Attól, mert kommunikáció szintjén támadta a fidesz a Horn kormányt, vagy egyes intézkedéseit, még hatalomra kerülve felelős gazdaságpolitikát folytattak.
A gáz akkor kezdődött, mikor 2002-ben a ballib koala nemcsak a kommunikáció szintjén, hanem konkrét intézkedések formájában qúrta el az ország jövőjét.
hiteles gazdaságpolitika mellett elfogadják az emberek az egyenlegjavító intézkedéseket is,
A nap vicce.
Az emberek azért fogadták el,mert a fideszen kivül nincs ma párt Magyarországon,amelyik akkora gyűlöletkampányt tudna csinálni,mint amekkorát a fidesz csinált a bokros csomagnál.
(Csak szólok,hogy akkor éppen horn volt a minelnök,nem gyurcsány)
Tény, hogy Bokros Lajos 1995. március 12-én meghirdetett stabilizációs modellje tananyag a nyugati közgazdaság-tudományi egyetemeken,
A Bokros csomagot ne emlegessük, mert vannak akik emlékeznek rá micsoda fércmű volt. A javasolt intézkedések felét elkaszálta az alkotmánybíróság, a másik fele mégis elég volt az ország szanálására.
Az árfolyamot kézben tartja a kormány, az inflációt kézben tartja a kormány, az alapkamat soha nem látott mélyponton van, a magyar papírokat viszik, mint a cukrot, idén, és valószínűleg jövőre meg tudjuk oldani az adósság finanszírozását csak forintalapú hitelkibocsátással, amire korábban sose volt példa.
A fiizetési mérleg hosszú ideje többletet mutat, a devizatartalék szintje majdnem az államadósság 50%-án áll.
Ezek azok a szempontok, amely alapján én joggal jelenthetem ki, hogy alapvető szinten a gazdasági folyamatok lényegi részét kézben tartják a fijúk.
Ehhez képest a te "Lószart mama" érved pont annyit ér, mint annak a gazdaságpolitikája, akitől az idézet való.
Megintcsak hivatkoznék az "alapvető szintre". Ott ugyanis a második Orbán kormány nem hagyta elszaladni a lovakat, magyarán bármennyi hülyeséget csinálnak, a gazdasági folyamatok lényegi részét kézben tartják.
Nézd, alapvető szinten én sem gondoltam volna, hogy a 2002-es kormány ennyire felelőtlen, hiszen példának okáért ott volt a Horn kormány, amelyik államadósság téren rendkívül jól teljesített.
(5) Mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja, az Országgyűlés csak olyan központi költségvetésről szóló törvényt fogadhat el, amely az államadósság a teljes hazai össztermékhez viszonyított arányának csökkentését tartalmazza.
(6) Az (5) bekezdésben foglaltaktól...
...a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése esetén, a nemzetgazdasági egyensúly helyreállításához szükséges mértékben lehet eltérni.
"a azt vizsgáljuk miért maradtunk le, vagy fordítva, miért előztek be minket a hasonló helyzetű és lehetőségű országok (a többi posztkommunista), akkor ki kell emelni a 2002-2010 közötti relatív szerény növekedést (a többiekhez mérten) illetve az eladósodottság kritikus szintre növelését."
höhh ?? hoci erre grafikonokat oszt nézzük mán meg hogy nőtt e az elmaradás 02-10 között, vagy épp mostanság, és akkor a fidesz pusztítást kell kiemelni mégiscsak. eladósodottság olyan kritikus, akkor mé nem csökkenti az adósággcsökkentés kurmánya? jah mer vajna és a többi zsebeit tömködik abból amit a néptől ellopnak.
Nem megyünk vissza Krisztusig, de ha azt vizsgáljuk miért maradtunk le, vagy fordítva, miért előztek be minket a hasonló helyzetű és lehetőségű országok (a többi posztkommunista), akkor ki kell emelni a 2002-2010 közötti relatív szerény növekedést (a többiekhez mérten) illetve az eladósodottság kritikus szintre növelését.
azt hiszem leszurhetjuk azt, hogy a tenyek makacs dolgok. a franya allamadossag nem csokken. vagy ha eppen csokken akkor nem jelentos ez a csokkenes. az orban kormany jelenleg megserti az alaptorvenyt, nem csokkenti az adossagot az alaptorvenyben meghatarozott keplet szerinti mertekben.
az osszes olyan mutato mint pl. a gdp aranyos allamadossag iranyszamnak jo, de a nominalis allamadossag az amit vissza kell fizetni. (erdemes a netto merleget is megnezni, mert pl. 2010-ben lenyegesen nagyobb volt az mnb devizatartaleka mint most 2015-ben) napersze lett pl egy csomo allamositas is, es a veszteseges vallalatok allami finanszirozasa nem latszik az allamadossagban. mint pl. annak a hatasa sem, hogy az orban kormany vallalta, hogy +25% feki adot fizet ketmillio volt manyup tagnak elete vegeig. ez az egy tetel peldaul sokmilliard euros tetel, ha valaki utana mer szamolni ennek.
az allamadossag forintositasa latszolag udvozlendo, de ahogy lentebb irtam en igencsak tartok tole, mert ugy gondolom elkepzelheto az a kormanyzati szandek, hogy majd elinflalja ezt. (direktben megfizetteti az adossagot az emberekkel)