nem befolyásol abban, amit írok. Ez nagyon fontos dolog, mert az ember óhatatlanul is befolyás alatt áll egy személyes találkozás során. Ezért furcsa és kényelmetlen találkozni egy hosszabb virtuális kapcsolat után valakivel és "elviselni" azt, hogy fizikailag is létezik. Másik oldalról legalább ennyire zavar, ha az illető ellenkező nemű és teccik. Ilyenkor nagyon zavarba tudok jönni és legszívesebben visszamenekülnék a számítógép mögé. Valahol olvastam egy topicban, hogy a nagyszájú pasik apró és néma kisegérnek tűnnek egy személyes találkozó során. Hát igen, mert erősen befolyásolja őket a másik ottléte, kisugárzása.... Nekem teccik dys története: szuper jól csináltad, megérdemled a boldogságot!!
1mbr
Nekem eddíg több volt a jó tapasztalatom, mint a rossz. IRL randi ugyan még nem jött össze, de általában kedves lányokkal és ráadásul elég szépekkel lehet összefutni az irc-en.
Ennek ellenére én is a kezdeti távolságtartást ajánlo, mert pár nap/hét alatt ki lehet szűrni még a nagyon kitartó és fanatikus pszichopatákat is.
Kicsi_Lany: Ez szepen hangzott. Igen, valahogy en is igy kepzelem el a dolgot. Az elejen szivesen talalkoztam barkivel szemelyesen, mostmar kicsit ovatosabb vagyok. Illetve szeretnek az lenni...
Hat az elso talalkozasok az eleg borzasztoak tudnak lenni, teljesen mind1, hogy nez ki a masik.... (ja, hat az IRC-s kapcsolatokrol beszelek). Az ok pedig egeszen nyilvanvalo, van valaki, akit egeszen jol meg lehet ismerni hajnalig az emiljeibol meg a kis uzijeibol - valahogy ismered a gondolatait, talan meg kepet is lattal rola. De rengeteg mindent nem tudsz, ami egeszen termeszetes, ha 3D-ben latod meg az illetot. Es hat a kepzelet nevu jatekszer egeszen jol mukodik ilyenkor, felepitesz (ontudatlanul) magadnak egy embert, aki nem feltetlenul az, akivel levelezel, hanem sokkal inkabb az, akit Te latni szeretsz..... Ez onmagaban meg nem baj, csak hat ezzel tisztaban kell lenni... azzal, hogy amikor csalodsz, akkor nem abban csalodsz esetleg, aki veled szemben ul, hanem csak a sajat fantazia-szulemenyedben... van ez igy.
dys: Ezek szerint nem lattal rola kepet, mielott talalkoztal vele, igaz ? Na igen, ilyenekbol szoktak szuletni a galibak. ;) Azert azt nem mindenki tenne meg szerintem, hogy ad meg egy eselyt...
Dys: Hmm, na ezzel most kivancsiva tettel. Hogy lehet egy randi iszonyu ennyi irogatas utan. Mast vartal ? Vagy o vart mast ? Es milyen volt a masodik randi ? ;)
Mire kell vigyázni? Fogalmam sincs, a lényeg, hogy nem árt, ha alapból tartod a távolságot. Ez minden esetben jó tanács.
Mi több hónapon keresztül irogattunk egymásnak. (Akkoriban még éjszakánként volt a kedvezményes tarifa, minden reggel iszonyú nehéz volt a felkelés a hosszú éjszakázások miatt.)
Na és akkor megvolt az első randi, iszonyú volt.
De sokkal jobban kedveltem, minthogy ilyesmi elrontotta volna dolgot kettőnk között.
Szóval kapott még egy esélyt.
Azóta jól vagyunk, köszönjük.
Dys: Nincs kedved (kedvetek) leirni konkretan, hogy mi tortent ? Mennyi ido telt el a szemelyes talalkozasig, mennyire vettetek komolyan, stb.
Es biztos van tapasztalat arrol is, mire kell vigyazni altalaban.
Kicsi_lany: Ebben van valami.
Viszont IRC-n sokkal konnyebb masnak latszani/masnak mondani magad, mint amilyen vagy valojaban. Es ha valaki komolyan veszi, konnyen erhetik csalodasok... Ez azert kicsit mashogy van a 3d-s vilagban szerintem.
Konkret tortenetetek nincsen ?
Csatlakozva az eddigiekhez:
én is interneten ismertem meg a barátomat, egy chat-en. Azóta együtt élünk, szombaton vagyunk egy évesek.
Ja, és távolabbi terveink is vannak már......mi már a jövőre tervezünk.
Mindamellett nem árt óvatosnak lenni, jó sok párt láttam összejönni és szétmenni a chat-ről. Az IRC-n pedig valószínüleg ugyanígy mennek a dolgok.
Az IRC nagyszeru lehetoseget kinal az ismerkedesre. Egyszeruen olyan emberekkel futhatsz ossze, akikkel talan sosem lett volna alkalmad talalkozni es eszmet cserelni. A sajat tapasztalatom alapjan nagyon sok feluletes, kevesebb mely baratsag es szerelem is szovodik ottan. Es hogy ez lenne a kevesebb? Hat mihez kepest? Szerintem az IRC-n sem rosszabb az arany, mint a 3D-s vilagban.... Vegulis hany lannyal, fiuval kell ahhoz beszelgetni, hogy talalj valakit, akivel szivesen vagy egyutt?? Eleg sokkal nem? Nos, az IRC sem kepes csodakra, de egy uj kommunikacios eszkoz es talalkozasi pont...
Udv, Kicsi_Lany
ps, ja es hat sajnos itt is vannak fajdalmas csalodasok...
Eddigi IRC potyogeseimet osszegyurva, majd kiteritve s vegul madartavlatbol nezve az egeszet, mondhatom hogy negativ csalodas volt, na persze kerdes hogy a hiba kinek a keszulekeben van ;-)
Selindek: Jo ilyenekrol hallani. De azert ilyen van kevesebb, nem ?
Legalabbis szerintem nem konnyu kiszurni azt aki tenyleg komolyabban szoba johet...
Szemelyes tapasztalatom nincs, de ket kollegam is IRC-n ismerkedett meg a baratnojevel. Aztan ismerek valakit, aki az altalam irt chat-en...
Akkor most en vagyok kerito?
a boszi szekta kedves törzsasztalos társainkból ál : banya, gala, maminti, moi, nadi /csak nehogy valakit kihagyjak mert akkor békává varázsolódok/ és persze van egy tiszteletbeli boszorkánymester is kinek megnevezését az álszerénység tiltja...
Én az icq-ról tudok tapasztalatot mondani, ott is mint az életben az ember egyidő után kiszűri, hogy kikkel társalog tovább és elég kellemes benyomást tettek rám amikor életben is találkoztunk.
csak szép lányokat láttam eddig az irc-n!!! pl kapásból ott van az egész bocsi szekta cakk und pakk !!! szerintem jó kis csapat van a #index.hu csatin, érdemes benézni...
Igen de ircn nincs nullazas :)
Ja es meg valami. Mi a helyzet a szemelyes talalkozasokkal ?
Talalkoztal (talalkoznal-e) olyannal, akirol azt sem tudod, hogy nez ki, csak jo volt vele beszelgetni, egy hullamhossz, stb.
Velemenyek ?
Gondolom sok Torzsasztalos IRCzik is. Milyen tapasztalataitok vannak ?
Fiuk: csalodtatok-e mar IRCs lanyokban (akar kellemesen is) ?
Lanyok: milyenek altalaban az IRCs fiuk ?
Igaz-e az, hogy a nagyon szep lanyok nem ircznek ?