Keresés

Részletes keresés

golyo27 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 299
Nekem is félrerakott ma is egy példányt a kedvenc újságárusom, mivel azt hitte, hogy ez egy másik példány. :-)))))

Szóval, ha kellene valakinek, akkor szívesen felajánlom.

Előzmény: Kataca (294)
frankenland Creative Commons License 2003.08.27 0 0 298
Köszönöm, solar44-től már kapok egyet :))))))
Előzmény: Kataca (294)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.27 0 0 297
Hozzánk természetesen nem..., de mindegy! Már van eltéve számomra itt - ott - amott!:o)))
Előzmény: nemo_d (295)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.27 0 0 296
Fáradtan is Kásásék voltak a legjobbak
(origo)

Nem egészen egy hónappal a fényes magyar sikert hozó barcelonai világbajnokság után megint dolguk akadt a magyar vízilabda-szurkolóknak: a második Világligán diadalmaskodó válogatottunkat ünnepelhették. Kemény Dénes, az immáron a Magyar Köztársaság Középkeresztje polgári tagozata kitüntetéssel elismert szakvezető a keddi érkezés után elmondta: a férfivízilabda-válogatott élete mára olyan szinten közüggyé vált, hogy lényegében nincs is magánéletük a pólósoknak. Varga Tamás, a Vasas 28 éves játékosa úgy véli, a mostani döntőt tartja élete eddigi legjobb meccsének. A másik vasasos, Kásás Tamás szerint még szerencse, hogy nyertek, ugyanis kissé leeresztettek a vb után.

Kemény Dénes a manhattani Eisenhower Park uszodájának nézőterén zsúfolásig megtöltő amerikai magyarok megható szurkolását említette nyilatkozata elején:

- Azt sejtettük, hogy sok magyar lesz a lelátókon, de a honfitársi szeretetnek ez a túláradó megnyilvánulása minden várakozásunkat felülmúlta. Egyszerűen nem engedhettük meg magunknak azt a luxust, hogy ilyen szurkolók előtt ne nyerjünk.

- Pedig a kiutazás előtti utolsó kétkapus edzés botrányszagúra sikeredett...
- Igen, s nehogy bárki is azt higgye, hogy csak színjáték volt a meccs utáni elégedetlenségem. Egyébként roppantul sajnálom, hogy az egész magyar sajtó s ezen keresztül a közvélemény is tanúja lett az ott elhangzottaknak. Egy csapat - akárcsak egy család - életében vannak olyan pillanatok, amelyek nem tartoznak a külvilágra. Azonban be kell látnom: a magyar vízilabda-válogatott élete mára olyan szinten közüggyé vált, hogy lényegében nincs is magánéletünk.

- Kiss Gergő az egyik amerikai internetes honlapnak azt nyilatkozta, hogy a válogatott 80 százalékos formában volt a vb-hez képest. Ön is így látja?
- Nem tudom, hogy hány százalékos formában voltak a srácok, de tény, hogy a világbajnokság utáni kéthetes pihenő alatt valóban leépültek. Megjegyzem, majdnem rá is fizettünk: az USA elleni elődöntőt kis híján kiengedtük a kezünkből 5-1-es vezetésünk után.

- Ellenünk fújtak a bírók? Engedték az amerikaiak verekedős stílusát?
- Az amerikai meccs borzasztó durva volt, ám a döntőre változott a játékvezetői felfogás. Értsd: akkor már csak egy picit fújtak az olaszok javára, de alapjában véve jól bíráskodtak.

- Van mit bepótolni sportdiplomáciánknak...
- Szerintem a legjobb sportdiplomácia az erős magyar válogatott. Ez csak rajtunk múlik. A másik az lenne, ha sikerülne elérnünk: legyenek gyengébbek az ellenfelek. Sajnos azonban azok bivalyerősek.

- Mikor kezdik az olimpiai felkészülést?
- A közvetlen edzések január másodikán indulnak, terveim szerint egy mátraházai edzőtáborozással. Éppen ezért szeretném elérni, hogy karácsony és szilveszter között ne legyen semmiféle programjuk a játékosoknak, jó lenne, ha szeretteik körében töltődhetnének fel a nyolc hónapos nagy menetelésre.

Varga Tamásnak élete meccse volt a finálé

Varga Tamás, a Vasas 28 éves, sziklakemény pólósa kislányával a karjaiban nyilatkozott:, majd Kásással együtt a magasba emelte a Világliga-trófeát - a fotósok kedvéért.

- Három gólt dobott a döntőben, ezt a meccset tartja élete eddigi legnagyobb összecsapásának?
- Azt hiszem, igen.

- Hová helyezi az értéksorrendben a mostani aranyérmet?
- Közvetlenül a világbajnoki első hely mögé. Minimális különbséggel.

- Sokak szerint ezzel a teljesítménnyel játszotta be magát végleg az olimpiai csapatba.
- Biztosan értékes segédpontokat szereztem, de olyan messze van még Athén. Meggyőződésem, Dénes az adott pillanatban legjobb formában lévő 13 pólóst viszi ki az olimpiára, s ki tudja, hogyan alakul az élet jövő augusztusig.

- Mi volt a döntő szakmai érdekessége?
- Az, hogy a bírók hagytak bennünket bekkelni, nem küldték ki azonnal az embert a vízből. Ez a bírói szemlélet nekem különösen feküdt, ezért is tudtam olyan gyorsan játékba lendülni s az elején három gólt lőni.

Kásás Tamás már eddig is a földkerekség egyetlen olyan vízilabdázója volt, aki valamennyi létező korosztályos és felnőtt bajnokságot megnyert, most tovább gyarapodott a páratlan eredménylista.

- Nehéz volt győzni New Yorkban?
- Nehéz, mert valóban leeresztettünk a barcelonai világbajnokság után. Az amerikaiak ellen nem is ment a játék, de amikor az olasz meccsen beugrottunk a vízbe, varázslatos módon összeállt a játékunk.

- Csak úgy, magától?
- Azt azért nem mondanám. Hihetetlen - önmagam számára is meglepő - profizmussal összeszedtük magunkat, sikerült kizárnunk a külvilágot, és egy mérkőzés erejéig megint csak a póló számított. S amikor a második negyedben összeomlottak az olaszok, jöhetett az örömvízilabda.

Ch. Gáll András

nemo_d Creative Commons License 2003.08.27 0 0 295
Lehet ma is kérni az újságosoktól. Újra nyomtatták az újságot. Nálunk is volt még jó pár.
Tehát akkor, akinek nincs képes sportja annak irány az újságos:o))
Kataca Creative Commons License 2003.08.27 0 0 294
nekem van 1 felesleges peldanyom, gondoltam, hatha vmelyik ismerosomnek nem jutott, kertem az ujsagostol MEG EGY ... na, nem embert :)
Előzmény: frankenland (293)
frankenland Creative Commons License 2003.08.27 0 0 293
Én sem kaptam :(((((

Nem lehetne inkább beszkennelni és feltenni ide?

plíííííííz!

Előzmény: nemo_d (291)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.26 0 0 292
Pénzért???:o))))
Előzmény: nemo_d (291)
nemo_d Creative Commons License 2003.08.26 0 0 291
Jó pénzért eladom az enyémet:o))
Előzmény: _Danna_ (290)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.26 0 0 290
4 oldal?? Azért az már emberi!:-) És van ebben vmi érdekes, vagy csak a szokásos...?:-)
Foci nem igazán, a többit mondjuk egyszer elolvasnám...
Előzmény: pankahugija (287)
nemo_d Creative Commons License 2003.08.26 0 0 289
:o)))
Előzmény: _Danna_ (288)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.26 0 0 288
Hát ez az! És nem képes adni belőle!:o))))
Előzmény: nemo_d (286)
pankahugija Creative Commons License 2003.08.26 0 0 287
há az attól függ, hogy neked mi az érdekes a 4 oldalas Kásával csinált riporton kívül?:)
Mert van benne a mi Zsoltink, meg Szabics meg foci:) meg ecclestone
Előzmény: _Danna_ (282)
nemo_d Creative Commons License 2003.08.26 0 0 286
Háccc akinek cseresznyéje van:o))
Előzmény: _Danna_ (284)
pankahugija Creative Commons License 2003.08.26 0 0 285
tesóm már poénkodott hogy nem e akarom az ágyam fölé rakni? Kérdeztem tőle hogy viccel e de azt mondta nem:)))))))
Előzmény: nemo_d (281)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.26 0 0 284
Ezek szerint Te kaptál! A mázlista!:o)))
Előzmény: nemo_d (283)
nemo_d Creative Commons License 2003.08.26 0 0 283
Megmondom ?szintén, hogy nem néztem még át tüzetesen.
Előzmény: _Danna_ (282)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.26 0 0 282
Sziasztok!

Na én erről jól lemaradtam! Nálunk itt a környéken már fél 7-kor nem lehetett kapni 1-et sem (újságos szerint)! Van benne vmi érdekes???

Előzmény: nemo_d (279)
nemo_d Creative Commons License 2003.08.26 0 0 281
R kell készülni. Olló, cellux, falfelület:o)))
Előzmény: pankahugija (280)
pankahugija Creative Commons License 2003.08.26 0 0 280
:))))
ez igaz, de csak jövő héttől:))))
Előzmény: nemo_d (279)
nemo_d Creative Commons License 2003.08.26 0 0 279
No lehet vagdosni 17 héten keresztül Kását a képessportból:o)))
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.26 0 0 278
Férfi Világliga, hatos döntő, New York

Még szép, hogy arany!

NS, 2003-08-26

Parádés!
Három héttel a kőkemény világbajnokság után, három héttel a felejthetetlen vb-döntő után, három héttel a kizsigerelő barcelonai napok után, egy hét felkészüléssel a háta mögött a Világligát is megnyerte Kemény Dénes válogatottja. Tényleg parádés. Hiába fogadkoztak az olaszok, visszavágnak a vb-döntőért, a magyar válogatott öszszes erőtartalékát mozgósítva voltaképpen kiütötte riválisát.

Az első negyed az Eisinhower Park uszodáját megtöltő, óriási, a jelentések szerint ezúttal is margitszigeti hangulatot teremtő magyar szurkolók szeme láttára Varga Tamás és Alberto Angelini különversenyévé alakult. A Vasas világbajnoka (de jó leírni ezt a szót: világbajnoka) a mieink harmadik támadását zárta góllal: a kimaradt, Szécsi Zoltán által kivédett olasz emberelőnyt megkontrázva gyönyörűen ejtett Marco Gerini kapujába. Az újabb olasz fórt viszont már Angelini gólra váltotta, ám átellenben ismét érkezett Varga Tamás, előnyből szerzett újra vezetést. A vb-fináléhoz hasonlóan sok kiállítás és kemény csata jellemezte a találkozót. S a vb-fináléhoz hasonlóan Szécsi fantasztikusan őrizte a kaput, nem rajta múlott, hogy Vári Attila sikertelen próbálkozása után Angelini is megduplázta találatainak számát.
A második felvonásban sem változott a derbi forgatókönyve: a triplázó Varga Tamás után újra egyenlítettek az olaszok, ám Kásás Tamás labadszerzését követően Kiss Gergő újfent csapatunkat juttatta vezetéshez. A balkezes Rath is feliratkozott a gólszerzők közé (4–4), majd Kásás percei következtek. Az addig a védekezésben jeleskedő klasszis két emberelőnyt zúdított be kíméletlenül, a két találat között az olaszok fórban csak kapufáig jutottak, így 6-4-re sikerült meglépni.
Nem sokáig maradt a kétfás különbség, hiszen hamarjában három lett belőle! Ugyan az ellenfél pólósai megtanulták a vb-döntő után Madaras Norbert nevét, ugyan sokkal jobban figyeltek rá, balkezesünk így is betalált, tehát 7–4 után kezdődött a tízperces nagyszünet.

A mezôny egyik legjobbja, az immár Világliga-gyôztes Kásás Tamás (szemben) három gólt vágott az olasz válogatott kapujába

Az 5–2-es negyedet aztán egy 4–2-es követte, azaz döntésre vitték a dolgot Kemény Dénes legényei. Különösen a hármat hintő Biros Péter volt elemében (a negyediket Vári lőtte), valamint Szécsi, Szécsi és Szécsi, akinek nem lehet elégszer említeni a nevét. A BVSC kapusa bravúrok sorozatát mutatta be, úgy tűnik, nagyon, de nagyon jól megy neki az olaszok ellen. Emlékezhetünk, Barcelonában is az őrületbe kergette De Crescenzo mester tanítványait – New Yorkban sem volt ez másként! Kollégájának, Gerininek nem ment annyira, le is cserélték…
A show az utolsó negyedben is folytatódott: Szécsi elképesztő bravúrjait követően Kásás, majd Molnár Tamás is túljárt Tempesti eszén, 13–6-ot mutatott az eredményjelző tábla, tombolt a publikum. Az örömjátékot a két olasz gól sem rontotta el, mosolyogva, vidáman várta a dudaszót a csapat. A csapat, amely ismét megkoronáztatott, a csapat, amely 100 ezer amerikai dollárt kasszírozott a VL-aranyért. S nem utolsósorban Kásás Tamásnak (no meg a többieknek természetesen) ez a cím is a birtokába került.

Mestermérleg
Kemény Dénes: – Játékosaim az összes lelki tartalékot elő tudták venni, és nagyon győzni akartak. Az olaszok voltaképpen feladták, amikor négy góllal el tudtunk húzni, ezért lett a vége ennyire sima. Örülök, hogy egy gyönyörű estével tudtuk megajándékozni a magyar szurkolókat.
Paolo de Crescenzo: – Ezúttal nem volt esélyünk a győzelemre.

pankahugija Creative Commons License 2003.08.25 0 0 277
Tesóm is ezt mondta amikor először látta a reklámot, és épp mesélte nekem milyen, mert én akkor természetesen megint lemaradtam róla:))))))))
Előzmény: frankenland (276)
frankenland Creative Commons License 2003.08.25 0 0 276
SZÉP VOLT CICA

Tényleg ki kéne neki valamit találni, amit még megnyerhet.

Lenne egy ötletem:
Én egy Oscart odaitélnék neki a K.Sport-reklámért. Rájöttem, hogy kire emlékeztet benne beöltözve! Beastie Boys-ék a Sabotage c. klippben!!!

_Danna_ Creative Commons License 2003.08.25 0 0 275
Igen, nagyon ügyes!:o))))
Előzmény: nemo_d (274)
nemo_d Creative Commons License 2003.08.25 0 0 274
Ügyes ez a Cica:o)))
Előzmény: _Danna_ (273)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.25 0 0 273
Most már tényleg minden megvan: Kásás Tamás aranykollekciója még teljesebbé vált - egészen addig, amíg ki nem találnak egy új versenysorozatot...

Kivéve a magyar bajnoki cím, de remélem már az sem fog sokáig hiányozni!:-)
HAJRÁ VASAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

_Danna_ Creative Commons License 2003.08.25 0 0 272
Érkezés: kedden 10.45-kor
2003. augusztus 25.

Akik a Világliga-sikert követően a reptéren akarják köszönteni válogatottunk tagjait, azoknak - ha van - el kell kéredzkedniük a munkahelyükről. Csapatunk kedden, 26-án délelőtt 10:45-kor landol a ferihegyi reptéren. Figyelem: ezúttal a 2A terminálon várják a világbajnokokat, minthogy a Malév 93-as járatával érkeznek.

Tudomásunk szerint ez az utolsó alkalom, hogy együtt lássák őket nyilvánosan, minthogy ezen a nyáron többször nem jön össze a válogatott keret, a csapatkapitány, Benedek Tibor pedig legkésőbb a hétvégén visszautazik Olaszországba.

(vizipolo.hu)

_Danna_ Creative Commons License 2003.08.25 0 0 271
Világliga-győztes a magyar pólóválogatott

Egy hónapon belül másodszor is legyőzte tétmeccsen Olaszország legjobbjait a magyar férfivízilabda-válogatott: a július végi, barcelonai, hosszabbításos világbajnoki döntő után magyar idő szerint vasárnap éjfél tájban a New York-i Világliga-döntőben is a Kemény Dénes igazgatta gárda diadalmaskodott, méghozzá ezúttal 5 gólos, valóságos KO-vereséget mérve az itáliaiakra.

A Világliga-elsőségért:
Magyarország - Olaszország 13-8 (2-2, 5-2, 4-2, 2-2)
a magyar góldobók: Varga T., Biros, Kásás 3-3, Kiss G., Madaras, Vári, Molnár 1-1

A vb-aranyérem kiharcolói az Eisenhower Park uszodájában rendezett Világliga-fináléban úgy kezdtek, hogy minél előbb rádöbbentsék az ellenfelet: az eredmény most sem lehet más, mint a katalán fővárosban volt. Vagyis magyar góllal indult a csata, Varga Tamás ejtésével lett 1-0. Angelini egyenlített, de az amúgy alapvetően védő feladatokat ellátó Vasas-pólós, másodjára is csatárerényeket csillogtatva, 2-1-re alakította az állást. A sajátos vízilabdás szimmetria jegyében azonban Angelini is duplázott, így az első kilenc perc 2-2-vel zárult.

A mérkőzés forgatókönyve a második játékrész elején sem változott: a szilaj erejű Varga T. mesterhármas-tulajdonossá lépett elő, az olaszok viszont újfent egalizáltak, 3-3. Kásás
A vb-aranyérem kiharcolói az Eisenhower Park uszodájában rendezett Világliga-fináléban úgy kezdtek, hogy minél előbb rádöbbentsék az ellenfelet: az eredmény most sem lehet Tamás labdaszerzése nyomán a változatosság kedvéért már Kiss Gergely révén, de megint a magyar csapat vezetett.

Az ellenfél sem maradt rest, a Romániából honosított balkezes bombázó Rath bevette Szécsi kapuját, ám szerencsére az alaphelyzet mit sem módosult, merthogy újfent magyar gól volt a válasz: ezúttal az exnápolyi légiós Kásás volt eredményes, ráadásul kétszer is egymás után, Madaras Norbert villanását követően pedig már 7-4-es állást ünnepelhettek az amerikai magyarság meccsre kilátogató képviselői, akik vagy 1300-an a házigazdák elleni elődöntőhöz hasonlóan ismét kitűnő hangulatot varázsoltak a medencepartra. A Világliga szabályainak megfelelően a második és harmadik kilenc perc közé beiktatott tízperces szünetre tehát háromgólos előny birtokában vonulhattak el a Kemény-legények.

A folytatásban is gyorsan potyogtak a gólok, s ami a lényeg: a hálózörgető vetélkedésben sem maradtak alul Kásásék, olyannyira nem, hogy 10-6-ra elhúztak, majd a vasas-klasszis találatával már 12-6-ra, majd Molnár góljával 13-6-ra alakult az eredmény. A végén már két olasz "öröm" is belefért, a magyar válogatott 13-8-ra nyert, s első helyen zárt.

(remélem jó a kép)

_Danna_ Creative Commons License 2003.08.25 0 0 270
Szép biza!:o)))) Az már 1 gól után járt, most már választhat a viszkász és a kitekat közül!:o)))
Előzmény: nemo_d (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!