Keresés

Részletes keresés

capricorn18 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 360

szia

Nekem bütykösök vannak 1 gúnár 3 tojó meg egy magyar liba. Ha jó a gúnár akkor 5 tojóig fel lehet szaporítani a háremét, de az nem hinném, hogy jó, hogy 2 gúnár van egy helyen. Mert a tojók kiválasztják maguknak a gúnárt és a gúnár is a tojókat. Lehet egyik gúnárnak 6 a másiknak 1 tojója van csak. A másik gúnár tojóival nem párzanak.

nekem is azt mondták tavaly, hogy kell nekik fürdető minden képpen a párzáshoz. Van is nekik fürdetős de sosem párzottak benne, mindig csak kint a szárazon.

Előzmény: Törölt nick (357)
ördög2 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 359

szia. libáim még nem tojnak 5,5honaposak majd nyáron

Előzmény: Xaxonos (351)
Xaxonos Creative Commons License 2011.01.17 0 0 358
Szia. Én egy gunárhoz max 3 tojót adnék csak. Eléggé párválasztósak a libák és lehet hogy nem minddel sexel. Ha különtennéd 2 csapatra nagyobb esélyed lenne mert igy a gunarak leverik egymást a tojóról. Jó ha vizben tudnak párzani. Ott könnyebb nekik és javul a termékenység. Az elsö éves ludak akár 50 dbot is tojhatnak fejenként és elsö évben nem biztos a kotlásuk sem.
Előzmény: Törölt nick (357)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 357

Sziasztok,szeretnék éreklődni nálatok van 2landeszi gúnárhoz 7 tojóm,ha ezek együtt maradnak termékeny lesz a tojásuk avagy a gunarak örökké verekedni fognak? És kell e nekik fürdető mert azt mondák itt,hogy anélkül nem lesznek  termékenyek tojások.És ezek 1 évesek menyi tojásra lehet tőlük számítani?

A válaszokat előre is köszönöm.

kisgazda17 Creative Commons License 2011.01.16 0 0 356

Szia

Szerintem csak pihen egy kicsit.

Előzmény: Böby76 (355)
Böby76 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 355

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulok hozzátok.

Vasárnap elkezdett tojni a kacsám,

4 napig minden nap megtojt de két napja

már nem tojik.Szerintetek ez normális, hogy csak ennyit tojt?

Válaszotokat köszönöm

Böbe

hatvanhárom Creative Commons License 2011.01.11 0 0 354

szia! Kérdezd meg a Dísztyúkok és egyéb kapirgálók és a Tollas a hátam fórumon is. A tollast megtalálod a hsz-einm között. Biztos tud segíteni neked valaki. Merre laksz? Skolikáginak van landeszije, ő mindkét említett fórumot látogatja.

Előzmény: Xaxonos (353)
Xaxonos Creative Commons License 2011.01.11 0 0 353
Szia 63. Köszi az infót. Toulouse-i tojásról pont a kétséges termékenysége miatt lebeszéltek. Talán majd naposan tud adni a Mogyoródi. Landeszit vagy nagytestü májxhús liba tojást viszont vennék keltetésre ha adna el nekem valaki.
Előzmény: hatvanhárom (352)
hatvanhárom Creative Commons License 2011.01.10 0 0 352

Szia! Landeszi régebben volt a Kátkiban Gödöllőn, de ott már nincs, de 06-30-664-4464 a számuk, talán mégis tudnának velvilágosítást adni, hogy hol lehetne beszerezni belőle. . Toulouseit kérdezd meg ezen a számOn: 06-20-566-3736. Mogyoródon lakik az illető. Én tőle vettem a toulousei libáimat, de nem vált be a gúnár, már csak egy tojóm van. Hozzá lesz az idén egy fodros gúnaram. Kíváncsi leszek mit hoznak majd ki.

Előzmény: Xaxonos (351)
Xaxonos Creative Commons License 2011.01.02 0 0 351
Sziasztok. BUÉK! Keresnék toulousei lud tojást,esetleg landeszi és rajnai fehér keverék is megtenné.
andris87 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 350

Szia. Kössz!

Némából nincs csak ez az egy pár fehérem,ezt is nagymamámtól kaptam, mert nála volt egy nagy csapat. Eleinte idegenkedtem tőlük, de már kezdem megkedvelni őket. Ha beválnak idővel szertnék majd egy pár színes egyedet is szerezni.

Előzmény: kisgazda17 (349)
kisgazda17 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 349

Szia

ÉN is Szabolcsi vagyok:))

(Nagydobos)

Szépek a kacsáid, nekem is vannak némák meg búbos magyarok is.

Barna némád van?

Előzmény: andris87 (348)
andris87 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 348

Szia. Szabolcsbákán lakom, Nyíregyházától 50km-re az ukránok felé:)

Előzmény: förike (347)
förike Creative Commons License 2010.12.28 0 0 347

Szia! Szépek!! Merre laksz?

Előzmény: andris87 (346)
andris87 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 346

Sziasztok.

Rakok fel még egy pár friss képet is a jelenlegi kacsacsapatomról.

förike Creative Commons License 2010.12.27 0 0 345

Sziasztok! És kellemes Ünnepeket! Eladó 1 gúnár és 1 tojó Magyar fehér liba!!!Elég olcsón mert a kettő 6000ft!!!Ők ketten párba vannak a tojótól vannak az új törzsállomány, a annak a 4 testvérétől! A libák 1 évesek!!!Nincsenek agyon tápozva legelősök! Képeket holnap tudok fel tenni!

ÉRD: Jangyik Ferenc/Pilis Tel: 0620/2798499  EGÉSZ NAP HÍVHATÓ VAGYOK!!

andris87 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 344

Sziasztok. Most akadtam rá erre a fórumra, és nagyon megörültem neki,mert én is nagy kacsabarát vagyok. Teszek is fel egy pár nyári képet a vadkacsáimról.

carlin Creative Commons License 2010.12.25 0 0 343

Ómagyar kacsák,Hevesben eladók,4 tojó,1 gácsér,most kezdtek tojni.

Ár:13.000 ft/5db.

Érd.:hétköznap 20 945-2047,hétvégén 20 511-9930 .

capricorn18 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 342

sziasztok

Jövő évre bütykös lúd tojásra illetve növendékre rendelést felveszek.

pelletáló Creative Commons License 2010.12.18 0 0 341

Építettem egy pelletálógépet darálóval egybeépítve 400 mm es matricával traktorhajtással 3- 5mázsa/óra teljesítménnyel, ciklonnal, vízrendszerrel T/ 25 ös traktor is elbírja eladó.Tüzipelletetre és Tápkészítésre is használható.  Ágdaráló gyári új, 380v s motorral 8 cm s ágat darál eladó

kisgazda17 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 340

Szia

Hát nem tudom vannak-e itt Szolnokról, esetleg érdeklődj a Disztyúkok és egyéb kapirgálók c. topicban is:)

Előzmény: Böby76 (339)
Böby76 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 339

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék hogy a tavasszal a szolnoki bőrzére tudna-e valaki hozni fehér vagy szűrke libatojást .

Böby76 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 338

Érdeklődni szeretnék,hogy esetleg libatojás nem-e lenne eladó a tavasszal?

Válaszát előre is köszönöm.

Böbe

Előzmény: förike (319)
förike Creative Commons License 2010.11.26 0 0 337

Fiatal 6-7 hónapos libák eladók(fehérek)ÉRD=feke1@citromail.hu

capricorn18 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 336

szia Tünde

Igen még akad fű, de kezd kifeketedni a porcsin. A szálas fű meg lesárgulni. Kintről az utcáról kaszál már apu az állatoknak ott még friss zöld.

Előzmény: hatvanhárom (335)
hatvanhárom Creative Commons License 2010.11.26 0 0 335

Sziasztok! Hú Krisz! Nagyon szépek a libáid, a fehér gúnár pedig egyenesen fenséges. Nálad még van fű? Az enyémek már a bokrokat is lerágták.

Előzmény: capricorn18 (334)
capricorn18 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 334

Üdv Mindenkinek!

Ma bukkantam erre a remek kis topikra egy barátom közreműködése álltal.

Magam is tartok ludakat (bütykösöket).

Jelenleg kettő brana bütykös lúd tojóm van, ők tavalyi kelésűek, van egy idei áprilisi brana tojóm az előbb említettek lánya. Barna gúnárom volt, de októberben vásároltam Monoron egy 3 éves fehér gúnárt és vele cseréltem le az eredetit. Rajtuk kívül van még egy fehér magyar liba tojóm akit dajka libának vettem a bütykösökhöz, remélem összejön a tervem vele.

Megosztok veletek néhány friss képet a csapatról.

hatvanhárom Creative Commons License 2010.11.25 0 0 333

Sziasztok! de jó hogy megtaláltam ezt a fórumot!

Válaszolva a kérdéseidre. 1. Együtt tartani lehet, de nem egészséges. Főleg a kacsa egy pillanat alatt képes összepacsálni a szép tiszta vizet, a liba az is, de ő mégsem ekkora disznó. Aztán ha bele is tud menni fürdeni, bele is kakál. A libának, kacsának nem lesz baja, de a baromfiak már kényesebbek, így sokan azért nem tartanak vizi szárnyast, mert féltik a többi szárnyasukat (na ezt elég rondán fogalmaztam meg). Ettől függetlenül nálam együtt vannak, de együtt is nőttek fel. Liba, kacsa, gyöngy, pulyka, tyúkok egy udvarban laknak. Azért a liba és a kacsa (ők együtt) külön ólban alszanak és a tojó fészkük is ott van benn. Tenyész időszakban, azért nagyon kell figyelni a libánál a gúnarat, mert olyankor hajlamosabb az egyéb állatokat megtámadni, mivel félti a  tojóit, tojásokat, utódokat. Bár nálam olyankor a gyöngy kakast is kordában kell tartani, mert az is megtámadta a tyúkjaimat.

Vízfelület. A lényeg, hogy legyen előttük víz állandóan, de ha szaporítani is akarod őket, akkor akkora víz kell, amibe be tudnak menni fürödni, mert a szex többnyire a vízben sikeresebb. Ha a nevemre klikkelsz és bekéred a hsz-eimet, akkor a Dísztyúkos hsz-eim között a 102893-ason és a 102483-ason ott a kép az én füretőmről. Egy hatalmas parabola tányért sikerült szereznem, nekem abban fürdenek. Vagy ha van kiszuperált műanyag homokozód az is jó. Az ólat írtam, hogy éjszakára mindenképpen külön ól ajánlott. Képet azért nem teszek a oaraboláról, mert új nincs, a régieket pedig formázás miatt sikerült letörölni. Azért egy ilyen nagyobb vályú is megteszi, ebbe is bele tudnak menni.

Előzmény: Lujza&Ejni (330)
kisgazda17 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 332

Szia

Az hogy tudod-e együtt tartani más állatokkal az attól függ hogy hogy voltak szokatva. Nekem az öregszülőpár miatt vannak külön mindannyian, mert ők egyedül nőttek fel, és mindenmás baromfiba belekötnek, és jajj annak amelyik az ő helyükre ül be éjszakára, vagy berpül hozzájuk.

Keresztszüleimnél viszont kacsákkal vannak együtt és nagyon jól megvannak.

Szóval ez változó.

Azt hogy milyen és mennyi víz kell nekik, azt nem tudom mert nálam nincs tavuk sajna, csak egy lavorban fürdenek.

ha elvannak alhatnak együtt. Ha nem, akkor kell külön ól. Ha teljesen külön vannak, akkor akkora ól legyen hogy éjjel kényelmesen elférjenek, meg ugye az állomány gyarapodásra is gondolni kell, meg a tojóláda is itt legyen. (ez lehet dézsa,gevesláda, nagyméretű kosár)

Előzmény: Lujza&Ejni (330)
ludaszsolti Creative Commons License 2010.11.21 0 0 331

Üdvözlök mindenkit!

Afrikai bütykös ludat keresek vérfrissítésre, illetve van egy kiadó idei gunaram.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!