Hogy lehet véghezvinni azt, hogy áttörjem saját korlátomat? Hónapok (hosszú hónapok) óta küszködök, hogy legalább nyolc ismétlést nyomjak fekve 80 kg-mal. Max. 5 megy, de az szinte mindig. Más, hasonló alkatú ember - mit ember, gyerek! - simán szériázik 80-90-100-zal, én meg nem vagyok képes fejlődni.
Régóta, de többszöri megszakítással (1/2 - 1 éves kihagyásokkal) edzem. Kajában - mivel nem vagyok versenyző, nem vagyok hízásra hajlamos, - jöhet minden, ami nem édes, és alig zsíros. 2.5 - 3 óránként zaba van, amikor tömeget növelek.
Az állva, rúddal bicepsznél, és a fekve tricepsznél max. 50-55 kg-t használok. Egykezes gyaksziknál 2 db 30-35 kg-s súllyal nyomom. Megosztás: mell-hát, váll-kar, láb-has. Elvileg 3szor edzek hetente, de gyakran csak 2×. Izomcsoportonként 2-2 gyakorlat, szintén 2-2 bemelegítő, és 2-3 nehéz sorozattal. Egy-egy edzés 3/4 - 1 óráig tart. Nagyjából ennyi.
Mostanában kezdtem el úgy bicepszezni, hogy először scott padon franciarúddal szűk fogásban, majd két egykezes 90 fokos padon, és a végén állva franciarúd külső(!) fogás! Nagyon jó!!!!
Ma 65-tel nyomtam fekve 4 szériát. Őszre el kéne érni a 80-at. :) Bicepsz edzésére a nagy súlyos franciarudas kétkezes bicepsz + a kalapács bicepsz jött be leginkább. Ettől egész gyorsan bedurran.
Sajnos nem sok csaj jár oda, ahova én is. Viszont van egy csaj, aki 16 éves, és súlyemelő. Egyelőre még nincs eldurvulva, bár nem is vékony. De az elborzaszt, mikor 90 kilót mellre vesz, és úgy áll fel. Hozzá pedig nagyon lazák a szalagjai, a lapockáját egészen ki tudja ugrasztani, nézni is rossz.
Nagyon nem szeretem, ha a csajok is ott sertepertélnek ahol én edzek a teremben. Egyszerűen nem tudok rendesen koncentrálni, a tükrökben sosem a tartásomra figyelek, hanem a csajokra:)
Én most kicsit megcsömörlöttem a haltól, úgyhogy fél óra múlva sütök kis hurka-kolbászt. Tápanyag szempontból konvergál a nullához (meg tele van telített zsírokkal), de qrva finom. :)
A fehérjetartalmával szerintem nincs gond, de a kreatint, glutamint én szedném mellé, ha nem érdekelnének az anyagiak. A Scitec 100% Whey Protein 25g-jában van 19g protein. Az izomépüléshez elvileg testtömeg x 1,7g fehérje szükséges naponta. Tapasztalatom szerint kezdő tömegnövelésnél ennél kevesebb is elég. Kb. 10 kilót pakoltam magamra szeptember elejétől viszonylag zsírmentesen. Áprilisban azért nekiállok futni, meg talán megszorítom kicsit a szénhidrátot/zsírt. Strandra jó lenne valami szálkás alkat. :)