Hát az udvar akkora legyen hogy kényelmesen elférjenek benne, pontos adatokat nem tudok mondani mert nálunk van egy elég nagy hátsóudvar és a kertbe is lejárnak.
ezt a fajtát annyira nem ismerem de általánosságban nem nagy igényü állatok, szeretnek fürödni, fontos a sok zöld. Az ól legyen huzatmentes, és védett a rókával, kutyával szemben.
Ha kiskortól foglalkozol velük, veled később is szelídek lesznek.
Szia! Múltkor mit írtam a levélbe (emailbe)???? Nekünk komplett tömő gépünk van! De nem tömjük őket, mert a máj nem számít! Meg ezeket nem is igen kell tömni, hozzák a formájukat. Az egyik ismerősnek adtunk libákat, és 4 hónaposan 4,5 kg volt és szép nagy mája volt. Nem tömte!!!!!!
Ilyen fehérek lesznek eladók? Engem majd érdekel tavasszal de még össze kell logisztikázni hogyan tudom elhozni őket.
Köszi a képet. Ma volt itt egy pasi és ő is úgy látta ahogy mi 2 tojó és 3 gúnár. Egyébként pont ő mondta, hogy szokott eladni libát, 5 ezer Ft simán tömve 8 ezer. Most is 12 van neki tömni.
Még egy kérdés: Ti szoktátok őket tömni? Ha igen akkor van van valami szerszámotok hozzá vagy simán kézzel tömtök?
Kedves Fórumozók! Jelentem a képet nem felejtettem el! Viszont tavasztól napos libákat tudunk eladásra kínálni még pedig 600ft/db áron! Jelentkezni itt lehet!!!
Üdv mindenkinek! Azt szeretném kérdezni hogy látott e már valaki olyan kacsa betegséget ami: tavalyi némakacsa gunár sántított már egy ideje reménykedtem hogy meggyógyul, de nem javul végülis evett meg minden de levágtam gondoltam jobb lesz inkább egy fiatal helyette. amikor beleztem ki a mája televolt göbökkel, a szive is furcsa volt aztán még jo két maréknyi gusztustalan göböt szedtem ki belőle.olyan volt mint egy végstádiumú daganatos aki televan nyirokcsomó metasztázisokkal. Na persze kacsáknál nemtudom h mi okozhatta valaki látott már ilyet?
Visszaagyökerekhez az Őshonos állatok tartása fórumon leírta hogy állapítható meg hogy melyik gunár és melyik a tojó. A ludat meg fogjuk, hasával felénk fordítjuk,láb közé szorítva tartjuk ,farkát enyhén oldalra csavarva elénk tárul a valóság ,ha oldalán bordás csövet látunk tojó ,ha recés hernyó türemkedik elő gúnár a vizsgált egyed. Ez tűnik a legbiztosabbnak!
üdv. Ezek tavaly készültek azóta már csak izként élnek emlékeimben. 10 hetesek a képen. Mobilos kép de talan kivehetö hogy a nagyobb gunár és combtöböl lóg a böre mig a tojónak hasközépröl. Remélem jövöre lesz libám és rájöhetek nem e én tudom rosszul. Ami nem kizárt
naszóal. ma végigvizsgáltam az alvázukat, és neked volt igazad, mert a gúnárnak van 2!! legalábbis ami egyértelmű gúnár, vagy másfélszer nagyobb mint a többi, és védi őket eszeveszetten annak 2 zacsija van.. így többségben szerencsére tojók :) tavasszal jöhet a tojásáradat :)
szia Förike,lehet neked van igazad és Te libaban jobban otthon vagy ,én emlékezetböl irtam,libát idén csak képen láttam sajnos. De tuti hogy különbözö a hasi lebernyegük. Bár jartam ugy rég,hogy a teljesen gunarnak kinézö,tojózkodó stb álgunaram egyszercsak elkezdett tojni. Cseppet akkor lepadlóztam. Volt vagy 100 termeketlen tojas. A libakat nem lehet megsexalni mint a kiskacsákat? Bar azokkal is ugy jartam 15 böl 15 gacsér lett. Tegnap sikerült végre vennem 2 tojó kacsat.Olyan hangjuk van hogy a környék összes rókaja idejön,ami nem kén'.sajna tavasszal a szász kacsa projektemet a rókakoma megoldotta.a Szász réce pedig a kedvencem.ha valakinél lesz tojás arra vevö lennék jövöre. Itt borsodban lehetetlen kapni. Szép napot