Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

subvoice Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1805
Sajnos a gyártó által leírtak nem mindenben egyeznek a saját tapasztalataimmal... :-(
Előzmény: Picuj (1804)
Picuj Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1804
Ahham :) Köszi a linket!
Szóval lássuk csak mit ír róla maga a gyártó, használva szerény angoltudásomat:
- kiemelkedő teljesítmény nedves és száraz úton
-kitűnő tapadás nedves és száraz úton
-példátlan ellenállás aquaplaning esetén
-jobb komfort, minimalizált zaj
-magas fokú kezelhetőség és útfogás

Ezek jól hangzanak, reméljük nem túl elfogultak a termékükkel szemben. :)
Előzmény: Göri (1802)
Göri Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1803
A második oldal Powermax 769
Előzmény: Göri (1802)
Göri Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1802
Előzmény: Picuj (1800)
subvoice Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1801

Alvázszám téma:

A bal oldalon az "A" oszlop és a szélvédő töve találkozásánál van egy tábla (belülről nem igazán látni), ugyan nem ellenőriztem soha, de szerintem az alvázszám van rajta. Ezt kívülről le lehet olvasni, ha a tolvaj nem készült és nem szedi le a táblát, akár "Kovács járőr" is megtalálhatná az autót.

Hideg:

Nálam a munkahely előtt állt 7.30-15.30-ig, de simán indult. A kuplung/kormány nehezebben ment és egy darabig a kettest nálam is kelletlenebbül vette be, de ettől eltekintve semmi gond nem volt vele.

Ha már indítás. Nálatok nem fordul elő olyan, hogy bizonyos motor hőfoknál néha nem indul? Konkrétan nekem az a megfigyelésem, hogy ha egy bizonyos hőfokon van a motor és akkor próbálom beindítani, akkor az esetek kb. 30 százalékában nem indul, nem "kapja el a motor" az ütemet. Ilyenkor újra ráindítózás után azonnal elindul. Ez a bizonyos hőfok pontosan nem tudom, mennyi, a lényeg, hogy a motor még messze nem üzemmeleg, de nem is tökhideg. Olykor-olykor még nyáron is előfordul, bár az nagyon ritka. Hasonló tapasztalatokról egy barátom mesélt (Opel Astra 2.0/8V). Ez valami GM betegség?

Picuj Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1800
Az enyémen is Powermax van, de csodálkozva olvasom, hogy a felső-középbe sorolták, mert eddig szinte csak rosszat olvastam róla. Igaz nekem nem volt gondom vele eddig, pedig még hóban is jártam vele, ami ugye nem ennek a guminak való.
Előzmény: Göri (1799)
Göri Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1799
Az enyémen Kumho PowerMax mitoménhanyas van. Eddig jól vizsgázott, most hogy kicsit zimankós az idő mintha egy picit hangosabb lenne (meg persze keményebb). Egy amerikai honlap szerint ez a típus (powermax) a felső középkategóriában van :-)
Előzmény: Toljadneki (1789)
Picuj Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1798
Sziasztok!
Nálam elmúlt éjjel megvolt a "hidegteszt". :) Itt Győrben -15 volt éjszaka, és a Lacsi kint aludt a parkolóban. Délelőtt ültem bele, pöccre indult, a kuplung keményebb volt mint szokott, és a váltóban a kettes elég nehezen járt. Amúgy gyorsan melegedett a motor, mint mindig: 10 perc múlva már kellemes meleg áramlott befelé. Ha valamelyikőtöknek volt tapasztalata a mostani nagy hidegben a gépével kapcsolatban, ossza meg velünk! Üdv!
Toljadneki Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1797

Szia Komis !

Köszi a hajrát, remélem nem csak álmodban volt/lesz így !

Üdv. Toli.
Előzmény: Komis (1795)
Komis Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1796

Jó látható helyre tették az biztos. De nem hiszem, hogy közegeinkre jellemző a motortér nyitogatás.. Sokszor a kiégett égőjű félszemű félhónapos Golf-okat sem meszelik le egy kis biztatásra, ugyan cseréltesse már ki garanciába.. Pedig Baja környékén vagy 4 ilyet is láttam, mind új kocsi!! :-(

Előzmény: Bejfez (1788)
Komis Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1795

"ellophatatlan autó nincs"

Ez arany igazság. Ha viszik akkor már gond van. Után csak a remény:

- hogy kiszúrja valaki pl. rendszám miatt

- otthagyják az út szélén

- nem barmolja szét v. töri össze a kasznit.

Pozitív gondolat! Mindig állj egy BMW vagy merci mellé a parkolóban és akkor te vigasztalod a tulajt, ha baj van... :-)))

"gyárilag benne volt az üvegfelületeiben az alvázszám utsó 6 karaktere"

Gyárilag?... Azt hittem a kereskedő az első az értékesítési láncban, aki megkérdezi akarsz-e egyátalán gravírt az üvegbe..! Még senkitől nem hallottam, hogy gyárilag így jött volna verda..

Azt álmodtam, hogy a héten már kocsi lesz alattad.. :-) Drukk drukk

Előzmény: Toljadneki (1776)
Komis Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1794

Gyönyörű!!! Ez a szín Lacettiben nem volt amikor én rendeltem.

Pedig tutira nyerő!! A menta zöldet is dicsérik sokan, de a narancs...

A követkető Lacettim narancs lesz ez fix!!!

Köszi a képet :-)))))))

Előzmény: Gles (1785)
Toljadneki Creative Commons License 2006.01.22 0 0 1793

Hi és köszi Voice !

Ezt most találtam :

http://www.infocoches.com/fotos/daewoo/2004-Lacetti_SX/

http://www.infocoches.com/fotos/daewoo/2004-Lacetti_CDX/

Szép és jó felbontású fotók !

Üdv. Toli.
Előzmény: subvoice (1792)
subvoice Creative Commons License 2006.01.22 0 0 1792
Ilyenem volt a Mitsun, igaz más méret. Jó kis gumi. Száraz és nedves úton nagyon baba, havon van nála jobb, de ettől még havon is nagyon jó (nüansznyi különbségekről van szó), a tél túlnyomó részére meg amúgy is inkább a száraz illetve a nedves út a jellemző.
Előzmény: Toljadneki (1789)
Toljadneki Creative Commons License 2006.01.22 0 0 1791

Hi !

Bazze' nem rajtunk múlt ! :)) Valami gebaszkodás volt a számlázással a GM - nél országos szinten az évváltás, meg a reg.adó, meg az ÁFA stb miatt, ezért csúszott. Elvileg már névre íratták vagy holnap fogják, aztán kedden délelőtt átvétel. Már előre b@ssz@ a csőröm, hogy a gyári olajak miként fogják tolerálni a várható nagy hideget a következő napokban. Nálam legalább garázsban alhat a kicsike, ha végre hazajön már.

Üdv. Toli.
Előzmény: 1.4 Elite (1790)
1.4 Elite Creative Commons License 2006.01.22 0 0 1790

Sziasztok!

Toli neked még mindig nincs tütüd? Már 2 ünnep között át akartad venni!

Lehet hogy érdemes lenne várni még egy kicsit és 2007-es lenne a Lacsitok.

Toljadneki Creative Commons License 2006.01.22 0 0 1789

Hi !

Meglestem a vasat szalon parkolójában, és látom, hogy Bridgestone Blizzak 185/60R15 téli gummákat pakoltak fel rá. Van valakinek tapasztalata ezekkel a gumikkal ? Nyárinak gondolom a Hankook Optimo - t vagy mit adják, az milyen ?

Szegény kis autónk még egy - vagy két ilyen nagyon hideg éjszakát kint kell, hogy töltsön, úgy néz ki, kedd reggel tudjuk majd átvenni. :( ;) :))

Ui.: szerintem sem rossz az a "narancs" szín ! Az én kedvenceim amúgy : fekete, beige, ezüst, szvsz a Lacettinek ezek állnak a legjobban, de szép még a bordó és a sötétkék is, meg mindegyik ! :))

Üdv. Toli.

Bejfez Creative Commons License 2006.01.22 0 0 1788

Az alvázszám nem tudom fel van-e tüntetve látható helyre vagy keresni kell..?

Azonnal rátévedhet a szemed...

Előzmény: Komis (1774)
Bejfez Creative Commons License 2006.01.21 0 0 1787
Sunset Orange
Előzmény: subvoice (1786)
subvoice Creative Commons License 2006.01.21 0 0 1786
Hű de jó ez a szín!
Gles Creative Commons License 2006.01.21 0 0 1785
Gles Creative Commons License 2006.01.21 0 0 1784
Sziasztok!

Na, ez a narancsmetál, kicsit koszosan es árnyékban.
Eddig azt hittem, hogy Sopronban nincs több ilyen szín, de tegnap egyik körforgalomban egymást kerültük egy ugyanilyennel :(
Előzmény: sz946cs (1766)
Picuj Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1783
Kösz az infókat márkatársak! :)
Bejfez Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1782

(1735)

Ma 5317 km-nél olajat cseréltem. Mert így nézett ki:

Helix Plus 10W-40-et töltöttek bele és szűrőt cseréltek 11 806 forintért.

Most a motorolajam így néz ki:

Töltöttem bele egy kis Metabond C-t is 8 100 Ft-ért.

[Hazafelé mintha már jobban is húzott volna a Chevi... :-)]

Bejfez Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1781

A sebességi próbálkozások nagyon érdekelnek, mindenképpen oszd meg velünk, ha lesz újabb élmény.

Megígérem. Egy régebbi hasonló élményem az volt, amikor az M1-esen az 1,5-ös Nexiámmal 192-vel mentem...

Előzmény: Hekky (1756)
Toljadneki Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1780

Hali !

Ahova én fogom vinni az autót, ott szerintem max. 30 - ból meglesz az öt ablak fóliázása. Ugyan még nem beszéltem meg, de az előzőleg vitt autóim mindíg 30 alatt voltak árban. Ja, SOL LLUMAR fólia, kiváló minőségben és igényesen felrakva.

Referencia képek : Ignisklub.hu - n ( OFF ? ;) ) a taglistában a Toljadneki nick alatt látható az előző autóm, közepes erősségű fóliával csináltattam meg. Privátban tudok elérhetőséget adni, a hely Diósdon található.

Üdv. Toli.
Előzmény: Picuj (1777)
Bejfez Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1779

a Lacettinél ez nem így van ?

De, én így vettem át a kocsit, előzőleg nem kérdeztek meg, mit szeretnék ezzel kapcsolatban. (Ld.: 1769)

Előzmény: Toljadneki (1776)
KNÉ Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1778

Picuj!

40 körül mozog szervízben a 4 ablak fóliázása.

Előzmény: Picuj (1777)
Picuj Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1777
Hát azért nem csak a spoiler a különbség, mert ez a Lacsi 170 lovas. ;) A fóliázás amúgy engem is érdekelne, főleg hogy milyen anyagi áldozatot követel? Aki tud infót erről az írjon legyen szíves! Előre is köszi!
Előzmény: Bejfez (1763)
Toljadneki Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1776

Komis !

Manapság már igen ritka, hogy saját rendszámmal viszik a lopott verdát. Ez inkább a régi autóknál ( öreg Golfok, ilyesmi ) szokott előfordulni, de ezekkel meg általában megcsinálnak egy - két balhét, majd hátrahagyják őket ( esetleg fel is gyújtják ), így aztán mindegy, hogy milyen rendszám van rajta. Én a magam részéről a váltózár + fólia + rejtett kapcsoló megoldást talán megfelelőnek tartom, bár tény, hogy ellophatatlan autó nincs, csak ha sok vele a macera, akkor esélyes, hogy tovább áll a tolvaj. Elég sok autólopásos üggyel találkozom, szerencsénkre a Daewoo - Chevy nem tartozik a kedvencek közé. Daewoo - ból is inkább Matizokra emlékszem, meg egy Ticora, Chevy lopással meg még nem találkoztam. Nekem a volt Lanosomnak asszem' gyárilag benne volt az üvegfelületeiben az alvázszám utsó 6 karaktere, a Lacettinél ez nem így van ?

Üdv. Toli. ( jövő hét hétfőn sanszos, hogy fel tudok iratkozni a listátokra :)) )
Előzmény: Komis (1774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!