Na de nem véletlenül erőltették ballibék az utóbbit, mivel az egyrészt (eddig) magasabb volt a tényleges államadósságnál, másrészt pont 2010-ben 20 000 milliárd alatt volt kormányváltás idején (szemben a maastrichti 2200 milliárd körüli értékkel). Így aztán jókat lehetett sikonyálni.
Szerintem az igazik ok az, hogy a központi kormányzat 2010 után átvállalta az önkorik adósságát. Vagyis a haladó baloldal még nagyobb növekedést tud mutogatni forintban ha csak a központi kormányzat adósságára hivatkozik, hiszen mára gyakorlatilag szanálták az önkorikat.
itt azért csúnya dolog az EU-ra mutogatni, a Fidesz 7% hiányt akart és ezt nem engedte az EU, ennek fényében az EU-nak köszönhető és NEM a fidesznek hogy gatyába van rázva az adósság.
Én a tervezetett írtam .- lehet ez belső infó volt, mert akkoriban én is közelében voltam a témának,- arra is emlékszem felháborítóan sok volt. de a félbehagyás volt a hiba. A pofátlan működési költséget is nyugodtan szabályozhatták volna törvényileg, de szartak rá.
Annyit kibogarásztam, hogy a tervezett 0,3%-os működési ktg helyett valóban 12,5% írnak 2000-ben,- de ezt nem hiszem, minden pénzügyi mókának ellentmond.
Képtelenség.
Ha igaz lenne akkor valójában normális gazdaság esetén kevesebb lenne az évi szumma tőke mint a befizetett összeg, akkor jobb a ciha, pedig itt a plusz hozamokra játszottak.
Zömmel szinte csak államkötvényeket vehettek akkoriban.
Később ezt puhították, de sosem fejezték be a törvénykezést, félbehagyták, és ami a röhej, már működni kéne kifizetéseknek, és nemtudják hogyn, néha olvasom, nem tudják értelmezni a meglévő tv-t.
Valamiért vadul hallgatsz arról, hogy kié az a bevétel, amiről annyi szó esik. Ugyanis amíg az a 3000 nem lett kicsengetve, addig a bevételhez nekünk annyi közünk van, hogy írkálhatunk róla.
Csaxólok, hogy a mai napi produkciód után (lásd "Az elmult 5 evben hagyott le minket Szlovakia es Lengyelorszag.") én a helyedben pár napig szerényebben adnám elő magam, és qrvára nem mazsoláznék senkit.
Ha minden igaz lenne amit leírtak akkor nem lehetne soha semmin vitázni.
Akkoriban kb infláció felét engedték meg működési ktg-nek, mert induláskor nem tudták, hogyan is fognak alalkulni a dolgok, szűz terület volt, nem meglévőt kellett adaptálni.
A manyupot is megtartotta volna, ha az EU rábólint, hogy kiadásként számolhassuk el az erre költött pénzeket. Viszont épp akkor ütött be a görögök miatt a szigorúság, így aztán semmi laufot nem kaptunk, Három százalék alatt kellett hoznunk az áht hiányt, és nem számolhattuk el a manyupra költött pénzt se. Ez az utóbbi egyébként szerintem nem volt túl korrekt húzás az EU részéről. Mindenesetre az eredeti szándék szerint nem nyúltak volna a manyuphoz.
Ne offold szét a topicot, ha egy faliújságra van szükséged orbánfóbiád kiélésére, akkor nyiss egyet magadnak, de ebbe nem másolj be 5 ezer kis szinest.
"hogy hívják azt a miniszterelnököt, aki nem képes egy működőképes gazdaságpolitikát összerakni?"
akkor kb az össze balfasz volt, ment itt minden csak gazdpol nem volt. maszatolni: csak azt tudtak. kitalálta már egyszer valaki hogy mihez kezdünk az országgal és abba az irányba nyomni mindent ? Bokros volt az első és utolsó aki tett pár bátor lépést, de a népnek az maga volt a halál.
Mellesleg összerakott, csak mindenhonnaN támadták, kívül-bévül, a hihetetlen FIDESZES karaktergyilkosságot meg nem bírta kezelni, - MÉG MOST SEM,- ezért politukusnak ALKALMATLAN.
Általában a legutolsó publikált adatot közlik, illetve az általam mutatott linkhez hasonlóan az előzetes adatokat.
Még valami. Nem először szólok, hogy az államadósság már múlt év júniusában jóval magasabb értéket mutatott ( 25 436,64 milliárd), mint ezek a mostanság citált központi költségvetés adóssága "rekordok".
Szerinted ezeket az alacsonyabb értékeket milyen logika alapján titkolnák? Baromság