Keresés

Részletes keresés

foti Creative Commons License 1998.11.06 0 0 39
Malacka !
Melyik villamos járt a Jászai Mari tér - Újpest kocsiszin útvonalon?
Hogy hívták a mozit a Domus mellett?

A villamos a 15-ös volt ha ha jól emlékszem.
A mozi a Dózsa az tutti. Volt egy film, az Utolsó mozielőadás volt a címe. Azt hittem be fogják zárni. Aztán tényleg. Én még ott láttam a Hugó a vizilót. Előtte forró rétes a mozival szemben a rétesesnél. A Jogutód (?) a Domus oldalában még most is méri igaz, napjainkban már majd egy százas darabja, de még mindig baromi finom.

Visegrádi utcában 12,14 indul valahova messze Újpestre a Lehel úton, 3, 33, 55 tuja: irány észak, Váci úton. Dózsa Györgynél 15-ös csatlakozott a Jászairól, 33-as áttrappol az Árpád hídon. Akkor még volt megálló a Margit szigetre.

Rákos patak mellett a mai Schiller Opelnél játszótér, valami kézilabda pálya. Egy fáról zúgtam nagyot a hátamra, hogy levegőt alig kaptam.

bubu Creative Commons License 1998.11.06 0 0 38
dear Csulok
Milyen volt -Szőke- sege nem tudom mar... ;)))
bizalom Creative Commons License 1998.11.06 0 0 37
Ja es hajnalban lehetett tejet lopni friss
kenyerrel a kozert elott v.mogott.
Szanom banom bunomet
bizalom Creative Commons License 1998.11.06 0 0 36
Rozsadombi gondolatok.
Hallo Bufe,Unio Bufe,solet es makos teszta.
Sipos halaszle.(meg ma is van)
56-os villamos nyitott peronja,leugras felugras amikor megy,hu de jo.
Szabadsaghegyi bulik.
Nudista strand a Lupa sziget mellett a Budakalaszi tavakon.
Hetfo este csond a teve kornyeken.
Kedden mindig valami sorozat volt.
Kudlik Juli deltas tudomanya.
Piramis,Beatrice,Coral,Hobo stb.
Zarai-Vamosi????
Ftc-Ujpest meg a tobbi.
Trapper farmer es diolen mobi.
A Javszer hazhoz megy!!
Kisstadion.
Limo lassan olvado ragacsos kis uvegbol utana
meg egy sportszelet ami le van ontve sztar naranccsal.
Spiccer sorozo a romain,ketforintos flipperrel amit fel lehetett emelni es a golyo soha nem ment el.
Rodadt budos az a pacal.
TURO RUDI.
nátloz Creative Commons License 1998.11.06 0 0 35
A Borárostéri önkiben 3 Ft.-ért meglehett kajálni,2.70 egy rizsköret,30 fillér a szaft.
Az üveges félliteres tejet már ne is említsem
ja és a köuti Erzsébet söröző a tatár a rántott velő,a Kisbojtár brassói apró-
pecsenyéje,Mátyás kert Sashalom (?) halételei
Öregmalom a Soroksári uton ott volt a legjobb
pir.máj. Na abba hagyom mert éhen halok!!!!!
zimber Creative Commons License 1998.11.06 0 0 34
A közértek (no meg az ABC áruházak) szombaton kettőkor bezártak. Vasárnap délelőtt a kijelölt vendéglátóipari egységekben lehetett venni kenyeret és tejet.
Ha buliba ment az ember előre kellett tervezni, mert hétvégén csak valami étteremből lehetett venni borokat. Mígcsak -- a Mártírok útján megjelent az első éjjelnappali (Gasztró ?). Mellette volt a New Wave drink bár, az akkori legrulezebb kirakattal. A kékkel megvilágított kirakatüvegen -- vékony hártyában folyamatosan CSORGOTT A VÍZ.....

CooCooFooZoo Creative Commons License 1998.11.06 0 0 33
Mikor ovis voltam, a Városmajorba jártunk levegőzni (!) még állt a hatalmas nagy fa. A park tele volt eldobált söröskupakkal: azt gyűjtöttük, mint aranypénzt és elástuk a padok tövében. Talán még ma is ott van egy csomó.

Vagy tizenöt évvel később volt a Városbújócska c. film, meg az Idő van, és azok na'on Budapest...

Emil RuleZ Creative Commons License 1998.11.06 0 0 32
Teke csárda a Bezerédy utcában: minden csüt. éjfélkor swing a tekepályán... Tomsits-Oláh-Egri és Lakatos Pecek Géza bácsi és kispörkölt, sörrel.

Valamint egyötvenes bécsi kocka Kutor bácsinál a Mészáros utcában. És leestem az 56-os villamosról, mert kézirácsos volt az ajtaja.

Mégvalamint jártak olyan buszok, hogy 28Y.

Kero Creative Commons License 1998.11.06 0 0 31
Láda bár a Bosnyákon...nuff said
fuh Creative Commons License 1998.11.05 0 0 29
Itt a Pokol c. ivó, Óbudán, a Kolossy tér előtt volt - bejön ?
Gen Creative Commons License 1998.11.05 0 0 28
malacka: az volt a Dózsa mozi, ha jól emléxem
lord Creative Commons License 1998.11.05 0 0 27
Fandor
épp azért nyitottam ki a topicot, hogy Téged hiányoljalak benne és íme itt vagy. :)

A Zsil-utcai betonparkban is voltak jó zenék néha, meg a Kassákban. És a külvárosi gyár-garázs-büdös-mocskosban tartott URH/Kontroll/Kiadó koncertek?
A Margitszigeten pedig KEMÉNY volt a perec és 1 forint. Ezek a puhák már nem olyan jók.
És a Libegőnél volt igazi vattacukor!

Fandor Creative Commons License 1998.11.05 0 0 26
Nemreg erkezett Tasztaltarsak figyelmebe ket regi topic:

Nosztalgia topic minden 20-30 kozottinek 1."

Nosztalgia topic minden 20-30 kozottinek 2."

tok jok, lehet mazsolazni

nyilt egy a 30-50-eseknek is, de mar elsullyedt. Ez ugyben mar csak Wagner Ur segithet...

zsosz Creative Commons License 1998.11.05 0 0 25
jajaja.... és képzejjétek mi lesz 10 év múlva : "és a lőrinc pap téri cirko gejzirre emlékeztek ???" ...... szét fogom röhögni az tuti.... bár sajna ez már ma is valóság... ja, és hogy azt ne mondja, volt a Móriczon egy isteni pizzás, akkori nőmmel ott zabáltunk állandóan, aztán kidobott és a pizzás is bezárt.... satnya világ ez már, gyerekek..... ja és a TilosÁban voltak hajnali efZámbók.... atom.... szar lett a kedvem...

zsosz

Wágner úr Creative Commons License 1998.11.05 0 0 24
Szerintem 19-es és Árpád, ha jól emléxem :)))
malacka Creative Commons License 1998.11.05 0 0 23
A nagy újdonság, a Hot-Dog. Valamikor a 70-es évek végén jelent meg. A Blahán az UNIÓ-ban kb. 9 Ft volt.
És hova tüntek a karos fagylaltgépek? (Amelyek odacsavarintották a tölcsérre a "Mai fagylaltkülönlegességeink: csokoládé"-t, 2 Ft-ért.)
A macskaköves Váci út és a 3-as, 33-as villamosok végállomása a Visegrádi utcában. Azt nagyon szerettem. Meg a 33-as villamos vasárnap közlekedő (hátsó) kocsijait, melyekbe középen lehetett felszállni, két terem volt rajtuk, az ablakokkal párhozamosan voltak az ülések a termek végén félkörben.
És milyen pompás volt az egysávos Árpád híd!

A Hobby-bolt kirakatában a terepasztal a Deák téren, azt vasárnapi program volt ovis koromban megnézni.

Hazaséta nyári este az IFI parkból a Dunaparton?
Első törzskocsmám a Fekete Maci, Óbudán, egy sör 9,60 a melegszendvics ugyanennyi.
A megboldogult "Csirke" a Vígszínház mögött, most valami LaPampa.
Az Evezős kertvendéglő a Római parton.
A Vidocq borozó Óbudán (nem a mostani!).
Fekete lyuk-Tilos az Á-Razzia-HOLD-Tilos az Á körutazások az éjszakában...

malacka Creative Commons License 1998.11.05 0 1 22
A nagy újdonság, a Hot-Dog. Valamikor a 70-es évek végén jelent meg. A Blahán az UNIÓ-ban kb. 9 Ft volt.
És hova tüntek a karos fagylaltgépek? (Amelyek odacsavarintották a tölcsérre a "Mai fagylaltkülönlegességeink: csokoládé"-t, 2 Ft-ért.)
A macskaköves Váci út és a 3-as, 33-as villamosok végállomása a Visegrádi utcában. Azt nagyon szerettem. Meg a 33-as villamos vasárnap közlekedő (hátsó) kocsijait, melyekbe középen lehetett felszállni, két terem volt rajtuk, az ablakokkal párhozamosan voltak az ülések a termek végén félkörben.
És milyen pompás volt az egysávos Árpád híd!

A Hobby-bolt kirakatában a terepasztal a Deák téren, azt vasárnapi program volt ovis koromban megnézni.

Hazaséta nyári este az IFI parkból a Dunaparton?
Első törzskocsmám a Fekete Maci, Óbudán, egy sör 9,60 a melegszendvics ugyanennyi.
A megboldogult "Csirke" a Vígszínház mögött, most valami LaPampa.
Az Evezős kertvendéglő a Római parton.
A Vidocq borozó Óbudán (nem a mostani!).
Fekete lyuk-Tilos az Á-Razzia-HOLD-Tilos az Á körutazások az éjszakában...

Wágner úr Creative Commons License 1998.11.05 0 0 21
Kapaszkodjatok meg, izé, inkább engem fogjatok.... volt még 50 filléres gombóc is! Na!.... És az ego sztrovacsek meg ne vágjon föl, mer' én a Bánk Bántot is láttam a Blahás Nemzetiben.... :^) - na, mi van, itten mitet lökdösnek?! :))))
zimber Creative Commons License 1998.11.05 0 0 20
...szvsz, az igazi fagyi az 1 ft volt, azért volt egyes, kettes... :)
mama Creative Commons License 1998.11.05 0 0 19
Moszkva tér, gomba. Sonkás zsömle 8, fagylalt 1,50.
Kávézót nem tudok.
Csülök Creative Commons License 1998.11.05 0 0 18
Ádám Söröző
Tatár (paradicsompürével) 18 Ft
Kori Pilsner Urquell 12 Ft
-----
?????;
Tujázás (vajh, tudja-e még valaki mi volt?);
Géczi-Novák-Mátrai-Páncsics-Juhász-Szűcs-Szőke-Varga-Albert-Rákosi-Fenyvesi(Katona);
Latinovits;
Liversing (Pataki-Szendrődi-Demjén-Demjén-Merczel);
Ifipark;
Spencer Davis Group a Kisstadionban;
Az első mozgólépcső ;
Fel vörösök, proletárok... L
zimber Creative Commons License 1998.11.05 0 0 17
Egy lány! Csak titokban.....de volt benne hal vagy nem :)
Hurvinek Creative Commons License 1998.11.05 0 0 16
Mama,
Azert elarulod, hol az a jo kis kavezot - talan megeri a kockazatot.

Tud valaki jo kavezot, mondjuk olyat, mint a Kepes volt az A mellett?

Cecil Creative Commons License 1998.11.05 0 0 14
zimber, es mindenki, aki egy kis szocreal dizajnos "spirit"re vagyik:Ajanlom a Bambi nevu eszpresszot a Margit-hid budai hidfotol nem messze...Aztan ne nagyon frusztraljatok a pincerno Katikat!:-)
Kozma György Creative Commons License 1998.11.05 0 0 13
Annakidején a fiatal művészek klubjába jártam esténként. Most hallom megnyílt valami ilyen új kultúrhely, Turbó vagy trafó és ott ki van téve valami kortörténeti emlékként a korabeli fmk-s igazolvánzképem. sajnos, amíg kicsik a gyerekeim nem lesz pénzem taxira, hoyg bemenjek a városba.
zimber Creative Commons License 1998.11.05 0 0 12
Tantusz, bélás, papírtizes Petőfivel, iskola-takarékbélyeg.
Szombatonként már csak jegyes tej és sörhiány.
Az Úttörő-áruház földszintjén kis halas(?)medence a földrészek törtcsempéből kirakva.
Posztertapéták (szóval olyan egész falnyi erdő)
Nagy piros presszógépek, alacsony piros műbőr ülökék, fekete vas lábakkal.
Pléhtetejű kerti asztalok, piros, kék, zöld.

Csövesek és popperok az a Batthyány-téren.
Ugyanott bedobós, forgó szendvics és süti-automaták.

mama Creative Commons License 1998.11.05 0 0 11
Volt nekem egy kedvenc kávézóm, ahol még lábakon állt az újságtartó. Oda nagyon szerettem járni, mígnem egyszer egy fickónak nem tetszett a fejem (megértem), és megfenyegetett hogy lelő. Azóta nem voltam ott.
zimber Creative Commons License 1998.11.05 0 0 10
****offtopic
javaslom a Goethe intézet kávézóját
Cecil Creative Commons License 1998.11.05 0 0 9
Mama!
Nekem is van kavehazi nosztalgiam...Csinaljunk mar valamit!
Egyebkent Pestet azert is lehet imadni, mert azok az idok valahogy beleivodtak a varosba, annyira, hogy meg ma is megvan a lehetosege a kavehazazasnak.Igaz, hogy kellene mondjuk egy Rezso Fopincer Ur is hozza, aki eledvitorlazik, es tudja(de nagyon tudja!)mikor merre hany ora... Azert vannak ma meg hasonlo kocsma-vagy presszotulajdonosok, igaz, a feeling nem teljesen ugyanaz, de jo...
mama Creative Commons License 1998.11.05 0 0 8
Csatlakozom Cecilhez.
Kávéházi nosztalgiám van, noha nem éltem akkoriban. De milyen szép is lehetett, mikor az írók,- a hírlapírók, meg a rendes írók- ottan ültek a kerek asztalok mellett, feketéztek, és beszélgettek.
Szolíd füst szállt, lehetett verselni, és megbeszélni az élet nagy dolgait.
De van erre mód egy kétmilliós városban?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!