Malacka ! Melyik villamos járt a Jászai Mari tér - Újpest kocsiszin útvonalon?
Hogy hívták a mozit a Domus mellett?
A villamos a 15-ös volt ha ha jól emlékszem.
A mozi a Dózsa az tutti. Volt egy film, az Utolsó mozielőadás volt a címe. Azt hittem be fogják zárni. Aztán tényleg. Én még ott láttam a Hugó a vizilót. Előtte forró rétes a mozival szemben a rétesesnél. A Jogutód (?) a Domus oldalában még most is méri igaz, napjainkban már majd egy százas darabja, de még mindig baromi finom.
Visegrádi utcában 12,14 indul valahova messze Újpestre a Lehel úton, 3, 33, 55 tuja: irány észak, Váci úton. Dózsa Györgynél 15-ös csatlakozott a Jászairól, 33-as áttrappol az Árpád hídon. Akkor még volt megálló a Margit szigetre.
Rákos patak mellett a mai Schiller Opelnél játszótér, valami kézilabda pálya. Egy fáról zúgtam nagyot a hátamra, hogy levegőt alig kaptam.
Rozsadombi gondolatok.
Hallo Bufe,Unio Bufe,solet es makos teszta.
Sipos halaszle.(meg ma is van)
56-os villamos nyitott peronja,leugras felugras amikor megy,hu de jo.
Szabadsaghegyi bulik.
Nudista strand a Lupa sziget mellett a Budakalaszi tavakon.
Hetfo este csond a teve kornyeken.
Kedden mindig valami sorozat volt.
Kudlik Juli deltas tudomanya.
Piramis,Beatrice,Coral,Hobo stb.
Zarai-Vamosi????
Ftc-Ujpest meg a tobbi.
Trapper farmer es diolen mobi.
A Javszer hazhoz megy!!
Kisstadion.
Limo lassan olvado ragacsos kis uvegbol utana
meg egy sportszelet ami le van ontve sztar naranccsal.
Spiccer sorozo a romain,ketforintos flipperrel amit fel lehetett emelni es a golyo soha nem ment el.
Rodadt budos az a pacal.
TURO RUDI.
A Borárostéri önkiben 3 Ft.-ért meglehett kajálni,2.70 egy rizsköret,30 fillér a szaft.
Az üveges félliteres tejet már ne is említsem
ja és a köuti Erzsébet söröző a tatár a rántott velő,a Kisbojtár brassói apró-
pecsenyéje,Mátyás kert Sashalom (?) halételei
Öregmalom a Soroksári uton ott volt a legjobb
pir.máj. Na abba hagyom mert éhen halok!!!!!
A közértek (no meg az ABC áruházak) szombaton kettőkor bezártak. Vasárnap délelőtt a kijelölt vendéglátóipari egységekben lehetett venni kenyeret és tejet.
Ha buliba ment az ember előre kellett tervezni, mert hétvégén csak valami étteremből lehetett venni borokat. Mígcsak -- a Mártírok útján megjelent az első éjjelnappali (Gasztró ?). Mellette volt a New Wave drink bár, az akkori legrulezebb kirakattal. A kékkel megvilágított kirakatüvegen -- vékony hártyában folyamatosan CSORGOTT A VÍZ.....
Mikor ovis voltam, a Városmajorba jártunk levegőzni (!) még állt a hatalmas nagy fa. A park tele volt eldobált söröskupakkal: azt gyűjtöttük, mint aranypénzt és elástuk a padok tövében. Talán még ma is ott van egy csomó.
Vagy tizenöt évvel később volt a Városbújócska c. film, meg az Idő van, és azok na'on Budapest...
Fandor
épp azért nyitottam ki a topicot, hogy Téged hiányoljalak benne és íme itt vagy. :)
A Zsil-utcai betonparkban is voltak jó zenék néha, meg a Kassákban. És a külvárosi gyár-garázs-büdös-mocskosban tartott URH/Kontroll/Kiadó koncertek?
A Margitszigeten pedig KEMÉNY volt a perec és 1 forint. Ezek a puhák már nem olyan jók.
És a Libegőnél volt igazi vattacukor!
jajaja.... és képzejjétek mi lesz 10 év múlva : "és a lőrinc pap téri cirko gejzirre emlékeztek ???" ...... szét fogom röhögni az tuti.... bár sajna ez már ma is valóság... ja, és hogy azt ne mondja, volt a Móriczon egy isteni pizzás, akkori nőmmel ott zabáltunk állandóan, aztán kidobott és a pizzás is bezárt.... satnya világ ez már, gyerekek..... ja és a TilosÁban voltak hajnali efZámbók.... atom.... szar lett a kedvem...
A nagy újdonság, a Hot-Dog. Valamikor a 70-es évek végén jelent meg. A Blahán az UNIÓ-ban kb. 9 Ft volt.
És hova tüntek a karos fagylaltgépek? (Amelyek odacsavarintották a tölcsérre a "Mai fagylaltkülönlegességeink: csokoládé"-t, 2 Ft-ért.)
A macskaköves Váci út és a 3-as, 33-as villamosok végállomása a Visegrádi utcában. Azt nagyon szerettem. Meg a 33-as villamos vasárnap közlekedő (hátsó) kocsijait, melyekbe középen lehetett felszállni, két terem volt rajtuk, az ablakokkal párhozamosan voltak az ülések a termek végén félkörben.
Melyik villamos járt a Jászai Mari tér - Újpest kocsiszin útvonalon?
És milyen pompás volt az egysávos Árpád híd!
A Hobby-bolt kirakatában a terepasztal a Deák téren, azt vasárnapi program volt ovis koromban megnézni.
Hazaséta nyári este az IFI parkból a Dunaparton?
Első törzskocsmám a Fekete Maci, Óbudán, egy sör 9,60 a melegszendvics ugyanennyi.
A megboldogult "Csirke" a Vígszínház mögött, most valami LaPampa.
Az Evezős kertvendéglő a Római parton.
A Vidocq borozó Óbudán (nem a mostani!).
Fekete lyuk-Tilos az Á-Razzia-HOLD-Tilos az Á körutazások az éjszakában...
A nagy újdonság, a Hot-Dog. Valamikor a 70-es évek végén jelent meg. A Blahán az UNIÓ-ban kb. 9 Ft volt.
És hova tüntek a karos fagylaltgépek? (Amelyek odacsavarintották a tölcsérre a "Mai fagylaltkülönlegességeink: csokoládé"-t, 2 Ft-ért.)
A macskaköves Váci út és a 3-as, 33-as villamosok végállomása a Visegrádi utcában. Azt nagyon szerettem. Meg a 33-as villamos vasárnap közlekedő (hátsó) kocsijait, melyekbe középen lehetett felszállni, két terem volt rajtuk, az ablakokkal párhozamosan voltak az ülések a termek végén félkörben.
Melyik villamos járt a Jászai Mari tér - Újpest kocsiszin útvonalon?
És milyen pompás volt az egysávos Árpád híd!
A Hobby-bolt kirakatában a terepasztal a Deák téren, azt vasárnapi program volt ovis koromban megnézni.
Hazaséta nyári este az IFI parkból a Dunaparton?
Első törzskocsmám a Fekete Maci, Óbudán, egy sör 9,60 a melegszendvics ugyanennyi.
A megboldogult "Csirke" a Vígszínház mögött, most valami LaPampa.
Az Evezős kertvendéglő a Római parton.
A Vidocq borozó Óbudán (nem a mostani!).
Fekete lyuk-Tilos az Á-Razzia-HOLD-Tilos az Á körutazások az éjszakában...
Kapaszkodjatok meg, izé, inkább engem fogjatok.... volt még 50 filléres gombóc is! Na!.... És az ego sztrovacsek meg ne vágjon föl, mer' én a Bánk Bántot is láttam a Blahás Nemzetiben.... :^) - na, mi van, itten mitet lökdösnek?! :))))
Ádám Söröző
Tatár (paradicsompürével) 18 Ft
Kori Pilsner Urquell 12 Ft
-----
?????;
Tujázás (vajh, tudja-e még valaki mi volt?);
Géczi-Novák-Mátrai-Páncsics-Juhász-Szűcs-Szőke-Varga-Albert-Rákosi-Fenyvesi(Katona);
Latinovits;
Liversing (Pataki-Szendrődi-Demjén-Demjén-Merczel);
Ifipark;
Spencer Davis Group a Kisstadionban;
Az első mozgólépcső ;
Fel vörösök, proletárok... L
zimber, es mindenki, aki egy kis szocreal dizajnos "spirit"re vagyik:Ajanlom a Bambi nevu eszpresszot a Margit-hid budai hidfotol nem messze...Aztan ne nagyon frusztraljatok a pincerno Katikat!:-)
Annakidején a fiatal művészek klubjába jártam esténként. Most hallom megnyílt valami ilyen új kultúrhely, Turbó vagy trafó és ott ki van téve valami kortörténeti emlékként a korabeli fmk-s igazolvánzképem. sajnos, amíg kicsik a gyerekeim nem lesz pénzem taxira, hoyg bemenjek a városba.
Tantusz, bélás, papírtizes Petőfivel, iskola-takarékbélyeg.
Szombatonként már csak jegyes tej és sörhiány.
Az Úttörő-áruház földszintjén kis halas(?)medence a földrészek törtcsempéből kirakva.
Posztertapéták (szóval olyan egész falnyi erdő)
Nagy piros presszógépek, alacsony piros műbőr ülökék, fekete vas lábakkal.
Pléhtetejű kerti asztalok, piros, kék, zöld.
Csövesek és popperok az a Batthyány-téren.
Ugyanott bedobós, forgó szendvics és süti-automaták.
Volt nekem egy kedvenc kávézóm, ahol még lábakon állt az újságtartó. Oda nagyon szerettem járni, mígnem egyszer egy fickónak nem tetszett a fejem (megértem), és megfenyegetett hogy lelő. Azóta nem voltam ott.
Mama!
Nekem is van kavehazi nosztalgiam...Csinaljunk mar valamit!
Egyebkent Pestet azert is lehet imadni, mert azok az idok valahogy beleivodtak a varosba, annyira, hogy meg ma is megvan a lehetosege a kavehazazasnak.Igaz, hogy kellene mondjuk egy Rezso Fopincer Ur is hozza, aki eledvitorlazik, es tudja(de nagyon tudja!)mikor merre hany ora... Azert vannak ma meg hasonlo kocsma-vagy presszotulajdonosok, igaz, a feeling nem teljesen ugyanaz, de jo...
Csatlakozom Cecilhez.
Kávéházi nosztalgiám van, noha nem éltem akkoriban. De milyen szép is lehetett, mikor az írók,- a hírlapírók, meg a rendes írók- ottan ültek a kerek asztalok mellett, feketéztek, és beszélgettek.
Szolíd füst szállt, lehetett verselni, és megbeszélni az élet nagy dolgait.
De van erre mód egy kétmilliós városban?