A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Az elektromos töltések mintájára kitaláltál taszító gravitációs töltéseket, de ezeknek a létezését semmivel sem tudod igazolni.
Még azt a kapcsolatot sem fogadod el, hogy a gravitációs mező hatással van a fény terjedésére. Nem egyesítettél, hanem még a létező kapcsolatot is letagadod a gravitáció és az elektromágneses hullámok között.
LIGO mérési feltétele, hogy a gravitáció is c-vel terjed. Én tettem hozzá, hogy a gravitációs hullámokat is mozgó ellemi gravitációs töltések okozák!
Newton gravitációs elméletét ki kell javítani, mert a gravitáció is c-vel terjed. Einstein gravitációs elmélete meg mehet a kukába (akár mennyire is protestál construct ellene).
"Már egy ideje azon gondolkodom, hogy ha egy tanult fizikus tökéletesen érti a matek képleteit, miért nem tudja elmagyarázni azt egy tanulatlannak?"
Aki érti, az el is tudja magyarázni.
"Szerintem, aki ide jön fórumozni, az ne legyen lekezelő a nála tudatlanabbal."
Egyetértünk. Az igazán nagy tudású emberek nem lekezelőek, nem nagyképűek, mert biztosak a tudásukban. Csak az hülyéz le másokat, aki maga sem nagyon érti, hogy miről beszél.
Már egy ideje azon gondolkodom, hogy ha egy tanult fizikus tökéletesen érti a matek képleteit, miért nem tudja elmagyarázni azt egy tanulatlannak? Szerintem ehhez nem kell pedagógusnak is lenni. Ha valaki kíváncsi a tudomány területén valamire, azt lehet „fejleszteni” a türelmes magyarázattal. Szerintem, aki ide jön fórumozni, az ne legyen lekezelő a nála tudatlanabbal. Aki csak kellő juttatásért okít, az meg nem ilyen helyen található.
Az biztos, hogy a jövő fizikája nem lehet olyan elmélet, amely alapvető kísérleti tényeket nem tud megmagyarázni.
Csak olyan lehet a jövő fizikája, amely nem tér ki a kérdések elől, nem beszél félre, hanem egyenes és értelmes választ tud adni a felmerülő kérdésekre.
„csak egy új feltevésem volt, és az is kísérletekkel alá van támasztva: a gravitációt is elemi töltések okozzák, mégpedig két elöjellel ellátva.”
Azt az egy feltevést egy ejtő kísérlettel véled igazolni, amelyben eltérő gyorsulással estek a próbatestek? Ebből hogyan következik a két előjelű gravitációs töltés? A Newton féle gravitációdinamika, olyan jól működik, hogy száguldó üstökösről hoztak le anyagmintát a Földre. Az, hogy egy galaxis forgása milyen sebességű, még nem okoz fejfájást azoknak, akik még csak a csillagközi utazáson agyalnak. Mondjuk, a Holdnál messzebbre még nem utazott ember. :)
Különben is csak egy új feltevésem volt, és az is kísérletekkel alá van támasztva: a gravitációt is elemi töltések okozzák, mégpedig két elöjellel ellátva.
Miközben Einsteint szapulod (ami jogos), tőle vettél át olyan feltételezéseket, amelyeket nem tudsz alátámasztani sem kísérlettel, sem megfigyeléssel. Ezek semmit sem érnek.
A fénysebességgel terjedő mezők, a majdnem fénysebességgel mozgó részecskék, a fénysebesség átléphetetlensége, mind-mind csupa feltételezések, amelyeknek semmiféle tapasztalati alapja nincs.
Gyula, amit te produkálsz az fizikának nagyon gyenge, inkább csak feltételezések halmaza.