Igen ilyen arányú adósságot kinövekedni nem lehet.Jelen gazdasági felállásnál.Görgetni kozmetikázni lehet.Vesszőparipa.Tegnap éppen kórházat ígértek.Várhatnak rá a Budaiak.Varga még alá is írta,mindent alá írnak az nem kerül semmibe.
azert 2, 3x annyi gdp-bol konnyebb egy adott osszegu nominalis adossagot kifizetni. az allam bevetele (adok, afa, ...) nagyjabol aranyosak a gdp-vel, ha nem is mindig linearis a kapcsolat.
mindezt mondva adossagot kinoni nem nagyon szoktak az allamok. ha jol tudom erre nemigen van pelda. (nem foglalkoztam a kerdessel, de ezt hallottam hiteles forrasbol.)
az allamadossagot lehet kicsit hullamoztatni. az mnb-ben is van egy valag penz, ki lehet egy esedekes torlesztot elore vizetni, par szazalekot lehet manipulalni. egeszeben veve batran kimondhato, hogy a magyar nominalis allamadossag nincs tartos csokkenesi trendben. lehet, hogy lehet ket olyan honapot talalni amiben csokken, de feleves, eves tartos idoskalan nem csokken az adossag. miert is csokkenne? az allamgazdasag hianypar szazalek (tehat negativ)
Nem vonyít itt rajtatok kívül senki. A gdp arányos adósság csökkent. Nem olyan különleges mutatvány, megnézik, hogy az adósság mértéke hogy aránylik a gdp összegéhez képest. Külön bájos, hogy ráadásul múlt éb júniusa óta valóban csökkent nominálisan is.
Szóval nem mindegy nekem sem hogy mennyit gyalogolunk a vízhez.ha valahol a víztől messze vagy az egy gyötrelem.Mi nagyon szeretjük a kempinget.a legrosszabb esetben is 100 méter.Akaliban a horgász részben szoktunk lenni.15 méter a víz,ugyanannyi a wc fűrdő. konyha.De már rég voltunk.
Balaton mentén az éttermekből elmentek a szakácsok, pincérek Ausztriába dolgozni. Bejelentett munkahely, 8 óra munka és ki is fizetik. Nap végén megköszönik a munkádat