Keresés

Részletes keresés

hacsabi Creative Commons License 2024.10.13 0 0 169054

Igen. Orient Mako XL. Engem sem zavar ha egy kicsit siet. Ha már nagyon elmegy utána állítok.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (169045)
hacsabi Creative Commons License 2024.10.13 0 1 169053

Az mikrofonhoz tettem az óra korona néküli oldalaát. 

Előzmény: Törölt nick (169044)
hitman Creative Commons License 2024.10.13 0 0 169052

köszi.

csináltam egy új mérést a Hamiltonnal, annak a grafikonja a többivel ellentétben továbbra is "szőrös".

talán azért, mert a tokforma miatt az óra nem simul tökéletesen a telefon mikrofonjára, vagy talán az órában lévő Powermatic szerkezet eleve "zajosabb".

Előzmény: APT (169051)
APT Creative Commons License 2024.10.13 0 1 169051

Ez is rendben van, ez is szép. Nem tökéletes, de rendben van.

Ilyenkor kell megnézni, hogy mit mond a műszer (jelen esetben mondjuk 7mp sietést), majd azt, hogy egy-két napi megfigyelés után a gyakorlatban mit mutat. Mert előfordulhat, hogy ott például -2mp lesz ebből, vagy éppen +15mp (teljesen egyenesen megvallom - még nem is találkoztam olyannak - rendes, "valódi" vibróval mérve sem - hogy pontosan ugyanazt hozta volna a gyakorlatban is az óra, mint a műszeren, olyannal viszont jó minőségű óránál sokszor, hogy csak 2-3mp volt az eltérés).

Majd ennem tudatában a műszer már jól használható beszabályozásra, a különbséget figyelembe véve kell megpróbálni beállítani. 

Egyébként egy hordott, hétköznapi mechanikus karóra-szerkezet ab ovo nem tud beton stabilan másodperces nagyságrendű pontossággal járni, még akkor sem, ha véletlenül ez összejön - ilyenhez hajókronométer kell.

Előzmény: hitman (169049)
SmartTutor 360 Creative Commons License 2024.10.13 0 0 169050

ok

hitman Creative Commons License 2024.10.13 0 0 169049

3. nap:

Junkers Eurofighter (ETA 7750)

APT Creative Commons License 2024.10.12 0 2 169048

Fogalmam sincs, milyen telefonod van - de az én, a képen is látható Samsungom például nem képes ilyen megszakítás-mentes vonalat húzni, és sok telefon szintén nem - egyértelműen az oprendszer nem elég stabil alap ehhez. A tied valószínűleg újabb, gyorsabb készülék, és ezzel jobban megbirkózott.

Viszont "valódi méréshez" tényleg kalibrált-hőkompenzált kvarc időalap kell (ami a "valódi" vibrókban van is), egy telefonban vagy asztali PC-ben viszont nincs - ergo a pontosság mérése innentől csak esetleges, hiszen 2-3mp-et magának a műszernek az időalapja is "csalhat". Viszont mechanikus óránál ennek olyan nagy jelentősége nincs is, a fontos, hogy a mechanikai állapotot és beállítást tudjuk vele jól tesztelni, és a pontosságot nagyjából beállítani - utána úgyis megfigyeléssel kell tovább finomítani.

Egy valódi és tényleg precíz vibróval is hiába állítok be egy akár kronométer pontosságú szerkezetet elvileg "teljesen pontosra", a gyakorlatban az majd napi pár másodperc valamilyen irányú eltérést mindig mutatni fog, amit utána kell állítani, megfigyelni, finomítani. A műszer ilyenkor már nem segít, legfeljebb támpont.

Előzmény: hitman (169047)
hitman Creative Commons License 2024.10.12 0 0 169047

hé, te most leszóltad a telómat? =}

én inkább a környezeti zajokra gyanakszom. (nem pincében vagyok.)

mai alanyunk: Fortis Flieger F-43 Bicompax (SW-510 werk)

Előzmény: APT (169046)
APT Creative Commons License 2024.10.11 0 1 169046

A mikrofonjára, de amúgy némi kísérletezés után oda, ahol a telefon legjobban hallja.

Az ilyen appos-telós megoldás legnagyobb problémája, hogy magának a telefonnak a paraméterei határozzák meg a mérést, a mikrofon érzékenysége - és a telefon saját időalapjának megbízhatósága, ami nagyon nagy szórást mutat. A topictárs "szőrös" grafikonja is (amiben kb: minden harmadik-negyedik lengés látszólag kiüt a vonalból) pont arról szól, hogy a konkrét teló ennyit tud, ennyire stabil és gyors alap. Találkoztam több olyan - amúgy minden másra jó - telóval is, amin ez a Watch Accuracy Meter app de facto nem volt használható, nem volt képes értelmezhető mérésre. Vagy nem hallotta, akárhová-akárhogy is lett téve az óra - vagy annyira nem volt stabil az oprendszer időzítése, hogy teljesen szétesett az egész mérés. Korábban a zsebórás topicra betettem: létezik, kaphatő kis külön mikrofonos tartó, amivel összekötve a telefont legalább a beépített mikrofon érzékenység-problémája megkerülhető - ha a telefon egyébként jó, megfelelő, akkor ez olcsó otthoni alternatívája lehet a valódi vibrográfoknak.

Előzmény: Törölt nick (169044)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2024.10.11 0 0 169045

Ez a mako az orient mako? Nekem is van egy, az is sietget, de engem pl nem igazan bizserget:) mikor mar 3-4 perc van benne, es eszreveszem, beallitom. De ha a pontos idore vagyok kivancsi, elokapom a telefonom. Dilibol, meg szeretetbol "kell" ilyen orakat hordani, a legdragabb, legcsillivili orad sem lesz olyan pontos, mint a folyton a neten logo telefonod.

Előzmény: hacsabi (169042)
Törölt nick Creative Commons License 2024.10.11 0 0 169044

Hovà kell tenni pontosan a karoràt? A telefon alatt?

Előzmény: hacsabi (169039)
hitman Creative Commons License 2024.10.11 0 0 169043

ez az app jobbnak tűnik, mint amit eddig használtam, köszi, hogy megmutattad.

ki is próbáltam gyorsan, az első mérésem egy 4 éves Hamilton Khaki Pilot.

hacsabi Creative Commons License 2024.10.10 0 0 169042

A MAKO-t kb 7 éve hordom minden nap. Megtanultam, hogy nem mindegy hogy milyen pozicióba teszem le éjszakára. Ha odafigyelek rá, némiképp tudom a sietést kompenzálni. Megbontva még nem volt, ezért gondoltam arra hogy talán megérdemel egy kitakarítást, olajozást beszabályozást. Nem tudom mennyiért cserélnek rajta üveget, meg lünettát, mert már az sem szép. Ha nem agyament összeg, az óra értékéhez viszonyítva, akkor azt is cseréltetem. Szerettem ezt az órát. 

Előzmény: APT (169041)
APT Creative Commons License 2024.10.10 0 0 169041

Valójában a MAKO által húzott vonal is szerintem tök rendben van. Az, ha az óra nincs pontosra beszabályozva - ez ugye sietésre volt - az még nem hiba, de szép, összefüggő és jelentéktelen középhelyzeti/ütés hibát mutató a grafikon, a pontosságon lehet szabályozni, de ez amúgy teljesen jó műszaki állapotú szerkezetet mutat.

A Roamer meg mintaszerű - és amúgy mechanikus óránál a műszertől függetlenül napi 3-5-10mp-re beszabályozhatóság az elvárható csúcs, ennél jobbat csak nagyon precíziós óráktól lehet remélni.

APT Creative Commons License 2024.10.10 0 1 169040

Az a helyzet, hogy vagy segít rajta - valameddig - az áttételrendszer kézzel vagy mágneses térrel áttekertetése, vagy nem... A trafós-megfuttatós módszer előfordul, hogy használ, de sajnos inkább az a jellemző, hogy nem - és ha használ, akkor is kérdéses, meddig. Annak, ha a léptetőmotor nem bírja már továbbítani a mutató-áttételt, mindig oka van. És ezek az órák sajnos - muszáj egyenesen kimondani - nagyon igénytelen szerkezetek, csupa önkenő műanyag, megbonthatatlan, javíthatatlan áttételek, amelyek egy-két évtized használat után elszennyeződhetnek-kophatnak annyit, hogy már elakadnak - akkor végük. Még roncsolásmentesen szétszedni sem lehet őket tisztításhoz - ezeket eldobásra tervezték, arra, hogy hordják őket 10-15 évig, aztán kuka...

Lennének ötletek, lehet próbálkozni kenéssel - de, ha ezzel az órával érdemben foglalkozni kell, és nem tudod magad megoldani - jobb, ha nézel egy másikat. 

És ilyen Swatch kvarcórát NEM VESZÜNK MEG HASZNÁLTAN. SOHA. Legfeljebb, ha gyűjtők vagyunk és fazont gyűjtünk, és nem zavar, ha nem működik (és nem is fog).

Ha mégis, kizárólag ellenőrizhetően jól működő állapotban. Ha azt mondják, hogy "lemerült az elem, csak cserélni kell" - akkor azt azt jelenti, hogy javíthatatlanul hibás...

Előzmény: mullerzsa (169034)
hacsabi Creative Commons License 2024.10.10 0 1 169039

Az első képen Egy Orient Mako XL szerviz elött. (úgy látom már ráfér :-))

A másodikon az új Roamer Premier. 

A valóságban azért hordva más értékek jönnek ki. A mako +12-15mp-et, a Roamer meg +2-3mp et siet naponta. Most találtam erre az appra.

dészáz Creative Commons License 2024.10.09 0 0 169038

Azt sajna nem ismerem.inkább valami trafó...

Előzmény: mullerzsa (169037)
mullerzsa Creative Commons License 2024.10.09 0 0 169037

indukciós főzölap mellé/rá müködés közben?... Vagy az edény fülére?

Előzmény: dészáz (169036)
dészáz Creative Commons License 2024.10.09 0 0 169036

Ami mágneses teret csinál.

Előzmény: mullerzsa (169034)
hacsabi Creative Commons License 2024.10.09 0 0 169035

Lehet hogy én tudom rosszúl, de szerintem egyik mechanikus dátumost sem szabad olyan mutatóállásnál állítgatni, mert nem tesz neki jót. Le kell vinni a mutatókat alúlra, mielött álítasz dátumot. Én így tudom.

Előzmény: Törölt nick (169029)
mullerzsa Creative Commons License 2024.10.09 0 0 169034

Ha nincs forrasztom mi segithet még? Elem benne van hallom hogy kattog de a mp mutató nem megy vagy elindul megy 3 mp aztán megáll. 

Előzmény: dészáz (169032)
dészáz Creative Commons License 2024.10.09 0 0 169033
Előzmény: dészáz (169032)
dészáz Creative Commons License 2024.10.09 0 0 169032

törölgesd ki az elemtartó részt. tedd be az elemet.pillanatforrasztó oldalára tedd rá,az órát,majd kapcsold be. a mágneses tér miatt elkezdenek forogni rendes irányba a mutatók.pár másodperc,utána menni fog.

Előzmény: mullerzsa (169031)
mullerzsa Creative Commons License 2024.10.09 0 0 169031

probálok csatolni képet... elvileg a hozzászólasomhoz is csatltam de nem látom :(

mullerzsa Creative Commons License 2024.10.09 0 0 169030

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Vettem egy swatch irony órát egy ismerőstől. Elem lemerülve. Elemcsere után kattog de a másodperc mutató nem mozog vagy csak megindul majd megáll. Találtam az elem alatt elszineződést sztem egy korábbi elem kifolyhatott, de nem biztos. Életre kelthető? Ha igen sokba kerülne?

Törölt nick Creative Commons License 2024.10.08 0 0 169029

Erdekes :

"Ne módosítsa a dátumot, ha az óra 10 óra és hajnali 2 óraközötti időt mutat.  Az automatikus dátumváltoztatási mechanizmus ezalatt bekapcsol, és a mozgás megsérülhet"

Előzmény: hacsabi (169028)
hacsabi Creative Commons License 2024.10.08 0 0 169028

Köszönöm!

Megnyugodtam hogy ezt írtad, mert féltem, hogy azért ilyen olcsó mert van valami gyíkja. Nem értek az órákhoz úgy mint Ti. Csak egy sima, a mechanikus szerkezeteket kedvelő felhasználó vagyok. És ez megtetszett. Igen 339000-5% kedvezményért vettem. De ahogy mondtad is ez már mindegy. Legközelebb először kérdezek, aztán cselekszek. 

Előzmény: APT (169027)
APT Creative Commons License 2024.10.08 0 0 169027

Nincs ezzel semmi baj, korrekt ipari termék. 

Az árát nem minősíteném, ha a neten látható 3xx ezres árakon vetted - hát, lett volna jobb ötletem is, de szerintem csalódást nem fog okozni, és utólag ezzel akkor már kár foglalkozni.

Előzmény: hacsabi (169025)
hacsabi Creative Commons License 2024.10.08 0 0 169026
hacsabi Creative Commons License 2024.10.08 0 0 169025

Sziasztok! 

Vettem egy ROAMER PREMIER automatát, hirtelen felindulásból pár napja. Soprod P024 (ETA2824-2 clon) szerkezet van benne, kerámia lünettás, zafír üveges. Egy submariner homage. Eddig nagyon elégedett vagyok vele, jó kidolgozású minőségi darabnak tűnik. Tudom, hogy nem egy patek, vagy egy rolex de az ára is csak a töredéke. A teszteket ami elérhető megnéztem róla, ott azt mondják, hogy ár-teljesítmény viszonylatban nagyon jó vétel. Mindennapi használatra vettem, nem lesz kímélve. Van valakinek tapasztalata ezzel az órával? Többet ígér mint amit ad? Fontos volt a 200m vízállóság, a zafír, meg a kerámia, a küklopsz  és a búváróra vonal. Nem találtam mást hasonló árfekvésben ami ezeket tudná. Nyugtassatok meg, hogy nem nyúltam mellé. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!