Ja a kuplung fogaiban itt-ott kis anyaghiányok is vannak:)
Egyébként a szegecsek simán újraszegecselhetők lennének,mert a fejük összement...v hogy is mondjam...nem leszakadt csak kibújt a furatból...faszom az utángyártott olcsó vackokba...Szerencsére itt Kövesden tök korrekt a boltos faszi,ő is motoros.
nem tart szemetet.
A taivani kplung drága de gyakorlatilag a legjobb!
A lemezkéket letojom,nem tétel.
Lehúztam,lebiztosítottam mindent faszául.A kuplunggal már nem lesz gond!
Gázbovdent olyat adtak ami jól meg van futtatva ónnal!Bovdent,spirált olajoztam!
Jaa és ami érdekes (számomra legalábbis), hogy az egyik alaplapra 30W van öntve. Sajnos a tekercsek nincsenek meg hozzá, de mostmár ilyenem is van... :)))
Megmondta nekem egy felvidéki bowdenkészítő, akitől az összes cseh, szlovák, német nagyker rendeli a jawa bowdeneket, hogy azért ilyen gyengék a magyar bowdenek, mert kerékpárbowdenből csinálják meg, és egyel szűkebb a bowden külső, nem marad helye, dörzsölődik. A gázbowden különösen kritikus pont. Irtó vékony, és a gázkarnál törik meg, mivel mindig feltekeredik-leereszt. Ebből a szempontból jobb a csúszkás, mert az nem töri a bowdent. Azt az egyet nem értem, hogy ha a jawánál bevált ez a csúszkás módszer, a schwalbékon, starokon miért akad be néha az elején?
Ezek ilyenek. Havertól kaptam egy ezer éves utángyártott gázbowdent, egy szál volt elszakadva. Leolvasztottam az egyik felét, kiszedtem a szakadt szálat, visszaraktam a véget és a végeken befuttattam ónnal. Tökéletes :) Ajánlom, hogy az új bowdent olajozás előtt a karbi felöli végén futtasd be ónnal. Ezután bőségesen olajozd. Nekem kifogástalan :)
Kislánckerék gyári, újszerű volt itthon (valamelyik motorhoz kaptam egy láda szajrét, és ez is közte volt), azt cseréltem még kb 2900-nál, a kuplungot egy másik, felújított motorból tettem át, amit vettem 20-ért, és továbbadtam ennek a kuplungjával, mert ez kopott volt, aban meg vadi új volt, tavaly április-május környékén kapta meg ezt a kuplungot... durva, hogy képesek ilyen szart előállítani... :S
Biztosító lemezt, amikor raktam össze, nem kaptam, ezért voltak rajta a régiek, ezért ezer bocsánat.
A kislánckereket pedig én úgy szoktam meghúzni, hogy leszedett dugónál gumírozott fogónyelet bedugok a karterba, az alsó csapszegnél a hajtókart azzal támasztom ki, és úgy bikázom rá. Durva azért...
Km spirált 3500-nál, gázbowdent pedig eladás előtt 2 nappal cseréltem, olajoztam (alján csurgott ki).
Sajnos óhatatlanok az ilyenek a ma kapható alkatrészekkel... :(
Használd továbbra is egészséggel, és örülök, hogy meggondoltad magad!
Erről jut eszembe.Én Verhovinán tanultam meg motorozni anno. Az oroszok nem ferrodolos fékpofát használtak,hanem valami rózsaszines műanyag hatású izét. Fékhatás közelíti a nullát. Aztán jött a Simson,annak sem volt túl fényes a féke elöl. Ott a műanyag fékkarok már eleve kizárják a blokkoló kerék lehetőségét. Én alu karokat tettem fel,és egy lemezpapuccsal jobban rányitottam a pofákat a dobra.Utána már majdnem blokkolt az első kerék rajta. Életem első kipróbált nyugati motorja egy ismerős által pár órára kölcsönadott Yamaha Rd80-as volt,50-es hengerrel. A hajlított küllős kerekei nem éppen szépek,de az már tárcsafékes volt.A Verhó szar betétjeihez és a Simson szar fékkarjaihoz szokott kezem eleve nagyobb erővel húzták a fékkart,ami a tárcsaféken más hatást váltott ki,és sikerült blokkolni,így megcsúsztatni az első kereket.Érdekes élmény volt :D
Majdnem elhagytam a kuplungom...bassza meg,ez magyar utángyártott volt sztem...a 4 szegecsből 1 tartotta!!!Szerintem még kb 2x elmentem volna melóba vele és leszakadt volna a a fogaskerékről a kosár.
Megnéztem a szegecselést,egy fos.Alig nagyobb a szegecs feje mint a furat:)
Mellesleg kóvájgott is,excenteres volt.Húzza az anyjába a gyártója.
Még nincs fixre összerakva,de elég biztató a kilátás.Az alkatrészek illesztése elég passzentos,így ki lehet könnyen centrírozni.Úgy lett megoldva ahogy írtam mailban.Maga a kerékagy nincs átalakítva,bármikor visszaalakítható a dobfékes rendszer.Ami alkatrész még kell,az egy külső csapágyház,és úgy a fék felől két csapágy tartja középen a kereket.