Ezért nőnek a várólisták a kórházakban, ezért nem fizetik ki egyes pedagógus csoportok járandóságát, ..., hogy az évvégi érték hozható legyen. Amihez kell még egy kis évvégi trükközés is, ...
Az áht hiány megfelelő szinten tartása azért pöttyet bonyolultabb művelet, mint egy adott államadósságszint elérése december 31-én.
Megjegyzem itt is az a lényeg, hogy csak akkor tudnak ilyen típusú trükköket bedobni, ha év vége táján elérhető távolságban tartózkodik az aktuális érték.
Sőt! A decemberi érték biztos mégjobb lenne, mert arra az időre szoktak trükközni az ÁHT 3 % alatt tartása érdekében. ;-))
Azon csodálkozom, hogy az EU ezeket a nyilvánvaló manipulációkat megeszi, vagy legalábbis úgy tesz, mintha nem lenne róla tudomásuk, és elfogadja a jelentett hiányadatot.
Vagy kénytelenek behunyni a szemüket, mert minden EU-s tagország ezt csinálja? ;-))
Azért ez rendkívül bájos, hogy a baller kartács elkezd az öt évvel ezelőtti dolgokkal érvelni, és ha én reagálok, akkor én leszek a visszamutogató?
Mindazonáltal emlékeztetnélek, hogy ez egy államadósságról szóló topik, és mint olyan, pontosan arra való, hogy össze lehessen hasonlítani a különféle kormányok ilyen típusú teljesítményét.
Nem is véletlen, hogy időről időre egyesek megpróbálják minden nem ide illő szirszarral szétoffolni (lásd 2626).
Megszoktam, hogy legkésőbb a harmadik hozzászólás táján elkezdtek személyeskedni, de megértően viszonyulok hozzá, mert a védhetetlen permanens védése komoly frusztrációval járhat.
Mintha a a fideszkormány szórta volna felelőtlenül 500 mrd-ot MOL részvésnyre elbaszta a manyupot, sokkal több állami bevételt ért el mint a szocik 2010-ig és mégsem volt beruházás, minent elloptak, magkra költöttek.
ÁHT-t már Gyurcsány majd Bajnaiék levitték 3,6%-ra manyup melett!!
A fidesznél szsrabb gazdaság nem igen volt, minden adhoc, kapkodás, csakazértis, adóemelések, szektoradók kivetése, bankadó 10x-esre emelés és és mégis nem sokkal van az ÁHT 3%alatt, miközben többezer mrd-al több a bevételük!!!!
Tudod, másoknak is ugyanez a be nem tervezett pénzügyi válság volt, csak mondjuk felelős kormányok másképp sáfárkodtak a rájuk bízott pénzekkel.
Pl a szlovákok a válság kellős közepén léptek be az euro-zónába. Önmagában ez persze egy választható opció, viszont ahhoz, hogy választható legyen, előtte éveken keresztül komoly pénzügy politikát kell folytatni (áht hiány és társai), és nem csupán xarrá adósítani az országot az aktuális választás érdekében.