Az a baj, hogy lusta vagyok állandóan beleütögetni az orrukat a saját xarukba, de mikor ekkora pofával hazudozzák tele a topikot, nem sajnálom a fáradtságot:))
Ejnye-bejnye, itt mégsem volt alacsonyabb az ájemef kamat?
Vitték, mint a cukrot! - Elkapkodták a külföldiek a magyar dollárkötvényt
2010. január 27. 05:37
Jelentősnek mondható vételi érdeklődés mellett Magyarország tegnap végül 2 milliárd dollár értékben bocsátott ki 10 éves dollárban denominált államkötvényt.
Milyen kár, hogy államadósságból csak negyedéves adatokkal rendelkezünk, így aztán a 2010 júniusit lazán lehazudhatják magukról, pedig nagy összegű fogadásom lenne, hogy az még az ő saruk:))
Egyik állításod sem cáfolja azt, amit írtam. Amúgy ha az év híre lett volna, akkor nem kussolnátok róla olyan bőszen, ugyanis ez alapjaiban rengette volna meg az "ájemef kamat alacsonyabb" mantrátokat:))
A Bajnai féle dollárkötvényeket sem szokás emlegetni demokrata oldalon.
A varosi nepek kozott is vannak olyanok akik pont annyit keresnek mintha videken lennenek peldul korhazi dolgozok pedagogusok akkk mellesles 10 eve nem kaptak fizetesemelest.
Egyelőre ti próbáltok azzal dicsekedni, hogy kedvenceitek majdnem csődbe juttatták az országot. Mi csupán arról beszélünk, hogy mára az államadósság jóval kedvezőbb, kezelhetőbb képet mutat, mint 2010 előtt.
Értelmetlen vitázni, mikor csak abban bízol, hogy nem fog senki utánakeresni a hazugságaidnak.
Orbán a már lehívott, és mnb-nél parkoltatott ájemef hitelből vásárolt be mol részvényt. Az Orbán kormány hatalomra kerülése után már egyszer se tudtak megállapodni az ájemeffel, a maradék két részlet lehívásáról.
Soha nem volt kérdés, hogy Orbán is bocsátott ki dollár kötvényeket.
Arról viszont nem igazán dalolsz, hogy a 2014 elején Bajnai által kibocsátott dollár kötvények vajon hogyan is viszonyultak az annyiszor hangoztatott alacsonyabb ájemef kamathoz?
A tények azok,hogy ha ocsmány és kormánya nem lopja el a horn-gyurcsány-bajnai kormányok által összeszedett 300 000 millió forintot,akkor most nem 2,5 millió forint lenne az egy főre eső államadósság hanem 3 millió forint.
Igazából nem kérdeztél semmit, csupán felsoroltad a megszokott mantráidat, hamis adatokkal.
Az államosított manyup nagy részét hiteltörlesztésre fordította a kormány, és még így is 2,5 millióra emelkedett az egy főre eső államadósság összege. Mijafaxt akarsz ezen kérdezni? Ezek tények.
Orbán viszont lehívta az IMF hitel és MOL részvényre eltapsolta. Aztán a torkodon többször lenyomot valóság szerint irdatlanul magas kamatú hosszú lejáratú dollárkötvényeket bocsájtott ki . Ennek terheit 30 évig nyöghetjük (AKK)
Azért a legszebb az volt, mikor az eredeti ájemef szerződés szerint (ami állítólag nem is vót) csak a ciklus végéig lehetett pénzt lehívni, és erre mondta a Fittelina huszár, hogy ez így elegáns:)))
Ha kérdést akarsz föltenni, először praktikusan ügyelj rá, hogy ne hamis adatok szerepeljenek benne. Pl az egy főre eső államadósság nem 2 millióról emelkedett 2,5 millióra, hanem 2,2 millióról.
Mindig szoktam javasolni kedves demokratikusan elkötelezett ballib érdekeltségű kartácsoknak, hogy hazudni csak pontosan szépen:))
Naszóval,mielőtt hisztizni kezdesz,nem válaszoltad még meg az alábbi kérdést államadósságügyileg:
Hogy is van az,hogy sikerült 2 millióról 2,5 millióra / kopf növelni az államadósságot,úgy hogy közben elloptatok 300 000 millió forintot,és még saját tákolmányotok is tiltja.
Na szóval,ha sikerült megmagyaráznod,akkor majd visszatérünk rá,hogy ki és mit lopott el.
Hát hogy van ez kedves kartács, Ilyenkor hol van az ájemef kamat alacsonyabb mantrátok?
Ugye nem zavar, hogy a megfelelő időben én hívtam fel a figyelmeteket, hogy Bajnai még meglévő ájemef szerződés mellett is a jóval drágább piaci hitelt választotta. Nem ég ilyenkor pöttyet a képetekről a bőr?