Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Miközben egyetértek Dybalával, én azért egy picit emelnék, ne 90 centin vágd el, hanem legalább 100-110 cm-en.
Arra lehet számolni, hogy az elvágás alatt lévő 15-20 cm-es sávban lévő rügyek kihajtanak, remélhetőleg legalább 4-5
arányos vázág neveléséhez. Ekkor a földtől a legalsó elágazás kb. 80 cm-re lesz, és ez megfelelő magasság a törzsnek, az alatta végzendő munkáknak, hozzáférésnek, stb.
Rengeteg bimbó, kezdenek nyílni, majd kiderül mennyi termés lesz... (Tavaly termett volna először, de az április végi fagy elvitte a kb. 20-25 db barackot...)
Vegesolt nem használok, nincs tapasztalatom. még az utolsó pillanatban szoktam adni, de csak cuproxatot. (Volt, hogy már fehér bimbós elején kapta). Bár az nem hagyományos réz...
Az 1. -i nagy hideget még megúszták a göncik, de a múlt hétre már nagyon megindúltak. Ott fagytak meg. Valamennyi maradt, de csak mutatóba. Pannóniának vége... Nálunk az nagyon sok lekváros kedvence...
Gondolom a Bergeron ami maradt . Érdekes módon a pár Gönci kajszin ...ami még megvan .... szintén elég erőteljes a fagyás , tehát az idei helyzetben nem igazán tűrték a fagyokat .