Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1899
Ok,mi is ezután fogunk menni.Kellemes nyaralást!
Előzmény: Frint (1898)
Frint Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1898
Előre is köszönöm, a többi részletet majd megírom, csak most kapkodásban vagyok, szabadságra készülök.Frint
Előzmény: Tozatu (1895)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1897
Azért köszi az ügyködést,hátha lesz megint valamelyik csomagküldőnél.Ősszel jobban meegragadnak.Ez cserje árban volt,pár száz froncsi.
Előzmény: magyarliba (1896)
magyarliba Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1896
Pista bácsi köszöni, de ha nem esik, nem látom...
Afféle esőmanó, vagy mi.
Off: vadcitromod ügye stagnál, bár minap mutattak az Ökoplant telepén 1-2 jókora példányt, csúful visszavágva, földlabdával, sokezerért, tikkadozva. Hazavinném szívesen, ha ingyen lenne, megpróbálnám túlélésre bírni, csak nincs helyem...:(
A másik forrást talán a szombati növénybörzén el tudom kapni, de nem ígérek inkább semmit...
Előzmény: Tozatu (1895)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.07 0 0 1895
Szerzek Neked rozmaringot,ha nincs már hajtatok,de nem kifejezetten úgy adta a kertész,hogy télálló,csak azt mondta,hogy próbáljam meg takarással,védett helyen.Két éve próbáltam,azt direkt rendeltem,de nem bírta ki.
M.Libus,Pista bácsi jól van?
Előzmény: Frint (1892)
magyarliba Creative Commons License 2003.08.07 0 0 1894
Hát nem csúnya a környék, főleg ha hozzászámítjuk a helyi nagymúltú dísznövénykertészetek jótékony hatását. Ennek ellenére jöhetne ennél sokkal több eső is... A veteményest már megszüntettem, a munka mellett nincs időm sajna kínlódni vele. Csak paradicsom, fűszernövények és hát mindenféle egyéb kerti "haszontalanság".
Előzmény: Frint (1893)
Frint Creative Commons License 2003.08.07 0 0 1893
Szia, van olyan nap is ott a kuruc oldalon, hogy nem esik az eső? Gondolom minden zöldell felétek...képzeld, a cékla lassan kezd visszabújni a földbe, mintha kisebb lenne mint a múltkor volt. Őrület.
Előzmény: magyarliba (1890)
Frint Creative Commons License 2003.08.07 0 0 1892
Te vagy az én utolső mentsváram...tudnál szerezni/küldeni abból a télálló rozmaringból?
Télen kipuszult, nagyon hiányzik nekem a látványa, az illata. Frint
Előzmény: Tozatu (1891)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.07 0 0 1891
Álmodozás az élet megrontója,ezért már ültettem télálló pálmát,rozmaringot,kivit,hátha ideér és nem fagynak ki.És a leándereket sem kell ki-becipelni.:)
Előzmény: Frint (1887)
magyarliba Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1890
Biztos, hogy nem fehér embernek találták ki ezt az időt. Itt ugyan volt egy jó kis zuhi tegnapelőtt délután, de reggelre szinte nyoma veszett. Kíváncsian várom a jövő hetet, addig vszleg marad ez a teveürülék-szikkasztó meleg...

Áfony!
Vegyél leckéket az arab szomszédodtól homokvihar-túlélésre és egyéb szaharai praktikákra!

Előzmény: Frint (1884)
Áfony Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1889
Nekem már ide is költözött az arab a szomszédba.:)))
rferi Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1888
Hát én nem erről álmodom.Nekem jó lenne gyerekkorom meteorologiája is, azt bírom, szeretem, az itteni növényvilág is arra lett kihegyezve, a tevék meg menjenek a fenébe. :-)))))
Frint Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1887
OK, én már régóta erről álmodozom...kisebb struccok, növendék tevék az ólban, hatalmas gyapotültetvények a távolban, fűszeres illatok az oázis felől. Estefelé felélénkülő élet, a bazársoron az arab árus vászonzsákokból méri az őrölt fűszereket, a fél világ randevút ad egymásnak az asztalánál... Álmodik a nyomor... de álmodozni jó! Frint
Előzmény: KILGORE TROUT (1885)
rferi Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1886
Kabócza nálunk az akácon minden este már megvan :-)))
Meg persze a meleg is...
Előzmény: KILGORE TROUT (1885)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1885
Ha még egy ilyen év jön (amit nem kívánok egyetlen gazdának sem) el kéne gondolkodni, hogy alkalmazkodjuk eme mediterán klímához!?

Ebéd utáni alvás? Délben bezárni és kinyitni újra este? Olajligetek? Kabóca zümmögése?

Frint Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1884
Nagy a csend...aszályos a topic! HuriFeri, merre vagy?
Tozatu Creative Commons License 2003.08.05 0 0 1883
Szomorúan kevés.
Előzmény: Frint (1882)
Frint Creative Commons License 2003.08.04 0 0 1882
Szenzációs bejelentés: ebből a frontból is kimaradtunk !!! Csapdéknyom, amit jelenteni tudok, maradt a 71mm a hóolvadás óta.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1880)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.02 0 0 1881
Nálunk nem esett,ha érdekel valakit.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1880)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.08.02 0 0 1880
Onobody!Azért ne mesett olyan sok,néhány helyhez képest!A hónap csapadéka 58.8mm lett Júliusban.Eddig Augusztusban 1.5mm,mert ennyi eső volt ma,de Szeged többi részén,meg 9mm esett!Már megint kezd az átok visszaszállni,hogy nálam esik a kevesebb!:(

Frint!Nemtudom,sajnos ide nemjött vissza a ciklon,de Budapestet még tegnap is áztatta az eső,meg Veszprém-et.Itt maradt 35.5mm ebből a front-ból.

Tozatu Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1879
Jó ötlet,csak ne félnék annyira!/Rám is kéne egy szünetmentes./
Előzmény: onobody (1876)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1878
Tozatu,Onobody!Ti aztán tudjátok mikor kell írni,egy teljes napig senki nem ír be,mostmeg percre pontosan majdnem másodpercre pontosan írtatok be!:))
Tozatu Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1877
Hát,Te mondtad,hogy Ő mondja Neked a kenderesi adatokat.A mi esőmérőnk is egy nyári,mert szétreped a fagyban.Akkor megint nyugi lesz az éjjel?
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1874)
onobody Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1876
Sziasztok!
Hihetelen mennyi eső volt Szegeden , nálunk
egy csöpp sem esett.
Ma ujra be kellett inditanom az öntözést.

Nekenm is volt már hogy villámcsapástol
tönkrement a modemem , telefonom , és volt
hogy a tévé is .
Nem gond , a biztosito fizet mint a katonatiszt.
Igazábol megéri igy felujitani
a cuccot.
Viharban mindig bekapcsolok minden , kéne már
egy uj hütő is. :)

onobody

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1875)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1875
OutdownS!Nem drága 600Ft körül van egy olyan kertészeti(zöld színű tölcsér)csapadékmérő és elég pontos,az a vélemény,hogy 10mm-enként 1mm-t csal -+ba,de általában +ba.Nekem is volt olyan,sőt kettő is!:)Sőt nem is, három és direkt leelenőriztam,hogy hogy mérnek és igen ott volt az 1mm,de attól függetlenül jók azok,csak 2már széttört,mert télen is kinnthgaytam,hogya havat is tudjam mérni.Nekem már hivatalos bádog hengeres szürke színű csapadékmérőm van.Ez halál pontos,de meg is volt az ára(14.000Ft)és alig találtam ilyen úgy hoztak Budapestről nekem.
Ja és én mindig fenntvagyok az interneten,meg bevan lapcsolva a számítógép akármilyen zivatar legyen,nem hagyhatom ki,és hogy az internet is menjen a géppel együtt anélkül,hogy tényleg veszélyes lenne,erre találták ki a szünetmentes tápegységet és így megy a gép áram nélkül is,ez áramszünet esetén hasznos,meg ha netalántán villámlás érne akkor nem menne tönkre velem együtt,mert nincs a hálózati feszültségbe bedugva.Mert volt már ilyen élményem úgy ahogy írta Onobody azt a sort,ugyanis kollégiumba vagyok Szentesen és hallom zivatar volt itthon 14mm esett(április).Pénteken jövök haza és az összes biztosíték lennt, a tv képcsője kámpec,a számítógép monitora kámpó,meg a videonak is vége volt.De más kár nem történt.Bevágott a közeli villanyoszlopba és így terjedt át a közeli házakra nemcsak hozzám.50m-en belül volt és nem voltam itthon,bár nem hiányzott volna éppen számítógépezés közbe,és akkor gyűjtöttem erre a tápra ami magyarul végülis csak egy akkumlátor semmi más,és 1-2h-ig viszi a gépet,persze vannak olyanok amik 1napig is vinnék,de még ez is drága volt.Így ha közel vannak a villámok kihúzok mindent a házba csak ez a gép megy és ha mégközelebb van és látom a veszélyességet akkor ezt a gépet is kihúzom és jövök a szünetmentes táppal.Ja és még egy nagyon nagy dologért jó ez,ugyanis én dörgéseket szoktam felvenni,megörökítem a jobb zivatarokat és ugye elég 1s-es áramszünet és máris kikapcsolt a gép és minden nem mentett adat elvész.Meg is jártam már párszor,de ha ilyen rövid ideig van áramszünet(meg persze lehet tovább is) tehát ami éppen csak kikapcsolná a gépet akkor egyből a szünetmentes tápra vált át és mintha misem történt volna.Mert sajnos itt nálam,nem kell hogy közel legyen a zivatar, van,hogy még a dörgést is alig hallom és máris elmegy az ártam,ráadásul ilyen 1s-ekre,legalább 5percig elmenne,de csak szórakozik.És ha elmegy az áram megy tovább a gép 1.5-2h-t is teljesítmény csökkenés nélkül.Bocs a nem ide illő témáért.
Előzmény: outdownS (1857)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1874
Ki ő?Szél János?
Tozatu Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1873
Különben a Tömböm és az esőjelentőm is ismeri a kenderesi esőjelentődet.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1871)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1872
Éljen,erre megint inni kell!Koc,glugy-glugy.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1871)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1871
Tozatu!Pedig most ahogy nálad esett ez a 16mm,megmondom,hogy Kenderesen csak 12mm esett,most Te győztél!
Előzmény: Tozatu (1870)
Tozatu Creative Commons License 2003.07.31 0 0 1870
Ha már meg lettem szólítva elárulom,hogy semmi jelentős csapadéktevékenység nem volt.A borongós hangulatot váltogatta a fülledt meleg.A kerti növényeknél márcsak a gyomok virulnak jobban.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (1864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!