Kis segítségre lenne szükségem, tegnap vettem egy 98-as 1.6 passatot, azt elfelejtette:) mondani az eladó hogy nagyon nehezen melegszik be, szerintem a termosztát behalt, ma vettem egyet de nem tudom hol találom a motoron.
Ahogy néztem a motor tűzfal felőli végén van de nem vagyok benne biztos(mielőtt nekiálok lebontani mindent, hogy hozzáférjek jó lenne tudni).
En maskennt hallottam. Ha a 2.0 FSI ugyanaz a ket literes koncepcio, mint regen, akkor az egy nagyon eltalalt motor. Az 1.6 es 2.0 az a ket koncepcio, ami nagyon bevalt a VW-nek a benzineseknel. Az 1.8-ast azt azert nem ajanljak, mert az az 1.6-os, csak meg van furva, s vekonyabb a hengerfej. Viszont a 2.0 az stabil. Nem tudom mit hallottal az FSI-rol, de nekem a TFSI-t pont a turbo vegett nem ajanlottak. Persze vegul mind kozul a legrosszabbat valasztottam :-) Habar a PD elemeket megoldottam, s az olajpumpa is fogaskerekes. Igy mar popecc. Viszont a 200 LE gazon, nagyon vonzonak hangzik.
Szerintem maradnék a TFSI-nél. Csak turbós benzinest vennék, az FSI-ről nem voltak jó véleménnyel. Ha már lúd, legyen kövér. Nem szeretnék a Pd-kkel kínlódani.
A fogyasztásról elég felemás véleménnyel voltak. ( 8-11 l )
A kulonbsg az FSI es a TFSI kozott 50 loero. Viszont, ha hasznaltauton gondolkodsz, akkor inkabb az FSI, mivel a turbo az egy plussz dolog, ami meghibasodhat. A 150 LE is boven elrepiti azt a kasznit.
De ki, hogy erzi. Valakinek keves a 150 LE. Valakinek meg a 200 is. FSI eleg ritka (kevesen aruljak). A TFSI-bol tobb van a hasznaltauto piacon. Jol meg kell gondolni. Valoszinuleg nincs olyan nagy hibaja, mint a dizeleseknek a PD elemekkel (BMR es BKP) es az olajpumpaval (2005-2006-os szeria).
Na szép!!! Garanciával lett cserélve? Mind a négy az új sorozatból való, vagy még vannak benne oyanok, amelyeknek véres a torka? És hol állt meg? A garázsban, mikor épp csak melegíteni menntél le a motrot, vagy éppen a céges karácsonyi vacsorára indultál?
Hány km bírtak ki? Én 2013-ban tervezem elvinni bevizsgáltatni őket, mivel lehet, hogy még a régi szériából jutott nekem. Akkor lesz több, mint hat éves a verda.
sziasztok van egy b4 es passat kombim elado angol alkatrésznek a motorjában 135e mérfőld van 4 éve az enyém az ára 200ezer no fűst jol megy.ha kell képet teszek fel.
benzines, dízel? Mennyi idő alatt melegszik fel? A mutató a szokott helyen áll? Mert nyitott termosztátnál elég sok idő kell, hogy városban a komplett rendszert fel melegítse - bele értve a hűtőt is...
ha tud valaki tanácsot adni a következő problémámra.....elindítom az autót,megyek városban,a víz hőmérséklete teljesen normális,nem megy fel,nem alacsony,de amint hosszabb ideig megyek vele folyamatosan 5km pl akkor a hőfok eléggé leesik,meleg sem jön be annyira,szóval se nem megy fel a víz se nem megy le teljesen városban,de országúton igen.ötlet?
Hívtam egy Szegedi hivatalos VW szervízt ezzel kapcsolatban. Tudnak róla és létezik ilyen, viszont be kell vizsgálni, hogy mennyire károsodtak. Ugyanis van neki előjele (elszíneződés, füstölés stb).
tudom h uncsi a téma, de vki tudni mondani pár dolgot erről a 7 éves pd elem garanciáról?vki hallot róla?terjengenek felénk hírek h van ilyen, kérdeztem a szervízt ahol azt mondták ha elromlik egy cserélik az összeset..
Nekem volt hasonló, de akkor fogyott a hűtővíz is, s néha felmelegedett 120 fok fölé. Kifújt a hengerfej. Ha nem fogy, akkor valószínűleg nem ez a gondod. Csak mondom, hogy ellenőrizd le, mert ez is lehet.