Onobody és mindenki!!!!Nagyon nagy zivatar volt 22.5mm eddig és még mindig esik!!!!Beragadt hozzánk!!Sok szép villámlás volt,de mostmár csökken az intenzitás és a villámok száma,sokáig nem volt áram.
Na most aztán érdemes volt fenntmaradni!:))))))
ONOBODY!!!Mi van Nálad???Itt hatalmasd intenzitás már 8mm,és 1km-en belüli lecsapó villámok!!Akkorát durran,hogy borzasztó!!És még hátra van a java!Nemigaz,hogy csak én vagyok egyedül!!
Megjött a Pécsi vihar!A szél nagyon erős,lehetne gyengébb,a villámok nem olyan sűrűk,de lehet hallani dörgéseket,de az eső viszont mostmár szépen esik!!Gyorsan behozom Magyarlibát!:))
Onobody!Mi a helyzet Nálad?Itt az ény-i szél viharos lett és kisebb ágak falevelek törnek le,de eddig csapadék nem volt,csak porvihar van.
De a villámok egyre közelebbiek,és már dél felé is villámlik!!Hát ilyet még nem...Akkor biztos lesz valami,mert a rasdarkép nem valami nagyot mutat csak kis keskeny felhőt annak is az aktív része tőlem ény-ra,kb Ruzsa.És az déli része meg itt végződik Szabadkánál,de szerintem változott a helyzet,mert dél felé is villámlik,hogy ilyenkor miért nincs sűrűn radar!:((
Onobody!!!Ha ez a legyengült állapot akkor ez valami hatalmas vihar volt ugyanis most kimentem megnézni mi van ny-ra és 2s-enként villámlik ny-felé,sőt hála az égnek dny felé is,meg ény felé is és valami hatalmas felhőfalat üllővel együtt világít meg a villám!!!Hú azta ha ez ideér itt felhőszakadás lesz,mert nem piskóta!!Az OMSZ radarképe most készült 3perce és valami nagyot kellmhogy mutasson!Készülj Onobody eljön ez ide!!:)))És akkor ez a legynegült állapot...,mert ugyanis az a bajom,hogy minden égtáj felé ellátok csak ny-ra nem,mert pont itt van egy erdő és ahhoz,hogy lássak ny-ra megkell kerülnöm ezt az erdőt nem nagy kb 400m-s táv,úgyhogy most az előbb gyorsan biciklira ugrottam és megnéztem mi van ny-ra hát ez amit leírtam.Szóval én mostmár nem is tudok elaludni az izgalomtól!10mm-t legalább várok belőle,sőt...
Hát igen a sejtésem kezd beigazolódni,merthogy ami ny-ra van zivatar gyengül,a villámtérkép nem mutat olyan nagy aktivitást és akkor még mindig alig hagyta el Pécset,mi lesz belőle mire ideér?Azért remélem maradványfelhőzetet kapol amiből majd lesz egy kis csepergés.Eddig semmi érdemes felhő csak néhány Cu cong,meg cirrusz.Na majd kiderül mi lesz az éjszaka második felében,majd felébreszt a dörgés vagy az eresz...
Jó éjt!
Onobody!Na most nézz meg egy friss műholdat!Én 1:30-ast néztem most és ami Tozatu-nál van felhőtömb(ami beteríti egész ék Mo-t),és a Ny Mo-n levő felhőtömb lassan összeér!Márcsak pont mi vagyunk csillagos ég alatt Onobody,tehát jön azért a Pécsi vihar!:)Tényleg ne is siettessük,mert akkor ugye hamar elmegy,én nem is siettetném,csak ilyenkor félő,hogy szétesik,de Pécsről azt jelentették,hogy nem veszít az erejéből!!:)És megy tehát jön lassan k felé!:)
Tozatu!!Legalább akkor ne aludj ha már végre egyszer egy évben rendes csapadék közelít/van Nálad!!
Onobody itt vagy még?Ugye látod Te is, és nem csak az hogy nem közelít, ráadásul ék felé kanyarodik is,hogy a fene vinné el!:(
Rosszul írtam bocsi,leszámítottam, a pontos adat Pécs ny-i részén Cauchy-nál 20.5mm!!Az már nem semmi az kellene ide!Csak a szinopadat 1h-kor frissült és akkor mégcsak 12mm volt.Na akkor Pécs már megkapta most mi jövünk dk!!
Igen Onobody nagyon szeretem a meteorológiát,és milyen jó volna,ha még radarunk is lenne!Mármint nem 6óránként frissülő hanem 15percenként mint Ny Mo-n,mert ott a Szlováktól a horváth radarig annyi van amennyit akarnak,nekünk meg nem jut semmi,mert ide nem látnak el.Rég tudnám,hogy egyáltalán érdemes-e most várnom vagy elkerül a zivatar vagy erősödik-e vagy gyengül...stb.De nincs radarunk sajnos.Pedig érdeklődtem H Bóna Mártánál is,de nagyon drága a 15perces frissítés.
Ja jut eszembe 2h-s radar mindjárt itt van,csak letelik az a 6óra!:))Még 50perc és frissül.
Onobody!Jó sörivást én meg megiszok egy kakaót.Vagy fantát.
Hoppá!!Megvannak Pécsen most jelentkeznek!Eddig 12mm,és elhagyja őket lassan a front eddig nem volt áram náluk.De még esik ott is.
Aha , már látom .
A nyugati nem fog idáig eljönni,
Az északi meg elmegy mellettem keletről. :((
Bekapcsolom a szivattyut , és
megöntözöm a növényeimet, :(
Miért nem jön már az a nagy tömb ami Ny Mo-nál van???Úgy megrekedt,hogy alig közelít így szét fog esni,mert kiesik a tartalma ide meg nem jut!:(
De a modellt meg most néztem és ez meg azt mutatja,hogy felerősödik és ma reggeltől egész péntekig itt kelet Mo-n adja a csapadékot.Kb 50mm-t számoltam össze péntekig ahogy mutatja,de én az ilyenekbe már nem szoktam hinni.
Igen érdekes,hogy Tozatu-nál egy másik tömb alakult ki és a kettő közt meg csillagos az ég ugye Onobody meg nálam is.És az amit látsz Onobody az hozzám biztos nem jön,mert dny-ék-i a felhők mozgása,ezért is mondtam,hogy már eleve é-ra van a zivatar tőlem és ék felé megy akkor az nem jön ide az hót biztos.De téged még érinthet Onobody!Nézd meg az áramlást.Aki tőlem é-ra van annak nagy esélye van zivatarra!
Igen Onobody ez így volt Pécsen még mindig nem jelentkeznek,de "szerencséjük"volt,mert hiába ilyen nagy tömbnek néz ki a műholdon,nincs benne mindenhol csapadék,pl ez a Pécsi vihar is kis helyre koncentrálódik ami gyönyörűen mutat telhr és pont alkapta őket,de az ilyennekkel nincs szerencsém,tehát abba a felhőtömbbe bevannak ágyazódva a zivatarok,körbe meg csendes eső van máshol.De jön-jön és jön!:)Aki é-ra van tőlem(Szegedtől) az nagyon figyeljen az elkövetkező pár órában a gfs is nagyobb csapadékot mutat Tozatu küörnyékére,meg persze hozzád is Onobody,csak pont én vagyok a határon,tőlem délre meg semmi pl Zentán.Na majd meglátjuk,most lelépek,mert már így is 20ezer az internet számla,és még nincs semmi,majd lehet még jelentkezek 1-2óra múlva.
Hoppá ... , szoval igy!
Holnap délutánra kerti partira
hivtuk meg a barátainkat , most akkor lemondjam ?
Vagy berendezkedjek egy esetleges benti pizzasütésre?
Áhá!!A frissült villámtérkép,már ide mutat ény-ra zivatart!!10km-re tőlem!Onobody mi a helyzet?
Ó de jó lesz itt valami,csak most kellene nekem az ény-i áramlás,mert most is dny-i van a fenébe.Mindig csak é-ra vannak zivatarok!:(
Tudtam én,hogy dörgést hallok!:)Már egyre közelebb,de érdekes módon a villámot nem látom,vagy ennyire felületi lenne?De akkor meg a wetterzentrale nem jelezne be,na mindegy csak bevilágít már egyszer az ablakomon!:)
Tozatu!Ne idegeskedj,nem csak annyi volt neked,az csak egy kis előzivatar volt most, az egész front még messze ny-on van kb most éri el Baja-t.Lesz ott még eső Tozatu!Csongrád város környékéről nincs senki?Mindig mintha dörgést hallanék,de csak képzelődöm!:)
Ja és ez a front ha egyszer végre ideér akkor lehet még jó nekünk ugyanis az előrejelzésben az áll,hogy lefékeződik és visszahullámzik így visszakanyarodik és még adja továbbra is a csapadékot.Remélem így lesz!:)
Igen egy tömben van,de nagyon csavarodik ék felé és állandóan változik.Benne pedig foltokban van csak heves eső,nagyrészt csendes eső van benne,minr Veszprém-nél is eddig 3mm ott.De jön az csak nehogy szétessen,de mindenesetre aki tőlem é-ra van azoknak mind nagyobb esélyük van esőre.Onobody figyelj,de van még pár óra az biztos.De én remélem,hogy nem megy szét igazad van Onobody jó az!:)
Nem jön az a Pécsi nagyon leállt,de az austrocontrol azért mutatja,de ilyen tempóval...
Lassan eléri a Duna vonalát és jön kelet felé,majd meglátjuk,de én ennek nem maradok fennt hajnalig így is sok a számla már nagyon.
Jaja Onobody a java még hátravan,de valahogy nagyon lassan közeledik és ennek az a veszélye,hogy szétesik,de bízzunk benne,mert az irány nagyon jó.Hú Pécsről most nem tudnak jelezni,mert kiment minden áram,az abalkot betörte a szél és valami rózsaszín felhőről írt legutoljára aztán megszakadt a vonal.
Tozatu!Merre volt az aktív góc amiből a 3mm-t kaptad?Vagy most csak Nálad volt ez a 3mm?:))
Ezaz Tozatu!És még mi vár rád!Már Hódmezővásárhelyen van eső itt semmi,mert minden é-ra van,ami meg Pécs-nél van az meg széthullik mire ideér.Figyeljetek,mert Szolnok környékén is alakulnak a zivatarok sorra.
Magyarliba!Most egy kicsit átvágott téged,mert az Alpok most leárnyékolt kissé,ezért jut csak csendes eső,meg Sopronba is.De a csendes eső a legjobb ráadásul már 8mm Sopronban,akkor képzeljétek mi lehetett volna ott ha zivatarral jön...
Mennyi itt a várakozási idő?Mert nembírom elküldeni.