Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Az utóbbi időben már csavar sincs, sok helyen gyorskötözővel rögzítik a kapaszkodókat az üléshez. Na meg a szervezettséggel is vannak bajok, nem egy eset van, hogy a vonalszerelő kimegy a buszhoz majd visszamegy a telepre imbuszkulcskészletért. Volán időkben irónikusan szólva egy komplett motor is volt a vonalszerelőnél.
Nekem a szervízzel a következő a bajom: Nincs egy szabvány elképzelés, hogy hol milyen eszközt használnak... Jó példa erre a kapaszkodók rögzítése, amit annyi féle csavarral rögzítenek... Pedig jó a rögzítés, szükség is van rá, jó helyen is teszik (prezentáltam már egyszer mit hogyan kellene csinálni, azóta egyre több buszon látom), csak nem egységesen...
Bár mintha az utóbbi időben(szervíz elkészülte után) talán egységesebb lenne a dolog.
Ami amúgy már jó ideje üzemel, műhellyel és mosóval. Együtt csak gondolom holnap lesz a csinnadratta. Sajnos a műhely és a szerelők hozzáállása kezd hasonlítani a Volán stílusra. Hibák felírva, ebből nem sok megjavítva, ami igen az meg elég sokszor barkács, kendács munka. Ja amúgy holnaptól osztják a téli formaruhát is.
Vagy a féksúly miatt kellett. De miután fotóztam, a tartalék kitolta a személykocsi tárolóba az egészet, szóval nem biztos, hogy a Bhv is ment S.újhelyig.
Annak aki nem tudná, a 41Y ha úgy vesszük megszünt létezni, mert most ezek is a Kinizsi Nyomdáig közlekednek. Ugyanis a régi gázcseretelepes forduló is alkalmatlan a buszközlekedésre. Ezért van az, hogy 41Y indulási időben is sima 41-es buszok közlekednek.
Olvastam a zárt topikban, valamint tegnap este hallottam azt, hogy a sofőrök kérték az elsőajtózást. Ez tudomásom szerint egyáltalán nem igaz. Fogalmazhatok úgy is, hogy a gépkocsivezetők a hátuk közepére se kívánták az elsőajtózást és nem örülnek neki.
Nagyon korrekt a hozzáállásod a dolgokhoz, teljesen szimpatikus.
Mindezeket olvasván azonban felmerült bennem a kérdés. Tudom, hogy nem Neked kellene erre választ adnod, és nem is várom, hogy megválaszold, de azért leírom: a DKV szolgáltatási igazgatója miért állítja azt, hogy az elsőajtózást részben a sofőrök kérték??? Aki egyébként végignézte a DTV Esti Közelkép c. műsor tegnapi adását, az szerintem még találkozhatott 1-2 valótlansággal a beszélgetés alatt.
Aki nem látta, annak pedig itt a link, ahol meg lehet tekinteni (15. perctől kell nézni):
Ha nagyon kötekedni akarnék, akkor azt kérném, hogy definiáljuk a sok utas fogalmát. Ez elég szubjektív.
Ezzel a sofőrök is így vannak, hiszen a sok az relatív. Van olyan gépkocsivezető aki a 31, 32 vonalakon dolgozik és azt mondta neki a 30-40 utas se sok. Ezért pár buszvezető ha kell, ha nem, elsőajtózik félve a pénzmegvonástól.
Nagyon örülök hogy ismerteted, de sajnos ezt nem itt, és Neked kellett volna, hanem a szolgáltatónak, az utasok felé.
Egyetértek, igaz amit írsz. Azzal, hogy az utasok nem tudnak a kivételekről arra következtethetnek, hogy van olyan sofőr aki betartja és van olyan aki *zarik az elsőajtózásra.
Engem kifejezetten zavar ez a népmesés hozzáállás, hogy tájékoztatnak is meg nem is, van is elsőajtózás meg nincs is...
Nem csak téged zavar. De sajna ez van, így csinálták meg, a gépkocsivezetők meg kapnak hideget-meleget.
Olvastam a zárt topikban, valamint tegnap este hallottam azt, hogy a sofőrök kérték az elsőajtózást. Ez tudomásom szerint egyáltalán nem igaz. Fogalmazhatok úgy is, hogy a gépkocsivezetők a hátuk közepére se kívánták az elsőajtózást és nem örülnek neki.
Értem az iróniát de ezt ne nekem mond. Egyébként meg nem azért írtam, hogy a tv-ből mindenki tájékozódhat. Hiszen nem mindenkinek van, de azért ma már elég ősembernek kell lennie valakinek, hogy ne legyen tv a lakásában.
Aki még tájékozódni szeretne arról mi miért van, az figyelje a városi televízió ma esti riportműsorát. Nincs tévém... minden reggel a buszon látok először képernyőt, de azon ilyesmikről nincs szó...
- ha a megállóban sok utas várakozik Ha nagyon kötekedni akarnék, akkor azt kérném, hogy definiáljuk a sok utas fogalmát. Ez elég szubjektív.
Megelőzvén, hogy egyesek infarktust kapjanak a zárt topikban ismertetném a mától életbe lépett elsőajtózás szabályait: Nagyon örülök hogy ismerteted, de sajnos ezt nem itt, és Neked kellett volna, hanem a szolgáltatónak, az utasok felé.
Azért mert ti átlag utasok nem kaptatok tájékoztatást a részletes szabályzatból, még nem kell egyből a járművezetőkre támadni. Erről csak az jut eszembe, hogy a disznókkal se közlik, hogy mi lesz a vágóhídon...
Engem kifejezetten zavar ez a népmesés hozzáállás, hogy tájékoztatnak is meg nem is, van is elsőajtózás meg nincs is...
Sziasztok! Megelőzvén, hogy egyesek infarktust kapjanak a zárt topikban ismertetném a mától életbe lépett elsőajtózás szabályait:
A sofőr beáll a megállóba, első ajtót nyit, majd miután mindenki felszállt késleltetve nyitja a hátsó ajtókat a leszállók részére.
Elsőajtózástól el lehet tekintenie a gépkocsivezetőnek:
- ha a megállóban sok utas várakozik
- ha eső, hó esik
- ha babakocsis vagy rokkantkocsis utas akar felszállni
- valamint ha gyerekcsoport akar felszállni
- ja és természetesen reggel 7 és 8 valamint délután 15:30 és 16:30 közt
Akik panaszkodtak arra, hogy a sofőrök ma nem mindenhol elsőajtóztak azoknak mondanám, hogy azok a vezetők a fentiek miatt tették. Ezért ha kérhetném ezek figyelembe vételével tegyetek megjegyzéseket a gépkocsivezetőkre. Azért mert ti átlag utasok nem kaptatok tájékoztatást a részletes szabályzatból, még nem kell egyből a járművezetőkre támadni. A gépkocsivezetők részére kiadtak egy szép hosszú utasítást mit és hogyan kell csinálni az elsőajtózáskor, ők ezek szerint járnak el.
Ha már a Debrecen tömegközlekedése topickba nem írhatok akkor írok ide:
Ha a tévedéseknél tartunk, nekem is több esetem volt már:
pl.: A Nagyállomásnál 10 járatba indult a sofőr az IPJ-473-mal. Az ajtót megpróbálta bezárni a sofőr, de nem sikerült. Odamentem és megkérdeztem: Miért nem indulunk?? Azt mondta hogy próbálja bezárni az ajtót de nem sikerült. Megnyomtam az 1. ajtó csengőjét és a 2. 3. ajtó csengőjét majd bezártam az ajtót, és indulhatunk.(a sofőr nem ült még azon a buszon). A Doberdó utcánál meg a légkondi nem akart működni, elmentem vele a végállomásra, kicsit beültem a vezetőfülkébe és beindítottam neki.
Az Egyetem sugárútnál történt az eset. 10-es járaton a sofőr nem tudta hogy merre kell menni mert azelőtti napon 14-est csinált, úgyhogy nekem kellet navigálnom (CLY-128)
Hétvégén volt szerencsém Debrecenben járni. Nagyon szép a belváros, nagyon szépek a villamoson a kapaszkodók, nagyon szépek az új buszok.
Mellette nagyon ócskák az új buszok. Az utastájékoztatás semmit sem ér :) Ezektől eltekintve nagyon jól éreztem magamat és ajánlom mindenkinek a várost, ahol a közösségi közlekedést a sznoboknak csinálják és nem az utasoknak.
Az első képen látszik a debreceni varázslatos hangulat. A második képen pedig látszik a közlekedés színvonala(Én 182 centi vagyok, de a tetejét én sem látom).
Egy rövid történet. Elindultam 3:30-kor a belvárosba gyalog. Láttam egy megállót, gondoltam megnézem, hogy mi a neve. Nem találtam, mert sehol sem látszik, még utalás sincsen. Aztán bementem a városba. Az első egy banya volt aki megmutatta nekem, hogy hol vagyok. Ez látszik a második képen. Visszafelé már kikövetkeztettem, hogy a Zsuzsivasút lesz az én megállóm. Na ennyit dióhéjban. Aki azt hinné, hogy első látásra ítéltem, az rosszul gondolkodik. Egyszerűen nincsen időm és energiám kifejteni azt, hogy enyhén szólva gáz a városi közösségi közlekedés. :) Ritkán mondok így ki véleményt, de ezt muszáj. Ez a nagyravágyó nem fenntartható világunkat jelképező közlekedési rendszer, ami szintén nem tartható fenn.
Más. Hiányoltam az éjjeli járatokat. Nem szép dolog a túristát sétáltatni részegen...