Ha picit komolyabban meg van fúrva a henger, a dugattyú simán beleérhet a hengerfej felfekvő peremébe. Nekem miután fel lett fúrva 40-esre, akkor kellett erre rájönnöm. Ugyanitt bejáratott 40-esre fúrt henger fejjel eladó. :))))
Annak idejét a Simsonba kaptam olyan kisipari dugattyút ami hidegen még jó volt de melegen összeért a hengerfejjel.A dugó teteje meg a hengerfej belseje pattanásos lett :D
Nekem is van egy hengerfejem ami már olyan alacsony, hogy nem fordul át a motor. Azt milyen benzinhez méretezhették? Csak az a bosszantó, hogy fél napig takarítottam le a mocskot róla.
Azért 11-esig ne menjetek le mert akkor 95-ös benzinnel már kopogni fog.Vagy utána használd 98-assal.Van egy könyvben egy táblázat ami azt mutatja hogy miként változik a teljesítmény és a fogyasztás a motor sűrítési viszonyának változtatása után.
Adtam Julcsának egy Riga hengerfejet gyakorolni, meg 2 Mustangét leszedni fél millivel, a sajátját megcsinálta, de én nem kaptam vissza lószart se. Őt kérdezd, és légy szíves emlékeztesd is erről. :))))
Igyekszem a legközelebbi börzén ott lenni JAWÁval, remélem összefutunk! :)
Olyat kérdeznék, hogy játszott-e már vki a lepényhal kompresszió viszonyával?
Van egy munkatársam, az mindenféleképp rá akar beszélni, hogy marjak le a hengerfejből, mert az segíti az égést és a teljesítményt...ugyebár a régi oktánszám helyett ma már 95-ös van amit kb. 11-es és felfelé kompressziójú motorokra van számolva..
A mustang gyári sűrítési kompressziója 9,2; kiszámoltuk, ha ~0,95 mm-t vennénk le a hengerfejből, akkor lenne 11.
Vigyél egy szál vezetéket a mexatól a trafóig és ha van házag annak czikrátni kell. A trafó másik végét testeld le. Vedd le a pipát és a kábelen ellenőrizd az iskrát.
:S Pedig ez a tank nagyon tetszik. Meg hát lusta is vagyok ahhoz, hogy előkészítsem fényezésre, gittre is elb@szni csomó pénzt, wáááá.... Sokba lesz nekem ez a motor, nagyon sokba...
Megmondom őszintén, ezt a tankot nem feltétlen szeretném eladni, túl jó állapotú ahhoz, van viszont egy másik, belül ezzel közel azonos állapotú, kívülről szép katonazöldre lekenve, még mindig érezni rajta a trinát szagot hmmm :))))
Azon vannak apróbb horpadások, de minimális gitt segítségével újjá varázsolható.