És Isten szerint már a "mértékletes" alkoholfogyasztás is veszélyezteti a szent és a közönséges, a tiszta és tisztátalan közötti különbségteételre való képességet. Pedig állítólag "élénkít, frissít". De akkor hogy lehet, hogy mégis Isten úgy gondolja, hogy csakis a teljes absztinencia biztosítja a szent és a közönséges, a tiszta és a tisztátalan közötti különbségtételre való képesség zavartalan m?ködését? Mert a "mértékletes" alkoholfogyasztás ezek szerint nem "élénkít, frissít", hanem homályosít...?
A közlekedésrendészet nem jó érv. Vannak országok, ahol kultúrális okokból engednek egy pohár bort. Példul Franciaország. És ott ez m?xik. Nálunk ezt azért nem lehet, mert ismerik a magyarokat. Tudják, hogy ha egy pohár, az mindjárt öt, és nincs megállás.
Vagy pedig sz?l?levet sem szabad inni, mert Tafkó (és az ? bibliája) szeint az is gátol az értékítéletben.
Megjegyezném továbbá, hogy a biblia a szent és a profán közötti különbségtételr?l beszél a borivás kapcsán. Erkölcsi különbségtételr?l (amir?l Tafkó papol) szó se van. Egyébként a tanításaiban RJ ádventista tanító használja gyakran az "erkölcsi-" kifejezést.
Amit én iszom, az nem részegítő ital, mert az eszemet sem tudom, mikor voltam utoljára részeg. Voltam, de az utolsó amire emlékszem, amikor esti jártam a főiskolára, akkor egy zárthelyi után stresszoldónak 6 üveg sör 6 unicummal. Hát akkor az orromig is alig láttam, de mivel állítólag a részegeket Szűzmária viszi a kötényében, így szerencsére hazajutottam. Azóta részegség nuku.
Olvasd. Meg a topicit is. Megtalálod, hidd el. Persze csak, ha keresed. Egyébként írtuk már. Szóval hagyj fel a hazudozással, vesztettél mindenben, ez van.
Ha ülök, nem mőgé, hanem rá. Utoljára Kakucsra vitt a Volán. Az út java részén ültem. De Volán sofőr is voltam valaha (Zilen), meg a seregben is sofőr valék 2 évig. Téged miért érdekel a téma?
Ti azt mondtátok, hogy egy-két pohár (vörös)bor nem homályosít, sőt "élénkít, frissít". Osztja ezt a közlekedésrendészet; egy-két pohár (vörös)bor elfogyasztása után ülhetsz volán mögé...?
Bort vagy más részegítő italt ne igyatok, se te, se fiaid, ha a bizonyság sátorába mentek, hogy meg ne haljatok: örök parancs legyen ez nemzedékeitek számára,
hogy különbséget tudjatok tenni a szent és a közönséges, a tisztátalan és a tiszta között...
Vajon mi lehet az alkoholban, hogy már "mértékletes" fogyasztása is veszélyezteti az embernek a szent és a közönséges, a tiszta és a tisztátalan közötti különbségtételre való képességét...?
Jaj, kis buta, nem érted, ha nem üti meg a mértéket az alkoholszint, nem baj az? Hmm? Azért mérik, mert keveset lehet. Érted? Van mérték, érted? Hmm? Te semmit nem tanulsz? Hmmm?