Valami angol eredetű forrás van esetleg? Vagy ez olyan, mint amikor a Hit gyülekezete azt mondta nekem, hogy több százmilliónyi kínai lett adventista az utóbbi 20 évben.
Miért vagyunk az összes hitelminősítőnél gagyiban? Miért fontolgatják a kivonulást egyes bankok? Miért van a kamatunk a béka segge alatt? Miért kell gyakorlatilag ingyen pénzt osztani (persze csak megfelelő helyekre) ahhoz, hogy a GDP ne fulladjon meg?
„Mondom a rendőrnek, én ezen simán átmegyek. Aszongya, nemáhogy. Mondom, de.” Sikerült. Közben a vasfüggöny nem készül el az Orbán Viktor által bejelentett határidőre, az is biztos. Tovább »
Tizedével nőtt az ipari termelés júniusban 2015. 8. 7.
Az ipari termelés volumene 11,0 százalékkal haladta meg júniusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított index 6,0 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Az előző is aránytalan választási rendszer volt, még anno a 90-es években Tölgyessy említette a szempontokat. Senki sem csinált még ilyet, nem tudták milyen egy rendszerváltás, ezért úgy gondolták ide az lesz a legjobb, ha a győztes nagyon győz. Féltek a kormányválságoktól, mert egy bejáratott demokráciában semmi gond az ilyennel, de 90 után nem akartak impotens kormányokat friss demokráciánkban.
Ezért hamis problémafelvetésnek vélem a választási törvénymódosításra kenni a létező baloldal gyenge szereplését. Nincs olyan választási rendszer amiben nyertek volna, mert a legfontosabb hiányzik hozzá: a szavazók.
A másik felét a felvetésnek pedig külön szálon kéne vizsgálni, mert valszeg a nagy többség egyetért abban, az aránytalan választási rendszer a legmegfelelőbb. Persze az újat magára szabta a Fidesz, ez igaz. De ettől függetlenül nem lenne jó egy tisztán arányos választási törvény.
LOL ? inkább annak hogy köcsög módon magukra szabták a választási törvényt, de még a választókerületeket is, mindenféle nyeles telkeket rajzolgattak hogy megnyerjék a körzeteket! erre vagy büszke te? isten b...a ? :)
Nem vagyok én erre büszke, csak bátorkodtam megemlíteni, hogy a létező baloldalnak sajnálatos de elkerülhetetlen biológiai okok miatt vége. Egyszerűen nincs utánpótlása.
Az aktív korosztályokat egyértelműen uralja a Fidesz, itt a létező baloldal nem rúg labdába. 30 alatt ugyan már nincs meg a Fidesz nyomasztóan nagy fölénye, viszont ebben a körben még a középkorúaknál megszokott gyenge támogatottságát sem hozza a hagyományos baloldal, helyette a Jobbik és az LMP a favorit.
Magyarán az eltávozó korosztályokat nem tudja pótolni a mostani baloldal, az idő ellene dolgozik.