Keresés

Részletes keresés

Threepwood Creative Commons License 2006.02.01 0 0 265

Én jobban szeretem a kisebb izmokat a lehető legjobban, izolálva kikészíteni, de persze abban is van igazság, amit te írsz. :)

Szerintem azért nem érdemes normál fekvenyomást csinálni, mert az nem fejleszti eléggé a felső mellizmokat (amelyek a legtöbb testépítőnél elég elhanyagolt izmok), míg a különböző ferdepados nyomások a felső és alsó mellizmokat is erősítik. Nem saját tapasztalatból írok természetesen, ennyi idő után vicces is lenne, de elég sokat olvastam a neten témába vágó anyagot, és eléggé meggyőző volt... (Ron Harris rulez :)

Az akkora láb nekem sem tetszik, de koksz nélkül úgyse lesz akkora soha a lábam, úgyhogy nem aggódom, hogy csúnya leszek. ;)

(mennyi halat eszik? :))

Előzmény: Dorien (263)
Dorien Creative Commons License 2006.02.01 0 0 264
Szerintem az már a randa kategória.
Meg a Misi az egy állat. :)
Annyi mikrózott halat meg rizst megenni naponta, holy jesus...
Előzmény: Threepwood (262)
Dorien Creative Commons License 2006.02.01 0 0 263
Ha mégis osztottat akar, akkor jó tudni azt, hogy mell edzéskor a tricepsz is dolgozik, hátazásnál pedig a bicepsz, én személy szerint nem tudnék mell napon hatékonyan tricepszezni.

Szerintem pont akkor jó, mert már ki van készülve, és kevés gyaksival fullra be lehet durrantani.
Tegnap a mellezés és bicepszezés után csak csigás letolást és lehúzást csináltam rá, semmi mást. Most is feszül, mint állat. :)

Lehetőleg ne csináljon fekvenyomást (és tárogatásokat sem) sima padon, mindig valamilyen szögben döntött padot használjon (ne csak 45 fokosat használjon, 10től 45ig variáljon).

Miért ne?

És ami a legfontosabb: a SZABÁLYOSSÁG az első, nem a súly. Ezt vésse nagyon jól a fejébe :). Tök mindegy, hogy mennyivel bicepszezel, ha helyesen csinálod 10 kilóval, fejlődsz, ha 50 kilóval lengsz, nem fejlődsz.

A szabálytalannal is lehet fejlődni, csak akkor a célizmokon kívül más izmok is dolgoznak, amiket lehet, hogy érdemesebb lenne pihentetni.
Előzmény: Threepwood (258)
Threepwood Creative Commons License 2006.02.01 0 0 262
Jah, de Kormány Misi lábak nem is születnek két hónap edzés után. ;)
Előzmény: Dorien (261)
Dorien Creative Commons License 2006.02.01 0 0 261
Az én futóteljesítményem jelentősen javult a lábazás hatására. Rövid és hosszútávon is.
Nyilván Kormány Misi méretű lábakkal már nem lehet normálisan futni. Legalábbis én így gondolom.
Előzmény: lzleo (260)
lzleo Creative Commons License 2006.01.31 0 0 260

"Lelassul a lábazástól, persze. Ezt a hülyeséget..."

Nem hülyeség.

Ez a rövidtávfutó-hosszútávfutó esete.

100m-en a "gyúrósok" a sikeresek, a maratonnál meg a "girnyók".

A foci egy vegyes sport, rövid sprintek sűrű egymás utánjából áll, tehát kell a robbanékonyság és az állóképesség is. Én például nem ajánlanám egy focistának, hogy mondjuk lábtolón rendszeresen csak a súlyok emelésére törekedjen, inkább nyomjon kevesebb súllyal többet, a szériák közt csak rövideket pihenve.

Szóval nem feltétlenül lassul le a lábazástól, de a célnak megfelelően kell tréningezni, nem ész nélkül.

Előzmény: Dorien (257)
Sanya33 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 259

Elnézést ha érthetetlen volt:)

neki futok mégegyszer:)

Szóval hétfőn és szerdán megy edzőterembe! Ezenkívül azt mondta hogy kedden és csütörtökön tudna itthon is edzeni, mert akkor van ideje!

A lábazás meg van neki tiltva, edzője mondta hogy nem szabad!

Szóval: Amit csinál az: bicepsz, tricepsz, has, mell, hát, váll! Nem tudom hogy a teremben ezek közül miket csinálnak hétfőn, és miket szerdán! ezért gondoltam hogy kedden és csütörtökön(amikor otthon edz)olyan gyakorlatokat kéne csinálnia amik közt nem kell kihagyni egy napot! csak hát én nem tudom hogy a felsoroltak közül melyek közt kell kihagyni egy napot, illetve melyek közt nem!

Na remélem így második nekifutásra érthetőbb:))

Köszönöm at eddigieket is!:)))

Előzmény: Threepwood (258)
Threepwood Creative Commons License 2006.01.31 0 0 258

(remélem értehető:))

nem egészen az... Rosszindulat nélkül kérdezem, tényleg nagyon nehéz rendesen fogalmazni, és icipicit tagolni, átláthatóvá varázsolni a szöveget? Szívesen válaszolnék a kérdésekre, de nem tudok, mert nem értek részeket az írásodból...

Ha jól értem, 3 napot tudna edzeni. Ez ne hétfő-kedd-szerda legyen, hanem inkább hétfő-szerda-csütörtök. Így egy pihenő nap van a 3 edzés között.

Mi a probléma az egész testet megmozgató edzésekkel eleinte? Nem egészen értem, miért akarja/akarjátok elkezdeni az osztott edzéstervet.

Ha mégis osztottat akar, akkor jó tudni azt, hogy mell edzéskor a tricepsz is dolgozik, hátazásnál pedig a bicepsz, én személy szerint nem tudnék mell napon hatékonyan tricepszezni.

Én úgy csinálnám, hogy

hétfő: mell - bicepsz,

szerda: hát - váll,

csütörtök: láb-tricepsz (tényleg hülyeség, hogy a lábedzés lassít, nem lassít a súlyzós edzés, amióta edzek, lényegesen több fekvőtámaszt tudok csinálni 1 perc alatt).

Hasazás beiktatható bármely napra, lehet, hogy a csütörtök lenne a legjobb erre, de ha bírja, csinálhatja mindig.

1-2 tipp gyorsan: ha osztottat csinál, eleinte csináljon a nagyobb izomcsoportra 2-3, a kisebbre 1-2 gyakorlatot. Lehetőleg ne csináljon fekvenyomást (és tárogatásokat sem) sima padon, mindig valamilyen szögben döntött padot használjon (ne csak 45 fokosat használjon, 10től 45ig variáljon).

Ne guggoljon és emeljen túl nagy súllyal (ez elhangzott már korábban, de nem lehet elégszer hangsúlyozni).

És ami a legfontosabb: a SZABÁLYOSSÁG az első, nem a súly. Ezt vésse nagyon jól a fejébe :). Tök mindegy, hogy mennyivel bicepszezel, ha helyesen csinálod 10 kilóval, fejlődsz, ha 50 kilóval lengsz, nem fejlődsz.

Előzmény: Sanya33 (256)
Dorien Creative Commons License 2006.01.31 0 0 257
Lelassul a lábazástól, persze. Ezt a hülyeséget...
Egymás utáni napokon lehetőleg ne edzze ugyanazt az izomcsoportot.
Előzmény: Sanya33 (256)
Sanya33 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 256

Köszi nektek!

Igazából ha jól tudom hétfőn és szerdán jár le! Tiszta izomláza volt az első után:))

Lábra nem dolgoznak, mert focizik és azt mondták neki hogy attól lelassul. Azt mondta hogy vállra, hátra, bicepszre, tricepszre, mellre és hasra dolgoznak!

ezek közül melyiket csinálhatja kihagyás nélkül?Azt mondta kedden és csütrötökön még lenne rá ideje hogy itthon is csináljon valamit. De én belegondoltam és ha hétfőn lemegy csinálnak valamit kedden otthon megcsináljat azt amit hétfőn nem, aztán jön a szerda és ugyanazt csinálja mint kedden:))(remélem értehető:))

So kedden olyanokat kéne sztem csinálnia amik közt nem kell egy napot kihagyni...De mik is ezek a felsoroltak közül??:)))

Jaj milyen rendes bátty vagyok hogy itt kérdezősköfdök az öcskös nevében:)))

Köszi nektek!

Mirrmurr Creative Commons License 2006.01.31 0 0 255
Szerintem a tömegnövelővel várjon minimum 5-6 hónapot, mire az ízületei is megszokják a terhelést, meg egyáltalán a szervezete, anyagcseréje rááll a rendszeres mozgásra. Különben csak puffadna a feje a portól:)
Előzmény: Sanya33 (248)
Dorien Creative Commons License 2006.01.31 0 0 254
Heti 3 alkalom átmozgató teljes test edzés elég lesz neki. Minden edzésnap után egy pihenőnap. Majd néhány hónap után áttérhet osztott edzésre. A kora miatt guggolást, felhúzást szerintem ne csináljon túl nagy súllyal. Threepwood, te se.

www.bodybuilder.hu
Ayreon Creative Commons License 2006.01.31 0 0 253

Ha először ment és előtte még nem járt hamar fog látszani az eredmény, persze nem lesz hatvanas keze, de alkattól függően az elején az izmok képesek szépen fejlődni.

Azért kiváncsi vagyok, hogy az első nagy edzés után, hogy érezte a bicepszét (nem úgy járt-e mint egy meleg, aki nem tudja leereszteni a karját:), a vádliját, a hasát.

Szerintem a nagy izomcsoportokat nem nagyon érdemes két egymás utáni napon edzeni (mell, hát, láb), egy napot mindenképp hagyjon ki közöttük, de mivel úgyis van személyi edzője, ő meg ezért kapja a pénzét, gondolom összeállít neki egy otthoni edzéstervet is.

Én itthon csak szobabicikizek, vasat nem is látok.

Más: mostanában nekiálltam ülve vállazni (kivéve állig húzás) és nagyon bejön, mert véletlenül sem tudok a testtel besegíteni, így csak a váll ég és dolgozik!

Szepi9xx Creative Commons License 2006.01.31 0 0 252
Egyetértek!Nagyon is érdekli őket!Legalábbis igen nagy részét!
Előzmény: Törölt nick (251)
gb. Creative Commons License 2006.01.30 0 0 250

Szia es koszi,

Elnezest,de ha valakit az edesanyja tulel,hat az szerintem nem hoszu elet.

Előzmény: capacete (246)
Threepwood Creative Commons License 2006.01.30 0 0 249

A csajokat nem érdekli az izom, úgyhogy ezért kár edzeni..

Sanya33 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 248

Sziasztok újra!!

Öcsém (16 lesz) elkezdett gyúrni:)

Heti kétszer jár le, van neki személyi edzője meg minden, de itthon is akar gyúrni...

na most én hallottam olyat hogy vannak olyan gyakorlatok(olyan izomcsoportok)amelyek elvégzése közt egy napot ki kell hagyni! Létezik 1általán ilyen, és ha igen akkor melyik gyakorlatok közt kell kihagyni ezt a bizonyos napot?Itthon van fekvenyomó pad, meg kézisúlyzók, szóval sokmindent tudna itthon is csinálni, csak mondtam neki hogy várjon még, mert nem biztos hogy mindent lehet ész nélkül...

valamint kérdezte hogy a tömegnövelőket szedhet e..?! Hát én nem tudom??Ti javasoljátok?Vagy inkább tiltanátok??:))

Szerintem gyorsan akar látványos dolgokat elérni...na most heti 2 alkalomnál ez kb hány hónap alatt lesz elérhető(mármint hogy látszódjon is valami)(szerintem most érkezett el oda hogy a csajoknál minél jobban bejöjjön;):))..Heti kétszer jár olyan 1-1,5 órára...

várom a válaszokat:)

Köszi az öcsike nevében is:)))))

Dorien Creative Commons License 2006.01.30 0 0 247
Az táp lehet. :)
Én egyelőre anyagi megfontolásból nem használok kreatint, glutamint.
Előzmény: Mirrmurr (245)
capacete Creative Commons License 2006.01.30 0 0 246

Atkins módszere nem azért gázos mert sok fehérjefogyasztást ír elő, hanem azért, mert szerinte emellé bármennyi zsír is jöhet, csak a szénhidrátbevitelre kell figyelni.

Ő egyébként tényleg nem fiatalon halt meg, és a halálához az vezetett, hogy az utcán egy balesetben összetörte magát és a kórházban normál kosztot kapott, amitől hetek alatt formátlanra hízott.

Egyébként táplálkozásról inkább az alakformálás topicot nézegessétek, ott van pár tudományosan képzett nick is.

Előzmény: gb. (240)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.01.30 0 0 245

Pénteken lábaztam, ami most kivételesen nagyon jólesett. Még most is van izomlázam, fáj a seggem, a hátsó combom. Szombaton vádli és váll volt, ezért aztán az alsó végtagjaim szépen meg vannak gyepálva.

Ma a mellemet fogom megerőltetni, aztán a bicepszem. Ha lesz idő még, akkor a has is csatlakozni fog, mert azt az utóbbi időben kissé elhanyagoltam.

Valamint elkezdtem egy tesztet. Holnap lesz egy hete, hogy fogyasztom az Attack! nevű vadiúj kreatinkomplexet. Most van a feltöltési szakasz vége, és kezdi éreztetni a hatását. Tényleg jobban bírom a terhelést.

Mirrmurr Creative Commons License 2006.01.30 0 0 244

Van úgy, hogy igen. Így jött ki a lépés tegnap is.

Nekem különben sincsenek alvási problémáim. Ahova letesznek, én ott képes vagyok 5 percen belül aludni:)

Előzmény: gb. (242)
Dorien Creative Commons License 2006.01.29 0 0 243
Egs, brassói rula! :)
Én egy füstölt sprotnit nyomtam be az előbb 2 szelet rozskenyérrel.
Most meg egy epres-Panna Cottás jogobellán nyámmogok. :)
Előzmény: Mirrmurr (241)
gb. Creative Commons License 2006.01.29 0 0 242
9 ora utan eszel?szep allmokat!
Előzmény: Mirrmurr (241)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.01.29 0 0 241
Köszi, most végeztem a brassóimmal:)
Előzmény: gb. (240)
gb. Creative Commons License 2006.01.29 0 0 240

Szia,

nehez megmondanom,hogy mit egyel,"Milyen UTON jarsz?" topicon beraktam linkeket, nezd meg oket,ott most ez a tema, a kedves baratom Kal,is ezt kerdezi eppen Szia es beszelunk ott.

Előzmény: Mirrmurr (239)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.01.29 0 0 239

Mit egyek?

Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem értem a poénod. Atkinst a szívroham vitte el, 72 évesen.

Egyébként én húst hússal eszek, és a kenyeret is szeretem. Nem nagyon szoktam visszafogni magam.

Előzmény: gb. (236)
gb. Creative Commons License 2006.01.28 0 0 238
Meghalt.relatively eleg "fiatalon" .
Előzmény: Dorien (237)
Dorien Creative Commons License 2006.01.28 0 0 237
Miért, ő hogy járt?
Előzmény: gb. (236)
gb. Creative Commons License 2006.01.28 0 0 236

>Amennyire belelapoztam, simán arról van szó, hogy egyél sok fehérjét, meg kevés szénhidrátot és némi zsírt. De inkább a szénhidrátot (cukrokat) fogd vissza. Ezt eddig is tudtuk, csak a butuska amcsik nincsnek vele tisztában.

Akkor csak egyed ,ha ugy akarsz jarni mint Dr.Atkins!  hahaha..........

Előzmény: Mirrmurr (235)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.01.25 0 0 235

Intenzív edzéssel frankó kockás lesz a hasad, de ha nem diétázol, nem fog látszani, mert elfedi majd a zsírpárna:) Olyan nincs, hogy csak a hasadból fogysz vagy csak azt szálkásítod.

Ma délután kivettem a könyvtárból a "Dr. Atkins forrdalmian új étrendje" című könyvet. Megakadt rajta a szemem, és kíváncsivá tett. Amennyire belelapoztam, simán arról van szó, hogy egyél sok fehérjét, meg kevés szénhidrátot és némi zsírt. De inkább a szénhidrátot (cukrokat) fogd vissza. Ezt eddig is tudtuk, csak a butuska amcsik nincsnek vele tisztában. De majd átolvasom rendesen.

A vicces az, hogy nem sokkal mellette volt a "Válogatás Laci bácsi receptjeiből", és azt is kihoztam egyből:)

Előzmény: Szepi9xx (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!