Sziasztok ! Érdeklődni szeretnék,hogy nincs-e valamelyikőtöknek / valamilyen ismerősötöknek, vagy BÁRKINEK eladó Audi A4 B6 8E 1.6 benzines komplett motor. A motorkód: ALZ . Bármilyen információt szívesen fogadok ! :)
Az AUTÓSZERELŐ MŰHELY Fórumra már beírtam, de bemásolom ide is, hátha tud nekem valaki segíteni!
Szeretnék érdeklődni, hogy valaki foglalkozik e itt konkrétan FSI (Audi-VW) motorokkal? Van egy 3.2-es V6 A4-em amit motorhibásan vettem kb 1 hónapja. Az előző gazdája szerint először csak megállt egy, aztán két henger, ezután nem is erőltette már senki az indítást, mert elég csúnya darálós-fémes hangot ad indításkor. Gyakorlatilag én ennyit hallottam a motorból mikor megvettem. AUK a motorkódja, 188KW-os, az autó 2005 év végi. Nézegettem hozzá komplett motort, olyan 3500-4000 Euró körül vannak, de ha ilyen összegű a javítás, akkor sajnos bontásra ítélem a darabot. Annyira ezt nem szeretném, de ha van itt Magyarországon valami jó alternatíva egy ilyen motornak a javítására, azt szívesen meghallgatom.
Sziasztok. Az Audi A4 (B5) faceliftes kombi kivitelű kocsimnak (2001-8D alvázszámos) a hátsó csomagtér ajtaja nem nyílik központi zárral a kulcsról. Hallom, hogy megy a motor, majd leáll. A többi ajtó nyitható, itt meg hallom a csomagtér jobb oldali rekesze mögött található motort, hogy megy, egy jó idő múlva leáll, de az ajtó nem nyílik...Mi lehet a hiba? Ha bedugom az ajtóba a kulcsot, akkor tudom nyitni. Tudna valaki segíteni?
A4-es Avantokat nézegetek (B7). Érdelkelne, hogy kinek mi a tapasztalata 2.0-s szívó benzinessel (130 le). Mennyire eszi az olajat, mennyire megbízható stb.) Nézegettem, hogy ez nem azonos a vw 2.0-s 115 le-s 8 szelepes benzinesével. Az audi motorja 20 szelepes. Gondolom az 1.8 T alapját képző 20 szelepesből származik.
Szóval kíváncsi lennék a tapasztalatokra, illetve, hogy mennyire alkalmas a B7-es családi autóként (szűk hátsó lábtér?)?
Sziasztok. Két hete vásároltam egy 2001-es Audi A4 (b5) .8 turbó faceliftet (kombi változat) A műszerfali résznél két dolgot nem értek a klímát érintően:
1. Van egy ECON gomb: mi a funkciója?
2. A jobboldalon középen a digitális kijelző mellett, ahol alul és felül is van nyíl középen egy ablakszerű hálósított emblémás funkciógomb van, ha azt benyomom, akkor mintha hidegebbet fújna a klíma. Plusz melyik a belső keringtetés gombja?
A csomagtérben láttam egy 12 V feliratú részt, csak még nem tudtam kinyitni. Ott lehet 12 voltos dugalj?
Milyen típusú (márkájú) olajat kell hozzá használni és milyen legyen a viszkozitása 5w/40, vagy 10w/40 és szintetikus legyen?
relatív.. nekem nagy de kinek hol kezdődik.. a végcél phaeton w12 de az anyagi helyzet most nem engedi. a megvétellel nem is lenne még akkora gond csak azt fennt is kéne tartani. és gondolom nem 5ft kinnt melozom de nem csak az autora akarom költeni az összeset
Heló!! vélemények érdekelnének 2006-os 3.0-es tdi-ről mert most akarok váltani jelenleg egy 2.4-es benzines a6-om van de sajna nagyon belenyultam... mindenképp nagy motorral akarom 2500000-3000000-között. ( ja és ezzel nem akarok háborút kirobbantani benzin és tdi fanok között :) )
A kora és a futott km elég sántikálós, de lehetnek csodák.
136-al az autónak még tlejesen ÚJ hatást kell keltenie.
Enyém 247(valós)km-el teljesen újszerű belülről.
Motor nagyon egyszerű, megbízható. Nekem nagyon óvatos használattal mindig 7,5-et eszik. Talán télen elmegy 8-ig a nagyon rövid utak miatt. Pár napja 2ezerkm-es kör klímázva, pályázva (GPS130 körül tartva), de falvazva is 7,5.
140-150 pályán még vállalható, de akkor már érezhetően többet kér. Olajfogyás 247-nél még gyakorlatilag "0" 10ezres csereperiódust tartva. 10-20km-es napi járatnak nem igazán lesz jobb, ha nem akarsz lámpától lámpáig jampiskodni. Teljesen jól használható és elég a 102LE. 1-2km alatt megmelegszik a motor 90'-ig, ami nem elhanyagolható a kímélés szempontjából a rövid távokon.
Ja és nem értem a csuklókat miért kellett cserélni a kinézett darabodban? Enyémben tudzommal gyári minden a futóműben és köszöni teljesen jól van. Igaz német autópályázós autó volt.
... ja, és nem tudtak rá válaszolni, hogy az 1. kulcs miért lett használhatatlan (semmi fizikai hatás nem érte) -természetesen a garanciaidőben már nem volt benne, pechemre- ...
43 eves vagyok tehat nem csajozni kell az auto,es a tuc-tuc zene sem lenyeges szamomra.
Inkabb Rammstein... :)
Szoval a kerdesem az lenne,hogy ki mit szol a következő parameterekkel ellatott 1.6-os benzines A4-hez.
2000. 06-os evjarat,136.000 km,elso tulaj,cserelve a csuklok,a lengescsillapitok,friss muszaki,klima tisztitva-feltoltve.
Ami eleg lenyeges info,hogy egy osztrak kisvarosban elek,napi kb.20-25 km-et autozok mondhatni forgalom nelkul az egyik kisvarosbol a masikba,dugot csak akkor latok ha elmegyek Becsbe. :)
Az auto ott van az elso tulajanal a masik varosban,tehat nem kereskedotol vennem.
Az 1.6-os motor mennyire "autozhato".
Gondolom,hogy nem egy vadaszgep,de erre a cippenet tavolsagra nem merek oreg dieselt venni.
Azt gondolom,hogy erre boven jo lenne az Audi,de varom a velemenyeteket.
Hozza teszem, Audi rajongo vagyok 1000 eve,de regota inkabb csak egyteruim voltak a csalad letszama miatt. :)
Az Audinak meg még nincs 10 ev koruli 7 szemelyese.
Jo,tudom uj sincs...
A masik auto a csaladban egy 2005-os Galaxy szinte full-full extraval,1.9 diesel némi chip segitsegevel,nagyon jo kis busz.
Nem akarom ehhez hasonlitgatni,az Audit "masodik"autonak vennem.
Hosszabb tavokra,nyaralni,hazamenni Budapestre persze a Galaxy-t hasznaljuk.
Eletem elso Audija lenne,nem szeretnek nagyot koppanni,hogy "nem jön át" az erzes.
Biztos,hogy egy 1.9 TDI vagy egy meg erosebb diesel mas vezetesi elmenyt nyujt,de az adott helyzetre valo tekintettel vonz a benyás A4.
Az àlomauto az RS6 Avant,de azt majd az Euromillion nyerese utan.. :)
Szoval,varom a velemenyeket,tapasztalatokat,otleteket.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy 1999.12. havi(facelift) 1.8T b5-ös a4-em és cserélni szeretném az óracsoportot(mert csak a 6 ikonos van benne) LCD-sre... Kivitelezhető-e, ha igen mi kell hozzá, a computer tudja-e a funkcióit? Mennyire nagy munka? alap elektronikai ismeretekkel meg lehet házilag oldani? előre is köszi!
05 ös B6 os 1.9-es A4 be milyen váltóolaj megy illetve hány km-nél illik lecserélni?Másik kérdésem pedig ,hogy nincs valakinek magyak rézikönyve ehhez a típushoz,ugyanis francia nyelvű van hozzá..Előre is köszönöm a segítséget
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van egy 95-ös b5-öm.. inditás után (már amikor beindul) rálépek a gázra ès leáll.. de ha nem, akkor csupa erőtlen az autó.. egyszerüen nem tudom mi baja lehet. Valaki tudna nekem segíteni ha volt már esetleg ilyen problémája? A motorvezérlőt megnézettem, semmi baja.. mi lehet a probléma?