Szerintem ez a kesztyű viselés csak arra jó, hogy melegen tartsa a kezét, de egéybként nem helyettesít egy jó bemelegítést, bejátszást. A gyűrűk meg csak nehezítenek, szerintem, de biztosan nem javítják a technikát.
Ez az XK3 elképesztő szarul szól, (de én halkan megjegyzem a kisasszony körüli felhajtást sem egészen értem :) ). Jól fel isgyorsulnak, ami ebben a számban tilos.
A lényeg, el tudja játszani és jól. Sokkal jobb mintha baseballkesztűben csinálná.
Én más hasonlót tapasztaltam: Régen, amikor a VK7-esem volt, nem tudtam igazán pontosan eljátszani futamokat. Aztán poénból feltettem pár nagy nehéz buli gyűrűt. Azokkal sokkal pontosabbra sikerült :-)
Ez az XK3 erőltetés.... biztos anyagi támogatásért történik.
Amikor létezik Key-B, Hamichord, felfogni sem tudom mi más okból?
Nem, én olvastam, h Atsuko Hashimoto be szokta kötni az ujjait v kesztyűt visel a koncertjei előtt, hogy jól el tudja játszani a virtuóz futamokat és a glissandókat.
De még játék közben is bekötözve hagyja... én is először azt hittem, h megsérült, de több videón is mutatják a youtube-on ezt a jelenséget.
Volt "szerencsém" a hangfoglaláson kipróbálni, (aszem ez volt) teljes mértékben egyetértek veled, hang pocsék, kezelése nehézkes, mint a hanxer maga. :((
Ez a vide volt soxor. Sosem elég, de azért teszem föl ismét mert végre normálisabb képpel és hanggal tették föl. Korábban gyalázatos volt, most egész élvezhető ha nem is tökéletes.
Ahhoz képest borzalmas. Kb. 20 évvel van lemaradva, de 15 az minimum. A hangján jól hallani azt a nyávogós plasztik mellékízt.
Fényezik hogy milyen kösszen szállítható. Hááát, elnézve a méretét és ami nem billentyűzet vaskosan nagyobb a kelleténél. Ez nem kapufa, ez mellé. A felső billentyűzet csak 4 oktáv. Miért? Az alsó meg öt oktáv plusz 3 billentyű. Ide elfért volna a 76 is. Miért? Ilyen szörnyet orgonista nem tud kitalálni. Gondolom a fekete billentyűi is még azok a keskeny csúszós magasak.
Jobb univerzális alternatívák: VR 760(ha már Roland), Hamichord, Hammond SK-2
Matyi! A Szimpla Kertes Qualitons koncerten ki volt az a vendég énekes, aki pár angol nyelvű funky számot énekelt? Rövidgatya, szandál, kiváló soul hang. Ott őrültünk meg az első sorban a haverommal, isteni volt a koncert, de őt nem ismertem, kíváncsi vagyok, ki ő, énekel-e bandákban.
Kb. annyi különbség van a két hangszer között, mint egy új Rolls Royce, és egy rég Fiat 500-as között. Még a gyerek is így vélekedett, pedig ő nem Hammond fan:-)
Full gyári. Esetleg ha nagyon szükséges itt helyben van egy profi hangszóró tekercserlő, vele bármilyen Ohm-számúra és Watt számúra át lehet tekercseltetni.
Ezeket a hangszórókat tartaléknak hagytam meg (pótnak). Mivel nincs rá szükségem, mert így eladnám.