Jól van Magyarliba akkor írok!:)Na szóval megnéztem mi várható az időjárásban és inkább megyek és locsolok...Itt délen semmi se lesz az OMSZ 1mm csapadékot mutat hozzánk az egész kócerájból ami közelít,de Magyarliba Te kaphatsz belőle rendesen,adja az ég!
De megint dk Mo. van a leghátrányosabb helyzetben!:((Mikor lesz ennek már vége?Az volt a jó mikor Jugoszlávia felől jöttek a mediterrán ciklonok, a nagy esők és akkor mindig tudtam,hogy elkap engem,sőt elsőnek engem mikor belépett az országba és esett is az eső.Most meg mindig csak az ény felől érkező frontokra kell számítani,hogy idejön-e valami alamizsna belőle,vagy szétoszlik mire ideérne és dk-re semmi sem jut!:(
Na nem baj,majd Októbertől jönnek a nagy őszi esők,amiből majd dk kap sokat,meg a téli havazásokból!:))
Lehet már holnap estétől élő zivatarjelentést adok innen Szegedről,ha lesz!:)
Magyarliba!Légyszives azért ennyire ne költsd át a nevem,a többi mind jó csak a szélfranci kicsit nemtetszik.Persze nincs SEMMI baj,nem megbántásként akarom írni nehogyazthidd!A Ferihurri vagy az ilyemik jók lesznek rövidítésnek!:)Köszi!
Olyan vagyok,mint Pista bácsi,ha nem esik akkor nem láttok.Szörnyű semmi csapadék Augusztusban,és nem nyaralok,csak spórolok a nettel.Az még nincs korlátlanul nekem.Na sziasztok,lehet még 2hétig nem jelentkezek?:(
Nincs eső egyszerűen.
Azért egy kis babapancsolásnyit hagyjatok,mert mi is odamegyünk!Mármint vizet.:)
Frint,ha még olvasod esetleg,ma dugványoztam rozmaringot,ha nem lenne a fickónak.Csak hogy nyugodt szabid legyen.
Ferrihurri!1mm csapadéktevékenység volt tegnap minyállunk.Szerintem a túri beachon is.
Frint! a nagy csomagolás közepette nehogy megfeledkezz a vízről! Vigyél magaddal jó sokat, mert ha szeretsz úszni a vízben, akkor feltétlenül gondoskodj róla magad, mert ott ahol kéne lennie eredendően, nevezetesen a Balaton "teknőjében", ott bizony nincsen!
( nekem maradt a Füredi Borfesztivál, azt megúsztam víz nélül, de nem szárazon :)
Pista bácsi köszöni, de ha nem esik, nem látom...
Afféle esőmanó, vagy mi.
Off: vadcitromod ügye stagnál, bár minap mutattak az Ökoplant telepén 1-2 jókora példányt, csúful visszavágva, földlabdával, sokezerért, tikkadozva. Hazavinném szívesen, ha ingyen lenne, megpróbálnám túlélésre bírni, csak nincs helyem...:(
A másik forrást talán a szombati növénybörzén el tudom kapni, de nem ígérek inkább semmit...
Szerzek Neked rozmaringot,ha nincs már hajtatok,de nem kifejezetten úgy adta a kertész,hogy télálló,csak azt mondta,hogy próbáljam meg takarással,védett helyen.Két éve próbáltam,azt direkt rendeltem,de nem bírta ki.
M.Libus,Pista bácsi jól van?
Hát nem csúnya a környék, főleg ha hozzászámítjuk a helyi nagymúltú dísznövénykertészetek jótékony hatását. Ennek ellenére jöhetne ennél sokkal több eső is... A veteményest már megszüntettem, a munka mellett nincs időm sajna kínlódni vele. Csak paradicsom, fűszernövények és hát mindenféle egyéb kerti "haszontalanság".
Szia, van olyan nap is ott a kuruc oldalon, hogy nem esik az eső? Gondolom minden zöldell felétek...képzeld, a cékla lassan kezd visszabújni a földbe, mintha kisebb lenne mint a múltkor volt. Őrület.
Te vagy az én utolső mentsváram...tudnál szerezni/küldeni abból a télálló rozmaringból?
Télen kipuszult, nagyon hiányzik nekem a látványa, az illata. Frint
Álmodozás az élet megrontója,ezért már ültettem télálló pálmát,rozmaringot,kivit,hátha ideér és nem fagynak ki.És a leándereket sem kell ki-becipelni.:)
Biztos, hogy nem fehér embernek találták ki ezt az időt. Itt ugyan volt egy jó kis zuhi tegnapelőtt délután, de reggelre szinte nyoma veszett. Kíváncsian várom a jövő hetet, addig vszleg marad ez a teveürülék-szikkasztó meleg...
Áfony!
Vegyél leckéket az arab szomszédodtól homokvihar-túlélésre és egyéb szaharai praktikákra!
Hát én nem erről álmodom.Nekem jó lenne gyerekkorom meteorologiája is, azt bírom, szeretem, az itteni növényvilág is arra lett kihegyezve, a tevék meg menjenek a fenébe. :-)))))
OK, én már régóta erről álmodozom...kisebb struccok, növendék tevék az ólban, hatalmas gyapotültetvények a távolban, fűszeres illatok az oázis felől. Estefelé felélénkülő élet, a bazársoron az arab árus vászonzsákokból méri az őrölt fűszereket, a fél világ randevút ad egymásnak az asztalánál... Álmodik a nyomor... de álmodozni jó! Frint
Onobody!Azért ne mesett olyan sok,néhány helyhez képest!A hónap csapadéka 58.8mm lett Júliusban.Eddig Augusztusban 1.5mm,mert ennyi eső volt ma,de Szeged többi részén,meg 9mm esett!Már megint kezd az átok visszaszállni,hogy nálam esik a kevesebb!:(
Frint!Nemtudom,sajnos ide nemjött vissza a ciklon,de Budapestet még tegnap is áztatta az eső,meg Veszprém-et.Itt maradt 35.5mm ebből a front-ból.