Keresés

Részletes keresés

musseln Creative Commons License 2010.10.27 0 0 692
Vasárnap érkeztünk haza a Carnival Baja Mexico 4 napos hajóútjáról. Immáron a második hajóút a Carnivallal és ez is nagyon jó volt. kedves személyzet, kényelmes hajó, jó kaják, kitűnő műsorok. Sajna az időjárás nem volt túl jó, sokat esett az eső, de ebbe gondolom a hajós társaságnak nincs sok beleszólása. :( :))
stilo1 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 691

Hello

Erdeklodnek Toletek hogy decemberben megyek egy msc utra .

Valaki irta hogy nem tetszett neki az msc ( en eddig costaval es royalal voltm)

Mi volt vele a problema?

En tapasztalatom szerint a costa nagysagrenekkel jobb mint a royal (tisztabb , jobb kiszolgalas, jobb kaja) .

Irtatok meg azt is hogy lehet genovaban foglalni olcsobban parkolast ( hol lenne az)

Es meg egy utolso :

A 704 cod jelu italpakett mit tartalmaz?

Hol lehet inni csak a bufe es az ulteteteses helyeken?

A barokban nem?

Nagyon jo aron sikerult ezt az utat foglalnom ausztiaban 12.10-12.21 msc fantasia

genova -tenerif 500 euro es benne van ez az elobb kerdezett 165 euro erteku italjegy is:)

Ide az egyik baratommal megyek es most neztem hogy ugyan ez az ut most van januar vege hasonlo aron csak van benne egy igyenes busztranszfer becsbol .

500 fzetve es adva 165 italjegy plusz meg a 195 euros buszjegy is .(szinte ingyen van)

Valaszokat elore is koszonom.

kismutya Creative Commons License 2010.10.22 0 0 690

Szia Gábor!

Megjöttetek a nászútról? MS lous Majesty-vel ezen az útvonalon voltatok? Ha igen kérekszépen részletes beszámolót, mert mi is ide készülünk.

Útvonal:
Genova - Marseille - Palma de Mallorca - Almeria - Tanger - Ibiza - Barcelona - Genova

VAgy ha valaki már volt ezen az útvonalon, az is legyenszives irni élménybeszámolót.

Köszi Kriszti

Előzmény: maj15 (489)
SVien Creative Commons License 2010.10.17 0 0 689

Sziasztok!

Kedden hazaértünk a Costa Pacifica mediterrán útjáról. Szinte minden tökéletes volt. Köszi mindenkinek a segítséget és szívesen segítek én is másoknak, ha kérdések merülnének fel. Csodálatos a hajó nem tudtunk vele betelni. Természetesen már tervezzük a következő utunkat. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt a hajókázást, ez minden pénzt megér!!!

Üdv, Vien

lizbeth5 Creative Commons License 2010.10.16 0 0 688
Szia Szeszilke!

Mi tömegközlekedtünk Miamiban. Viszont nyelvtudás nélkül tömegközlekedni kicsit nehezebb, mert kusza a rendszer :) Mi South Beachen voltunk hotelben, nagyon jó volt, és az ára is megfelelő. A neve Hotel Chelsea. Miamiban van még a seaaquarium, az is nagyon jó, fóka, gyilkosbálna és delfinshowval. Az a gyerkőcöknek érdekes lehet.
Előzmény: travel60 (687)
travel60 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 687
Carnivallal még nem voltunk. Segítséggel biztos menni fog az online check in.
Mi is Miamiból indultunk. Menjetek el az Everglades mocsárba, a gyerekeknek tetszeni fog a mocsárjáró.
Mi olyan szállodát válsztottunk, ami könnyen megközelíthető. Nem igazán lehet fürdeni januárban, hideg a víz. Viszont nagyon olcsón lehet vásárolni Miamiban. Rengeteg Mall és Outlet van, ahol az itthoni árak töredékéért lehet jó minőségű ruhaneműt és cipőt venni. Bár most, hogy ilyen nagyon figyelnek a súlyra a repülőtársaságok, meg kell gondolni mit veszünk.
Miamiban feltétlenül érdemes autót bérelni, mert tömegközlekedés gyakorlatilag nincs.
Előzmény: szeszilke (686)
szeszilke Creative Commons License 2010.10.15 0 0 686

De jó, hogy máris válaszoltál. A Carnival liebertyvel megyünk. Miami-ból indul. Fogalmam sincs, hogy hogyan kell on-line "csekkolni" ez a boarding pass? Majd hívok segítséget szerintem.

Miamiban mit érdemes megnézni? Lehet fürdeni az óceánban januárban? A szállodák medencéje fűtött? Érdemes a parti szállodában lakni, vagy belváros, vagy esetleg jók a reptéri  olcsóbb , de több szolgáltatást nyújtó szállodáiból választani? Mondjuk a szilveszteri szállást már a parton foglaltuk, de az viszonylag drága, és nem túl igényes. A hajóút után még lesz 2 napunk, amire még nincs szállásunk. Ötlet?

Köszi

Előzmény: travel60 (684)
szeszilke Creative Commons License 2010.10.15 0 0 685

szia!

Bocsi , hogy csak most reagálok, de ezer a dolgom. A carnival-lal megyunk, nem utazási irodán keresztül foglaltuk az utat, hanem a hajótársaságtól közvetlen. Már traveller is ellátott számos jó tanáccsal, de szívesen veszem mindenki tanácsát.

Előzmény: lizbeth5 (674)
travel60 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 684
Delfinekkel úszni szerintem Cosumelen érdemes, ezt le tudod foglalni akár a neten is.
Nem tudom, melyik társasággal mentek, mi a Royal Caribbean.nel voltunk, előre megcsináltuk az online check in-t, így nagyon gyors volt a beszállás. Ha Ti is Royallal mentek, mindenképpen ajánlom ezt.
Ha megírod, melyik hajóval mentek, talán többet tudok segíteni.
Előzmény: szeszilke (683)
szeszilke Creative Commons License 2010.10.15 0 0 683

Szia!

Nagyon örülök a válaszodnak, nagyon sok fontos dolgot tudtam meg, Köszi. Delfinekkel úszásról mit tudsz( a gyerekeknek ez a fő program)? Én A hajótársaságtól fodlaltam az utat on-line, de a beszálló kártyát fogalmam sincs, hogy hogyan kell intézni. A beutazási engedély az e.s.t.a.-tól megvan, ezt kell csatolni? Majd olvasgatok a fórumon, v.ki biztos írt róla.  Akkor a hajón ne fizessek elő semmire? Írásod alapján minden olcsóbb a parton?! Nagyon szívesen venném, hogyha írnál még, sajnos kezdő travellerek vagyunk, és az angol tudásunk is gyatra. Tényleg beszélnek németül a hajón?

A hajó közepén foglaltunk kabint a 2. szinten, az jó? A vacsoránál is vannak különböző választási lehetőségek erről mit tudsz? 

Előzmény: travel60 (682)
travel60 Creative Commons License 2010.10.08 0 0 682
Szia!
A kikötői illeték általában benne van az út árában, de legalábbis egészen biztosan akkor kell fizetni, amikor az egész utat fizeted.
A hajón már csak az ottani fogyasztásodat ( abból is azt ami nincs benne az árban már eleve) és a borravalót kell fizetned, illetve a fakultatív kirándulást, ha akarsz ott befizetni valamire.
Minden kikötőben kiszállhattok, azért természetesen nem kell fizetni.
A Nyugat Karib út minden kikötője megnézhető egyénileg.
Cosumel - Itt elmehettek sétálni, vagy strandolni egyet, ha nem akartok sokat költeni.
Talán ez az egy hely, ahol ha el akartok menni Tulumba, Xel Ha-ba vagy Xcaretbe, akkor érdemes befizetni, mert ezek távol vannak. A hajón befizetett utasokat mindig megvárja a hajó, amúgy nem. Biztos vannak közelebbi helyek, ahol lehet úszni delfinekkel és le lehet foglalni a programot neten, de az időre figyeljetek oda. Itt egész nap van a hajó, így valószínű nincs gond.
Jamaica - akár taxival végigmehettek a szigeten, akár gyalogosan sétálhattok. Mikor kiszálltunk, több helyi szervezésű programot kínáltak féláron, mint a hajón. Mi a Dunn's River Falls vízesést másztuk meg. Nagy kaland volt.
Cayman - én már többször említettem, Nektek is ajánlom, hogy menjetek el a Stig Ray City Sandback - re hatalmas rájákat simogatni. nekünk óriási élmény volt. A kikötőben féláron árulják, mint a hajón. Utána még sétálgatni, vásárolgatni is volt időnk.
Valóban elegendő egy szóda csomagot ( minden szénsavas üdítő ital benne van ) venni. A kártyádra ragasztanak egy piros jelet, ezt felmutatva kapod az italt, annyiszor, ahányszor akarod. Nyilván egy kártyára nem kérhetsz egyszerre négy pohárral, de ez megoldható. Persze, ha a gyerekek külön vannak a hajón, akkor érdemes nekik is venni egyet, a gyerekeké féláron van. Arra figyeljetek, hogy ez a csomag csak az első nap vásárolható.
Milyen társasággal és melyik hajóval mentek? Csak ez a három kikötő van?
Mi Haitin is kikötöttünk, igaz az csak strandolás volt.
Most látom milyen hosszúra sikerültem.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv:
travel60
Előzmény: szeszilke (673)
travel60 Creative Commons License 2010.10.08 0 0 681
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Úgy érzem a szavaidból, hogy kicsit Ti is megfertőződtetek, és nem ez lesz az utolsó hajóutatok.
Mi korábban a Royal Caribbean társasággal voltunk kétszer Karib tengeri úton.
Mindhárom út nagyon jól sikerült, de ha még mennénk, egészen biztosan a Royal Caribbeannel mennénk. A hajó hangulata, az ellátás színvonala, a személyzet kedvessége, a szervezettség, a programok minősége magasan az MSC fölött volt.
Szóval lehet ezt még fokozni. Egyszer próbáljátok ki !
Üdv:
travel60

Előzmény: SzE57 (677)
musseln Creative Commons License 2010.10.06 0 0 680

Szinte mindenhol lehet bóklászni. Ha ráadásul nem vagytok elveszett fajták és szerettek egyedül felfedezni helyeket, akkor tegyétek! Ahogy olvasgatom, az európai kikötőknél van, hogy transzfer kell a kikötőből a városba, max az, a többit pedig nyilván egyénileg is lehet intézni.

Én is ennek a híve vagyok, de pl. azért a Bahamákon befizettem 1-2 snorkeles programra, de azért azt hiszem az egy más kategória. De idén is kinéztem mindent és egyénileg megyünk majd. :) Alig várom, pénteken indulunk (az USAba, a hajóút majd csak 18-án). :)

Előzmény: LAndi87 (679)
LAndi87 Creative Commons License 2010.10.06 0 0 679
Sziasztok!

Latom mar tobben voltatok hajouton, ezert hozzatok fordulok a kovetkezo kerdessel:
ha nem fizetunk be minden nap, minden kikotohelyen a fakultativ programokra, attol meg ugye el lehet boklaszni a varosokban, ugy, hogy mi allitjuk ossze a programot? Ti mit javasoltok, mindenkepp a csoportos, idegenvezetos kirandulasokat ajanljatok?
Csak azert gondoltam erre, mert nem vagyunk elveszett emberek, voltunk mar city breaken, idegenvezetok nelkul es nagyon jol ereztuk magunkat.
udv,

Andi
aqua80 Creative Commons License 2010.10.02 0 0 678
Szia Szonja!

Amikor bejelentkeztünk a hajóra, akkor kérdezték hogy hogyan akarunk fizetni. Mi kp.-ban fizettünk, feltöltöttük pénzzel azt a kártyát amit a hajón használtunk. Az utolsó napon rendeztük a számlát, amit előző este raknak be a szobádba(megjegyzés: sokan nem értettek egyet ezzel a számlával és ezért nagyon sokan voltak a számlakiegyenlítésnél). Mi, mivel jószerivel csak ásványvizet ittunk, így nem vettünk semmilyen italjegyet. Egyébként meg bármit fellehet vinni a hajóra(étel, ital), senki nem törődik vele!

Reni
SzE57 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 677

Szia Travel60!

Remélem még időnként be-benézel a fórumra. A hétvégén érkeztünk meg a Splendidáról. Neked és Viki76-nak köszönöm értékes információtokat, mely hozzásegített bennünket, hogy igazán jól érezzük magunkat és kicsit ismerősként közlekedjünk a hajón.

Kedvezményes kiránduláscsomagokat árultak még a behajózásnál. Kb. két kirándulás áráért három kirándulást (Aix-En-Provence, Barcelona, Taormina) lehetett venni. Mi erre befizettünk és úgy érezzük, hogy jól jártunk vele, hiszen sokkal többet láthattunk, mintha egyénileg mentünk volna. Az italcsomagot is megvettük már a behajózásnál, így azzal sem volt gond.

A hajón fizettünk be a delfinnel úszásra, ami életem nagy élménye volt. Csodás!!!!

Írtad, hogy a korábbi hajóutad még ennél is jobb volt, ezek után kiváncsi lennék, hogy ezt miként lehetett "überelni".  Mondtam is a páromnak, hogy jó lenne ha a genovai kikötőben valaki közölné, hogy maguknak nem kell kiszállni, mert valaki mégegy körre befizette magukat. Hát sajnos nem így történt, hát hazajöttünk.

TASIN Creative Commons License 2010.10.01 0 0 676

Köszi szépen!!

A másik kérdésem, Kecskemétről indul a buszunk Savonába, kb mennyi idő az út? Írtátok, hogy a vacsi étlapos, előző napon ezt is megkapjuk a kabinba, vagy majd az asztalnál kell agyalni, hogy mi-mit jelenthet? Sajna már nem volt időm felfrissiteni az amúgy sem fényes angolomat..:-((

Köszi

Előzmény: travel60 (664)
fancsyka Creative Commons License 2010.09.30 0 0 675

Szia Svien Mi most jttünk vissza a Costával, minden tokéletes volt . Barcelonában 6 EUR/fő áron vitt el a shuttle busz a kikotő bejáratáig, onnan gyalog mentünk végig a La Ramblán, végül is lett volna idő metróval elmenni a LaSagrada Familiához is , de mi nem mertük megockáztatni. A szervezett kirándulások egy átlag magyar családnak drágák, kb. a tizedébe kerül nállóan. Máltán a kikotőtől indul a 198-as sárga busz ez is nevezetesség Máltán és fejenként 1 EUR -ért bevitt a kozpontba és vissza. Tuniszban tényleg a taxi tünt a legjobbnak, 40EUR-ért négyünket bevitt a Medinához, megvárt és visszavitt a hajóhoz. Sziciliában az Etnát néztük meg, a kikotőnél lesznek taxisok vagy annak mondják magukat, szóval 70 EUR-ért felvitt négyünket az Etnához, ami kb. háromnegyed óra, megvárt minket és visszavitt a kikotőbe. Fizetni mindig a végén kellett. Mallorcán gyalog el lehet jutni bárhova, mi egyébként felszálltunk egy helyi buszra , fejenként 2 EUR volt. Rómába mi is vonattal mentünk minden félórában indul, érdemes a kikotés után rogton indulni. A kikotő bejáratáig ingyen visz a shuttle busz. A vonatjegy 9 EUR/fő, 24 óráig érvényes és érvényes metróra és buszra is. Ki kell tolteni és érvényesíteni kell az állomáson is oda-vissza, és a metrónál is. Rómában a Szent Péter téri állomásig mentünk, onnan gyalog is be lehet járni a belvárost, térképet adnak a hajón.

Ha gyerekekkel mentek szerintem érdemes boys and girls italbérlete venni, ami 23 EUR és 10 alkoholmentes italt tartalmaz. Nemcsak üdítőt, hanem koktélokat, fagyikelyhet is lehet rajta venni, ami egyébként nagyon drága lenne. Ha nem beszéltek jól valamilyen nyelven, akkor érdemes gasztronómiai szótárt vinni, mert a vacsoránál étlapól kell választani. Hát egyenlőre ennyi, ha tudok szívesen segítek ha van még kérdésed.

Előzmény: SVien (666)
lizbeth5 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 674
Szia Szeszilke! Melyik hajótársasággal mentek? Mi a Princessel voltunk tavaly, bár nem nyugati hanem inkább keleti karib úton, viszont náluk a partra jutásért nem kellett fizetni. Az utazási irodánál, ahol foglaltunk a kikötői illetéket fizettük az árban. Az italjegyet lehet egy főre, és akkor többedszerre kéritek ki az italokat. A kirándulásokat ott is lehet foglalni, minden előző nap küldik a lehetőségeket, de lehet előre is neten.
Üdv: Liz
szeszilke Creative Commons License 2010.09.30 0 0 673

Szia! Olvasgattam a fórumot, látom jártál nyugatt karib hajóúton. Help!

Jan 1. indulunk, mennyi a kikötői illeték/fő, mikor kell fizetni, vagy benne van a jegy árában? Consumel, Jamaika, Cayman szigetek a megállók? Tudsz abban segíteni hogy hol mit érdemes megnézni, illetve mennyibe kerül (mi 2 gyerkőccel mennénk.) Maga az, hogy kivisznek a partra azért is fizetni kell? Mert egy csomó programot: pl a delfinekkel úszást a neten is regisztrálni lehet. Vagy csak komplet lehet előfizetni a fakultatív kirándulásokra? Igy is drága , szeretnék spórolni amit lehet. Arra is van lehetőség, hogy a családból egy valakinek veszünk "ital jegyet" vagy mit? Előre is köszi, várom válaszod, illetve válaszaitokat, bárki segít.

Előzmény: travel60 (642)
solivere Creative Commons License 2010.09.29 0 0 672

Szia Aqua,

Kérdezhetek még?

A hajón készpénzben vagy kártyával fizetettek a végén?

Az italokra vettetek csomagot, vagy mindeig eseti volt?

Nagyon köszönöm!

Szonja

aqua80 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 671
Sziasztok!

Ismét itt vagyok! A legutóbbi kérdésre válaszolva: a bechekkolás kb. 1 órát vett igénybe. Mi 2 órakor érkeztünk a hajóhoz, így kényelmesen betudtunk jelentkezni. Szerintem ilyentájt már érdemes ott lenni a hajónál.
Folytatom akkor a beszámolót Máltával. A kikötőből egyenesen el lehet sétálni a városba, nem szükséges semmilyen járművet igénybe venni. Én ajánlom a városnéző buszt, ami olcsó(10 euro/fő), és legalább 3 órát utazhatsz vele. Vannak fontosabb állomásai ahol le is szállhatsz róla és akár a következő buszra(30 percenként járnak) az érvényes jegyeddel fel is szállhatsz. Jegyet közvetlenül a kikötő mellett tudsz venni, az információs bódénál állítottak meg minket ajánlva a buszt. Málta nagyon tetszett és olcsó is! Messinába eleve kevés idő van. Mi már itthon elterveztük hogy elmegyünk Taorminára. A taxik a kikötőben várták már az utasokat, fix árakkal. Mi 4-en mentünk és 120/euro-t fizettünk összesen. Nekem tetszett Taormina, a görög színház(reggel 9-kor nyit) és természetesen maga a táj, háttérben a gőzölgő Etnával. Csak az idő volt kevés, mert 1 óra múlva már indult a taxi vissza Messinába. A maradék időben Messinába sétáltunk, de sok látnivaló nincs a városba. Az utolsó nap Róma következett. A kikötőből ingyen kivittek(nem nagy távolság) a kikötő bejáratához. Már itthon elhatároztuk, hogy vonattal megyünk be Rómába. Szerencsére többen jöttek a hajóról ezzel a szándékkal, így a part mentén végig mentünk és kb 10 percre rá megtaláltuk az állomást. Mielőtt az állomást elértük, egy kisebb falatozónál már meglehetett venni a vonatjegyet. 12 euro/fő volt és ezt tudtuk használni a metróra is. A vonat kulturált volt és az út kb 1óra 10 perc(a menetrendet le lehet tölteni az internetről). Megáll a Szt.Péter Bazilikánál is, de mi a Colosseum felé vettük az irányt. 10 órakor már ott voltunk és bebarangoltuk a város központi részeit. Nem bántam meg hogy bementünk, mert azért így is 5-6 órát tudtunk a városba tölteni. Egyenlőre ennyi, és ha bármi kérdés van szívesen válaszolók!
solivere Creative Commons License 2010.09.27 0 0 670

Szia,

De szuper, hogy ilyen részletesen írsz, nagyon köszi!

És várjuk tényleg a folytatást!

Még egy kérdés így hirtelen: Ti hánykor tudtatok bechekolni a hajóra? Szerinted hányra célszerű a kikötőbe érni?

Csak amiatt lenne rá szükségem, mert mi kocsival megyünk, PAdovában alszunk, és, hogy hogy lőjjem be a reggeli indulást!

Köszönöm!

Szonja

SVien Creative Commons License 2010.09.26 0 0 669

Szia,

köszönjük a tökéletes beszámolót és várjuk a folytatást.

Vivien

Előzmény: aqua80 (668)
aqua80 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 668
Sziasztok!

Először is a biztosítással kezdeném: mi a postán kötöttük meg, mert több rokon is ott dolgozik. Csak Európára vonatkozott, mert az afrikai már jóval drágább lett volna. Így 2 főre 8000ft-ra jött ki. Szerencsére nem történt velünk semmi olyan, amikor is használni kellett!
Folytatom a kirándulásokkal: a hajóról leszállva általában mi busszal jutottunk el az adott város központjában. Marseilleban, Barcelonában ezért kb.10euro/fő fizettünk(oda-vissza), mivel ezt a hajó szervezte. Érdemes volt igénybe venni, mert a kikötőből gyalogosan hosszú lett volna az út és megnyugtató hogy ahol lerakott a busz ott fel is tudsz majd szállni visszafelé is. Ez alól Málta volt a kivétel, mert ahogy kiszálltunk a hajóról egyből belehetett sétálni a városba. Minden este a következő várossal kapcsolatos szervezésekről és a hajón lévő programokról értesültünk egy prospektus segítségével, amit a szobába raktak le. Marseillebe, mint mondtam busszal mentünk be, és ott mi magunk fedeztük fel a várost. Az idő bőven elegendő volt, mert olyan sok érdekesség nincs a városba. Barcelonába a busz 1 utcára a La Ramblán(fő utcán) tesz le, és mi metróval elmentünk a Sagrada Familiahoz. Ott kb. 1 órát voltunk, majd visszamentünk az óvárosi részhez. Sajnos itt nem sok időnk volt, mivel a hajó már indult kora délután tovább. Tuniszba, ahogy kiszálltunk a hajóról a kikötőbe már nagyon sok taxi várta az utasokat. Ezek megbízható, szervezett társaságba vitték el az utasokat Medinába(bazárba), vagy egy nagyon szép halászfaluba és még egy helyre ami nem jut eszembe. Ezek közül lehetett választani és befizetni még ott a kikötőben. Mi a Medinába mentünk be 30 euro/fő áron oda-vissza. Én a bazárt és a velejáró alkudozást élveztem. Nem voltak olyan tolakodók az árusok, én rosszabbra számítottam(Egyiptomba már edződtünk).
Bocsi, hogy ilyen aprólékos vagyok, holnap folytatom!
solivere Creative Commons License 2010.09.26 0 0 667

Szia,

Engem is érdekelne! Mi október 9-én indulunk Genovából a Splendidával ugyanarra az útra. A férjem 40. születésnapjára lesz meglepetés, régi álma, de még nem tudja, csak előtte lévő nap mondom meg neki!
Szóval hálás lennék minden infonak, főleg ami a kirándulásokat érinti, hogy hogy lehet bejutni a kikötőből a városokba. Ezen kívül is érdekel minden !

Nagyon köszönöm,

Szonja
SVien Creative Commons License 2010.09.26 0 0 666

Szia,

engem érdekelne minden részletesen is. Mi okt. 4-én indulunk, de a Costával. Az azonos uticélok, mint Barcelona, Tunisz, Málta és Róma kirándulásai fontosak lennének, mert mi is magunk fogjuk szervezni az utakat. De érdekel minden, amire oda kell figyelnünk vagy Ti másképp csináltátok volna.

És hol kötöttetek biztosítást? Most én épp ezzel "küzdök".

Privi cím: sinkovits.vivien@freemail.hu

Előre is köszi! Aztán ha megjöttünk én is szívesen válaszolok bárki kérdésére.

Ui: és gratula az ifjú párnak!

Vivien

Előzmény: aqua80 (665)
aqua80 Creative Commons License 2010.09.25 0 0 665
Sziasztok!

Múlt hét szombaton érkeztünk haza a nászutunkról! A Splendidával voltunk a Földközi-tengeren(Genova-Marseille-Barcelona-Tunisz-La Valetta(Málta)-Messina-Róma). Nagyon szuper volt! Ahogy megláttuk a hajót egyből elállt a lélegzetünk. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt az utat! A kirándulásokat mi magunknak szerveztük, beleértve Rómát is. Ha bárkinek kérdése van ezzel kapcsolatban szívesen válaszolok!
travel60 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 664
Nincsen semmilyen korlátozás sem db sem kg
Előzmény: TASIN (663)
TASIN Creative Commons License 2010.09.23 0 0 663

Sziasztok!

Mennyi súlyú poggyászt lehet felvinni a hajókra? Van valami extra kikötés a mérettel, súllyal, kézipoggyászra ? Mi a Costa Concordiával megyünk, de gondolom ez általánosan van meghatározva.

Köszi előre is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!