Sziasztok!
Hihetelen mennyi eső volt Szegeden , nálunk
egy csöpp sem esett.
Ma ujra be kellett inditanom az öntözést.
Nekenm is volt már hogy villámcsapástol
tönkrement a modemem , telefonom , és volt
hogy a tévé is .
Nem gond , a biztosito fizet mint a katonatiszt.
Igazábol megéri igy felujitani
a cuccot.
Viharban mindig bekapcsolok minden , kéne már
egy uj hütő is. :)
OutdownS!Nem drága 600Ft körül van egy olyan kertészeti(zöld színű tölcsér)csapadékmérő és elég pontos,az a vélemény,hogy 10mm-enként 1mm-t csal -+ba,de általában +ba.Nekem is volt olyan,sőt kettő is!:)Sőt nem is, három és direkt leelenőriztam,hogy hogy mérnek és igen ott volt az 1mm,de attól függetlenül jók azok,csak 2már széttört,mert télen is kinnthgaytam,hogya havat is tudjam mérni.Nekem már hivatalos bádog hengeres szürke színű csapadékmérőm van.Ez halál pontos,de meg is volt az ára(14.000Ft)és alig találtam ilyen úgy hoztak Budapestről nekem.
Ja és én mindig fenntvagyok az interneten,meg bevan lapcsolva a számítógép akármilyen zivatar legyen,nem hagyhatom ki,és hogy az internet is menjen a géppel együtt anélkül,hogy tényleg veszélyes lenne,erre találták ki a szünetmentes tápegységet és így megy a gép áram nélkül is,ez áramszünet esetén hasznos,meg ha netalántán villámlás érne akkor nem menne tönkre velem együtt,mert nincs a hálózati feszültségbe bedugva.Mert volt már ilyen élményem úgy ahogy írta Onobody azt a sort,ugyanis kollégiumba vagyok Szentesen és hallom zivatar volt itthon 14mm esett(április).Pénteken jövök haza és az összes biztosíték lennt, a tv képcsője kámpec,a számítógép monitora kámpó,meg a videonak is vége volt.De más kár nem történt.Bevágott a közeli villanyoszlopba és így terjedt át a közeli házakra nemcsak hozzám.50m-en belül volt és nem voltam itthon,bár nem hiányzott volna éppen számítógépezés közbe,és akkor gyűjtöttem erre a tápra ami magyarul végülis csak egy akkumlátor semmi más,és 1-2h-ig viszi a gépet,persze vannak olyanok amik 1napig is vinnék,de még ez is drága volt.Így ha közel vannak a villámok kihúzok mindent a házba csak ez a gép megy és ha mégközelebb van és látom a veszélyességet akkor ezt a gépet is kihúzom és jövök a szünetmentes táppal.Ja és még egy nagyon nagy dologért jó ez,ugyanis én dörgéseket szoktam felvenni,megörökítem a jobb zivatarokat és ugye elég 1s-es áramszünet és máris kikapcsolt a gép és minden nem mentett adat elvész.Meg is jártam már párszor,de ha ilyen rövid ideig van áramszünet(meg persze lehet tovább is) tehát ami éppen csak kikapcsolná a gépet akkor egyből a szünetmentes tápra vált át és mintha misem történt volna.Mert sajnos itt nálam,nem kell hogy közel legyen a zivatar, van,hogy még a dörgést is alig hallom és máris elmegy az ártam,ráadásul ilyen 1s-ekre,legalább 5percig elmenne,de csak szórakozik.És ha elmegy az áram megy tovább a gép 1.5-2h-t is teljesítmény csökkenés nélkül.Bocs a nem ide illő témáért.
Ha már meg lettem szólítva elárulom,hogy semmi jelentős csapadéktevékenység nem volt.A borongós hangulatot váltogatta a fülledt meleg.A kerti növényeknél márcsak a gyomok virulnak jobban.
Két napja fel-le járnak a felhők az égen, ma délben Békéscsabán volt egy kis zápor, aztán utána semmi, nálunk Hegyesen szintén semmi...Hol is vannak azok a zivatargócok??? Frint
Be szoktam ide pillantani, de nem igen írtam hozzá.
Tegnap amikor hazamentem (Bp.környéke) a falikútból alulról ömlött fel a víz, mert a kivezetés a földbe történik és ott megtelt, így visszajött. Érdekes látvány volt.
Nagyon szokatlan, hogy nem kell órákat locsolással tölteni esténként. De miért nem lehetett ezt az esőt egy kicsit elosztani az egész nyárra?
Sziasztok!
Majd' egy hónap kihagyással elolvastam a topicot.
Nahát, mint egy izgalmas focimeccs. Élveztem új társunk beszámolóját. Most én vagyok az új, így megadom koordinátáimat. Budapesten vagyok állandósulva, de a 7végi telkem miatt, ahová kb. 2 hetente jutok, jobban érdekel Dél-Alföld, konkrétabban Mezőtúr csapadékhelyzete. Az eső mennyiséget mm-re nem tudom megadni, ahogy Tozatu már elárulta, a kintfelejtett kávéscsészével mérem. Idén még csak szimplányi mennyiségeim voltak. Itt Pesten, jelentem tegnap is, ma is megáztam. Remélem a telkem is, és lesznek szép gombák őszre a közeli kiserdőben.
Gyanus vagy Te nekem, a nappali alvásért kapsz fizetést?
Nincs ott valami üres álláshely? Lehet, hogy felcserélném az itteni klímát egy ilyen melóra...:)
Itt jó borult most az ég, reggel csepergett, de nagyobb esőt ránézésre nem ígér a felhőzet. Küldjetek még egy kicsit ide, hátha kapok egy kis locsolást...
Esik az eső 5perce,néha jobban is ráhúz,de nem nagy.Viszont a felhőzet szépen beállt,igaz lesz az előrjelzés,ma délig csak vastagodni fog a felhőzet és esni fog.
Egyébként teljesen átszoktam egyszerűen nembirok aludni pedig most aztán akartam és egyszerűen csak forgolódok az ágyba,mindig nappal alszok,mert akkor nagyon elfáradok!:((
Na rájöttem,hogy kell az "előzménynek" írni,mert mindig nézem,hogy ott van az illető neve akinek szánták,nekem meg mindig üres,pedig sokszor konkrét személynek írtam,pl most Tozatu-nak!:)
:))
Nekem is jó lenne valamilyen "tömb" mellé feküdni,de még nincs ki mellé,egyenlőre marad a számítógép.De megyek én is,mert ma éjszaka nem lesz semmi.
Kedves Tozatu!Nálam nem esett semmi ma,azóta sem,hogy leesett a 34mm-er,még ma van rá esély aztán vége.Bocsi,de az utolsó mondatot egyáltalán nem értem...Miért nem írod egy papírra?Csak ennyi,én is csak papíron vezetem.
Semmi gond,Ferihuri,amíg nyitva tudom tartani szemem,jelentek.Ma esett 2,5 mm.Ha már ennyire lelkes vagy,összesíthetnéd,mert elfelejtem egy idő után.Az emberlánya,ha van gunara,kispatyikája,másra járatja az agyát.
Különben itt is hamar beszívódna az a sok eső.
Nem mértem mindíg, főleg nem jegyeztem, nem is merem ígérni. Sajna nem tudok túl sok időt erre költeni, nálam is van gúnár otthon, némi fészekalja is. Ráadásul mai napig nem találtam senkit, aki havi rendszerességgel küldene valami készpénzt kötelezettség nélkül, így hát dolgozom... Multinál, ami az előnyein kívül azt is jelenti, hogy a munkaidő gumiból van...
Tozatu!Persze semmi gond bocsánatot kérek nem azért mondtam,hogy fenntkell lenni,persze hogy nem lehet fenntlenni egész éjszaka az időjárásért mikor elvan kötelezve az ember.Sőt még ha gyerek is van akkor rá kell figyelni mindig,nappal is és ébernek kell lenni.Sőt megmondom őszinén nem is tudtam eddig,hogy hölgy vagy,nemtudom mire utal a Tozatu név,de nekem fiúsnak hangzott eddig,csak ahogy most írtad,hogy inkább a férjem alvó tömbjét választottam...akkor esett le!:)
Onobody-nál is ez a helyzet a gyerek,meg a házasság olyankor már nem lehet az ember maga ura,nem szabad annyira.
Én ezért örülök,hogy még nem vagyok elkötelezve,szabad vagyok(egyenlőre)most is a múlt éjszaka itt ugráltam le-fel,hogy hol jár a front,mi az aktuális időjárási hekyzet...stb,és így nem zavarok senkit,nem ébresztem fel,és legfőképpen nem égetem magam a hóbortos hobbim miatt.Mit mondana a gyerek,hogy apa te miért rohangálsz ki mindig 5percenként?én meg mondom,hogy ellenőrzöm a szélirányt és az aktivitást!:))
Magyarliba!Kösz!Jó hely nagyon,majd ha megvan minden adat akkor légyszi számold már össze,hogy mennyi van neked eddig ebben az évben,300mm felett vagy már?Én 230mm-nél vagyok,és érdekes hogy Újszász-on tegnap majd 70mm esett és még mindig 200mm alatt vannak,tehát ott borzasztó körülmények voltak eddig és aztmondják,hogy hiába esett ott ennyi eső tegnap a holtvízig kiszáradt talaj mindet elszívta egy pillanatok alatt.
Sziasztok! Lenyűgöző ez a lelkesedés, ahogy Szélvészferi végigizgulta a vihart, de én még emlékszem, mivel nyitotta onobody ezt a topicot:
"A fenébe már megint elszálltam egy villámcsapástol." (Másolat, én egy-két vesszőt még beletettem volna.) (-:)
Szóval, vihar idején célszerűbb a számítógépet kigyomlálni, mint percrekész jelentéseket adni.
Ezenkívül nagyonszégyellemmagam, de még mindig nincs mérőedény. Így csak azt tudom jelenteni, hogy Rákosliget rendesen meg lett locsolva, de nem lehetett felhőszakadás, mert az mindig alapos nyomokat hagy a lejtős főutca alján.
Szia Ferihuri,
jó hír, hogy ennyi vizet kaptatok, de látom, Nálad ez alvászavarokat okoz...:)
Kőszegtől 6 km-re délre lakom... Most itt csak hűvös van, kósza felhők, de legalább nem szárít a szél meg a hőség.
Onobody!Mondtam,hogy csak foltokban van benne beágyazódva heves csapadék!Nálam kialakulhatott egy,mert nagyon közeli villámlások voltak és szakadt az eső.Aztán hevesebb góc Kecskeméten...,Újszász-on...Tehát az a nagytömb nagy része csak csendes esőt adott,néhol volt csak nagyobb csapadék.A másik nagyon nagy szerencsém,hogy egyszerűen megállt a felhőzet és nem mozdult semerre,a villámlások is szinte végig éppen,hogycsak érintettek a java d-dny-ra volt és egyszerűen nem haladt át teljesen felettem,ezért is esett mát Szeged k-i felén majd csak a fele a 34mm-nek.És még nekem mondod,hogy hogy esett annyi,mikor Gyönygyös-ön 110mm-nél járnak és szakadatlanul esett az éjjel is,továbba Kompolt(Heves megye)165mm!!!!Az elmúlt 24h-ban,na ehhez mit szóltok?
Nem , még nem.
Bár biztosan tetszene neki , ha éjszka nem kellene
aludnia.
Egyébként ugyanugy mint ti , elsétálgat a butorok mellett, de
ha nagysebességre akar kapcsolni , akkor
négykézláb porzik el.
Szia,Onobody!
Már kapaszkodva jár,a térdén megvastagodott a bőr és levakarhatattlan a mászástól.Ma kivert a veríték,mert nyitva maradt a feljáró kapuja és fellógott az emeletre,csodálkozott,mikor fellihegtem utánna.Ti lányotok,nem figyeli még a villámtérképet?
Kedves Ferrihurri,sajnálom,hogy az éjszaka olyan hamar szétestem,és a felhőtömb helyett a férjem alvó tömbjét választottam,de azért örülök,hogy ilyen sok esőnk lett.Jót nevettem az élménybeszámolódon,kár,hogy Onobody söre olyan hamar elfogyott.
Most nálunk korzóznak a csigák.
Esőből sosem elég,így jöhet még!Egy olyan Kecskeméti zivatart elviseltem volna.
Te pontosan honnan észlelsz libus??És minél jobban megyünk é-ra a Dunántúlon úgy csökkent a csapadék,ugyanis Sopron 8.2mm körül,Győr pedig csak 3mm!!Pedig tegnap ilyenkor a legtöbb csapadékot még Sopron és Győr térségére várták teljes bizonyossággal,most meg azt kérdezi a győri,hogy esett-e valahol kevesebb?:))Frint!Te is lehagytad,pedig neki sokkal nagyobb volt az esélye.És nálad lesz is még Frint!
A folytatás pedig az,hogy lesz még csapadék,visszafordul a kis ciklon,mert már létrejött.
Onobody-nak a mm adata kellene márcsak,volt ott is biztos sok.