De, a közlekedésrendészet velünk ért egyet. Éppen azért van alkoholszint vizsgálat. Bizony, van megengedett alkoholszint (eleve van alkohol az ember véréban, ha nem iszik alkoholt, akkor is).
Hagyj fel a hazudozással végre!
Unalmas. Kudarcod pedig teljes, mértéktelen, túláradó. Ne szaporítsd, nem válik erényeddé, csak terheddé. Egyszer te is megítéltetsz, csak gondolom, Istgentől idegen vagy, ezért nem féled, és ezért nem fenyít téged. Ezért bíztad el magad. Ciki neked.
Amit idéztél, ott is csak az áll, amikor a gyülekezet sátorába mennek (mert az igen szentséges, mert ott könnyen meghalhatnak, stb.)
Tafkó, előbb tanulj, érts, kérdezz, a feleletet is értsd, és csak hosszas ilyetén folyamat után jelents ki. Mert ez így bizony éktelen. Amúgy is éktelen dolog, hogy asszony létedre akarsz tanítani, pláne, hogy férfiakon akarsz uralkodni. Nem gondolod?
Nem úgy vettem észer. Ti azt állítjátok, hogy az alkohol "mértékkel" élénkít, frissít. Ebben persze nem ért egyet veletek a közlekedésrendészet, ám Isten sem....
Jav.:Isten azzal indokolta, hogy totális absztinenciát gyakoroljanak, hogy meg tudják különböztetni a szentet a közönségestől, a tisztát a tisztátalantól (10. vers). Tehát Isten szerint a "mértékletes" alkoholfogyasztás nem "élénkít, frissít", hanem
épp ellenkezőleg, veszélyezteti az ember erkölcsi ítélőképességének helyes működését, mivel homályosít...
Isten azzal indokolta, hogy totális absztinenciát gyakoroljanak, hogy meg tudják különböztetni a szentet a közönségestől, a tisztát a tisztátalantól (10. vers). Tehát Isten szerint csakis a "mértékletes" alkoholfogyasztás nem "élénkít, frissít", hanme épp ellenkezőleg, veszélyezteti az ember aerkölcsi ítélőképességének helyes műáködését, mvel homályosít...
Persze; Isten szerint már a "mértékletes" borfogyasztás is veszélyezteti az ember erkölcsi ítélőképességét, hiszen Szerinte - Veled ellentétben - az alkohol tompítja az elmét, s nem "élénkíti, frissíti".
"Kik ne igyanak? (Áron fiai, ároni papság)"
Nem gondolod komolyan, hogy Isten azt szeretné, ha Izrael többi tagja homályosítaná elméjét...?
"Mikor ne igyanak? (Mikor bemennek a gyülekezet sátorába, mely sátor rég megszűnt)"
Nem gondolod komolyan, hogy Isten azt szeretné, ha a papok szolgálaton kívül tompítgatnák agyukat...?
Ott Áron fiai meghaltak. Mert csak úgy odamentek az Úr sátorába, idegen áldozattal. Ott, akkor szólt az Úr Áronnak (és nem nekünk). Szó sem esett ott elmehomályosítgásról, sem arról, hogy soha senkinbek nem szabad mennie. Miért ne lenne szabad menni? Miért akarod te megtiltani, hogy menjünk? Mert ott tilos volt csak úgy menni? Ugyna már! Ha menni szabad, holott ott akkor odamenni akárhogy nem lehetett, akkor bort is szabad inni.
Mikor ne igyanak? (Mikor bemennek a gyülekezet sátorába, mely sátor rég megszűnt)
Máskor is tilos nekik? (Nem tilos, mskor, mikor nem mennek Áron fiai a gyülekezet sátorába nyugodtan ihatnak bort. Kivéve a nazirokat, de ők mmeg pláne nem mi vagyunk)
Tafkó, ezután remélem felhagysz a hazudozásoddal az alkoholtartalmű ital tilalmáról! Mert az bizony hazugság, Istgen nem tiltja.
megkertek, hogy szamoljak be itt az alkoholizmussal kapcsolatos tapasztalataimrol, es az alkohol abbahagyasat koveto tapasztalatokrol.
Egy hettel ezelott a kovetkezo szoveggel nyittattam topikot az SOS forumban
Segitsegre van szuksegem, alkoholizmus kapujaban vagyok.... Nyar kozepen a felesegem kapott egy sulyos idegosszeomlast, elhagyta az ereje, es ez engem is magaval rantott, es elkovettem azt a hibat, hogy vettem egy uveg konyakot, mert ugy ereztem, hogy muszaj innom, mert maskulonben nem birom elviselni a ram nehezedo nyomast. Ezt a konyakot masfel nap alatt bevertem, es utana vettem a kovetkezot. AKkor kihagytam par napot, de aztan megint vettem. Ez igy megy honapok ota, kb 3 honapja, es egyszeruen ott tartok, hogy delben ebedszunetben a munkahelyemrol is kimegyek a kozertbe, es veszek ket deci italt, amit be is nyomok. A szerencsem az, hogy nem emberek kozott dolgozom, illetve nincsenek korulottem emberek, vagy csak nagyon ritkan, ezert nem erzik rajtam. De nagy a stressz itt is, es ugy erzem, hogy csak az itallal elem tul a delutant, es az estet, mikor szembesulok a felesegem depressziojaval... Ketsegbe vagyok esve, mert azonnal meg akarom allitani ezt a folyamatot, es a jozan eszemmel tudom is. De kivanom mar elegge, es mikor kis stressz er, azonnal iszom, napi rendszeresseggel. Kerlek adjatok tanacsot. Nem akarok alkoholizta lenni, de jo uton haladok affele. Mar felig meddig az vagyok, pedig 3 honappal ezelottig szinte sohasem ittam alkoholt Kerlek benneteket adjatok tanacsot. Nagyon megkoszonnem, ha nyitnatok errol egy topikot nekem, ahol errol beszelhetek emberekkel, ugyanis uj vagyok meg, es nem nyithatok topikot."
Megtortent olyan is ezalatt az idoszak alatt, hogy egy bor nagykereskedesben vettem egy dobozos, 16 literes bort, aminek volt egy kis csapja, es a hutoben kell tartani. Ezt a 16 litert ket hetveget beleertve 10 nap alatt megittam... Ez volt augusztusban. Amikor nem volt ez a bor, akkor tomenyet ittam, napi minimum ket decit, de volt hogy ket db ket decis uveget vettem delben, az egyiket akkor megittam, a masikat este.
Mikor eloszor ereztem, hogy ha nem kapok alkoholt, izzadok, rosszul vagyok, es az alkohol megszerzesere gondolok, akkor nagyon megremultem, mert belemhasitott a felismeres, hogy alkoholista vagyok, szuksegem van az alkoholra. De meg mindig nem tortent semmi, ugyan ugy ittam tovabb, de mar nagyon feltem.
Es egyszercsak elhataroztam, hogy nyitok egy topikot, ahol segitseget, tanacsot kerek, plussz ide is irtam, hogy imadkozzanak ertem az emberek. Akkor megprobaltam letenni az italt. Ma egy hete hogy nem ittam. Ez azert nagy dolog, mert azelott mar delben, es delutan sem birtam ki, annyira kivantam.
Az elso napokban szornyu lidercnyomas gyotort ejszaka, remalmok stb. Napkozben patakokban folyt rolam a viz, ugy izzadtam, es masra sem tudtam gondolni, csak az alkoholra. Az izzadas olyan 3 nap utan abbamaradt. Most per pillanat az van, hogy eleg sokat gondolok ra, kivanom is, de mar nem annyira, hogy felnem kellene attol, hogy bevagodok a kocsiba, elrohanok, es veszek ket deci konyakot. Most ugy erzem, van remeny.
Sokan azt mondtak, hogy ezen a szinten mar orvoshoz kell fordulni, de en ugy ereztem, hogy ki tudok maszni belole. Remelem sikerul.
amúgy a török szultánok a középkorban azzal nyugtatták a lelkiismeretüket, hogy nem khamar-t, hanem sharap-ot isznak (vagyis a Korán nyelve helyett törökül nevezték meg a bort). Tafkó is ezzel szórakozik csak visszafelé.
Bort és szeszes italt ne igyatok te és a te fiaid veled, mikor bementek a gyülekezet sátorába, hogy meg ne haljatok. Örökkévaló rendtartás legyen ez a ti nemzetségeitekben. 10. Hogy különbséget tehessetek a szent és közönséges között, a tiszta és tisztátalan között.
Érdekes indoklás. Isten - Veled ellentétben - úgy gondolja, hogy már egy-két pohárka is veszélyezteti erkölcsi ítélőképességünket, vagyis homályosítja, mint sem "élénkíti, frissíti" elménket a "mértékletes" italozás - a "mértékletes" marijuána fogyasztáshoz hasonlóan...
Hagyj fel ezzel a hülyeséggel, szó sincs agytompításról, hacsak az adventisták istentelenségeiről nem. Mert azok tényleg tompítják az agyat, látszik is a gyümölcse. Borzalmasan!
Ja, és hagyj fel a hazudozással is a Bibliáról, unalmas ez.