Keresés

Részletes keresés

kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 89
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 88

Az akku és a töltő még ugyanannyiba lenne ! De ez csak annak jó aki rendszeresen használja másként az akku hamar gajra megy ! Tök mindegy hogy nikkelkadmium vagy más rendszerű akku van hozzá ,mindegyiknek van valami hülyesége ,igazán az asztalosoknak ácsoknak való ! Nekünk a hálózati gyaluk valók ! A bortot néztem ,mert ahhoz adnak álványt is amivel olyan lesz mint egy rendes abrikter!

Előzmény: Mnagy (86)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 87

Olcsó szén 2100 ft/ mázsa és 40 mázsát rendeltem ! Nem túl nagy a házunk ,fával vegyesen, 22 fokos lakáshővel elég lesz ! Lignittel szoktam ,de most a széndioxid kibocsájtási mizéria miatt nem adják normálisan ,igy lett a dió szén ,de még ma sem hozták ! A barkácsoljunk kistraktort fórumon is szivesen látnánk néhány képet a kemperről ,hátha még akadna valami kuncsaft is akinek kellene ,sok ember olvassa az ottani diskurzusokat de nem irnak sosem !

Előzmény: Mnagy (85)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.29 0 0 86

Ezekhez a gyalukhoz mit szólsz:-) a legolcsóbbhoz nincs se akku se töltő....
http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/akkus_gyalu_0

Előzmény: kavicsos64 (62)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.29 0 0 85

"közben várom a téli szén kiszállítását"

dejólmegyvalakinek:-)) én már megsem tudnám venni olyan drága lett.

Régebben csináltam a praktikeres állványos fúrógéphez egy kis satut,ezexerint érdemes lenne eladásra csinálni nagyobbat is.Ritkán használok satut inkább két bak, asztalon, bútorlapon, betonon dolgozok.Pár éve vettem szintén a praktikerben egy kis fémvágó szalagfűrészt negyvenháromezerért, na az sokmindenre jó.Még az előző évezredben kaptam egy E400-as eszterga kereszt szánját, na az alá martam az előző melóhelyemen prizmát így van fém gömbölítőm is,a beton keverőgép motorja szépen megforgatja.Csináltam havernak 2dobos kaszát az MTZ után, ott szinte mindent azzal gömbölítettem, még a fordított szöghajtást is.A kempert évente háromszor csapágyazta ezt 2 év után, akkor is csak a dobokat a gödrös rét miatt.

Előzmény: kavicsos64 (82)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 84

Amerikai módra !

kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 83

Egy orosz satu és prizmás házi gyártásban !

kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 82

Épp garázst és kerítést épitek ,közben várom a téli szén kiszállítását ,és közben még vágom a szomszéd telkén a kukorica szárat ,mert be kéne tömnöm a szennyvíz aknát valamivel ,nehogy bele essen valaki éjszaka ,vagy állat ! Közben még nincs autóm épp lakatolják ! A satu nélkül egyszerűen nem lehet semmit csinálni ! A yutubon több szép művészi satut is csinálnak marógépeken ,valami vasúti sin szerű anyagból !

Előzmény: Mnagy (81)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.28 0 0 81

Jól néz ki, ilyet még nem tapogattam:-) Miért nem csináltál egyet,ennyire nincs időd?

Előzmény: kavicsos64 (80)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 80

Na igy néz ki egy nem öntvény satu ! Ezek kovácsolással és hegesztéssel készültek !

Előzmény: Mnagy (77)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.28 -1 0 79

Vettem is volna de olyan drága hogy bárhogy csináltam nem lett volna rá pénzem 50 ezer körül indulnak az árak ! Ezek nem öntvényből vannak hanem kazánlemezből U vasból hegesztve ,nagyon komoly satuk törhetetlenek ! Melegen formálják a pofa részeket ezek nem is cserélhetők általában ,edzettek is nagy keménységre ! Nem hinném mert nagyon lóg mindenfelé ,nem pontos preciz gyártású ! Mégha mindent illesztek akkor is marad annyi lógás hogy nem feszül össze ! Muszáj vele valamit kezdenem mert ferdén fog meg mindent .

Előzmény: Mnagy (77)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 78

Nem az a baj hanem elöl ahol be van dugva az orsót kisebbre esztergálták mint a lyuk ami benne van igy az egész szó szerint ha megfogod a tekerő vasat kolompol a helyén !

Előzmény: ali kis (76)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.27 0 0 77

A 61-es hozzászólásban kovácsolt acél asztali satut kerestél, csodálkoztam mikor írtad, hogy mit vettél.A kovácsolt acél satut utoljára kovács műhelyben láttam. Nem is értem miért hívják a bolti öntvény satukat kovácsoltnak.A szoros menettől nem fog befeszülni a többi alkatrész?

Előzmény: kavicsos64 (61)
ali kis Creative Commons License 2016.09.27 0 0 76

Ha kivehető az anya, az jó. Lehet, hogy olcsóbb lenne egy anyát hozzá esztergálni a meglévő orsóhoz.

Előzmény: kavicsos64 (75)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 75

Angol gyártású ezért biztos hogy valami coll menet ! De ha nem tudnak olyat csinálni akkor faragtatok hozzá egy anyát is ,még jó hogy kivehető az is !

Előzmény: ali kis (74)
ali kis Creative Commons License 2016.09.27 0 0 74

Kérdés, hogy szabványos metrikus menet, vagy valami tengeren túli csoda.

Előzmény: kavicsos64 (73)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 73

Egyenlőre ez marad nincs több pénzem rá ! Esztergáltatok bele egy rendes menetes orsót hátha jobb lesz mint ami benne van !

Előzmény: Mnagy (70)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.26 0 0 72

Köszönöm.

Előzmény: piedone 69 (71)
piedone 69 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 71

Szombaton van a Vásártéren ahol a cirkusz szokott lenni majdnem a vidi pályával szemben.

Előzmény: Mnagy (68)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.26 0 0 70

Azok a régi jó dolgok.... nekem van két normális békebeli prizmás csúszkás nagyon minimális lógással. 

Előzmény: kavicsos64 (69)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.22 0 0 69

Napokon keresztül csak ezt a rohadt satut kerestem és nem volt semmi ! De gondoltam mihelyt veszek egyet, már is lesz a használt piacon több jó vétel is ! Ma voltam a barkács boltban és megnéztem pár satut ami épp volt a drágább satuk is erősen lógnak az orsó és a mozgópofa is bennük !

Előzmény: öreg mtzs (66)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.22 0 0 68

Fehérváron hol van a lomis piac és mikor?

Előzmény: öreg mtzs (66)
ali kis Creative Commons License 2016.09.22 0 0 67

Szabadulj meg tőle. Vegyél egy békebeli magyar párhuzam satut. Ebben nem fogsz csalódni.

Itt hirdetnek egy 125- öst 15 ezerért.

http://www.jofogas.hu/budapest/Elado_magyar_ontottvas_55362195.htm?first=1

Előzmény: kavicsos64 (65)
öreg mtzs Creative Commons License 2016.09.22 0 0 66

Hát akkor az elég szar lehet az én 40éves satum sem lóg jobban pedig az nem mai gyerek. nincs arra felétek ilyen lomis piac? a multkor fehérváron egész jókat láttam a lomis piacon.

Előzmény: kavicsos64 (65)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.21 0 0 65

Vettem satut ! Új ,de szar ! Vagyis egy remek satut úgy lehet tönkre tenni hogy pontatlanul készítik el ! 100-as öntvény Kenedy ! Egy piszok jó satu lenne, ha már gyári új korában nem lógna annyira a menetorsó benne hogy szörnyű ! De ez még csak az egyik baj vele .a másik a csúszkája is kotyog, lóg , 1mm-nél nagyobb a négyzetes lyuk mint ami benne jár igy a két pofa kb 5-6 mm-t eltér egymástól ! A prciz megvezetés az teljesen hiányzik ,mi lesz vele ha még használom is ,keresztben megy ,nyeklik ! A menetorsó 17mm vastag a fúrat meg 21mm-es ! Esztergáltatnom kell egy másik menetorsót bele ! 50-60 ezerért talán már lehet venni normális satut ,de ami alatta van azt nem szabad megvenni ,de nem volt több pénzem rá !

kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.21 0 0 64

Valóban ! De van ajtó is !! Néztem a gyaludat de nincs ilyen ,vagyis amihez ár is tartozik !

Előzmény: Mnagy (63)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.21 0 0 63

A műanyag ablakot nem kell gyalulni.Nekem egy ilyen régebbi Skil gyalum van, de az falcolni is tud.

http://www.skileurope.com/hu/hu/diyocs/szerszamok/1213/258/gyaluk/gyalu/

Előzmény: kavicsos64 (62)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.21 0 0 62

Tegnap láttam egy új blekdeker gyalut ,hát azt kell mondjam a 20 éves mi gyalunk jobb kivitelű mint az új ! Falcolás már szinte nincs is rajta ! Hogy lehet egy ajtót vagy ablakot egy ilyen géppel kisebbre gyalulni ha meghajlott ,vagy vetemedett ? De úgy látszik kínában ilyen igény nincs !

kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 61

Keresek kovácsolt acél asztali satut !

kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.16 0 0 60

Köszönöm ! Szinte minden márkát át rágtam ,robbantott ábrákat is tanulmányoztam de fúrógépben ami sima fúró nincs nagy választék ,paraméterekben szinte megegyeznek ! Árban viszont van szórás rendesen ! A három év gari is becsapás, mintsem igazi segítség ! Hitacsi dekopírfűrészt vettem, és mondom megnézem a garit, ezt a három évet, és bizony nem is regisztráltam be ! Nincs semmi értelme ha elolvassa valaki, mert a kopásból elhasználódásból eredő meghibásodásokra nem terjed ki ,csak a gyártási hibára ! Ha használja az ember az meg kiderül hamar ,ha ilyen gondja lenne ! A stomernél meg nincs ilyen kikötés ,ez miatt és az ipari használatra tervezve irás miatt választottam ! De megszűnt ez a cég ,gondolom majd más néven megjelenik ,a konkurencia szerintem nem hagyja hogy leverjék az árait ,főleg a nagy márkák ! A boltos is azt mondta de kiválasztottam ezt a jó kis erős fúrót ,mondtam is nem volt véletlen ! Németországban szerelik össze a gépeket ,ez is szempont volt .mondom hátha jobb mint a kinai vacak !

Előzmény: Mnagy (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!