Keresés

Részletes keresés

szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.07 0 0 2192

Jó, NEM hiszel a LIGOban, de hiszel az Einstein lencsében?

Előzmény: szuperfizikus (2188)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.07 0 0 2191

Gyula, szerintem ne menjünk bele, hogy ki a félnótás. 

Előzmény: szaszg+++ (2187)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.07 0 0 2190

Te, mi a tömeg?

Miért kell a hullámnak periódikus mozgásból állni??

Ovodában tanultad a fizikádat?

Előzmény: szuperfizikus (2188)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.07 0 0 2189

Az elfodadott fizika erre NEM jótt rá, még a testek mozgás egyenletét SEM iismeri a gravitációs mezöben!

Arrol nem is beszélve, hogy a modern fizika NEM tuja mi a töneg, miböl áll az anyag!

Előzmény: szaszg+++ (2187)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.07 0 0 2188

Még nincs itt az ideje.

De térjünk vissza egy kicsit a gravitációs hullámokra. 

Gravitációs hullámnak a periodikusan változó gravitációs mezőt lehetne nevezni. 

A mai ismereteink szerint ilyen periodikus mezőváltozást csak csak úgy lehetne létrehozni, ha egy nagyobb tömeg a térben rezgő mozgást végezne. Ilyen létezik is, például minden bolygó, vagy hold ellipszis pályán kering, és tulajdonképpen rezgő mozgást végez. Csakhogy, a tömegével arányosan mozgatja, rezgeti azt az égitestet is, amely körül kering. A két rezgés kívülről nézve kioltja egymást, és így kifelé semmiféle hatásuk nincs. Ezt bizonyítja, hogy a tömegközéppontjuk nem rezeg, hanem egyhelyben marad.

A két egymás körül keringő égitest tehát kívülről nézve ugyanúgy viselkedik, mintha egyetlen égitest lenne a tömegközéppontban, ami nem rezeg. Ezért nem keletkezik kifelé haladó gravitációs hullám. A mező csak a két égitest között változik, de ezt távolról nem lehet érzékelni. 

Ezért nem hiszek abban, hogy a LIGO gravitációs hullámokat észlelt. Szerintem ez csak parasztvakítás, ami arra jó, hogy újabb pénzeket tudjanak a lenyúlni.  

Előzmény: őszszakál (2186)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.07 0 0 2187

NEM tudja, mert ö szuperfizikus, kuss, kuss!

Én viszont megmutattam, hogy hogyan néz ki két mezökböl és negyféle elemi részecskéböl álló fizikai rendszer hatásintegrálja, amiböl levezettem a mezök és a részecskék mozgás egyenleteit a véges Minkowski térben......

De hát a szuperfizikus nem iismeri a fizikai képleteket....., mert ö félnótás!

Előzmény: őszszakál (2186)
őszszakál Creative Commons License 2021.10.07 0 0 2186

Már igazán elárulhatnád, hogy miből áll a fényközeg!

Előzmény: szuperfizikus (2185)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.06 0 0 2185

"Nem csak a neutroncsillagok, vagy fekete lyukak keltenek gravitációs hullámokat. "

Egyik sem kelt gravitációs hullámokat.

"Ha valóban nincsen téridő, akkor az EM és GR hullámok egymásnak biztosítanak közeget?"

Nem. 

Előzmény: őszszakál (2184)
őszszakál Creative Commons License 2021.10.06 0 0 2184

A világűrben lévő testek túlnyomó többsége egymás körül kering. Nem csak a neutroncsillagok, vagy fekete lyukak keltenek gravitációs hullámokat. Ha valóban nincsen téridő, akkor az EM és GR hullámok egymásnak biztosítanak közeget?

Előzmény: szuperfizikus (2183)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2183

"Amikor minden égi és földi test, mozgásban van, azok nem vonszolják magukkal a mezőt?"

De igen. 

"Megváltoztatva ezzel a helyet az irányt, amivel hullámokat keltenek?"

Ez csak egyszeri változás, így nem keletkeznek hullámok.

A hullám periodikusan ismétlődő jelenség.

Előzmény: őszszakál (2182)
őszszakál Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2182

„Az inhomogén gravitációs mező attól inhomogén, hogy pontról pontra változik az erőssége és az iránya.”

Amikor minden égi és földi test, mozgásban van, azok nem vonszolják magukkal a mezőt? Megváltoztatva ezzel a helyet az irányt, amivel hullámokat keltenek?

Előzmény: szuperfizikus (2181)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2181

"Az inhomogén gravitációs mezőt mi teszi azzá? Nem a gravitációs hullámok terjedése?"

Hát nem. 

Az inhomogén gravitációs mező attól inhomogén, hogy pontról pontra változik az erőssége és az iránya. Egy-egy égitestet körülvevő gravitációs mező tipikusan ilyen. Az erőssége gyengül, ahogyan az égitesttől távolodunk, és az erővonalak sem páthuzamosak, hanem mindig az égitest középpontja felé mutatnak. Ezzel szemben a homogén gravitációs mező erőssége állandó, és az erővonalai párhuzamosak.

Előzmény: őszszakál (2180)
őszszakál Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2180

„az inhomogén gravitációs mező változtatja meg a fénysugár (elektromágneses hullám) útját, vagyis elgörbíti a fénysugár pályáját.”

Az inhomogén gravitációs mezőt mi teszi azzá? Nem a gravitációs hullámok terjedése?

Előzmény: szuperfizikus (2179)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2179

"Szerintem meg nem a gravitációs mező, hanem a gravitációs hullámok a befolyásolók."

Nem, az inhomogén gravitációs mező változtatja meg a fénysugár (elektromágneses hullám) útját, vagyis elgörbíti a fénysugár pályáját.

"Nem Te bizonygatod a hanghullámokkal való hasonlatosságot? :)"

De, én. A hasonlóság abban van, hogy:

- a hang is és a fény is közegben halad 

- a hang és a fényesetében is egyaránt igaz, hogy a sebességük nem függ a fényforrás sebességétől, csakis a közeg tulajdonságaitól függ a sebességük

- a hang és a fény is úgy keletkezik, hogy a forrás megrezgeti a közeget, vagyis sem a hangforrás, sem a fényforrás nem bocsát ki magából semmit

Persze vannak különbségek is:

- a hang mechanikus hullám, a fény elektromágneses

- a hang közege részecskékből álló anyag (pl. levegő, víz, vas, stb.), a fény közege pedig nem részecskékből áll

De én is tudom, hogy a mai "modern" fizika nem így tanítja. Ezért (is) rossz. 

Előzmény: őszszakál (2178)
őszszakál Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2178

„A gravitációs mező az elektromágneses hullámok terjedését befolyásolja, amit számtalan megfigyelés, kísérlet, fényképfelvétel bizonyít.”

Szerintem meg nem a gravitációs mező, hanem a gravitációs hullámok a befolyásolók. Nem Te bizonygatod a hanghullámokkal való hasonlatosságot? :)

Előzmény: szuperfizikus (2177)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2177

"Persze hogy NEM fogadom El, hogy a jóval gyengébb gravitációs mezö az elektomágneses mezöt befolfyásolja!"

Gyula, te összekevered a elektromos és mágneses mezőt az elektromágneses hullámokkal. 

A gravitációs mező az elektromágneses hullámok terjedését befolyásolja, amit számtalan megfigyelés, kísérlet, fényképfelvétel bizonyít. 

Ha a tényeket letagadod, azzal nem egy jobb fizikát csinálsz, hanem ugyanolyan rosszat, mint a régi.  

Előzmény: szaszg+++ (2176)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2176

Persze hogy NEM fogadom El, hogy a jóval gyengébb gravitációs mezö az elektomágneses mezöt befolfyásolja!

Az más lspra tartozik, hogy az elemi részecskéknek a kétfajta töltése miatt mindig a kéi mezö egyútt hat.

Előzmény: szuperfizikus (2173)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2175

Ezt egy fizikához nem értö mondta!

Előzmény: szuperfizikus (2174)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2174

Az atommisztikus elméleted messze van a jövő fizikájától.

Előzmény: szaszg+++ (2172)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2173

Nem egyesítettél te semmit. 

Az elektromos töltések mintájára kitaláltál taszító gravitációs töltéseket, de ezeknek a létezését semmivel sem tudod igazolni.

Még azt a kapcsolatot sem fogadod el, hogy a gravitációs mező hatással van a fény terjedésére. Nem egyesítettél, hanem még a létező kapcsolatot is letagadod a gravitáció és az elektromágneses hullámok között.

Előzmény: szaszg+++ (2171)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2172

Ez a jövö fizikája!

Előzmény: szaszg+++ (2171)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2171

Más szóval, egyesítettem a gravitációt az elektromágnesességgel.

Előzmény: szaszg+++ (2170)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2170

A gravitációs mezöt is négyes vektor mezövell kell leírni, mint az elektromágneses mezöt. www.atomsz.com

A gravitáció NEM a tér meggörbülése, mint AZT  Einstein tévesen állította.é

Előzmény: szaszg+++ (2169)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2169

LIGO mérési feltétele, hogy a gravitáció is c-vel terjed. Én tettem hozzá, hogy a gravitációs hullámokat is mozgó ellemi gravitációs töltések okozák!

Newton gravitációs elméletét ki kell javítani, mert a gravitáció is c-vel terjed. Einstein gravitációs elmélete meg mehet a kukába (akár mennyire is protestál construct ellene).

Előzmény: szaszg+++ (2168)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2168

Mind a két mezö c-vel terjed , és te AZT kérdezed mi a gravitációs hullám?

Tudod-e mit mértek LIGO-val?

Előzmény: szaszg+++ (2167)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2167

Mi az elektromágneses hullám?

Előzmény: szuperfizikus (2165)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2166

Együgyü kérdésre nincs válasz, mint már mondtam!

Előzmény: szuperfizikus (2165)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2165

Gyula, már megint álmodozol.

Mi a fenétől sugároznának gravitációs hullámokat a töltött testek?

Ki mért már ilyen sugárzást? Ugye senki?

Egyáltalán, mi az a gravitációs hullám?

Meg tudod mondani?

Előzmény: szaszg+++ (2164)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2164

A gravitációdinamikám leírja a mezö mozgását és a töltött testek mozgását is, amik a mozgás közben gravitációs hullámokat sugároznak ki.

Előzmény: szaszg+++ (2163)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.10.05 0 0 2163

Nálam igen, de csak nálam! www.atomsz.com

Előzmény: őszszakál (2160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!