Ha ülök, nem mőgé, hanem rá. Utoljára Kakucsra vitt a Volán. Az út java részén ültem. De Volán sofőr is voltam valaha (Zilen), meg a seregben is sofőr valék 2 évig. Téged miért érdekel a téma?
Ti azt mondtátok, hogy egy-két pohár (vörös)bor nem homályosít, sőt "élénkít, frissít". Osztja ezt a közlekedésrendészet; egy-két pohár (vörös)bor elfogyasztása után ülhetsz volán mögé...?
Bort vagy más részegítő italt ne igyatok, se te, se fiaid, ha a bizonyság sátorába mentek, hogy meg ne haljatok: örök parancs legyen ez nemzedékeitek számára,
hogy különbséget tudjatok tenni a szent és a közönséges, a tisztátalan és a tiszta között...
Vajon mi lehet az alkoholban, hogy már "mértékletes" fogyasztása is veszélyezteti az embernek a szent és a közönséges, a tiszta és a tisztátalan közötti különbségtételre való képességét...?
Jaj, kis buta, nem érted, ha nem üti meg a mértéket az alkoholszint, nem baj az? Hmm? Azért mérik, mert keveset lehet. Érted? Van mérték, érted? Hmm? Te semmit nem tanulsz? Hmmm?
Csak nem azt akarod mondani, hogy Áronnak és fiainak valami különös génhiba folytán veszélyezteti az erkölcsi ítélőképességük zavartalan működését a "mértékletes" alkoholfogyasztás, de a Tiédet nem, sőt Téged kifejezetten "élénkít, frissít"...?
3Móz 10,9 Bort és részegítő italt ne igyatok, te se, meg a fiaid se, amikor bementek a kijelentés sátrába, hogy meg ne haljatok! Örök rendelkezés legyen ez nektek nemzedékről nemzedékre. 3Móz 10,10 Így tudtok különbséget tenni a szent és a közönséges közt, a tisztátalan és a tiszta közt, 3Móz 10,11 és így tudjátok tanítani Izráel fiait mindazokra a rendelkezésekre, amelyeket kijelentett számukra az ÚR Mózes által.
Sajnáűlak, hogy ennyire nem vagy képes kimondani; igen, valóban úgy tűnik, hogy a "mértékletes" alkoholfogyasztás nem "élénkít, frissít" (közlekedésbiztonságiaknak is ez a véleméyne), igen Léviták könyve egyértelműen kimondja, hogy csakis a teljes absztinencia biztosítja az ember ítélőképességének zavartalan működését. Vajon miért nem tudod ezt kimondani...?
Istennel nem értesz egyet, nem velem - bár végülis velem sem, mivel én Istennel egyetértek; szerintem is veszélyezteti az ember erkölcsi ítélőképességének zavartalan működését a "mnértékletes" alkoholfogyasztás...