Marha egyszerű: Amíg nincs kapusteljesítmény nincs győzelem. Kapusteljesítmény pedig már jó régóta nincs....Mi lehet az oka???? Talán kissé túlértékeltek a kapusaink ?
Ilic kinevezésénél arról beszéltek, h9gy az egyik feladata a fiatalok beépítése a csappatba.
Látjuk, ez mennyire sikerült. Zoran már menekül, Lukács Pepe is jobban tenné, ha menne, szegény Ligetvárit is jól behintáztatták, hogy majd kap lehetőséget..
"A csapat leggyengébb pontjai jelenleg a kispad és a kapu." -bennem is ez fogalmazódott meg. Nem tudom, hogy pontosan mennyi % az edző szerepe egy adott játékos formájának alakulásáért, de látványosan vannak játékosok akik valahogyan nem "veszprémben vannak" időnként.
Szerintem még a védekezés is egy érdekes dolog, mert annó Momoval voltak nagyo jó periódusok e téren, viszont a legutóbbi produkció az siralmas lett amihez jönnek a formán kívüli kapusok is.
Ha a válogatott szövetségi kapitánya folyamatosan számít rá, akkor nem valószínű. Nyilván Máthé Dominik visszatéréséve nehezebb lesz a helyzete, de Ancsin már azért nem fiatal, Zoráné (is) lehet a jövő. Nyilván a 2024-es olimpiai selejtezőig/olimpiáig nehezebb lesz, de addig eldől az is, hogy Hamburg hogy válik be neki.
Ezzel abszólút egyetértek. Inkább ez, mint a semmire sem jó tilitoli, mikor a fal előtt már 4X megy keresztbe a labda, de látszódik, hogy még elképzelés sincsen. Remili habitusát ismerve, nem lennék meglepődve, ha hamar gatyába rázná a társoságot, hamár Ilicsnek annyira nem mindig megy....
Nem tudom, hogy mit hoz számára Veszprémben a tavasz, de az elmúlt év alapján egy nagyon racionális és a karrierjét figyelembe véve -szerintem legalábbis- helyes döntés született.
Azért azt se felejtsük el, hogy Nenadics általában akkor hibázik többet mikor nem megy a csapatnak és tőle várja mindenki a csodát. Sokszor egész jó lövőszázalékkal kezd, majd a végén lehúzza 3-4 kényszerlővéssel. Szerintem inkább ez, mert ebben legalább benne van a gól lehetősége a tili-toliba már kevésbé. És azért most is kiosztott 6-8 gólpaszt.
Logikus, hogy Nenedics és Mahe több labdát adnak el, mint Elderaa, aki csak alibizik..... A kulcspasszok zömét Nenadics és Mahé adja. Persze, hogy ott jóval nagyobb a hibázási lehetőség! A konklúzió: Nenadicsot nem szabad hagyni elmenni !!
Biztos, hogy van B tervük, de hasonló kaliberű beálló egész egyszerűen nincs több mint Fabregas és Karalek.
A Kielce projekttel kapcsolatban szerintem senkinek sincs üveggömbje. Könnyen elképzelhető, hogy még a Kielce elnöke sem tudhatja, hogy végül mi lesz. Hisz, ha jól értem, előre nem látható dolgoktól függ a projekt sorsa.
Annál profibb klub a Barca! szerintem már biztos képben vannak olyan szinten a Kielce projekttel ,hogy érdemes a Karalekre várni vagy más irányba kell nézegetniük .
Én Ilicet nem feszíteném keresztre egy gyengébb meccs után. Örökölt keret. Kevés tényleges klasszissal, aki máshol is klasszis lenne. Igazából csak Laugéra mondtam volna eddig. (Sérült általában) Tavaly, amikor többet használta a keretet, jobban is ment a csapatnak. Idén a fixhez, csak a biztoshoz nyúl. Nem értem, hogy miért nem lehet az első 10 parcben Patrikkal kezdeni, ahogy tavaly és utána behozni Laugét és Nenadicot, kicsit kiismerhetetlenebb lenne a csapat. Az egyetlen kilenc méteren kívülről is vállalkozó játékosa(Yahia) sérült.
Én ezek tudatában csodát nem vártam tőle, nem tud a gyengébb képességűek helyett játszani.
Børge Lund nekem tetszene a padon. Van BL tapasztalata, fiatal és elég jól meccsel.
Ért a fiatalok felépítéséhez, beépítéséhez. (Máthé, Sandell,...)
Lukácsot Mahé helyett beépíthetné.
Fazekast meg El-Deraa helyére.
Inkább nézném, ahogy Pepe eladja a labdát és nem fut vissza, mint Mahéét.
Zorán is megkapta a lehetőséget és nem vallott kudarcot. Nyílván 5 perc helyett 50-et játszani még szoknia kell koncentráltságban és állóképességben.
Talán ami leginkább érdekes volt belőle, hogy az újságíró elmondása szerint több marketingessel is beszélgetett a Kielcétől, akik bizakodóak afelől, hogy végül fog találni új szponzort a Kielce. Úgy gondolják, hogy mivel év eleje van, ezért ilyenkor a cégek nem szívesen kötnek szponzori szerződéseket, mivel még nem látják jól előre az aktuális pénzügyi évüket. A beszélgetés még a Remili igazolás előtt volt, ő azt mondta, hogy a kulcskérdés az lesz, hogy Dujshebaevet sikerül-e megtartani, ettől függhet a projekt sorsa. Azt is mondta, hogy ő arra számít, hogy eladják néhány játékosukat (külön Remilit és Karaleket emlegette), amivel kihúzhatják addig amíg nem sikerül új szponzort találni.
Árnyalja a biztató képet, hogy az újságíró állítása szerint - a személyes ellentétek ellenére - a város felajánlott pénzügyi segítséget a klubnak, de feltételül szabta, hogy egy könyvizsgáló cég előtte átvilágítaná a Kielce pénzügyeit, beleértve a szerződéseket is. Ebbe a klub nem ment bele. (Ha ez tényleg így van, akkor lehetnek még csontvázak a szekrényben.)
Ezt még én teszem hozzá: A Barcelona most elég nehéz helyzetben lehet. Fabregas jön Veszprémbe, ha Karaleket szeretnék pótlásnak az kitudja, hogy összejön-e nekik... Elvégre nyárig elképzelhető, hogy megvan a Kielcének a szükséges pénz (különösen Remili távozásával), szóval nekik nem biztos, hogy sürgős most eladni Karaleket, utána pedig egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy találnak szponzort. Lehet a Barcelona végül két szék közé esik.
Nyílván jövő héten nem lesznek ennyire gyengék,de azért 45 perc alatt 18 gól a Magdeburgtól elég sovány, ezzel még a tegnapi Veszprém is felvenné a versenyt.