Gondolkoztam valami ilyenen, de kétmanuálosban. Amikor szállítani kell, akkor az alsót be lehessen a fölső alá tolni.
Nem is egyszerű és a lényeg hogy még könnyű is legyen. A mostani két manuálom együttesen 12 kg, épp elég ezt is cipelni, maradok így :-)
A hely nagyon döngött, az orgona előbb tompán szólt az akusztika miatt, majd némiképp javított rajta a felső polcra betett konferálómikrofon. A gitár kölcsönalapról szólt. Laza koncert lett ismét jó szólókkal, enyén fáradt közönséggel. Tánc is volt.
Istenbizony Fatar lesz, ha "ócsón" tudok szerezni. Abban a pillanatban repülni is fog belőle, az M-audió, de keret akkor is marad. Amúgy még van egy kis titka, ami inlyenkor nem látható, nvezetesen hogy ketté lehet hajzani. Nem tudom a suzukiéknál miért nem jutott eszébe valakinek, hogy szegény zenésznek minden úgy jó, ha kicsire csomagolható.
A lombporszívó természetesen elengedhetetlen tartozék... a ház mellett lévő öreg diófa miatt :)
November 19-én a Bem Rockparton Török Ádám és a Mini első felállású koncertet ad!
Most sietek jegyet venni, nagyon fogy.
ON, mert abban Papp Gyula volt legfőbb zenésztársa és komponistája. Aki A100-on, 142-n játszik. Az egyetlen rendes, nagy Hammond tulajdonosa a hetvenes-nyolcvanas években. Nemszólva a Mini legnagyobb, klasszikussá vált számairól.
A Syrius a Táncsicson játszott. Szép dolog volt le-fülcipelni azokon a lejtőkön és keskeny lépcsőkön a mázsás orgonát. Az A38-ban megtapasztaltuk ugyan, de az még tágas. Nem kifejezetten erre találták ki azokat a közelekedőket, lépcsőket.
Szükségem lenne egy 50- max 100W-os tranyós vagy csöves erősítőre, végfok is jó. Az egyik leslieben elszállt a végfok és nem érdemes javítani, annak a helyére kellene egy megoldást találnom. Minden ötlet, segítség, javaslat szívesen fogadott.
Akkor a háború előttiek ilyenek. Ott más volt a keverőtrafó is. Mondjuk nem téma kicserélni ezekre az újabbakra. Főleg hogy az M3, M100-é is ugyanez, nemcsak az ABC-ké.
A B2-nél ugyanaz a keverőtrafó. Különbség annyi hogy kondi, ellenállás van még a fölső manuálhoz beforrasztva. Ez az erős perka estén halkuló drawbarok miatt kell.
Érdekesek ezek a presetsínek. Ilyennel nem találkozatm még háború előtti hanxereknél sem. Persze lehetséges hogy azok mind cseréltek már.