Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13913

Alvin Lee kzében jobban allt az mar teny:-)

Előzmény: trambi (13912)
trambi Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13912

Mifelénk ezt ugy hivják hogy disszociatív önazonosság-zavar (identitászavar)

és erre még egy nagyon szép példa , bár pl nekem teccik zavar ide zavar oda

Előzmény: tehtube (13911)
tehtube Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13911

Johanna Lord orgonál :-)))

Előzmény: okumoto (13910)
okumoto Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13910

börn'... Made in Japan :)

szimizso1 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 13909

Hwezredesnek is ilyenje van eredeti paddal. A videón elég izgalmas ülőkét hoztak össze:-D

Előzmény: LaurensHammond (13908)
LaurensHammond Creative Commons License 2011.11.07 0 0 13908

Nekem is gyanus volt, de talan a YouTube feltolto irta a kommentbe hogy H, igy gondoltam...:-)

Előzmény: mancso (13906)
tehtube Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13907

L-112 lesz az:

Előzmény: mancso (13906)
mancso Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13906

Sziasztok!

Biztos, hogy nem H... M100 vagy L100 szerintem. Nalam okosabbak majd megmondjak :-)

Udv,

mancso

Előzmény: LaurensHammond (13891)
kehas Creative Commons License 2011.11.05 0 0 13905

Figyelem!!!!

" Night of Hammond Pécs 2012"

Úgy látszik a 2012-re tervezett "Tavaszi Jazz Zsongás Pécs"  programunk a " Hammond éjszakája"  fokuszálással nemzetközivé terebéjesedik. Ezért azok akik még fellépési szándékkal bírnak, minnél előbb jelezzék az email címemen, mert a szinpad "megtelik".

Ide kívánkozik a következő felhívás is.

A "Night of Hammond" egyik szelete egy fotókiállítás lesz. A téma: Jazz és a Hammond, szabadon bármilyen rátekintéssel, technikával, színesben vagy fekete fehérben. Tehát akik ebben a témában (vagy a környezetükben levők) műveiket kiállítani kívánják IDŐBEN jelezzék, mert itt is nagy a tolongás. Lesz zsűrizés, díjazás.

Tudom hiányoljátok a szakszerű "kiírást" , ezen azonban. elsősorban az anyagi háttér megteremtése miatt dolgozunk. A "zuhanyhiradó" szerű tájékoztatás ellenére azonban egyre többen érdeklődnek Norvégiától, Svédországig. Reményeink szerint nov. végére kitisztul a kép és mindent és mindenkinek a tudomására hozunk. Addig is...írjatok.

kehas@kero.eu.org 

tehtube Creative Commons License 2011.11.05 0 0 13904

Na már ezért a két videóért megérte! :-)

Ez miért és hogy van hogy másképp szól? Az operatőri és vágási (Feri) megoldások is kellemesek.

Egyébként szeritem Verával egy sikeres műfajt fogtatok meg. Azt, amit a nagy elődök is az ötvenes, hatvanas években.

Aktuális slágerek feldolgozása.

Végülis Jimmy bátyó is a The Champ átdolgozásával lett az, aki. Nem csak, de főként. Hozzáadott az eredetihez olyat, hogy arra csak felfigyelni lehetett hogy ki ez az....?!

(hasonló példa rokkban: Deep Purple-Hush, Led Zeppelin I..., bluesban: McGriff: I Got Woman)

Előzmény: LittleBig2 (13903)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 13903

Vera lifetime rajongó lett, fogunk még vele dolgozni, az tuti!

A rádiós buliról azóta elkészült még két dal videós változata nagyságrendekkel jobb hanggal:

Verával: 

Andyvel: 

Előzmény: tehtube (13902)
tehtube Creative Commons License 2011.11.04 0 0 13902

Úgylátszik beírásomat csak Tóth Vera olvasta. Ő eljött, csak hallgatni.

A tegnapi koncert megítélésem szerint fordulópont volt. Ekkorát még nem játszottak. Hatalmas dinamika, óriás improvizációk.

Lényeg persze az orgona, főleg itt. Hangja tökéletesre lett beállítva. Vastagon, erősen alátámasztotta az egész zenekart. Mind kíséretben, mind szólókban. Ami a lényeg, a szólók nem is hasonlítottak a korábbiakra. Ezúttal nem viszonylag kimértek, rövidebbek voltak hanem a régi nagy elődöket felidézően bő lére eresztettek. Ráadásul kíválóan felépítve, változatos de bevált regisztrációkkal és a legfinomabb játéktól a legállatabb zúzásig. Több orgonaintró a számok elején szintén mosolyt csalt elő. Szóval aki most kihagyta, a hó közepire esőt szerintem tervezze be.

Előzmény: tehtube (13900)
szimizso1 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 13901

Végre sikerült úgy meghallgatnom a műsort, hogy nem porszívóztak a szobában:-)

Én "védelmembe" venném a hangmérnököt. Sajnos létezik CD minőség, és rádió minőség. A felvételen ez utóbbit véltem felfedezni. Azért gondolom ezt, mert, ha két, vagy három hangszer, vagy két hangszer+énekes szólal meg, egész tűrhető a felvétel. Szépen jönnek a részletek -valamennyire- van tere, és van dinamikája a felvételnek. Abban a pillanatban, hogy több hangszer is belép, egy lapos, dinamikátlan, és a hangerőt egy azonos szintre kompresszálva hallom. Valahol egyszer azt olvastam, hogy a "rádió minőségnek" egy bizonyos szabványnak kell megfelenie, ami a zsebrádiótól a Hi-fi rádióig -nyilván nem azonos dinamikával- meg kell, hogy szólaljon. Ettől függetlenül biztos, hogy van a hangmérnöknek elképzelése, hogy miként szólaljon meg a műsor. Ez ízlés dolga, de nem hiba......

Szerinetm egy zenekart, nem a hangmérnök munkája határozza meg, hanem az előadott produkció! Nekem tetszett a műsor, még akkor is, ha 78-as fordulatú lemezen is szólalt volna meg. 

Legközelebb a felvételt, a keverő első "kijáratáról" kérjétek, és ne a rádió adásra alkalmassá tevő kütyü után:-) 

tehtube Creative Commons License 2011.11.03 0 0 13900

Ja, lejátszás a VLC playerrel. Ingyenes és mindent lejátszik. Még ilyen digitális adás közvetlen másolatát is.

Ma Kéknyúl a Mika Tivadarban. Bp. VII. Kazinczy u. Próba után benézek. Más nem jön?

Előzmény: tehtube (13899)
tehtube Creative Commons License 2011.11.02 0 0 13899

November kilencedikéig innen mindenkinek letölthető a műsor:

http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=60009a8b60c1fa9947337a031f41a02d

Márcsak okulás céljából :-)

Előzmény: szimizso1 (13898)
szimizso1 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 13898

Szia Matyó!

Este már aludtam mikor jött az sms, ezért lemradtam a műsorról. Meg lehet valahol hallgatni a felvételt. Már okulás céljából....

Üdv. M.

Előzmény: LittleBig2 (13896)
tehtube Creative Commons License 2011.11.02 0 0 13897

Akkor már csak a hang minőségére leszk kíváncsi. Ha az arányok vackok, akkor annyi az egésznek. Nincs lehetőség utókeverni? Ámbár minek? Van bőven jó felvételetek.

Előzmény: LittleBig2 (13896)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 13896

Segítek, a tegnapi felvétel hangminősége röviden csak: szar. Egyszerűen értélkelhetetlen a hangmérnöki munka, bárki egy fél nap alatt jobbat csinál.

m

Előzmény: tehtube (13895)
tehtube Creative Commons License 2011.11.02 0 0 13895

Nem én kezdtem, de némi kiegészítést eszközöltem rajta. Sajnos nagyon sokan vannak akik ismerik Emersont, Lordot, Rhoda Scottot és ezzel befejezettnek tekintik tájékozódásuk. Szeretném ezt kibővíteni néhány száz hasonlóan kíváló hammondos előadóművésszel. Meg a még jobbakkal, akiktől a megnevezettek is tanultak! :-)))

Azthiszem ez Tony Carey. Van itt B3, Clavinrt, Minimoog, Mellotron, Solina string

Szolgálati közlemény: az MR2 bitjei változtatás nélkül rögzítve lettek.

data0001.ts mp4a sztereó 48000Hz 61Mb

Most nem tudom korrektül lecsekkolni, de nótbúkon vacak fülessel döngő felvétel. Az orgonának van basszusa, de teste nincs, kissé orrhangú. Cincog a fúvósok és a gitár mögött.

Előzmény: okumoto (13894)
okumoto Creative Commons License 2011.11.01 0 0 13894

Asszem' még sokat nem tudok a Hammond-ról... Köszi tube mester!! Olvasgattam a Hammond wiki-n is. A magyar oldalt Te jegyzed, igaz? :)
még mindig Rainbow....a billentyű szólók hőskorából  
"ezagyereknemnoooormális" :)))

ham_peet Creative Commons License 2011.11.01 0 0 13893

egy utolsó próbálkozás, hogy kis hazánkban maradjon egy kis hammond orgona!

t500 jó állapotban, 90000 ft-ért

djuice Creative Commons License 2011.11.01 0 0 13892

Kissé szentségtörés itt, csak a játékélmény varázsa miatt mutatom (meg hogy orgonya is ván benne), az olasz "lagzis lajkók" se épp most jöttek a 6:20-assal... :)
(bár a bass szólónál a konzervatóriumi éltes zongoratanárnők sírva menekülnének a kéztartás miatt!)

LaurensHammond Creative Commons License 2011.11.01 0 0 13891

Első számú Brazil orgonista H tipusú Hammondon, es Leslie-vel!!!

tehtube Creative Commons License 2011.11.01 0 0 13890

Most, PC híján legalább nem kell digitalizálnom az adást. Viszont az mpg4 tv tuneremmel digitális direkt kopit tudok csinálni. Be is programoztam. Jobb lesz :-)

Előzmény: LittleBig2 (13889)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.10.30 0 0 13889

Közeledik november 1-e. Aznap sugározza a Petőfi rádió a Kéknyúl és vendégei koncertjét, este 23.00-kor. Ismétlés november 5-én.

Vendégeink voltak: Tóth Vera, Andrew Hefler. Hallgassátok szeretettel, és jelöljetek be minket a facebookon.

mr2 előzetes és videók (csak aznap lesznek elérhetők)

http://www.mr2.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=11812&Itemid=78

facebook oldal:

https://www.facebook.com/pages/Kéknyúl-Hammond-Band/120089492229

Matyooo

tehtube Creative Commons License 2011.10.30 0 0 13888

Közben meghülyült a felület, itt folytatom tovább:

Hangerőszabályozás.

A BV típusoknál még egy külön dobozban csúszó ellenállássoron át történik kis lépésekben.

Komoly változás lett amikor a kettes típusoknál kontaktus nélküli forgókondenzátor-szerű szabályozást kapott.

A húzóregiszterek még egy ideig nem változtak.

Az utolsó B2 éveben, 1954-ben jelentek meg a smooth drawbarok.

A régieket jóval nehezebb húzni, a hangerőértékek közt elnémul, határozottan kattan váltáskor. Gyakorlatilag normál kapcsolósor.

A smooth esetében finom mechanikai működésű lett, a hang folyamatos, kis lépésenként ugrik. A lépéseknél alig hallani oda nem illő hangot.

Előzmény: tehtube (13887)
tehtube Creative Commons License 2011.10.30 0 0 13887

BV-ről B2-re:

A vibrátónál a körforgó minden második állomása OFF. A másik három meg az 1-2-3 erősségi érték. Hogy ez vibrátó-e vagy kórus, azt a körkapcsoló fölötti kis billenőkapcsolóval választhatjuk ki. Szóval a vibrátó ki-bekapcsolása a sima körkapcsolóval történt. Elég kényelmetlen megoldás. Hangban ugyanaz az eredmény viszont. A fekete vaslap alatti nagy kapcsolódoboz is könnyen átköthető a későbbi típusúnak megfelelőre.

Azután hiányzik a soft mód is. Szintén hasznos és jó.

A B2-nél hogy megjelent a három billenőkapcsoló, nagyon sokat javított a játszhatóságon.

Előzmény: okumoto (13886)
okumoto Creative Commons License 2011.10.30 0 0 13886

:)))) jó.

Akkor csak az a különbség, hogy nem szelektív a vibrato?

http://www.dairiki.org/HammondWiki/HammondModels

Az a toggle switch is másképp néz ki... Miér'? A hangja ugyanaz?

Ebben a szólóban mennyire szuzukis a New B3 .......

Ritchie a delay effekthez használt magnót...ha jól tudom.

Előzmény: tehtube (13881)
tehtube Creative Commons License 2011.10.29 0 0 13885
Előzmény: tehtube (13884)
tehtube Creative Commons License 2011.10.29 0 0 13884

Milt Buckner fénykorában:

#!

Sajna épp nyenyerét kapott, de el lehet vonatkoztatni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!