Egy tetszőleges relációban vizsgálva a létező baloldal reakcióit nem túl meggyőző képet kapunk. Bárkinek bármiért lefekszik, csak legyen elég erős ahhoz, hogy belföldön hatalomra segítse.
Ezért vezető párt a Fidesz és ezért vezető ellenzéki párt a Jobbik. Szerintem ez ennyire egyszerű.
Szerintem aközött nagy különbség van, ha -tipikusan ukrán módra- kenőpénzekért korlátlan előjogokat biztosítunk a minket megkenő/segítő partnereink érdekeltségeinek, illetve ha hosszútávú befektetéseket garantálunk jogállami eszközökkel.
Khhmm.. ez megint egy balos legenda, a nagyon savanyú szőlő esete.
Ha a németeknek és franciáknak sem büdös bótolni az oroszokkal, akkor nekünk miért lenne az? Értem én, majd az orosz gázt, villanyt, olajat vegyük meg a németektől és a franciáktól, ilyenkor vagyunk -nem hülyék, hanem- igazi demokraták.
Én azt hiszem a haladó baloldal ezen a vonalon már végleg beégett, mint a multik érdekkijárója volt ismert eddig is, ezért az Orbánnak itt szabad keze van. Senki sem veszi komolyan a baloldali vádakat, szerintem ide érthetjük a balos szavazók nem kizárólag pártpropagandából tájékozódó részét is.
Nem hiszem hogy a nyugatot meghatja hogy mi a gondunk. A legfigyelemkeltőbb az lett volna hogy ha szélnek eresztődik az összes menekült hisz nagy része nem akar itt maradni és tapasztalják meg a problémát a saját bőrükön.
Miert erdekel valakit is a baloldal ajánlata hisz se paripa se fegyver nincs a kezükben. Ha szar van a pelecsintában akkor mindig erdekli a fiszest hogy mi a baloldal ajánlata azaz nincs nekik de ha zsebrekell tenni egy kis pénzt akkor nem kerik a segitségüket ...
Igen, nagyon ellenszenves. Nekem sem tetszik, méghozzá nagyon nem.
Viszont ennél rosszabb lenne, ha a belső harcok uralta kormánypárt képviselőit fillérekért képes lenne megvenni/zsebre tenni bárki idegen érdekek képviseletéért.
Nekem nem szimpi ez a nagy fegyelmezett összetartás. Emlékezz rá amikor MNB-be delegált fidesznyikek kirohangáltak hívni a vezért hogy most mit válaszoljunk mert nem volt egyértelmű az itiner.
Megfélemlitett képviselők nyomják amit mondanak nekik mert ha nem teszik meg a családjukat is kicsinálja a nagy fidesz gépezet...
Magyarán a cselekvés sem az, igazából nem. Csak politika. Viszont akár még jól is kijöhetünk ebből, ahogy a határvédelem nélküli EU-s hülyeségből is. Azt a meccset mondjuk megnyertük.
Demagóg volt a belföldi kampány, méghozzá nagyon? Igen.
Tudatosult végre Nyugaton is, hogy mivel küzd országunk? Igen, kvóta nem játszik, ráadásul egy hivatkozási alap a kezünkben.
Ez rohadt kevés? Igen. De a többi már nem rajtunk múlik, mi csak reagálhatunk.
És amúgy mi volt a baloldal ajánlata? Azt jobb ha nem részletezzük.
Igen, a párthűség megkövetelt a Fideszben, ami -az egyéniben választott képviselők esetében- minden csak nem demokratikus elvárás.
A baloldal pártjai esetében utoljára a Gyula idejében érvényesült némi pártfegyelem, illetve akkor még rendelkezett némi tekintéllyel a pártvezetés ott is. Ezért közös cél érdekében közös munkára is fogható volt e csapat. De azóta nagyot változott a a világ, mert a belső lobbyk és frakciók harcai szétfeszítik a normális működéshez szükséges kereteket, ez is (súlyos) oka a baloldal sikertelenségnek.
Ezt az egymást maró és kicsináló állapotot viszont -kényszerűségből- demokrata attitűdnek állítja be a balos PR és sajtó.
Nos, ez utóbbit viszont nem kajálja be a jónép. Saját jogán impotens a baloldal és nem azért mert fair demokraták közössége a fideszes/jobbikos nácik között.
Habozhat (habzik a szája..) a szánk de megállítani nem tudod őket. Ugye lelőni nem lehet őket és azon az 5000 kilométeren amíg ideértek sokkal többet szenvedtek illetve beleértve a korábbi életüket mint amennyi atrocitás vagy gond érheti őket.
Szóval sok ertelme nincs amit most Orbán csinal ezzel a kerítés mizériával. Rövid határidő, igénytelen munka ...
Orbánék meg amennyire párthű annyira tudatlan képviselők kezébe adtak salátatörvényeket hogy azokat egyéni képviselői indítványként terjesszék be és is vita nélkül minden szart elfogadtattak velük.
Gyurcsány ezt csinálta Orbán meg direkt félrefordittatta a magyar törvény az EU számára. Ugy adtuk le hogy nem egyezett a magyar törvény angol fordítása.
Lehet, nem állítja meg az áradatot, nem is tereli más határokra.
Viszont felvállalta. Nem csupán a kerítés megépítését, de előtte a problémát is megnevezte.
Amíg a haladó baloldal tagadja a probléma létét (amíg tudja és van értelme), majd utána csak arra telik tőlük, hogy a fő ötletük szerint nem csináljunk semmit de azt kéztördelve és aggódóan, nos addig Orbán a nyerő.