Keresés

Részletes keresés

nina_morgan Creative Commons License 2011.06.06 0 0 924

Nanáhogy! A világ legjobb természetfilmjei, zseniális, az, hogy imádok őket, csak szegényes megfogalmazás.:)

Előzmény: mindenki senkije (918)
nina_morgan Creative Commons License 2011.06.06 0 0 923

Akarok írni róla, össze kell szednem a gondolataimat :))) - bár azt hiszem, az általatok ajánlott holnap mindenre kitér. Most röviden csak annyit, hogy semleges érzésekkel álltam neki, bár sejtettem, hogy amit ennyien imádnak,  hétköznapi nem lehet. Az első évadon átevickélve elkezdtek hozzám nőni szereplők, érzések, hangulatok. Aztán az is kiderült, hogy semmi nem fekete vagy fehér és akit utáltál, nagyon is lehet szeretni, s fordítva is igaz ez. Én nem szoktam leragadni olyan dolgokon, hogy mennyire élethű ez meg az a jelenet, honnan szedték, mihez hasonlít, -a militáns dolgok egyébként is messze állnak tőlem IRL. Hagytam, hogy sodorjon és azon kaptam magam, hogy egy heti élelmet összegyűjtve elzárkózom setét szobám mélyére és átveszem a Galactica lüktetését.

Szerintem mindenkit ugyanazt adja ez a sorozat, mégis másként. Ahogy közeledett az utolsó évad, már ritkítottam a napi adagot, hogy ne érkezzek a végére olyan hamar... de csak eljött ez a pillanat... elképzelni ugyan el tudtam, mit adhat még a sorozat, de mégis kicsit megdöbbentett a vége. Sírtam, nevettem, anyáztam, nemááááár-felkiáltásokkal ösztökéltem Adama-t és a többieket... egy igazán felejthetetlen kép égett az agyamba az utolsó részből, spoiler nélkül nehéz leírni, de szerintem sejted: amikor a sötét hirtelen színessé válik, és olyan tárul eléjük, amit nem vártak, csak talán a lelkük legmélyén reméltek.

Igazi epic sorozatot raktak össze, a szereplőgárda tízpontos. Ja, hogy röviden akartam... :D

Előzmény: Aragorn83 (915)
Aragorn83 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 922

Nem figyeltük meg. Ugyanis eleve eredeti nyelven néztük. :)

Előzmény: Haragei (921)
Haragei Creative Commons License 2011.06.06 0 0 921

Én szeretem nézni őket,a lassubb angol tipust,meg franciákat.

Ok,sok amcsi is érdekes,de azokat ugy utálom,amik tocsognak a vérben....pld."A kis csavartseggű McMek gazellácska,még nem sejti,kis szemei utoljára nézhetnek a szavanna messzeségébe.Az elefántfűben felé kuszó oroszlán,mancsának egyetlen csapásával fogja leszakitani a fejét a gerincéről,miközben vérfelhő festi vörösre a talajt.Majd felszakitja a hasát és a beleit karmaival kihuzgálva nekiáll véres cafatonként befalni a tűző napon hamar rothadásnak induló tetemet.De a kis gida még vidáman,élettel teli örömmel ugrál anyjához és odaszoritja hozzá orrocskáját.

De ez a fennköltséggel teli Élet körforgása a Szerengeti...... blablabla........." És nem tulzok,a multkor egy órán át mutatták,hogy döglik szomjan egy ilyen szerencsétlen kecske.Aztán azt tippelgették,a rusnya retikül alapanyag mék ökröt fogja a vizbe folytani.

Aztán csodálkoznak,hogy csuklik az a k.... anyjuk:)

Lassan vége az első évadnak a BSG nál.....azt megfigyeltétek,hogy az összes afro- amerikai nőnek,aki nem ugy néz ki mint Naomi Izé,ugyanaz a szinkronhangja?Hozzá nem tom ki,de mintha alien savat cseperésznének a fülembe:(

Előzmény: mindenki senkije (918)
Aragorn83 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 920

Ez nekem azért nem jó, mert CicMax feliratai nagyrészt FQM-esek, de a Caprica a magon csak rewardos van fenn... :(

Előzmény: mindenki senkije (919)
mindenki senkije Creative Commons License 2011.06.05 0 0 919

passzoló felirat?

itt nézted már?

http://cicmax.atw.hu/

(amúgy is a cicmax fordítások a legjobbak)

az meg talán túlzás, h az uccsó 10 perc ilyen jó lett volna

talán csak annyi, h az egész sorozat iszonyat lassú és az utolsó 10 percbe benyomták azt, amit a további X db (de lekenszelezett) évadba betettek volna, ha elkészülhettek volna, vagyis ott van esemény bőven, hirtelen :)

nem túl elegáns megoldás, de így legalább LETT befejezése, nem csak vége lett, mint a botnak, mint oly sok más sorozat esetében

Előzmény: Aragorn83 (917)
mindenki senkije Creative Commons License 2011.06.05 0 0 918
Olyat ér, h én most David Attenborough termeszetfilm sorozatokat nezek?
Vegvari Tamas szinkronnal, kisfiammal egyutt leesett állal csodáljuk az epizodokat (persze sokat én már láttam anno).
Ez egy uj elmeny, h a gyerekkel egyutt stb... de amugy is, egeszen kaprazatos az osszes.
Aragorn83 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 917

A Capricának majd valamikor a közeljövőben neki akarok állni. Csak találni kellene hozzá passzoló feliratot. Egyébként a sorozatzáró rész utolsó 10 perc sokak szerint mindent vitt, azt mondták jobb volt mint a teljes Caprica, és hogy visszahozta a BSG feelinget.

Előzmény: mindenki senkije (916)
mindenki senkije Creative Commons License 2011.06.05 0 0 916
Igen, sorozatokhoz "meltatlan", teljesen korrekt befejezese van.
Nem ez a szokasos, agyon nyujtott, eroltetett izé, amikor mar alig varod, h fejezzek mar be stb... Az ilyenek utan meg ugye nem marad hianyerzet, mert mar orulsz, h vegre valahogy abbahagytak.
A BSG ebben is mas. Van korrekt vege es utana a fajdalmas bucsu a tematol, amit nem volt idő elcsepelni, agyonragozni, megutaltatni a nezokkel.

Egyebkent nekem a mai napig hianyzik.
Azota egyszer ujraneztem.
De lehet, h harmadszor is nekiallok.
A Caprica akar jo is lehetett volna, de sajnos nem lett az.
Persze egy BSG fan ugyse bir neki ellenallni! :)
Illetve most nagyon várom ezt a Chrome-os pettinget, hátha!
Előzmény: Aragorn83 (915)
Aragorn83 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 915

Ugye milyen hiányérzet támad az emberben a BSG után? :)

Mindenféle spoilert nélkül, (hogy ne rontsuk el, a többi, még néző szórakozását) mesélj, hogy tetszett? Főleg a vége! Erre számítottál? :)

Előzmény: nina_morgan (911)
Haragei Creative Commons License 2011.06.05 0 0 914

Annyira nem tetszik.

A táj nekem is bejön,az első pár részben van pár sziporka,aztán laposodik......a kislány nem nagyon van kibontva,itt a BSG ben több teret kap.A  nagybátyjában is több van,van neki ez a mocskos zsaru vonala,jobban ki lehetett volna hegyezni.

A főnöknek a loco fóka vonalat kellene vinni,a társa karaktere is jobban ütne.

Olyan semmilyen kicsit...éppen leköt,nem az. De amég a  SoA t látva én is motoros huszár akarok lenni,az isteni Peggy-t ölelgetve:) itt legfeljebb kimennék a strandra és lesném mit dumálnak a női tomporok,közben iszogatnék az ogre habóval:)

(az én uj szavam hawaiian abo:P)

De a második évadban reménykedek

Előzmény: nina_morgan (913)
nina_morgan Creative Commons License 2011.06.04 0 0 913

Mivel nem értesz egyet a Hawaii kapcsán? :))) (csak két részt láttam eddig, fogalmam sincs a végéről)

Előzmény: Haragei (912)
Haragei Creative Commons License 2011.06.04 0 0 912

Nem,egyáltalán nem kinszenvedés,sci fi és én szeretem a sci fit,de amugy is messze egy átlagos sorozat felett van,mind dramaturgiailag ,mind szinészi játékban,azt kell mondjam látványban is ,bőven.

Konkrétan eddig ez a két dolog idegesitett,de mivel nekem az első négy is tetszett és mindenki szerint folyamatosan emelkedik a szinvonal,nincs vele gond.

Na,a H05 el viszont nem értünk egyet.Nekem ,bár valaki irta hogy közhelyes,a Castle vége jobban bejött,remélem az uj évad ugy indit,hogy most már a cimszereplőre koncentrál (mivel a csaj NY eü intézményeit ellenőrzi:)

Előzmény: nina_morgan (911)
nina_morgan Creative Commons License 2011.06.04 0 0 911

Oké, botsánat:) a topik erről szól, bár a cincálásoddal nem értek egyet, legalábbis azzal, amire reagáltam, úgy tűnt, mintha kínszenvedés lenne, miközben nézed.

Más: elkezdtem a Hawaii Five-O-t, most, hogy már túlvagyok a BSG-n (igen... végignéztem... egyelőre nem találom a megfelelő szavakat, de majd előjönnek... csak annyi, hogy úristen, főleg a vége... bármiféle spoiler nélkül, dark volt, és egy pernamens feszültség alakult ki, gyakorlatilag a kezdetektől, ami csak fokozódott.)-szóval Hawaii, a táj miatt feelgood, egyébként még csak egy részt láttam, hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni,; a két ficek azért otthon van az adok-kapokban, jó páros, és biztos vagyok benne, hogy még jobbak lesznek.

Előzmény: Haragei (907)
mindenki senkije Creative Commons License 2011.06.04 0 0 910
Nem srác! :)
Előzmény: Haragei (909)
Haragei Creative Commons License 2011.06.04 0 0 909

Thx....komoly a srás aki irja,az tény

Előzmény: mindenki senkije (908)
mindenki senkije Creative Commons License 2011.06.03 0 0 908

vigyázat, spoileres, de talán érdemes átfutnod ezt a bejegyzést:

http://marymcdonnell.freeblog.hu/archives/2009/06/01/Battlestar_Galactica_-_Litmus/

Előzmény: Haragei (898)
Haragei Creative Commons License 2011.06.03 0 0 907

Mintha ez a topik ilyesmiről szólna,de ha gondolog törlöm magam még az indexről is,nehogy szar napod legyen

Előzmény: nina_morgan (900)
Haragei Creative Commons License 2011.06.03 0 0 906

Pontosan nem tudom mert az első évadnál volt egy kis kavarás a sorrend körül,én meg helyhiány miatt amit megnézek ,törlöm le

Előzmény: mindenki senkije (899)
mindenki senkije Creative Commons License 2011.06.03 0 0 905
Igen, a sorozat remek erzekkel lavirozik folyamatosan a demokracia-diktatura vekony hatarmezsgyejen.
Folyamatosan modellezve egyik-masik elonyeit, hatranyait stb dilemmakat.
Előzmény: Törölt nick (904)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 904

Azt a részt (Litmus) nagyon utálom, baromira túlzásba vitték a JAG-utánérzést meg az amerikai demokrácia erőltetését, ezután viszont már csak felfele visz az út.

A Roslin-Adama egyensúly nagyon érdekes, persze itt is túlteng a jenki életérzés, de szerintem csak annyi a lényege, hogy a mérleg nyelve nem billenhet egyik oldalra sem. Ha a civil kormányzat veszi át az irányítást, akkor átmegy balfaszkodásba az egész, és a következő cylon randinál megdöglenek mind, ha viszont a katonai szemlélet erősödik meg túlzottan, akkor egy idő után eljuthatnak arra a szintre, hogy a) a diplomáciai érzék és a szociális érzékenység teljes hiánya miatt flottában eluralkodik az elégedetlenség, ami lázadáshoz is vezethet, b) a civilek mehetnek a levesbe - utóbbi demonstrálására készült a második évad három legkirályabb epizódja, a Pegasus-trilógia.

Roslin gyakran túlpörög, sokat ugrál és elbizakodott, de ha ő nem lett volna, akkor a civilek már a minisorozatban odavesztek volna a fogalmamsincshogyhívják-ködben. Nem árt, ha néha beszólogatnak a katonai vezetésnek. :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 903

Volt két jó sorozat, amit keresek.

Az egyik az Odüsszeia-5...abból két részt láttam...elég zavaros volt, de tetszett.

A másik a célpont a föld c. minisorozat. Angol volt ez utóbbi, és igen jó. Fred Ware volt benne, és a végén az UFOk győztek. Látta vki?

Szinkronosan valakinek?:-)

http://www.imdb.com/title/tt0140743/

Odyssey 5

Az Odyssey 5 2002-es, sajnálatos módon mindössze 20 epizódot megért kanadai sorozat több szempontból is a Battlestar Galactica előfutárának számítható. Alkotója Manny Coto, aki a 24 című közismert műnek köszönhetően mára egy Emmy-díjjal is rendelkezik, de a sci-fi [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

myko Creative Commons License 2011.06.03 0 0 902

hogy is volt...

"McQuenn ezredes vagyok, tank, művi úton tenyésztett ember, a tengerészgyalogság parancsnoka" ezt mondogattuk egymásnak a suliban anno :D

Előzmény: myko (901)
myko Creative Commons License 2011.06.03 0 0 901

Ez a sorozat anno a TV3-on ment Űrháború 2063 címen.

Imádtam :D

Előzmény: Haragei (896)
nina_morgan Creative Commons License 2011.06.03 0 0 900

Izgi lesz,ha mindent így fogsz kielemezni... inkább hagyd a csába.

mindenki senkije Creative Commons License 2011.06.03 0 0 899

ez melyik rész egészen pontosan?

a 7-es a "Six Degrees of Separation"

abban történnek ezek?

Haragei Creative Commons License 2011.06.03 0 0 898

Szerintetek nem tulzás,csak egy kicsit,hogy a (7 rész asszem) Kapitányt,akin a projekt áll vagy bukik,akiért x ezer embere tűzbe menne,akinek a szava szent és még több,egy ellenszenves csicska őrmester ugy faggat egy bizottság előtt,mintha az utolsó kapcája lenne?De még csak nem is az eredeti ,ki a cylon témában,hanem hogy miért nézte el két embere viszonyát...?

Magyarul kötelességmulasztással vádolja a nyomorék.

Eltekintve attól ,hogy az amugy undoritó elnök mindenbe beleugat amihez hülye mint a s.gg,mekkora az esélye annak,hogy a hierarchiában a tollseprő után következő őrmester igy beszéljen egy (tk)admirálissal?A flotta főparancsnokával?

Ja,két katona kopogtatás nélkül lép be a szobába és kőkemény pofával közlik,parancsuk van a bizottság elé kisérni Adamát.....egy őrmester azt parancsolja,őrizet alatt kisérjék a flotta pkt a szine elé....lol

A való életben a következő snitt az lenne,ha Adama jó kedvében van,mert..........egy......:) hogy az őrmester belülről rakja a szenet az atommáglyára.Nem tudom ez az agymosott amerikai hüyeség minek kell minden filmbe.

mindenki senkije Creative Commons License 2011.06.02 0 0 897

"Viszont egy dolog sziven vert.Gondolom a régi sorozatból lett átemelve,de ennek a földre emigrált 13 törzsnek némileg ellentmond hogy minden át van szőve a mai földi,amerikai utalásokkal,a hivójelektól a szervezeteken át olyan tárgyakig mint a P90 es FN géppisztoly.Ez kicsit mellbe vert,talán jobb lett volna ha emiatt kihagyom a pilotot."

ne kapkodj, ezek szépen meg lesznek magyarázva

és nem csak a pilotban láthatsz majd ilyeneket

Előzmény: Haragei (896)
Haragei Creative Commons License 2011.06.02 0 0 896

Na,megnéztem a bevezető filmet,meg az első hármat eddig,nekem nem unalmas.Megmagyarázzák szépen,miétr hajaz a régi filmre a vadász,miért tünik ocskának a berendezés

A pilot egyedül is jó,az elején jó poén a  mindig delegálnak egy tisztet,aki várja a cylonokat,de 40 év óta senki nem jött el.:)

A cylon csaj dögös,két brutál jelenet is van,a két kisgyerekes(a csecsemű meg a kislány a botanikus hajón),a vihar teljesen ok,mondjuk a cylon mókus kicsit hajaz a szilikátokra (a SAAB ban mekkora jelenet az első részben ,hogy benne van Ermey mester a Kubrick film kiképzője:

Viszont egy dolog sziven vert.Gondolom a régi sorozatból lett átemelve,de ennek a földre emigrált 13 törzsnek némileg ellentmond hogy minden át van szőve a mai földi,amerikai utalásokkal,a hivójelektól a szervezeteken át olyan tárgyakig mint a P90 es FN géppisztoly.Ez kicsit mellbe vert,talán jobb lett volna ha emiatt kihagyom a pilotot.

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.02 0 0 895

Még én se néztem meg, tudtommal csak a szervezkedés lett részletesebb.

Előzmény: Aragorn83 (892)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!