Mi a Ruby Princess-en voltunk tavaly karib úton belső kabinban. Semmi gond nem volt vele, sőt. Tökéletesen megfelelt, egy ablak nélküli szoba. Szinte sosem voltunk a kabinban (csak aludni), mert mindig volt program. A Costaval majd most megyünk november végén, és megint belső kabinban. Ti mikor mentek?
Előre is szép utat azoknak akik most fognak hamarosan hajóra szállni :) Azt szeretném megkérdezni, hogy a Costánál a legolcsóbb kabin az milyen? Annyira nem lényeges mert úgyis minden nap lesz látnivaló meg program csak kíváncsiságból kérdezem :) Láttam rengeteg hozzászólás van ebben a topicban csak őszintén szólva lusta voltam mindent végigolvasni, ezért elnézést ha volt már valaki aki ezt kérdezte vagy meg is válaszolta :) Előre is köszi :)
Nagyon érdekelnének további részletek az utatokról. Mi nagyon hasonló utat tervezünk jövő tavaszra, és már elkezdjük a felkészülést : -) Addig is gondolatban már mesze járunk. Ti is Fort Lauderdale -ből indultatok ?
Előre is köszi a segítséget !
Ha gondolod és nem akarod itt írni, lehet privátba is.
Szia! Barcelonába a kikötő és a városnéző busz kb 3/4 óra alatt tettük meg gyalog! Nem tudom mennyi időtök lesz de nekünk csak annyi volt hogy a buszról néztük meg a várost!Régebben voltunk itt, taxival mentünk nem sokkal volt drágább és sok mindenre jutott idő! Máltán szintén taxival mentünk egész szigetet végig jártuk barátságos áron!Rómába szintén taxival de nem olyan taxival amin taxi jelzés volt ! Amikor kiindultunk a kikötőből odajött 1-2 emberke és velük megalkudtunk,mindenhova elvitt volt időnk mindenre és vissza is vitt! Cataniában szintén taxi itt jó sokat kell alkudni, nagyon szimpatikus sofőr volt sok érdekes dolgot mesélt.Nem utolsó sorban nem kell igazodnod 40 emberhez! Mi négyen voltunk így jól eloszlott a költség! A fakultatívok elég drágák a hajón!Érdemes itthon utána nézni az interneten vagy utikönyvben ,hogy mit szeretnétek megnézni az egyes helyeken! A hajó nagyon szép mindennap 2 szer takarítanak 2 szer cserélnek törölközőt! A büfében a reggeli ill. ebéd nagyon finom volt változatos, viszont az ültetéses vacsora nekünk ezen a hajón nem ízlett az utolsó napokon már nem is mentünk le vacsorázni! Manfréd nevű német főszakács volt, az érdekesség az egészben ,hogy egy másik hajón szintén ő volt a főszakács de itt már nem volt gond a vacsival, még nevettünk is rajta ,hogy Manfréd megtanult főzni! A lényeg hogy éhen nem fogtok halni rengeteg a kaja! Ha van még kérdésed írj!
Sziasztok! Mi október 4-én indulunk Savonából a Costa Pacificával. Útvonal: Savona-Barcelona-Mallorca-Tunisz-Valetta-Catania-Róma-Savona. Aki volt már ezeken a helyeken várom a minden részletre kiterjedő beszámolóját (akár privátba is). Úgy terveztük, hogy Barcelonában hop on-off busszal megyünk. Kérdésem lenne, hogy milyen messze van ennek a busznak a megállója a kikötőtől és mennyi idő alatt tesz meg egy kört a busz. Mallorcán sétálunk, Tuniszban még nem tudjuk, Máltán hop on-off buszra szállunk. Sziciliában az Etnát szeretnénk megnézni egy szervezett kirándulás keretében. Rómában magunk szerveznénk a kirándulást. Ha valakinek van jobb ötlete a kirándulásokra azt szívesen fogadom. Valamint a Pacificáról is érdekelne egy-két hasznos info. köszi, Vien
Szia! A concordiával még nem voltam de szép nagy hajó Pacificával,serenával igen . A Barcelonai kirándulást én taxival javaslom a kikötőnél van egy halom taxis meg kell egyezni velük ,hogy mit szeretnétek megnézni és ,hogy mennyi időtök van alkudni kötelező! Mi a felső részhez vitettük magunkat és úgy jöttünk lefele a vége a bevásrló ill sétáló utca volt. Tunisz szintén taxi gyalog nagyon messze van minden nagyon sokat kell alkudni de akár Kárthágót is megtudjátok járni taxival! De ha csak a bazárba mentek akkor a vásárlás után üljetek be egy városi taxiba 1/4 áráért vitt vissza a hajóhoz mint amelyikkel kijöttünk pedig a felére lealkudtuk!!! Palermonál szintén taxit tudom ajánlani itt is van egy csomó taxis mutatják a katalógust , hogy 2- 3 vagy több órás programba mi fér bele és mennyiér! itt nem lehetett alkudni mindegyik fix áras volt! Mallorcán attól függ mit szeretnétek megnézni,meg hogy milyen az idő! Mi október végén voltunk szakadt az eső így taxiba ültünk és a sziget másik felére mentünk ahol nem esett az eső itt egy csepkőbarlangot néztünk meg. Ha jó idő van akkor a várost gyalog is meg lehet nézni! Ha van még kérdésed írj nyugodtan!!!
Nagyon örülünk, hogy mégis csak lesznek magyarok a hajón. Micsoda véletlen, hogy nekünk is a hétvégén volt az esküvőnk és ez lesz az első hajóutunk. Mi repülővel megyünk Milánóba és ott transzferrel fogunk Genovába tovább utazni. Ti mivel jöttök? Én már bőszen készülök az útra! Mint már irtam korábban mi magunknak fogjuk a kirándulásokat szervezni. Ami biztosnak tűnik, hogy Barcelonába metróval akarunk bemenni és ott megakarjuk nézni a Güell parkot. Mi már korábban voltunk itt, tehát a Sagrada Familiát már láttuk. Szicíliában Taormina felé vesszük az irányt, valószínűleg vonattal megyünk ide. Rómába busszal szeretnék bemenni és ott a Colosseum környékét célozzuk meg. Máltán adva van egy nagy városnézés. Tunisz és Marseilles még szervezés alatt van. Ti mit terveztek? Mi a 13.szintre foglaltunk szobát. Ti merre lesztek? A további kapcsolattartás érdekében adok egy email címet: norbert.torok@t-online.hu
Mi is szeptember 11-n megyünk nászútra az MSC Splendidával. Nekünk ez lesz az első hajóutunk. Kíváncsi vagyok ti hogyan terveztétek a programokat? Hol veszitek igénybe az ajánlott programokat? Esetleg hogyan tervezetétek az oda utat? Most volt a hétvégén az esküvőnk így elég kevés idő maradt a szervezésre :s
Sajnos nem vagyok elég tájékozott, mert Costával még nem voltunk. Az MSC-nél le kellett adni a kocsikulcsot, ők vitték el parkolni az autót, de sértetlenül visszakaptuk. Tuniszban biztos nem érdemes befizetni, mert a taxik elvisznek, ahová akarod, megvárnak és vissza is hoznak. Rómába jobb a hajón befizetni a programot, mert messze van a kikötőtől, sok a látnivaló és az általuk szervezett úton lévőket biztosan megvárja a hajó.
Látom nagyon tájékozott vagy a témában. Mi most megyünk először hajóval. Costa pacifica Savonából. Érdekel a parkolás, le kell e adni a kocsi kulcsot?! És a kirándulások. Várom válaszod! Üdv: Ágota
Sziasztok! 2010.09.13.-án ki jön Savonából a Costa pacific-kal? Várom tanácsaitok...melyik kirándulásra érdemes befizetni pl Rómába, Tuniszba, Catániában.. Szeretem ha vezetnek rövid idő alatt sokat szeretünk látni.
Köszönöm a hasznos információkat. Természetesen az adatlapon bejelöltem a németet és így számomra is könnyebb lesz a kommunikáció. Az italcsomag valóban hasznosnak tűnik, hiszen még szeptemberben is biztos meleg lesz és inni meg amúgy is kell. Már izgatottan várjuk az utazást. Hajóra fel!!!!!!!!!! :-)))))
Szia! A személyzet beszél németül is, sőt ha ezt a nyelvet jelölted meg az adatlapon, akkor a napi újságot is németül kapod a kabinba. A hajóút előtti és utáni szállásokat előre lefoglaltuk. Az utazhat.hu weboldalon van egy booking.com link, mi ott foglaltuk. Általában itt szoktunk szállást foglalni. Azért szeretjük, mert nem kell előre kifizetni, a hitel kártya adatokat csak biztosítékként kéri. A helyszínen kell majd fizetni vagy kártyával, vagy akár készpénzzel, ahogy Neked jobb. Nagyon szép helyeken jártunk. A Family Pack italcsomagot mi is megvettük az első nap. Ebben van 4 üveg bor, 14 üveg víz ( literes, szénsavas vagy mentes, ahogy kéred ) és 14 soft drink ( üdítő ital). Nem emlékszem pontosan az árára, 110,- Euro körül volt. Ez megérte, jegyeket adnak, amit bárhol felhasználhatsz. Remélem hasonló szép utatok lesz, mint nekünk. Üdv. travel60
nagy érdeklődéssel olvastam beszámolódat. Mivel csak most jutottam gép közelbe - a heti unokázás után - szinte minden felmerülő kérdésemet feltette már aqua80, így vagy Tőled, vagy viki76tól megérkeztek a válaszok.
Azért még nekem is eszembe jutott ez-az.
- Olaszországban a hajóút előtt és után foglaltatok szállást, vagy spontán döntöttétek el, hogy hol alszotok? Mi is úgy tervezzük, hogy a hajóút előtti és utáni éjszakát még útközben töltjük. Ez lehet Olaszország, vagy visszafelé esetleg Szlovénia.
- Az írásos információ szerint a hajón angol-német-olasz nyelv használatos. Én németül beszélek. A személyzet beszél németül, vagy az angol és az olasz a favorit?
Igazán csak a "Kapitányi" vacsorára kellett kiöltözni, ami Barcelona estje volt. (A társaságunk férfitagja számára az ing-nyakkendő volt a kiöltözés, de nem volt kellemetlen). A nőknek az estélyi: hát nem tudom: én mondjuk hosszú ruhában voltam, de ez amolyan hétköznapi maxiruha, amelyet ha olyan programom van, itthon a munkahelyemre is felveszek. Szerintem a "kis fekete" bőségesen elegendő.
Ja, van még egy "gálavacsora" . Messina napján, de az csak a napi progra szerint kiöltözős, igazán az nem olyan elegáns este. ("Ünnepi" kaja, a pincérek meglepije, de semmi extra)
Általában minden este utcai viselet elég (mondjuk ne a legszakadtabb farmersort), kb. mintha idehaza mennél el egy étterembe. Plusz érdemes figyelembe venni azt, hogy a légkondi miatt piszok hideg van, tehát a lenge nyári ruhák nem célszerűek.
Víz: mi az ebédnél azt tapasztaltuk, hogy az egyik étteremben mindig volt jeges víz, a másik étteremben azonban le volt zárva. Az automaták aztán az "ötórai tea" ideje alatt ismét megnyitottak.
A vacsorához azért elég gáz (szerintem) vizet "csempészni". (Ugye ezt azért itthon sem tesszük meg az éttermekben) Mi vettünk az út elején italjegyet (family pack), ennek a vacsoránál jó hasznát vettük.
Bocs, a tegnapi dupla hozzászólásért, de az elsőt még tegnap nem láttam hogy megjelent és ezért írtam még egyszer! Lenne még kérdésem: a vacsoránál mennyire kell kiöltözni? Gondolom nem kell minden nap estélyiben és öltönyben megjelenni?
Barcelonában kevés az idő a shuttle busz 8/eur/fő a Kolombusz szoborhoz visz, gyalog többen mentek nem volt túl messze.A buszoknál visszafelé soha nem nézték a jegyeket.Taorminához a kikőtőtől balra kell menni a vasút állomásra hambrus írta hogy ő avval ment.Tuniszba a barátaink bementek de mindenki kimenekült a bazárból azt mondták borzalmas volt.Civitából- Romába 20 percenként megy a vonat és 8/eur/fő ezt lehet vállalni.A shuttle busz ingyenes.1 dolgot ne felejts el hogy a hajó nem vár meg téged.Nekünk a legszebb Málta volt. A kikötőből megy a hoppos busz 10/eur/fő kiszálltunk Mdina-nál utána megy a szigeten körbe vagy 2orát és Valettában fejeztük be, Katedrális és a város utána helyi busszal lementünk a kikötőbe. Italt simán lehetett felvinni a hajóra nem szóltak érte.
Látom beindultak az élménybeszámolók, minden infót szívesen veszünk. Nekünk ez lesz az első hajóutunk, ami egyben a nászutunk! Nagyon várjuk már, de most még az esküvői szervezéssel vagyunk elfoglalva. Úgy vettem ki a szavaitokból, hogy inkább a taxis és a városnéző buszos közlekedést vettétek igénybe. Mi inkább a helyi tömegközlekedésbe gondolkodunk(Barcelonában(metro a kikötő közelében van), vagy a taorminai kiránduláskor(vonat vagy busz). Mit gondoltok? Lehet, hogy bátornak tűnik, de a múlt évben Londont fedeztük fel így(14 metrovonal) és elég jól sikerült. Tuniszban szívesen bazároztam volna, de a taxik árai elgondolkodtatnak. Rómában még nem voltunk soha, tehát biztos hogy bemegyünk. Ezt a napot várom a legjobban! Azt még nem tudjuk hogy hogyan, lehet hogy bevitetjük magunkat szervezetten és ott szabadon bóklászunk vagy egyénileg. Tényleg nem lehetett napközben vizet inni a hajón ingyen? A vacsora folyamán se lehetett becsempészni a táskában egy kis flakont?
Beindult az élménybeszámoló, minden infót szívesen veszünk! Nekünk ez lesz az első hajós utunk, ami egyben a nászutunk is. Már nagyon várjuk, habár még most az esküvői szervezéssel vagyunk elfoglalva. Úgy vettem ki a szavaitokból, hogy inkább a taxis és városnézős buszokat vettétek igénybe. Mi viszont többnyire a helyi közlekedésben gondolkodunk(főleg Barcelonában(metro a kikötő közelében), vagy a taorminai kiránduláskor(vonat vagy busz). Mit gondoltok? Tuniszban szívesen bazároztam volna, de a taxis dolog elég költséges. Máshogy nem lehet bejutni? Rómában még soha nem voltunk, ezért úgy tervezzük hogy mindenképp bemegyünk. Tudom, hogy ez az idő kevés de ezt a napot várom a legjobban. Még gondolkodunk azon, hogy szervezetten bevitetjük magunkat és ott szabadon bóklászunk, vagy egyénileg vágunk bele. Az utóbbit persze meg kell szervezni gondosan előre!
Szia! Marseille-ben kimentünk a hajó shuttle buszával a városba ( 15,- Euro/fő ) mert mással nem lehetett. Ott felültünk egy kis vonatszerű városnéző járműre, azzal felmentünk a Notre Dame - hoz és vissza. Aztán sétáltunk egyet. Elég lehangoló volt a város, mert vasárnap lévén minden zárva volt. Barcelonában szintén a shuttle busz vitt ki minket ( 8 Euro/ fő ) a kikötőből mert gyalog nekünk kicsit messzinek tűnt. Itt egy taxival mentünk körbe a városon, ez hármunknak 90,- Euro volt. A taxis megmutatott elég sokat Barcelonából az idő rövidségéhez képest. A barátaink felszálltak egy hop-on-hop-off városnéző buszra, de ahhoz rövid volt az idő, hogy a teljes kört végigjárják, így végül még taxiba is ültek, hogy visszaérjenek. Tuniszba nem mentünk be. 40,- Euro volt a taxi a bazárhoz, nekünk ez nem ért meg ennyit. Pihentünk a hajón, nem volt tömeg. Máltán nem kellett shuttle busz, ki lehetett sétálni. Mentünk egy kört egy hop-on-hop-off busszal a szigeten, útközben bementünk a Mdinába, aztán sétáltunk egyet Valettában, bementünk a katadrálisba. Nekem Málta nagyon tetszett. Messinába is ki lehetett gyalogolni. Kint volt egy csomó taxi. 30,- Euró/ fő volt az ára, ha elvittek Taorminába, 60,- Euro/ fő árért elvitt a taxi az Etnához és visszafelé Taorminába. Mi sajnos az utóbbit választottuk, de nem volt jó döntés. Az Etnának csak az alján voltunk, több óra kellett volna, hogy a kabinnal felmenjünk a tetejéhez. Visszafelé dugóba kerültünk, így csak nagyon rövid időnk maradt Taorminára, amit nagyon sajnáltunk, mert az gyönyörű volt. Rómában néhány éve voltunk, oda most nem mentünk. Sétáltunk egyet a kikötő környékén, aztán strandoltunk a hajón. Jó volt, mert sokan elmentek Rómába, így nyugalom volt. Sajnos nagyon gyorsan elrepült az idő, még maradtunk volna. Genova felé egyet aludtunk Sienában és egyet Pisában. Útközben bementünk Montereggione-ba, San Gimigniano-ba és Volterrába. Mindegyik gyönyörű volt. Hazafelé egyet aludtunk Velencében. Az MSC parkolójában hagytuk a kocsikat mindannyian. Semmi gond nem volt vele. Ez így nagyon kényelmes volt. Mikor megérkeztünk a kikötőbe, jött egy ember, elkérte a hajójegyet, egy borítékban kihozta a papírjainkat, az abban lévő bőrönd címkéket felragasztotta és elvitte a csomagokat. Átadtuk a kocsi kulcsot és beszálltunk a hajóra. Az egész nem volt több 10 percnél. Egyedül azt kérdezték, hogy kártyával vagy készpénzzel fizetünk-e. Megkaptuk a kártyát és már mentünk is a kabinba, aztán ebédelni és napozni. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok. Ez lesz az első hajó utatok?
Fakultatív programok: mi csak Rómában fizettünk be fakultatív programra, a többi helyen magunk szervetük.
Marseille: itt elég messze köt ki a hajó - indítanak shuttle buszt, úgy emlékszem 10-12 euró/fő. Ez bevisz majdnem a központba. (Térképet a kiszálláskor a terminálon kaptunk) Ott a központban aztán mi gyalogosan indultunk el, de van városnéző kisvasút.
Barcelona: messze a hajó, de van shuttle busz - kb. 8 euró/fő. A kikötő bejáratáig visz ki, ahonnan kb. 5 perc gyalog a fő sétány. Mi felszálltunk egy városnéző hop on-off buszra, 20 euró volt a napijegy, de akkor szállsz le és fel, ahol akarsz. Térképet adtak a buszon. (Barcelonában kevés az idő !!!)
Tunisz: nincs shuttle busz, DE ezért ne fizessen senki fakultatví kirándulást, mert a kikötőnek saját taxiállomása van, és fejenként kb. 10 euróért oda-vissza hoz a taxi. (A Medina bejáratáig visz, és megbeszélt időpontra visszajön.)
Málta: nincs shuttle busz, mert a hajó egészen La Valletta központjában áll meg. Kb. 3 perc sétával elérhető a városnéző hop on-off busz, 30 percenként közlekedik, 10 euró a jegy, és jár mellé egy ingyenes hajóút (amire már nem lesz idő)
Messina: u.az mint Málta? nincs Shuttle busz, mert közel van a város, városnéző busz kb. 5 perc séta... Térkép a kikötői terminálon.
Róma (Iletve Civitavecchia) van shutle busz, ingyenes, bevisz a kikötő bejáratáig. Onnan pár perc a vasút. Mi nem mertünk egyénileg menni...
Összességében nagyon jó volt, amin kint kicsit bosszankodtunk, itthon már csak a szépre emlékezünk... (Pl. reggelinél a tükörtojás, tojásrántotta mindig jéghideg volt - úgy általában a hajó "luxusszínvonala" a szolgáltatásokban nem mutatkozott meg, nade ez légyen a legkevesebb) Talán ez abból is eredhet, hogy a hajóút ára kint kb. olyan, mint nekünk itthon a Balcsi.. Tehát az utazóközönség nem éppen "elit", így a szolgáltatások színvonala is ehhez fogható. A svédasztalos ebéd tulajdonképpen egy gyorsétterem színvonalát sem igen ütötte meg, na de éhes ember ugye nem finnyázik.. Mi mindenesetre jövőre is hajózunk!
Ha valami kérdés van, még viszonylag frissek az emlékek :-)
Kíváncsian vártam már a beszámolódat, mert eddig nem túl sok jót olvastam itt a fórumon a Splendidáról. Egy-két kérdésem volna a fakultatív programlehetőségekről: ti magatok szerveztétek ezeket? Ahogy kikötött a hajó már a kikötőben találtatok lehetőségeket? Miket ajánlasz egy-egy" kevésbé" nevezetes hely(Málta, Marseille, Szícilia)hasznos felfedezésére! Válaszodat előre is köszönöm!
Sziasztok! Vasárnap sajnos hazaérkeztünk. Az MSC Splendidával voltunk Genova- Marseille - Barcelona - La Valetta - La Goulette- Messina - Róma - Genova útvonalon. Nagyon jól éreztük magunkat, összességében minden jó volt. Összehasonlítva a korábbi két Royal Caribbean társasággal tett utunkkal ezt azért gyengébbnek találtuk. A hajó gyönyörű és hatalmas. Elég nehéz tájékozódni, nincs központi rész, nem minden szinten lehet végigmenni és nem nagyon jelölik, hogy éppen melyik szinten vagy. Az sem ártana, ha az irányt jelölnék. A kabinok kényelmesek, tiszták. A 16 éves kamasz fiunkkal laktunk egy szobában, de nem volt kényelmetlen. Nagyon szépek a bárok, lépcsők, közös terek mindenhol. Több medence van, mind szép, kényelmesek a napágyak. Sajnos a medencék tenger vízzel vannak töltve. Este 7 után lezárják és leengedik őket, nem lehet utána fürdeni. A medencék környéke általában elég zsúfolt volt, vadászni kellett az üres ágyra. Ellátás: Hát ez lehetne jobb. Reggelinél általában nagyon sokan vannak, nehéz asztalt találni az önkiszolgáló részben. Érdemes valamelyik ültetett étteremben reggelizni, ugyanaz a választék szinte, a pincér gyorsan kiszolgál általában. Ebédnél ugyanez a helyzet. Csak ültetett vacsora van, étlapról kell választani. A kínálat és az ételek minősége átlagos. A vacsoránál és az ebédnél még egy pohár vizet sem hoztak, csak ha fizettél érte. Ez nagyon nem tetszett. Egész nap nem volt innivaló, még egy pohár víz is csak pénzért. Elvileg az étkezési időkben benne van az ellátásban a víz, a kávé, tea, de mindig le voltak zárva a gépek, csak a reggelihez voltak gyümölcslevek. Minden este volt műsor a színházban, viszonylag rövid, kb. 30 perc, és nem túl színvonalas. Zene, tánc, artisták. A gyerekek panaszkodtak, hogy este 10 után az éjfélkor kezdődő discóig nincs semmi program. Igazából minden jó volt, ha ez lett volna az első hajóutunk biztosan nagyon elégedettek lennék, mint ahogyan a velünk utazó első hajós barátaink elégedettek is. A Royal Caribbien nálunk elég magasra tette a lécet, ezért vagyok talán ennyire kritikus. Azért akár holnap visszamennék! Szívesen válaszolok, ha valamire kíváncsiak vagytok még.