Keresés

Részletes keresés

Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 390

Szia 63!

Igen, én is így gondolom! Remélem méltányolják majd a kacsák és lúdak is. Már alig várom, hogy tojásaik legyenek, s elüljenek a tojók. Igaz, én csak ilyen kezdő "tanyagazda" vagyok, s igazából nem értek a dolgokhoz, de hátha sikerül kicsiket keltetni.

hatvanhárom Creative Commons License 2011.02.02 0 0 389

Szia! Ó, akkor az ott nálatok nekik egy igazi Kánaán. Majd azért gyere és tegyél képeket a kicsikről is, majd..... ha végre itt lesz a tavasz és végre kezdhetjük a keltetést mert lesz tojás.

Előzmény: Zsófi69 (388)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 388

Sziasztok!

Igen van úsztatójuk egy több hektáros halastó!

capricorn18 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 387

A libának alapba nem olyan nagy mint egy nagy 3 éves mag kakasé én is meglepődtem mikor Tibit levágtuk pedig tőle minden tojás kötött.

Kezdek javulni igen.

Előzmény: hatvanhárom (386)
hatvanhárom Creative Commons License 2011.02.02 0 0 386

Szia! Nálam a kacsákkal nem volt gond, csak a libával, bár mikor levágtuk a gúnarat olyan picik voltak a t@kei mint egy borsszem. Lehet az volt nála a baj. Még a rántanivaló kakasoké is nagyobb szokott lenni.

Javulsz már?

Előzmény: capricorn18 (385)
capricorn18 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 385

szia

nekem két év alatt egyszer sem párosodtak a libák az úsztatójukban, mindig csak a szárazon. De ugyan így volt régen a kacsákkal is azok is a szárazon művelték a dolgot, vízbe nem. Pedig hányan mondták, ha nincs úsztató azok nem pórosodnak. Aztán mégsem volt gond.

Előzmény: hatvanhárom (383)
hatvanhárom Creative Commons License 2011.02.02 0 0 384

Mármint ezt a főleg a libákra értettem.

Előzmény: hatvanhárom (383)
hatvanhárom Creative Commons License 2011.02.02 0 0 383

Szia! Látom vannak kacsáid is, de azért megkérdem, van úsztatójuk? Mármint olyan hely ahol tudnak fürödni? Mert abban nagyobb valószínűséggel sikeres a párzásuk.

Előzmény: Zsófi69 (376)
hohopapi Creative Commons License 2011.02.01 0 0 382

Szia! A tollas a  hátam topicon a 9540hsz alatt olvashatsz erről.

Előzmény: mészi93 (378)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 381

Szia Krisz!

Köszönöm a segítséget, s várom, hogy jó idő legyen, hogy tojásokat tojjon a ludam! Akkor újra jelentkezem, s várom a szakmai tanácsokat

capricorn18 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 380

szia

nekem tavaly óta vannak bütyköseim 2 tojó és 1 gúnár volt tavaly nagon jól kötött a tojásuk a keltetőben. a nyár közepén az egyik tojó 16 tojáson "elkotlott" de úgy hogy ha lejött enni akkor órákra sőt fél naokra nem ment vissza, inkább a gúnárt követte. Mondják, hogy ahogy öregszenek egyre kitartóbbak, hát idén kiderül. Igaz most megvan a 2 tavalyi tojóm, egy lányuk és gúnár váltás volt, most egy hófehér bütykösöm van. Van velük egy fiatal magyar liba tojó is őt az anyja keltette és nevelte olyan helyről sikerült vennem. Őt szeretném dajkának főleg ha ő is akarja és elkotlik majd, mert akkor alá tennék a 3 bütykös tojótól tojást illetve a keltetőbe is tennék ugyan akkor és végül megpróbálnám összetenni őket a magyar libához. Nem tudom összejön-e, de a magyar liba nagyobb valószínűséggel kotlik el mint a bütyks.

Lentebb találsz képet a libáimról.

Nem nem baj, hisz ez a nevem:))

Előzmény: Zsófi69 (379)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 379

Szia Krisz!

Remélem nem baj, hogy így szólítalak! Olvastam valamelyik topikban, hogy nem igazán költenek ezek a madarak jók, érdemes egy dajka libát hozzájuk tenni, ( egy teljesen hagyományos fehér tojót) aki majd ha jól értelmeztem, akkor kikelti a tojásokat, s neveli a kicsiket! A dajka el fog kotlani?

Köszi

mészi93 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 378

Valaki tudna infot adni a libakeltetésről(hőmérséklet,pára)? Mert interneten nem találtam semmit. :S

capricorn18 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 377

Szia a tojód tiszta vérűnek tűnik. Párzani biztos fognak, és valószínű utódaik is lesznek, bár a gúnárod ha jól látom sokkal de sokkal nagyobb testű mint a tojód, ez esetleg megnehezítheti kissé a párzást. A gúnár jegyei miatt szerintem egy jó húsformában lévő libát fogsz tőlük kapni.

Mjad csak március körül kezdenek a libák tojni, most még ettől nem kell tartani.

Előzmény: Zsófi69 (376)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 376

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a szakmai tanácsot! Nem is gondoltam, hogy ilyen "keveredett" jószágjaim vannak!!! Akkor légyszíves azt is áruld el nekem, hogy tenyészteni érdemes e őket? Lesznek - e tojásaik? Mikor fog a tojó tojni, s érdemes lesz- e keltetni a tojásaikat? Vagy egyáltalán fognak-e párzani?

Üdv.

capricorn18 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 375

ÜDV

Általában március elején kezdenek el tojni, mikor huzamosabb ideig enyhe már az idő. Akkor beindulnak párzás terén és megjelennek a tojások is.

Keltetésnél én 2-szer szoktam forgatni naponta, reggel és este ugyan úgy mint a tyúk tojást, de 2. héttől esti forgatásnál langyos vízzel fújom. Kelés előtt 3 nappal itt is abba kell hagyni a forgatást, már csak szellőztetni és rárásítani kell a tojásokat. Eléggé magas páratartalom kell nekik.

Előzmény: tomipapa (374)
tomipapa Creative Commons License 2011.02.01 0 0 374

sziasztok!

mikorra várhatom hogy a libáim elkezdenek tojni? keltetett már valaki tojásokat gépben? tapasztalat?

capricorn18 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 373

szia

igen ez egy gúnár és egy tojó. A szín eltérés abból adódik, hogy a gúnárod landeszi vagy toulusi és bütykös lúd keverék, ezért is sárga a csőre és a bütyke nem pedig fekete. Illetve a színe is a landeszitől vagy a toulusitól öröklődött ezért szürkébb.

A nyakcsíkja is elég halvány, pedig a tiszta bütykösnek gúnár esetében nagyon látványos ahogy a majdnem fehér nyakból kitűnik a sötét csík. Illetve a leg árulkodóbb jel, arra, hogy a gúnár keverék, hogy a nyakán barázdált a tollfekvés (ilyen a nyakuk a landeszieknek, a magyar fehéreknek illetve a toulusiaknak is).

Előzmény: Zsófi69 (370)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 372

Üdv!

Köszi, hogy ilyen hamar megírtad a véleményedet! Én is így gondoltam, de bíztosat nem tudtam! Remélem igazad lesz!

hatvanhárom Creative Commons License 2011.02.01 0 0 371

Szia! Szerintem megnyugodhatsz, mert a bal oldali az tojó, a nagyobbik az gúnár. Mondom, szerintem, de majd jön Krisz (Capricorn) és remélem megerősíti az állításomat. Addig is bocs, hogy én válaszoltam helyette.

Előzmény: Zsófi69 (370)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 370

Sziasztok!

Itt vannak a "Kért" fotók az azonosítás miatt! Sajnos jobb képeket nem tudtam csinálni, mert mindig mozogtak! Remélem ezek alapján sikerül megállapítani, hogy párban vannak-e? Vagy netalán két gúnár, vagy két tojó!

Várom válaszod!

Köszi

capricorn18 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 369

szia

ilyenkor még nem tojnak a bütykösök. A tojó és gúnár színe között nincs eltérés. Egyszerűbben tudunk segíteni ha teszel fel képet róluk

Előzmény: Zsófi69 (368)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 368

Sziasztok!

Teljesen véletlenül találtam rátok, s szeretnék segítséget kérni! Van 2 db bütykös lúdam.  Ősszel úgy vettem őket, hogy párban vannak. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy melyik a tojó, s melyik a gúnár, mert még nem tojnak, s nem láttam őket párzani sem!. Pedig azt mondják, hogy már kellene tojniuk. Szeretnék segítséget kapni, hogy miről ismerhetőek fel külön-külön. Akiktől vettem, ők sem tudtak nekem tanácsot adni! Annyit látok, hogy az egyik barna színű és kisebb, a másik szürke színű és nagyobb testű. Lehet, hogy ebből már kellene tudnom?? Lehet, hogy mindkettő gúnár??

Köszi előre is a segítséget!

Gomez9 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 367

Sziasztok!

Némakacsa tojokat vennék:barnát

barna-fehéret

feketét(teljesen feketét)

És indiai futó kacsa tojok is érdekelnének fehérben és fehértarkaban!!!

Köszönöm!!

ördög2 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 366

szia. Zalában

Előzmény: kisgazda17 (365)
kisgazda17 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 365

Szia

Gyönyörűek a libáid;)

Megkérdezehetem hol laksz?

Előzmény: ördög2 (362)
hatvanhárom Creative Commons License 2011.01.18 0 0 364

Szia! A Baromfinevelés fórumon ezt a mail címet adta meg aki árul egy liba párt: szgyongyos@freemail.hu

Nézz át oda, nagyon szép állatok.

Előzmény: Xaxonos (363)
Xaxonos Creative Commons License 2011.01.18 0 0 363
Szia! Szép libukáid vannak. Nagyon tetszenek.
Előzmény: ördög2 (362)
ördög2 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 362

Többi kép remélem toulousi

capricorn18 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 361

Amúgy ilyenkor már ki van alakulva a csapat. Mert a libák ősszel a vedlés után választanak párt és rendeződik újra a csapatfelállás. Ilyenkor lehet csak új egyedet betenni közéjük, más időpontban nem fogadják be.

Előzmény: capricorn18 (360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!