Keresés

Részletes keresés

bendorka Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1054

Éloin! Én egy fagyizóban találtam ez említett diab-os fagyit. Még dobozost nem is néztem.

Pogiii! Köszi a lángos recit! Holnap ezt fogok csinálni. Már én is úgy ennék valami tiltott kaját. :-) Egyébként én is hallottam valahol, hogy pl. a hasábkrumpli sokkal jobb a krumpli pürénél, mert sokkal lassabban szívódik fel a CH.

Előzmény: Pogiii (1052)
Shiro Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1053
pogii!

ez tök jó recept, én is magamévá teszem :o)

egyébként azért lett ilyen alacsony a cukrod, mert a lángos olajos és az olajok illetve zsíkor gátolják a ch felszívódását, tehát tökéletes a diétához :o)

s.
Előzmény: Pogiii (1052)
Pogiii Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1052
Fél deci langyos, incifincit cukros tejben felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt.
Fél kiló tk lisztbe belecsapunk egy tojást, beleöntjük az élesztőt, egy pohár kefírt (vagy tejfölt), 1,5 deci tejet, egy teáskanál sót, és simára gyúrjuk (vagy ha van, azzal a tekerős-csavaros részével a botmixernek... nekem nincs sajna).
Lefedjük a tálat egy konyharuhával, és viszonylag meleg helyre tesszük kelni (2-3 óra elég neki) (én a sütőt szoktam beállítani 40 fokra, ott nagyon szépen megkel) (persze szobahőm-en is megkel, csak úgy több idő kell neki).
Egy serpenyőben olyan 1-2 cm-nyi olajat forrósítunk, majd jóóóóól beolajozott kézzel a tésztának öklömnyi darabkáit kinyújtogatjuk-húzogatjuk minél vékonyabbra, és zutty, bele az olajba. (Alig leszel nyakig csupa olaj, hihi.)
Előzmény: Éloin (1051)
Éloin Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1051

Igen, engem nagyon is érdekelne:))))))) IMÁDOM a lángost! Igazából már ki vagyok éhezve mindenre amit tilos ennem, hátha most kicsit becsapom a szervezetem ezzel a lángossal:)))))))))

Köszi szépen!

Előzmény: Pogiii (1050)
Pogiii Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1050
Képzeljétek, tegnap végül mégis csináltam tk lisztből lángost, és most azt ettem sajtosan-tejfölösen reggelire, oszt csak 4,8-ra vitte fel a cukrom a 4,0-s éhgyomriról!!! Asszem ezt bevezetem sűrűbben :). Kell a recept? :D
Előzmény: Éloin (1047)
Éloin Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1049

Bendorka!

Szerintem a hagyományos tölcséres fagyit a diabéteszesen nem fogyaszthatják. Nem tudom mennyi 1 gombóc ch tartalma, de hogy tele van cukorral az tuti!!! Az eladó csak azért mond ilyeneket, mert el akarja adni a fagyit.

A carte d'or fagyira is rá van írva, hogy light, de nem is light mert cukorral készült, csak a zsírtartalmát csökkentették:)))))) Pedig olyan finom.

Egy típusú fagyit ajánlott nekem a dietetikus, az Algida light-ot. Ebben nincs cukor, és borzasztó kevés ch van benne, de most nem tudom megmondani mennyi, mert elfogyott itthonról. Nézd, ízre nem egy díjnyertes termék, de ha fagyira/édességre vágysz, akkor tökéletesen megteszi.

És te milyen diab. fagyit találtál?

Előzmény: bendorka (1041)
Éloin Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1048
öhmmm, természetesen az előző hsz-m sanyikának szólt:))))))
Előzmény: Éloin (1047)
Éloin Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1047

Szia Pogiii!

Engem a fehér lisztes dolgokról már az elején letiltottak, tehát teljes kiőrlésűt ettem 1 hónappal ezelőttig. Akkor voltam a vc profilon és a reggeli után még ez is ütötte a határt (7,1), tehát erről is lemondtam.

Most Wasa és Abonett 'kenyereket' eszek helyettük, meg lehet szokni, egész jók. Legalábbis a tk kenyérnél biztosan finomabb!

Én pár hete leteszteltem magamon a zsömlét, kíváncsiságból. Nos 1 db zsömi+tej 9,6-ra vitte fel a cukrot. Azóta rá sem merek nézni:))))

Szóval próbáld ki a Graham, Bakonyi barna típusú tk kenyereket, ha azok sem válnak be akkor ezeket az extrudált dolgokat.

És én magamon észrevettem, hogy még ha ugyan az a reggelim és a vacsorám is, a reggeli utáni vc mindig magasabb,mint a vacsi utáni.

Előzmény: sanyika2004 (1045)
Pogiii Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1046
Figyu, ne aggódj, a fehér zsemle nagyon sokaknál okoz ilyet, nálam is pl. Barna kenyeret próbáltál már helyette? Úgy is magas lett?
Előzmény: sanyika2004 (1045)
sanyika2004 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1045
Szia lányok!
Tegnap megvolt a vércukor profil vizsgálatom.Végül is csak 4× szúrtak.Reggel az éhgyomit és reggeli,ebéd ill. vacsi után.Az éhgyomi 5.9(kicsit magas de határon belül),a reggeli utáni viszont 7.7 lett .Ez eléggé szar.Ugyhogy a reggeli tej-zsemle páros nem jó.Az ebéd utáni az szuper.Akkor 5.4 lett.A vacsi utáni meg 6.4.Ez is kicsit magasabb a határértéknél,valószínú azért mert zsemit ettem.Én azt nem értem hogy hogyan lett az ebéd utáni alacsonyabb,mint az éhgyomi.Pedig tízóraiztam is ebédre meg főzit ettem sült csirkével.
Ugyhogy a zsemi helyett kellene valami mást keresnem amitől nem ugrik ki ennyire a cukrom.Kicsit elkeserített,mert olyan érzésem mintha az egy hónapos diétám nem ért volna semmit.
Kíváncsi leszek hogyan reagál a doki rá.Mit fog mondani....
Pogiii Creative Commons License 2007.09.19 0 0 1044
Na az tény, h szeretnek ijesztgetni :).

Csajok, csináltatok már valaha tk lisztből lángost? ... úúúgy megkívántam...
Előzmény: somanya (1043)
somanya Creative Commons License 2007.09.18 0 0 1043

Pogiii!

Nem is hoztam összefüggésbe a baba cukorellátását az én inzulinozásommal  ezt csak egy adalék információnak szántam,hogy lám-lám még ilyen súlyos esetben sem lesz semmi baja a babának,no para.Szeretnek ám ijesztgetni a doktornénik,bácsik.

További jó babavárást!

Előzmény: Pogiii (1040)
Pogiii Creative Commons License 2007.09.18 0 0 1042
Nekem meg éhgyomri 4,0, reggeli után meg 7,1.
Fú nemtom, amúgy én is a minap gondolkoztam el azon, h a diabetikus izékben ugyebár nem csak aszpartám van hanem a sok másfajta édesítőszer is amit terhesen nem lenne szabad enni... sajna nemtom mi az az OGM...
Előzmény: bendorka (1041)
bendorka Creative Commons License 2007.09.18 0 0 1041

Pogii! Én is ma mérek profilt. Nem is tudom miért a keddi napokat szemeltem ki, de ez lett a profilos napom. Eddig jól alakul. Éh:4,2, reggeli után: 6,0. Kíváncsi leszek a folytatásra. Azt hiszem én sem tudnék napi 220 Ch-t megenni. Az elég durva, nem? Jó, esetleg buktával, pogácsával megtűzdelve. :-)

Szerintetek a diabetikus fagyiban mennyi ch lehet? Ennyi van csak kiírva: no sugar, no gluten, no OGM, no fruktoz. És a sima hagyományos tölcsérben? Egyáltalán mi az az OGM??? Az eladó szerint cukorbetegek simán fogyaszthatják. Jó, de mennyit?

Pogiii Creative Commons License 2007.09.18 0 0 1040
Somanya, nem az inzulinon múlik, h kap-e elég cukrot a baba. Én is 160-on voltam az előző terhességemmel, mégse lett sorvadt, de mivel előfordul ilyen, figyelni kell nagyon, h kevesebbet ne együnk a szükséges minimumnál.

No csajok, ma mérek profilt. Eddig magas, juhé. Mondtam én, h ez a 220 ehetetlenül sok, no majd most szépen csökkentik vissza. Mondjuk eddig sosem ettem meg a 40g-ot reggelire, inkább csak a 30 sikerült belőle, csak ma figyelek arra, h megegyem a 220-at, h lássák hogy sok.
Előzmény: somanya (1039)
somanya Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1039

Lányok!

A baba nem lesz sorvadt! Enyém sem lett az pedig 150CH diétán voltam sőt még inzulinoztam is magam.Aztán nekem is adtak pót vacsit mert fogytam de Pannám teljesen normális baba lett minden szempontból.

A cukros mamáknál nagyobb veszély ha nem tarja a diétát és túl nagy lesz ababa a cukortól.

No para és további jó pocakosodást!

Előzmény: bendorka (1036)
Shiro Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1038
Hát, én a lányomnál (ő a ketteske) 10 kg-ot fogytam a terhesség alatt, a kórházból meg -20kg-al jöttem ki... eközben őnagysága 3500g-al született :o)
150g CH-n voltam
De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy volt miből fogynom úgy, hogy közben még a gyerek is fejlődhessen odabent
S.
Előzmény: beali (1037)
beali Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1037

Sziasztok!

Én 35 hetes vagyok, és az előző gyermekem közel 4 és fél kg volt. Vele nem volt terheségi diabéteszem, ill. akkor még zsömlét kellett enni...

Mostanában én is teljesen kivagyok, hogy lesz valami baja a gyerkőcnek... még mindig -1kg-nál járok, nem híztam semmit...

180-as diétát tartok, és a baba minden vizsgálatnál kicsit nagyobb az átlagnál...

Szerintetek nagyon gáz, hogy nem bírtam hízni? A védőnőm szerint nem gond, tök csinos leszek, meg minden (előtte volt mit fogni rajtam)

bendorka Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1036
Hú, ezzel a sorvadt babával én is megijedtem. 10 nap múlva megyek UH-ra, kíváncsi leszek mit mondanak. Én igyekszem megenni a 160 g CH-t. Érdekes, mert a dietetikus és a nőgyogyi is 160-at mondott. Én pl. több kenyeret eszem, mint régen és mégsem hízom. A 30. héten vagyok, és eddig összesen 4 kilót híztam (jó, egy kis felesleggel kezdtem). Szerintem abban van a nem hízás titka, hogy 3 óránként eszünk, mint a bébik. Nem? És a rendszerességben.
Pogiii Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1035
Basszus elszállt. Fasza. Namégeccer.

A lényeg: NEM MEGOLDÁS A VITAMIN, MERT A CH HIÁNYT NEM TUDJA PÓTOLNI!!!!

Ja, és én is képtelen vagyok a 220g-ra...

Fehérkenyér meg krumpli természetesen szabad, csak gyorsnak kell tekinteni!!!! Azok nem teljesen tiltólistások, mint a sima cukor!!!

Leírom a diétám azért:
reggeli: 40 lassú (hahaha, esélytelen, örülök ha 30 összejön)
10órai: 20 lassú + 10 gyors (itt érdemes tejet inni)
ebéd: 50
uzsi: 10 lassú + 20 gyors (gyümölcs!!!)
vacsi: 30 lassú + 10 gyors
utóvacsi: 20-30 lassú (ááá, képtelenség, örülök ha 10 lecsúszik, de van h ki is marad...)
Előzmény: Éloin (1033)
Éloin Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1034

nekem azt mondták, hogy ha nem eszem meg a kötelezően előírt CH mennyiséget, az ugyan olyan káros, mintha édességet ennék egész nap. Ugyanis a baba nem kap elegendő táplálékot és nem fejlődik eléggé.

Szerintem (ahogyan ez az imént is írtam Pogiinak) erre megoldás lehet a magzatvédő vitamin. De ez szigorúan az én véleményem!

Előzmény: wzsu (1031)
Éloin Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1033

Szia Pogii!

Most egy kicsit rámijesztettél ezzel a sorvadt babával! Mert én is a Sote1-re járok terhesgondozásra, de egy SztImrés dietetikusnál voltam tancsadáson, ő mondta a 160g-ot.

Jövő héten megyünk úgyis UH-ra és ott feketén-fehéren kimutatják kb: mekkora a babóka. Mindig is kisebbnek hozták ki 1 héttel mint a 'hivatalos ' kora, de a legutóbbi UH-on már 1hét 4 nap volt a különbség. Szóval ha 2 hét fölé megy a különbsége jövő hétfőn, akkor én bizony emelek a diétán. De azokból az ételekből amit ehetek én sem bírok többet enni (ahogyan wzsu is írta), de akkor bizony fogok enni burgonyát/barnarizst durum tésztát is.

És szerintem ezt a 'sorvadtságot' ki lehetne védeni magzatvédő vitaminnal is, mert akkor is megkap mindent a kicsike. Előveszem újra a Gravidát, nyáron hanyagoltam.

És neked engedték a fehér kenyeret eddig?

Előzmény: Pogiii (1030)
Shiro Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1032
Bármit írok, megeszi a fórum-karbantartás-szörny... inkább szerdán mesélek :o)
S.
Előzmény: wzsu (1031)
wzsu Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1031

Nem tudom, szerintem én valamit nem jól csinálok. Ha rendesen odafigyelek (csak teljes kiőrlésű dolgok, semmi cukros, sok zöldség), nekem nem jön össze a 180 g. Hiába eszem 5-6-szor, csak akkor megyek 150 fölé, ha becsúszik egy kis krumpli, gyümölcs vagy édesség. Ez nagy baj? Az a "sorvadt baba" nem hangzik túl jól... Mi van, ha kevés ch-t viszek be?

Egyébként szerintem én többet eszem, mint korábban, szóval ezzel a diétával asszem a nem-hízás nem fog megvalósulni. Ti hogy csináljátok?

Előzmény: Pogiii (1030)
Pogiii Creative Commons License 2007.09.14 0 0 1030
szia, Kriszti! Ezt én is így tudom, h csak az aszpartám mehet valami olyasmi okból, h a többi raktározódik, ez meg lebomlik vagy valami ilyesmi, nem vagyok biztos benne.

no csajok, totál meglepődtem, leírom, mi volt ma a sote 1 belgyógyán:

Ugye tegnap mértem egész nap a cukrom (haha, most bezzeg minden érték jó volt... tipikus), meg gyüjtöttem 24 órás pisit, azzal ma reggel szépen bebattyogtam a sotéra. Oszt.
Bemegyek a tökéletes profilommal (najó, kicsit alacsony volt az éhgyomri) meg a tökéletesen acetonmentes pisimmel. erre: doki: hány grammos diétán van maga?
mondom 160
aszongya hát ez fura, ki adta azt?
mondom a sztimrés diabetológián
erre hát azok mekkora barmok, hát 160 g-os diétára csak a dagadt kismamákat szokták fogni!!!
hát mondom ....
lemegyünk a belgyógyra megkérdezni. belgyógy doki az én dokimnak:
dehát ez a kismama egyáltalán nem kövér.
én dokim:
nem, sőt, inkább vékony
én magamban:
(hihihi, ez a napom már jó lesz!!! :))
belgyógy doki:
ne nézzen magának össze-vissza cukrot, mert az egyrészt lehet attól, h túl sok gyors cukrot evett, másrészt stressz, stb, hanem hetente egyszer nézzen egy profilt és gyüjtsek pisit az aceton miatt, egy nappalit és egy éjszakait, és próbáljuk ki a 220g-os diétát
én:
hurráááááá... dehát akkor ha már most is magasat mértem, akkor nem fogok méginkább?
bgy: nem, mert elég egyenletesen van szétosztva, hanem sokkal nagyobb hangsúlyt fektessen arra, hogy MIT eszik, és mikor eszik gyors cukrokat. sima cukor persze soha.
(Persze eddig is figyeltem, cukrosat soha nem ettem, csak a hasmars miatt ettem a krumplit is... de ezek szerint a fehér kenyér is totál tiltólistás lesz... ki kell tapasztalni jobban.)
én dokim:
ja, pont egy hónapja hoztak be egy kismamát, szintén a sztimrében fogták 160g-osra és totál sorvadt babával jött ide a kevés ch miatt...
Amúgy az én dokim is 200-ra gondolt, de a bgy szerint mehet a 220
nade majd mérem, ha magas, akkor visszasétálok és reklamálok egy kisebbet.
Bár aszonta, h ilyen testalkattal sosem adnának nekem 180-nál kevesebbet.

Naszóval faszányos, megtudtam, hogy nem vagyok dagadt :-D :-D :-D .
Előzmény: kriszti1030 (1022)
Shiro Creative Commons License 2007.09.13 0 0 1029
OFF
rendben
mindenkitől elnézést kérünk az offokért
s.
on
Előzmény: ekatlan (1027)
ekatlan Creative Commons License 2007.09.13 0 0 1028

az előbbi eltűnt, most újra beírom, biztos kétszer lesz fent :))

off

várlak mindenképpen. :)

most épp jól vagyok, a sebem még nyitott, így ott ürül a tej. legalább kijön valahol. nem tudok fejni. tegnap gigit rátettem cicire, de véresre rágta, ugyanúgy, mint születése utáni napokban. ma nem is adtam oda, mert fáj. valahogy ördögi körnek látszik ez az egész...

pénteken dumcsizunk, nem szeretném szét offolni a topikon

puszi

on

Előzmény: Shiro (1026)
ekatlan Creative Commons License 2007.09.13 0 0 1027

off

várlak mindenképpen. :)

most épp jól vagyok, a sebem még nyitott, így ott ürül a tej. legalább kijön valahol. nem tudok fejni. tegnap gigit rátettem cicire, de véresre rágta, ugyanúgy, mint születése utáni napokban. ma nem is adtam oda, mert fáj. valahogy ördögi körnek látszik ez az egész...

pénteken dumcsizunk, nem szeretném szét offolni a topikon

puszi

on

Előzmény: Shiro (1026)
Shiro Creative Commons License 2007.09.13 0 0 1026
na, hogy vagy?
találkozunk egy hét múlva pénteken?
s.
Előzmény: ekatlan (1025)
ekatlan Creative Commons License 2007.09.13 0 0 1025

Szia, látom ráérsz :))

Előzmény: Shiro (1024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!