Keresés

Részletes keresés

Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.31 0 0 1863
:))
Nekem is jó lenne valamilyen "tömb" mellé feküdni,de még nincs ki mellé,egyenlőre marad a számítógép.De megyek én is,mert ma éjszaka nem lesz semmi.
Tozatu Creative Commons License 2003.07.31 0 0 1862
Jó ötlet!Ma csendes esténk lesz.Megyek a tömböm mellé.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1861)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.31 0 0 1861
Kedves Tozatu!Nálam nem esett semmi ma,azóta sem,hogy leesett a 34mm-er,még ma van rá esély aztán vége.Bocsi,de az utolsó mondatot egyáltalán nem értem...Miért nem írod egy papírra?Csak ennyi,én is csak papíron vezetem.
Tozatu Creative Commons License 2003.07.31 0 0 1860
Semmi gond,Ferihuri,amíg nyitva tudom tartani szemem,jelentek.Ma esett 2,5 mm.Ha már ennyire lelkes vagy,összesíthetnéd,mert elfelejtem egy idő után.Az emberlánya,ha van gunara,kispatyikája,másra járatja az agyát.
Különben itt is hamar beszívódna az a sok eső.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1858)
magyarliba Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1859
Nem mértem mindíg, főleg nem jegyeztem, nem is merem ígérni. Sajna nem tudok túl sok időt erre költeni, nálam is van gúnár otthon, némi fészekalja is. Ráadásul mai napig nem találtam senkit, aki havi rendszerességgel küldene valami készpénzt kötelezettség nélkül, így hát dolgozom... Multinál, ami az előnyein kívül azt is jelenti, hogy a munkaidő gumiból van...
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1858)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1858
Tozatu!Persze semmi gond bocsánatot kérek nem azért mondtam,hogy fenntkell lenni,persze hogy nem lehet fenntlenni egész éjszaka az időjárásért mikor elvan kötelezve az ember.Sőt még ha gyerek is van akkor rá kell figyelni mindig,nappal is és ébernek kell lenni.Sőt megmondom őszinén nem is tudtam eddig,hogy hölgy vagy,nemtudom mire utal a Tozatu név,de nekem fiúsnak hangzott eddig,csak ahogy most írtad,hogy inkább a férjem alvó tömbjét választottam...akkor esett le!:)
Onobody-nál is ez a helyzet a gyerek,meg a házasság olyankor már nem lehet az ember maga ura,nem szabad annyira.
Én ezért örülök,hogy még nem vagyok elkötelezve,szabad vagyok(egyenlőre)most is a múlt éjszaka itt ugráltam le-fel,hogy hol jár a front,mi az aktuális időjárási hekyzet...stb,és így nem zavarok senkit,nem ébresztem fel,és legfőképpen nem égetem magam a hóbortos hobbim miatt.Mit mondana a gyerek,hogy apa te miért rohangálsz ki mindig 5percenként?én meg mondom,hogy ellenőrzöm a szélirányt és az aktivitást!:))
Magyarliba!Kösz!Jó hely nagyon,majd ha megvan minden adat akkor légyszi számold már össze,hogy mennyi van neked eddig ebben az évben,300mm felett vagy már?Én 230mm-nél vagyok,és érdekes hogy Újszász-on tegnap majd 70mm esett és még mindig 200mm alatt vannak,tehát ott borzasztó körülmények voltak eddig és aztmondják,hogy hiába esett ott ennyi eső tegnap a holtvízig kiszáradt talaj mindet elszívta egy pillanatok alatt.
outdownS Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1857
Sziasztok! Lenyűgöző ez a lelkesedés, ahogy Szélvészferi végigizgulta a vihart, de én még emlékszem, mivel nyitotta onobody ezt a topicot:

"A fenébe már megint elszálltam egy villámcsapástol." (Másolat, én egy-két vesszőt még beletettem volna.) (-:)

Szóval, vihar idején célszerűbb a számítógépet kigyomlálni, mint percrekész jelentéseket adni.

Ezenkívül nagyonszégyellemmagam, de még mindig nincs mérőedény. Így csak azt tudom jelenteni, hogy Rákosliget rendesen meg lett locsolva, de nem lehetett felhőszakadás, mert az mindig alapos nyomokat hagy a lejtős főutca alján.

magyarliba Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1856
Szia Ferihuri,
jó hír, hogy ennyi vizet kaptatok, de látom, Nálad ez alvászavarokat okoz...:)
Kőszegtől 6 km-re délre lakom... Most itt csak hűvös van, kósza felhők, de legalább nem szárít a szél meg a hőség.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1849)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1855
Onobody!Mondtam,hogy csak foltokban van benne beágyazódva heves csapadék!Nálam kialakulhatott egy,mert nagyon közeli villámlások voltak és szakadt az eső.Aztán hevesebb góc Kecskeméten...,Újszász-on...Tehát az a nagytömb nagy része csak csendes esőt adott,néhol volt csak nagyobb csapadék.A másik nagyon nagy szerencsém,hogy egyszerűen megállt a felhőzet és nem mozdult semerre,a villámlások is szinte végig éppen,hogycsak érintettek a java d-dny-ra volt és egyszerűen nem haladt át teljesen felettem,ezért is esett mát Szeged k-i felén majd csak a fele a 34mm-nek.És még nekem mondod,hogy hogy esett annyi,mikor Gyönygyös-ön 110mm-nél járnak és szakadatlanul esett az éjjel is,továbba Kompolt(Heves megye)165mm!!!!Az elmúlt 24h-ban,na ehhez mit szóltok?
onobody Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1854
Nem , még nem.
Bár biztosan tetszene neki , ha éjszka nem kellene
aludnia.
Egyébként ugyanugy mint ti , elsétálgat a butorok mellett, de
ha nagysebességre akar kapcsolni , akkor
négykézláb porzik el.

Üdv onobody

Előzmény: Tozatu (1853)
Tozatu Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1853
Szia,Onobody!
Már kapaszkodva jár,a térdén megvastagodott a bőr és levakarhatattlan a mászástól.Ma kivert a veríték,mert nyitva maradt a feljáró kapuja és fellógott az emeletre,csodálkozott,mikor fellihegtem utánna.Ti lányotok,nem figyeli még a villámtérképet?
Előzmény: onobody (1852)
onobody Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1852
Szia Tozatu !

"férjem alvó tömbje" - ez jó! :)

Tényleg , a gyermeketek hogy van?
Szalad már?

Üdv Onobody

Előzmény: Tozatu (1851)
Tozatu Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1851
Kedves Ferrihurri,sajnálom,hogy az éjszaka olyan hamar szétestem,és a felhőtömb helyett a férjem alvó tömbjét választottam,de azért örülök,hogy ilyen sok esőnk lett.Jót nevettem az élménybeszámolódon,kár,hogy Onobody söre olyan hamar elfogyott.
Most nálunk korzóznak a csigák.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1849)
onobody Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1850
Sziasztok !
Nálunk csak 6 milko volt az éjszaka.
Hogy a csudába esett annyi Szegeden ?
Látom Frint nálatok sem volt valami sok..!

Azért ez a kecskeméti nem semmi:

_dv Onobody

Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1849
Esőből sosem elég,így jöhet még!Egy olyan Kecskeméti zivatart elviseltem volna.
Te pontosan honnan észlelsz libus??És minél jobban megyünk é-ra a Dunántúlon úgy csökkent a csapadék,ugyanis Sopron 8.2mm körül,Győr pedig csak 3mm!!Pedig tegnap ilyenkor a legtöbb csapadékot még Sopron és Győr térségére várták teljes bizonyossággal,most meg azt kérdezi a győri,hogy esett-e valahol kevesebb?:))Frint!Te is lehagytad,pedig neki sokkal nagyobb volt az esélye.És nálad lesz is még Frint!
A folytatás pedig az,hogy lesz még csapadék,visszafordul a kis ciklon,mert már létrejött.
Onobody-nak a mm adata kellene márcsak,volt ott is biztos sok.
magyarliba Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1848
Szia Szélfranci,
nálunk tegnap csendesen lehullott 20 mm, Sopron tényleg kevesebbet kapott, Pista bácsi ma felszívódott, nem közölt adatot...
Örömmel hallom/olvasom a túlfertály ázását, remélem mindenkinek jutott elég. (Elég...?)
Ma megint látható volt némi felhősödés, de nem lett belőle semmi, ami ez esetben nem szomorít el, mert Ti kaptatok belőle...:)
Kíváncsi vagyok a továbbiakra...
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1846)
ErIca Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1847
Szia Ferenchurry!
Most beszéltem Tozatu-val. A kíváncsiságod kielégítendő: 15,5 mm éjszaka, napközben 0,5 mm.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1846)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1846
Ja és még az se jött be,hogy az Alpok miatt lesz sok csapadék ny,ény Mo-n,mert most ez se jött be!Most pont csapadékárnyékként viselkedett.Leárnyékolt ott.
Tozatu!Írd már meg légyszi,hogy mennyi esett Nálad már kíváncsi vagyok,de biztos megvan 15mm,ha már a fenyőfa alja is vizes.Tudtam én,hogy nem felhőoszlató mikroklíma van ott Kisújszálláson!:)Csak kikell várni az esőt.De még mindig készülj,mert holnap is várható meglepetés a Duna vonalától keletre végig!Még talán nálam is és felviszi 35mm-re,mert "csak" 34mm van!:)

Sziasztok!

Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1845
A végleges adatok eddig,mert még mindig várható csapadék,jó lett az előrejelzés,hogy megáll a front és behullámzik.
Szóval Kecskemét:76mm(a híradóban is mutatják)
Újszász:68.8mm
Kazár(Nógrád megye):80mm eddig
Szeged:34mm(nálam)ugyanis Szeged másik végén Újszegeden 20mm esett "csak"ahol eddig mindig több volt.Jó az is,de most végre nálam volt több eső Szegeden belül,mert azért érdekes,hogy 2 napja szidtam itt mindent a frontokat,azt,hogy Szegeden belül messze nálam esik az eső,és szépen kaptam a fejemre!:))Minden ellentétesen alakult ahogy 2napja leírtam!!:)))Innentől márcsak szidni fogom az időjárást jól lehordom és máris átáll normális hozzáálásra,ugyanis az se jött be,hogy legyengül,az se hogy csak ny Mo-n ad csapadékot Magyarlibánál,meg Sopronnál,az se hogy Gyulánál erősödik és elhagyja az országot,az se jött be hogy nálam esik a kevesebb Szegeden,az se hogy feloszlik mire ideér!!Úgyhogy ez aztán az előrejelzés az én részemről!!:)))Ezt szeretem az időjárásban,hogy kiszámíthatatlan és még mit tartogathat ez a miniciklon ugyanis egy kicsi ciklon alakult így ki a végére,most igaz kilépett az országból,most Szlovákiánál van,meg Miskolcnál,de visszakanyarodik újra,mert levágja az ény-t áramlás és megint esni fog!:))És akkor a keletkezést még bele se számítottuk.
De attól függetlenül a radar nagyon hiányzik,ha az lenne akkor már előre megmondtam volna,hogy mi várható így csak a vakvilágba tapogatóztam,mert a villámtérképre se lehet hagyatkozni,mert az se pontos a felbontása miatt,de ezt hagyjuk.Sőt most is Újszászon ahogy leesett ez a majd 70mm,szinte nem is észleltek onnan zivatartevékenységet!!!Itt nálam meg tele volt villámlással és dörgéssel az éjszaka és mégse esett 70mm,tehát a radar kellene.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1844
Szia Frint!De álmos vagyok,aludtam is 7h-tól 11h-ig.Most nemtudok sokat lenni a neten.Most tornyok vannak é-ra és ék-re feléd!
Na és akkor most jönnek az adatok!Pistabácsit szépen leárnyékolta az Alpok csak 8.2mm esett Sopronban.DE Kecskémet 60mm felett Újszászon pedig 65mm ma 14h óta!!Újszász is nagyon száraz volt most ott annyi esett pár óra alatt idáig,mint március1-óta!
Tozatu!Nálad mi van,úgyhallottam,hogy Nálad is volt nagy eső!

Sziasztok!

Frint Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1843
Kissé megkésve (dolgoznom kellett) írok, 4mm lett a vége, de erős sávokkal, a szomszéd település porszáraz, 14 km-rel odébb, kb 4-6mm. Napközben komoly borulások voltak, közte szikrázó napsütés. Most kellemes hűvös van, marha nagy kékesszürke felhők a fejük fölött. De mivel van esernyőm, ezért nem fog esni...
Kedves Feri, nagy élvezettel olvastam éjszakai élménybeszámolódat. NEM VAGY ÁLMOS????
Üdvözöl Frint
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1842)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1842
Na ez az!!Itt 34mm lett a vége!!:))))
Ez nagyon bejött,ezért érdems volt fenntmaradnom egész éjszaka.Mostmár csak csepereg!
Akkor Tozatu-tól kérd el a mennyiséget!Mondtam,hogy nem kellene elaludnia,hiszen nagy dolog közelített!:)
Frint!Onobody!Nálatok mennyi?Reggel 7-ig lekell adni.

Jó éjt mindenkinek!Vagy már jó reggelt?:)

ErIca Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1841
Ferenchurry!
ESIK ÉS DÖRÖG ÉS VILLÁMLIK! VÉGRE!
Nekem nincs csapadékmérőm, de Tozatuval egy városban lakok. A mérce az, hogy a nagy fenyőm alatt is áll a víz. Sok eső esett és kb egy órája folyamatosan lead.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1840)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1840
Mindjárt 30mm!!!AZ elmúlt 2év legjobb zivatara,nézzétek a villámtérképet!Pont hozzám van beállva,de Onobody is benne van,nem igaz,hogy ott nem esik.Biztos megvan ott is 20mm már sőt kitudja...lehet több is.
Ez a lassúság nagyon bejött,szinte mozdulatlan a felhő és nem megy sehova!!:))Minden csapadék itt esik ki!:))Néha még réhúz a villámlás egy nagy dörgést,de ritkák és délre van általába.

Tozatu!Frint!Nálatok mi van?

Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1839
Onobody és mindenki!!!!Nagyon nagy zivatar volt 22.5mm eddig és még mindig esik!!!!Beragadt hozzánk!!Sok szép villámlás volt,de mostmár csökken az intenzitás és a villámok száma,sokáig nem volt áram.
Na most aztán érdemes volt fenntmaradni!:))))))
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1838
ONOBODY!!!Mi van Nálad???Itt hatalmasd intenzitás már 8mm,és 1km-en belüli lecsapó villámok!!Akkorát durran,hogy borzasztó!!És még hátra van a java!Nemigaz,hogy csak én vagyok egyedül!!
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1837
Megjött a Pécsi vihar!A szél nagyon erős,lehetne gyengébb,a villámok nem olyan sűrűk,de lehet hallani dörgéseket,de az eső viszont mostmár szépen esik!!Gyorsan behozom Magyarlibát!:))
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1836
Onobody!Mi a helyzet Nálad?Itt az ény-i szél viharos lett és kisebb ágak falevelek törnek le,de eddig csapadék nem volt,csak porvihar van.
De a villámok egyre közelebbiek,és már dél felé is villámlik!!Hát ilyet még nem...Akkor biztos lesz valami,mert a rasdarkép nem valami nagyot mutat csak kis keskeny felhőt annak is az aktív része tőlem ény-ra,kb Ruzsa.És az déli része meg itt végződik Szabadkánál,de szerintem változott a helyzet,mert dél felé is villámlik,hogy ilyenkor miért nincs sűrűn radar!:((
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1835
Onobody!!!Ha ez a legyengült állapot akkor ez valami hatalmas vihar volt ugyanis most kimentem megnézni mi van ny-ra és 2s-enként villámlik ny-felé,sőt hála az égnek dny felé is,meg ény felé is és valami hatalmas felhőfalat üllővel együtt világít meg a villám!!!Hú azta ha ez ideér itt felhőszakadás lesz,mert nem piskóta!!Az OMSZ radarképe most készült 3perce és valami nagyot kellmhogy mutasson!Készülj Onobody eljön ez ide!!:)))És akkor ez a legynegült állapot...,mert ugyanis az a bajom,hogy minden égtáj felé ellátok csak ny-ra nem,mert pont itt van egy erdő és ahhoz,hogy lássak ny-ra megkell kerülnöm ezt az erdőt nem nagy kb 400m-s táv,úgyhogy most az előbb gyorsan biciklira ugrottam és megnéztem mi van ny-ra hát ez amit leírtam.Szóval én mostmár nem is tudok elaludni az izgalomtól!10mm-t legalább várok belőle,sőt...
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1834
Hát igen a sejtésem kezd beigazolódni,merthogy ami ny-ra van zivatar gyengül,a villámtérkép nem mutat olyan nagy aktivitást és akkor még mindig alig hagyta el Pécset,mi lesz belőle mire ideér?Azért remélem maradványfelhőzetet kapol amiből majd lesz egy kis csepergés.Eddig semmi érdemes felhő csak néhány Cu cong,meg cirrusz.Na majd kiderül mi lesz az éjszaka második felében,majd felébreszt a dörgés vagy az eresz...
Jó éjt!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!