"20kg-s rúd, majd 8x40, 8x50, 8x60, 8x70, 8x80, 6x90, 4x95, 4x100, 4x90, 6x80, 6x60 és megyek a 45 fokosra."
Ahogy számolom ez összesen 70 nyomás. Még nézni is rossz.
Szerintem tiszta hülyeség ennyi felesleges szériával tökölni, én inkább bemelegítésnek nyomnék a helyedben 12x60-at, majd 8x80-at, aztán meg felraknám 100-ra, és nyomnék két 4x100-at, aztán levezetésnek 80 kilóval amennyi megy. Lehet, hogy a sok felesleges széria kihagyásával akár a 105 vagy 110 kiló is menne simán 4-szer. Szerintem. :)
Köszi kérdésed, valahogy megindultam. Ez azt jelenti, hogy a 80 kg 7-8-szor már megy, és erősnek érzem magam. A vállazás is megy nagyobb súllyal, lehet, a kreatintól, lehet, amúgy is, de az a furcsa, hogy pont a "kúra" végén - vagyis a 8. hét elteltével - kezdtem beindulni.
Tegnap mell-bicepsz napot tartottam. Ismét ment a fekvenyomás, nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, sikerül áttörnöm a 80-as határt. Viszont bicepszezéskor besz*rtam: először állva francia rúd, 5-5 kilóval, majd 10-10 kilóval 3x8-as szériák. Ez még OK, de utána a brutál: ismét 5-5 kiló a rúdon, szemben velem az edzőpartnerem: én 1, átadom neki, ő 1, aztán én 2, ő 2, és így tovább 11-ig... elvileg. Gyakorlatban 9-ig bírtuk, aztán vissza piramisban. Remegett a kezem, miután végeztünk. Bicepsz durranva 38,5.
Nem egy világszám, de megteszi nekem:) Ma kőkemény izomláz.
Ez az jól nyomod! Most legközelebb már nyomj 2 szériát a 90-be. Persze ez nem is kérdés mindig legyenmögötted ember, aki az utolsónál segít (de inkább csak a jelenlétével!) majd 2 hét múlva mehet a 95-be egy széria!!
8 nál többet ne ismételj, akkor sem, ha tudnál, az elég.
Én nem hagyok túl sok időt a szériák között.
20kg-s rúd, majd 8x40, 8x50, 8x60, 8x70, 8x80, 6x90, 4x95, 4x100, 4x90, 6x80, 6x60 és megyek a 45 fokosra.
Sok szériának tűnik, de én nem szeretek sokat pihenni.
5 kilónként megyek felfele, és az új súlyba (pl majd a 105-be) legalább 3x bele nyomok. Utána 2-3 hétig az a csúcsom és akár 2-3 x is belenyomok mint szériacsúcs, aztán a 3-4-ik hétan (ahogy érezm) megyek följebb egy ötössel.
Egy húron pendülünk:) Szoktam néha 90-be is nyomni, ha érzem az erőt magamban, mint jó Jedihez illik:) Egy-két ismétlés szokott menni, a három már necces nekem 90-ből.
Azon gondolkodom, mostanában tényleg csak a kedvemen múlik a fejlődésem. Kezdek magamhoz térni.
Próbáld még meg úgyis, hogy a bemelegítés során nem fárasztod ki magad túlzottan, mert lehet, hogy 12x 40 ill. 10x 60 kicsit sok bemelegítésnek. Ja és szerintem miután nyomtál 80-ba, pihenés (5-6 perc) nyomj 90-be is. NR
Köszi a tippeket! Jelenleg úgy szoktam edzeni, hogy bemelegítés-12x40-10x60, majd ahogy épp erőmből telik a 80. Néha csak 4, máskor 5 vagy 6, de múlt héten először saját magamtól kiment 8-szor. Remélem, átléptem vele a pszichológiai küszöböt, mostantól közelítek ehhez. Aztán csak meglesz a három sorozat.
Ja, a mellezés a fekvenyomás-45 fok-áthúzás programból áll, vagy épp fekve-ferde-tárogatás, mikor hogy. Néha szűk nyomás is megy.
A táplálékkiegészítőből csak a fehérje kurrens nálam, illetve a kreatin. Fehérjéből is napi 2x30 gramm, 100% Whey Protein. Semmi más.
Vérképet két évente csinálnak - mivel kell a ballonkapitányi jogsihoz -, de sportorvos valóban nem látott már egy ideje:)
Eljutottál egy olyan stádiumba, ahol adaptálódtál a rendszeres edzéshez, ez alapvetően jó.
Próbáld meg variálni a különféle mellizom edző gyakorlatokat, sorozatokat, ne ragaszkodj csak a megszokottakhoz, és kb havonta - háromhetente nyomj csúcsot (arra gondoltam, hogy piramisban felmész a max terhelésre, és még utána is edzel pl negyvenötfokon, negatívpadon stb - bár kisebb intenzitással) saját tapasztalatom, hogy két mell edzés között érdemes 5 napot várni, s úgy kombinálni, hogy se tricepsz, se váll edzés ne legyen a megelőző egy- két napon.
És szerintem túl sok táplálékkiegészítőt magadba tömni sem vezet a kívánt eredményre, mert azokhoz is csak hozzászokik a szervezet, plusz levizesedsz, plusz lezsírosodsz hosszútávon, ha nem a saját adottságaidnak megfelelően szeded. (gondolom sportorvos ritkán lát, vérképet sem sűrűn csináltatsz) NR
Hogy lehet véghezvinni azt, hogy áttörjem saját korlátomat? Hónapok (hosszú hónapok) óta küszködök, hogy legalább nyolc ismétlést nyomjak fekve 80 kg-mal. Max. 5 megy, de az szinte mindig. Más, hasonló alkatú ember - mit ember, gyerek! - simán szériázik 80-90-100-zal, én meg nem vagyok képes fejlődni.
Régóta, de többszöri megszakítással (1/2 - 1 éves kihagyásokkal) edzem. Kajában - mivel nem vagyok versenyző, nem vagyok hízásra hajlamos, - jöhet minden, ami nem édes, és alig zsíros. 2.5 - 3 óránként zaba van, amikor tömeget növelek.
Az állva, rúddal bicepsznél, és a fekve tricepsznél max. 50-55 kg-t használok. Egykezes gyaksziknál 2 db 30-35 kg-s súllyal nyomom. Megosztás: mell-hát, váll-kar, láb-has. Elvileg 3szor edzek hetente, de gyakran csak 2×. Izomcsoportonként 2-2 gyakorlat, szintén 2-2 bemelegítő, és 2-3 nehéz sorozattal. Egy-egy edzés 3/4 - 1 óráig tart. Nagyjából ennyi.
Mostanában kezdtem el úgy bicepszezni, hogy először scott padon franciarúddal szűk fogásban, majd két egykezes 90 fokos padon, és a végén állva franciarúd külső(!) fogás! Nagyon jó!!!!
Ma 65-tel nyomtam fekve 4 szériát. Őszre el kéne érni a 80-at. :) Bicepsz edzésére a nagy súlyos franciarudas kétkezes bicepsz + a kalapács bicepsz jött be leginkább. Ettől egész gyorsan bedurran.